Sorum atlandı galiba,tekrar yazayım.
"Nilufercim kitapta, "Kesin olarak kilo vermeden spor yapmayın diyor ve sebeplerini de detaylı bir şekilde anlatıyor." demişsin. O kısmı tam olarak yazabilrimisin buraya rica etsem.Bir de,hiç bir aktivite mi yapmayacağız,ör. 30-40 dk. yürüyüş vb.?
Canım sen istiyorsan spor yapabilirsin, zaten bununla ilgili olan bölümü özellikle taratıp içerisine ekledim, orada bulunan ibare virgülsüz olduğundan yanlış anlamana sebep olmuş olabilir. Zaten yazımın başında da profesyonel anlamda sporla uğraştığımı ve buna rağmen kilo veremediğimi yazmıştım. Bir de kitapta " spor yaparken fazla sporun oluşturduğu laktik asit bizi asitlendirirken, kas yapmak için proteinin fazla tüketilmesi vücudu daha çok asitlendirir" ibaresi bir tercih meselesi olarak algılanabilir. Forumda da gördüğüm kadarıyla konuya hakimsin. Senin tercihin, sevgiler...
Anladım canım, benim de düşündüğüm gibi (asit meselesi) bir cvp geldi senden,.Zaten günlük 1 saatten fazla yapılan ağır sporun sağlığa zararlarını da biliyordum.Peki canım sen kilo verme sürecinde spor olarak hiç birşey yapmadınmı?
Hayır canım yapmadım çünkü, yazın sürekli yapmama rağmen bir gram bile vermedim. Bu süre zarfında da hiç spor yapmadım, hafif egzersiz ve yürüyüşte dahil... Senin sonucun ne alemde, kaç kilo verdin ve toplamda vereceksin?
cnm yogurt alkali degil demi?
esim cok cola iciyor, ph degerinin 2 oldugunu ögrenince soke oldum ve birakmasini rica ettim.
ayranda anlastik, su icemiyor cünkü pek.
Koyun ve keçi yoğurdu ve ondan yapılan ürünler alkali . İnek sütü ve ondan yapılan peynir,yoğurt ı- ıhhh.(yalnız inek sütünden kefir ve lor serbest)
Ayrıca kola tam bir zehir.Kanser yaptığı kesin olarak kanıtlandı.İçmeyin,içirmeyin lütfen.
tahmin etmistim... kitabim gelmedi hala o yüzden soruyorum size kusura bakmayin.
benim annem eve hic cola almazdi, 23 sene boyunca toplasam 2 litre cola icmemisimdir
ama esim ah esimvazgecemiyor o zehirden, bide sekerlisini iciyordu.
ben en azinda sekersizine ikna edebilmistim ama simdi birakmasini istiyorum
en son alis veriste almadim eve, 3 gündürde 1 litrelik siseden 1 gram icimlememis,
sanirim esimi biraz etkiledim
Rica ederim canım,ne kusuru? Bu arada kola zaten zehir, diyet ve ziro falan daha da zararlı,bilginize, herkese yayın lütfen.
Bir arkadaşımız kitaptaki alkali - bazik besin listelerini taratmış.Onları incele cnm.Linkini veriyorum.
http://www.kadinlarkulubu.com/diyet...imiz/572240-alkali-diyeti-deneyimlerimiz.html
her hali zehir, her hali zararli zaten. eve almayacagim bi daha. zaten esime kac gündür alkali suyu iciriyorum hic fark etmedi
dün o su icerken kendimi tutamadim kikir kikir güldüm o zaman anladibana "alkol" iciriyon demii dedi
liste cok iyimis, kitabim gelseydi ya :44:
esim cok cola iciyor, ph degerinin 2 oldugunu ögrenince soke oldum ve birakmasini rica ettim.
Koyun ve keçi yoğurdu ve ondan yapılan ürünler alkali . İnek sütü ve ondan yapılan peynir,yoğurt ı- ıhhh.(yalnız inek sütünden kefir ve lor serbest)
Ayrıca kola tam bir zehir.Kanser yaptığı kesin olarak kanıtlandı.İçmeyin,içirmeyin lütfen.
Canım şimdilik hedefim 14 kilo kadar vermek.Astım hastasıyım ben.Yıllarca kortizonlu ilaçlar kullandım ve gerektiğinde yine kullanıyorum ( Bahar dönemi fena, polen alerjisi ). Aylar öncesinden dikkat ederek toplamda 12 kilo civarı verdim bu güne kadar ama birden değil.Uzun bir sürece yani aylara yayılarak fakat bunun 4-5 kilosunun ödem olduğunu düşünüyorum.Her gün ya da haftada 4-5 gün ,1 saate yakın yürüyor ya da yürüyüş artı egzersiz yapıyordum yazın.Ben zaten uzun zamandır küçük kaçamaklar hariç,şeker, kızartma,asitli içecekler,hazır meyva suları,bisküvi vb. şeyleri kesmiştim. 1 ayı geçkindir de karbonatlı su içiyordum.Benim sorunum çok yemek değil düzensiz yemekti.Uyku düzenime parelel gecem- gündüzüm karışıktı ve yeme düzenimde tabi.Şimdi daha düzenliyim.Ek besin ,destek vitamin -mineral kullanmadım hiç.havalar soğuduğundan beri yürüyüş de yapmıyorum.Bu sabah tartıldım 4 ya da 5 gün içerisinde 1 kilo vermişim.Böyle devam edeceğim.
