Alışamadım, olmuyor! :(

Ben şehir dışında okumaya gittiğimde sizinle aynı şeyleri hissediyordum. Hatta öyle ki, sizin gibi duvarlara, kapılara elimi sürüyor evimin hiç bir yerinden gözlerimi alamıyordum ve tabii annemden, yurtta resmi baş ucumda duruyordu. Annem de benim resimlerimle sesli sesli konuşurmuş evde, öyle derdi. Ben gidecekken dört dönerdi peşimde, bende yine gitmenin verdiği hüzün ve agresiflik tabii, hatta evleneceğimi düşünüp sabaha kadar ağladığımı bilirim.

Ben annemle babamın nefesinin doldurmadığı bir yere nasıl '' evim '' derim diye? Anneciğimi 2 sene önce ansızın kaybettim, şimdi bir kere görmek için neleri mi vermezdim diyorum bırakın sürekli görmeyi, tabii annemi kaybedince babama ve kardeşlerime bu sefer daha çok düşkün oldum, evimizin anlamı daha da arttı benim için. Herşey annemin elinden, sanki birşeyi evden çıkarmam gerekse annemi üzüyormuşum gibi hissediyorum, kıyamıyorum ki? 15 senedir neleri biriktirdim, neleri yaşadım o evde. Bir gün taşınsak, o ev artık bizim olmasa ne yaparım diyorum? Çünkü annemin izleri ver her köşesinde..

anenniz tekmi yaşıyor? bende anneme çok bağlıyımdır babam küçükken vefat ettiğinden tüm sevgiyi annemize verdiğimi düşünüyorum..Bir yere gitse o gelene kadar içime afakanlar basar kırk senaryo yazar oynarım..Sürekli kendinizi telkin etmeye çalışın ayrı olsanız bile hala hayatta ve yaşıyor anneniz hem mesafee olarakta yakınsınız..Arada oda gelip sizde kalabilir, anne evinde yaptıklarınızı birde kendi evinizde yapın

ayyy senin yerinde olsam güzel güzel filmler alır çayımı aburcuburumu hazırlar kocama sarılır izlerdim. sabahta kocacığma kahvaltı hazırlardım.. banyoma mumlar koyar evimi mis gibi yapardımm sevdiğim kokuları sıkar sevdiğim küçük aksesuarlar alırdım.. kocanı gerçkten sevdiğine eminmisin? bana sevmeden evlenmişsin gibi geldi.

canım benim öncelikle seni çok çok iyi anlıyorum ben de senin dönemlerinden geçtim ama kısa sürede toparladım kendimi ve buna da mecburdum bir buçuk yıl önce evlendim ben ailemden eşimin ailesinden kilometrelerce uzağa üstelik eşim öğretmen ve bulunduğumuz yer doğu görevi sadece beş bin nufüsu üçbeş marketi olan insanların yobaz kadınların sokaklarda gezemediği bir yer burası evlendim balayı falan yapamadık düğünü eşim tek başına yaptı öyle takı falan alan olmadı bana hepsinieşim yaptı çeyiz desen ben anneme en kalitelilerini aldırdım ama erkek tarafının bana yolladığı üçbeş havlu ve eşarptan ibaretti eşyalarımı istediğim gibi seçemedim kiraladığımız ev küçücük karşıda ahır var kokudan durulmuyor kolu komşu arkadaş dost yok sadece evdeoturup ders çalışıp atanmaktan başka yapabileceğimhiçbişe yok bak benim durumuma sen yine bana göre kaç sıfır öndesin .. annemin evine gittiğimde kahredercesine üzülüp neden evlendim ben dedğim günler oldu ve sonraları kendime şunu kabul ettirdim hayatın kanunu bu zamanında annem de kayınvalidem de aynı şekilde evlerinden koptular .. ve annemin evine gittiğimde onun kurulu düzenine özendim hep onun gibi olmak eşime sadık çoluk çocuğuma nasıl iyi bir anne olabilirim onu düşünmye başladım çünkü zamanında annem de diğer kadınlar da aynısını yaptı hepsinin şimdi kurulu düzeni var ve mutlu.. böle düşünerek alıştırdım kendimi evliliğe inanır mısın bazen uyandığımda yatak odam bana çok yabancı gelirdi ve aniden kalkıp yatağa oturup ben nerdeyim ya dediğimi hatırlıyorum.. bu günler de geçecek dua et ki eşin seninle sağ salimve mutlu .. geçende eşi vefat eden teyzemle konuştum keşke sağ olsa da hep başımda ve yanımda olsaydı dedi içim burkuldu bence bunun için oturup şükretmelisin...

sizinle ayni durumdayim, annem oleli yillar yillar oldu...
ben de elimde olmadan boyle dusunenlere kiziyorum... ne kadar sansli ama o da yetmiyor diyorum

Canim ya bende aynen senin gibiydim. Benim annemle mesafem 5 dk olmasina ragmen evimde mutlu degildim is yapmak yemek yapmak istemiyodum oyle pismandimki evlendigime esimdende ailesindende nefret ediyodum. Ve 3.5 senelik evliyim su an dorduncu evimdeyim 1 kira 2 kira 3 kendi evimizdi ev bile sattirdim esime. Napiyim alisamadim bi turlu. Bu evde iyiyim simdi. Eskiden haftada bir iki gun gider annemde kalirdim esimde yazik uzulmuyim diye bi sey demezdi. Ama bu eve tasindik tasinali 1 2 defa toplamda kaldim annemde o da mecburiyetten esim il disindaydi diye. Evet bazilari senin benim gibi zor alisabiliyo. Benimde esim hatika bi adam sende kendi esinin oyld oldugunu soylemissin. Acaba biz derdimiz yok diye mi boyleyiz bilemiyorumki. