Alkali yaşam tarzı ve diyetle, 1 ayda 10 kilo verdim!

GIDA GERÇEKLERİ ve SAĞLIK
Gofret ve dondurmada zehir

Gofret, waffle ve dondurma külahlarında insan sağlığını tehdit eden boraks kullanıldığını biliyor musunuz?

TEMİZLİK MADDESİ

Bakanlık, temizlik işlerinde kullanılan boraksın gofret, waffle ve külaha çıtır özelliği vermesi için katıldığını yazan Takvim'in haberi üzerine hemen harekete geçti.

ABD'de yasak olan, Avrupa Birliği ülkelerinde ise gözaltında bulunan boraks maddesini yakın incelemeye alan Bakanlık, dondurma külahı, waffle ve gofret üreticilerine baskına hazırlanıyor.

BAKANLIK UYARACAKMIŞMIŞ

Bakanlık önce üretici firmayı uyaracak ve para cezasına çarptıracak. Aynı uygulamayı sürdüren üreticiler, kamuoyuna ifşa edilecek, devamı halinde ise üretim durdurulacak.

SAĞLIĞA ZARARLI

Beyazlatıcı özelliği olan ve temizlik işlerinde kullanılan boraks, gıdaların da içine girdi. Uzmanlar, boraksın sağlığa zarar verdiğini söylüyor.
KAYNAK :KK43:Takvim)

Evet arkadaşlar, bazılarımızın diyet listeleri ve kitaba göre yanlış yapılan şeyleri daha detaylı görülebilmesi için Dr. Ayşegül ÇORUHLU'NUN kitabından bu önemli yerleri sizler için tarattım. Lütfen dikkatle okuyalım. Özellikle süt ve ürünlerinin asitlenmeye katkısı ve kilo verilemeyişinin en önemli sebeplerinden diyor kitabında, alkali su içmenin 12 altın kuralı ve detaylar aşağıda... Birde sporla ilgili olan yerler yine lütfen dikkatlice okuyarak konu dışından bilgilerle değil, kitaptan bizzat bu sayfalardan bilgiler vererek arkadaşlarımızı yönlendirelim... Hepimize bol sağlıklı ve ideal kilomuza ulaşacağımız günler diliyorum, sevgiler...
:nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar:

Eki Görüntüle 576222 Eki Görüntüle 576223 Eki Görüntüle 576224 Eki Görüntüle 576225 Eki Görüntüle 576226 Eki Görüntüle 576227 Eki Görüntüle 576228

canım alkali diyeti deneyimlerimiz sayfasında paylaştım bu bilgileri. emegine saglık. tarayıcım bozuk oldugundan ekleyememiştim. öpüyorum.. saglıklı günler herkese :KK16::KK16:

ben yurtdisinda yasiyorum cnm, burdan gittigidiyordan acik arttirmadan aldim, 20 euro yani 50 lira küsüre denk geldi.
karbonatli suyu icmeye basladim, demen gibi pek fark etmiyor tadi. sonradan agzinda tuzumsu bi tat kaliyor ama olacak o kdar.
gün icinde neler yedigini, yani bi kac menünü paylasabilir misin? fikir olur herkes icin...

ThirtyFouRRRRRR, canım trampolini denedinizmiii? ( Sen olmasan da aile fertleri :KK34: ) Memnunmusunuz, hımm bir de markası neydi? :KK8:

Kızlarrrrrrrrrr nasılsınız paylaşımlar harikaaaaaaaaa :KK9::KK9::KK9:
Kola olayında şok oldum :KK53::KK53::KK53: Meger ne zararlımışşşşşşşşşşş
kitap alacaktım alamadım gittim d&r ye alkali kitabi 25 tl:KK53::KK53::KK53:o kadar çok kızdım ki anlatamam yaa :KK47::KK47::KK47:
Almadan çıktım:KK43::KK43::KK43:

kitap alacaktım alamadım gittim d&r ye alkali kitabi 25 tl:KK53::KK53::KK53:o kadar çok kızdım ki anlatamam yaa :KK47::KK47::KK47:

canım ben dr nin internet sitesinden aldım.daha uygun bir faiyattı.orayı dene.henüz bitiremedim offff!!!