Canım benim burada olduğunu hissettim ve girdim, olamaz böyle birşey.Avatarındaki resim senmisin.?
günlüğüme kahvaltımı yazdım lütfen yorumlarmısın?Yazıyı yazarken yüzümün güldüğünü fark ettim.
Canım öncelikle çok geçmiş olsun. Çok üzüldüm12 kilo az bir sonuç değil, zaten bu beslenme biçimi ve diyetle ile de istediğin sonuca ulaşacaksın. Dediğin gibi böyle devam et. Ayrıca paylaşımların için teşekkür ederim, gerek "Alkali diyet deneyimlerimiz", gerek "Sevgi-liebe'nin günlüğü olsun, teşekkür ederim. Paylaşımlarının devamını bekliyor olacağım...
Geçmiş olsun canım, bende de kortizonu dışarıdan almıyordum fakat hastalığım sırasında normal insanın 5 katı kadar böbreklerim kortizol salgılıyordu.Polen alerjisine zencefilin çok iyi geldiğini biliyorum, bahar aylarında çayını düzenli içebilirsin.Tebrik ederim,4-5 günde çok iyi, öncesinde de güzel kilo vermişsin. İlk defa ben de küçük hedeflerlede olsa kilo vereceğime inanıyorum.Canım şimdilik hedefim 14 kilo kadar vermek.Astım hastasıyım ben.Yıllarca kortizonlu ilaçlar kullandım ve gerektiğinde yine kullanıyorum ( Bahar dönemi fena, polen alerjisi ). Aylar öncesinden dikkat ederek toplamda 12 kilo civarı verdim bu güne kadar ama birden değil.Uzun bir sürece yani aylara yayılarak fakat bunun 4-5 kilosunun ödem olduğunu düşünüyorum.Her gün ya da haftada 4-5 gün ,1 saate yakın yürüyor ya da yürüyüş artı egzersiz yapıyordum yazın.Ben zaten uzun zamandır küçük kaçamaklar hariç,şeker, kızartma,asitli içecekler,hazır meyva suları,bisküvi vb. şeyleri kesmiştim. 1 ayı geçkindir de karbonatlı su içiyordum.Benim sorunum çok yemek değil düzensiz yemekti.Uyku düzenime parelel gecem- gündüzüm karışıktı ve yeme düzenimde tabi.Şimdi daha düzenliyim.Ek besin ,destek vitamin -mineral kullanmadım hiç.havalar soğuduğundan beri yürüyüş de yapmıyorum.Bu sabah tartıldım 4 ya da 5 gün içerisinde 1 kilo vermişim.Böyle devam edeceğim.
Mutlu olmak hakkın canım, böyle bir başarıdan sonra.Afiyet olsun.Eminim kilolu halinde güzeldir, MAŞALLAH genç ve çok güzelsin.Hemen bakıyorum canım, pazar pazar eşimle geç bir kahvaltı yaptık. Evet canım avatarımdaki resim benim, kilo almadan önceAma tekrar eski halime dönüyorum diye mutlu olmalıyım değil mi?
canım bende kendi adıma teşekkür ederim .Doğru söylüyorsun, bilginin değeri paylaştıkça ratar tıpkı mutluluk gibi.Bilginin zekatı paylaşmaktır derler.DEvamını sabırsızlıkla bekliyorum.Teşekkür ederim canım.İnşallah istediğim sonuca ulaşacağım,kararlı olmak çok önemli sonuçta.
Paylaşımlar içinse rica ederim, sağlıklı bilgiler, paylaşıldıkça değerine değer katılır diye düşünüyorum. İnsanlara faydalı olmak,paylaşmak beni mutlu eder.Elbette devamı da gelecek.
her hali zehir, her hali zararli zaten. eve almayacagim bi daha. zaten esime kac gündür alkali suyu iciriyorum hic fark etmedi
dün o su icerken kendimi tutamadim kikir kikir güldüm o zaman anladibana "alkol" iciriyon demii dedi
liste cok iyimis, kitabim gelseydi ya :44:
Geçmiş olsun canım, bende de kortizonu dışarıdan almıyordum fakat hastalığım sırasında normal insanın 5 katı kadar böbreklerim kortizol salgılıyordu.Polen alerjisine zencefilin çok iyi geldiğini biliyorum, bahar aylarında çayını düzenli içebilirsin.Tebrik ederim,4-5 günde çok iyi, öncesinde de güzel kilo vermişsin. İlk defa ben de küçük hedeflerlede olsa kilo vereceğime inanıyorum.
Mutlu olmak hakkın canım, böyle bir başarıdan sonra.Afiyet olsun.Eminim kilolu halinde güzeldir, MAŞALLAH genç ve çok güzelsin.
canım bende kendi adıma teşekkür ederim .Doğru söylüyorsun, bilginin değeri paylaştıkça ratar tıpkı mutluluk gibi.Bilginin zekatı paylaşmaktır derler.DEvamını sabırsızlıkla bekliyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?