Niluferbsrgl ve derindenizlerden,kitabı hala bitiremedim ama sodyum bikarbonatı aldım.500 gr.iğrenç bir tadı var.limonla falan olmuyor.moralim çok bozuldu.nasıl tüketmemi önerirsiniz( yemeğe eklenebiliyor mu mesela)? yoksa eczaneye geri vericem.öğğğğ:84:

Niluferbsrgl ve derindenizlerden,kitabı hala bitiremedim ama sodyum bikarbonatı aldım.500 gr.iğrenç bir tadı var.limonla falan olmuyor.moralim çok bozuldu.nasıl tüketmemi önerirsiniz( yemeğe eklenebiliyor mu mesela)? yoksa eczaneye geri vericem.öğğğğ:84:

Canım ben de ilk başladığımda ''bunu hayatta içemem, suyun da tadı kalmadı'' diyordum ama sana içtenlikle söylüyorum ki Şimdi bazen normal su içiveriyorum ve hiç hoşuma gitmiyor.Damak tadın ona da alışacak ,hatta arayacak.Sadece az sabır.Kilo vermek ve daha sağlıklı olmak uğruna ne lahana suları içmediğimiz kaldı, ne açlıktan ağlamadığımız..Onların yanında bu bir hiç.Üstelik zayıfladığını gördükçe karbonatlı suyu daha bir seveceksin, merak etme :)

Canım ben de ilk başladığımda ''bunu hayatta içemem, suyun da tadı kalmadı'' diyordum ama sana içtenlikle söylüyorum ki Şimdi bazen normal su içiveriyorum ve hiç hoşuma gitmiyor.Damak tadın ona da alışacak ,hatta arayacak.Sadece az sabır.Kilo vermek ve daha sağlıklı olmak uğruna ne lahana suları içmediğimiz kaldı, ne açlıktan ağlamadığımız..Onların yanında bu bir hiç.Üstelik zayıfladığını gördükçe karbonatlı suyu daha bir seveceksin, merak etme :)

Hehe ilk başladığımızda hepimizi biraz mutsuz etmiştir sanırım karbonatlı su içmek.Ben suyu çok seven biri olduğum için baya mutsuz oldum ilk bir kaç zaman.Yüzümü buruşturarak içiyordum sürekli ama faydasına inandığım için devam ettim.Sonra bir gün normal su içtim.Aman Allahım bana öyle sert geldiki suyun tadı.O zevk aldığım sudan zevk almaz olmuşum artık.Şu an karbonatlı suyumu keyifle içiyorum.Bu neye benziyor biliyormusunuz.Hani şekerli çay içmeye alışan biri şekersiz içmeye çalışınca çayın tadından nefret eder ya ona benziyor.Bir süre devam edince de bu sefer asla şekerli içemez oluyor aynı onun gibi.Yaniiiiii sabır şekerim.Kendine bir kaç gün alışma süresi ver ve zorla da olsa bol bol su iç.Göreceksin alışacaksın o tada

Canım sana attığım linkteki kitapçıdan yani D&R sitesinden ,kargo ücretiyle(3,5TL ) 18.50TL ye geliyor. Tabi 50 tl lik kitaba tamamlarsan kargo da ücretsiz oluyor. 15 TL ye almış oluyorsun. :KK34:

Ayrıca kola ile ilgili anlatabileceğim daha çok şey var .Boşvereyim anlatmayım mideniz bulanmasın,iyisimi hiççç içmeyin içirmeyin. :KK19:

Son düzenleme:

Merhaba canım, dur bakalım öyle hemen pes etmek yok. :KK34: geçmiş yazılarımda da anlatmıştım, ben 3 günde alıştım ve şimdi onsuz su içemiyorum.Ayrıca karbonat suyun tadını yumuşatıyor.Hem öyle çok faydası var ki karbonatın hiç bişi olmasa şifa niyetine diyerek dik gitsin. :KK9: Amacımız suyu alkali hale getirmek olduğu için yemeğe katmak bir anlam ifade etmez,suya atacağız yani.Suyu alkali hale getirmenin diğer yolları ise,elma sirkesi,limon,tarçın katmak.Bir de suyun tadını değiştirmeden pH ını yükselten alkali damlaları satılıyormuş.Karbonata göre pahalı ama istersen onu da deneyebilirsin. Sevgiler...

Son düzenleme:
merhaba kızlar
ben karbonatlı su içmeye dün başladım
dün 1 lt içtim bugünde 1lt içtim ama biraz önceki kitaptan alıntı msjda 1lt suyu iki saatte bir içerek mi bitirmek gerekiyor diyemi anladım ben
yani 1 lt sudan 1 bardak içim 2 saat sonra 1 bardak daha şeklinde 1lt bitirmek gerekiyor.
bu arada sizler kaç lt içiyorsunuz ben 1 lt ondan 1 lt normal su olarak içiyorum
ben yanlışmı yapıyorum acaba

Canım sana attığım linkteki kitapçıdan yani D&R sitesinden ,kargo ücretiyle(3,5TL ) 18.50TL ye geliyor. Tabi 50 tl lik kitaba tamamlarsan kargo da ücretsiz oluyor. 15 TL ye almış oluyorsun. :KK34:

Ayrıca kola ile ilgili anlatabileceğim daha çok şey var .Boşvereyim anlatmayım mideniz bulanmasın,iyisimi hiççç içmeyin içirmeyin. :KK19:

öyle tatlım birde çarşıya insancıla falan bakaım olmadı netten alayım
anlat anlat midemiz bulansın ki içmeyelim tatlımm

merhaba kızlar
ben karbonatlı su içmeye dün başladım
dün 1 lt içtim bugünde 1lt içtim ama biraz önceki kitaptan alıntı msjda 1lt suyu iki saatte bir içerek mi bitirmek gerekiyor diyemi anladım ben
yani 1 lt sudan 1 bardak içim 2 saat sonra 1 bardak daha şeklinde 1lt bitirmek gerekiyor.
bu arada sizler kaç lt içiyorsunuz ben 1 lt ondan 1 lt normal su olarak içiyorum
ben yanlışmı yapıyorum acaba

Merhaba canım. 20 kilo başına 1Lt olacack şekilde içiyoruz.Örneğin 80 kilo isen 4Lt alkali su içmelisin.Kendi kilona göre ayarlarsın,tüm gün alkali su içmelisin.Bunun dışında tek seferde 500ml. yi geçme .Yemeklerden 30 ila 20 dk önce iç,yemeklerden 2 saat sonra.akşam yemeğinden 2 saat sonra yatana kadar da ara ara, bardak bardak devam et.

Son düzenleme:
Merhaba canım. 20kilo başına 1Lt olacack şekilde içiyoruz.Örneğin 80 kilo isen 4Lt alkali su içmelisin.Kendi kilona göre ayarlarsın,tüm gün alkali su içmelisin.Bunun dışında tek seferde 500ml. yi geçme .Yemeklerden 30 ila 20 dk önce iç,yemeklerden 2 saat sonra.akşam yemeğinden 2 saat sonra yatana kadar da ara ara, bardak bardak devam et.

teşekkür ederim canım cvbın için
ben normaldede su içen biri değildim biraz zor geliyor bana hatta gün bitiyor benim su bitmiyor:KK1:
ben 75 kloyum 3.5 t alkali su içmem gerek o zaman
birde şu oluyur su içmekten ne yemek ne de başka bişi canım istemiyor ara tatlı istiyorum okadar
sizde de oluyormu

X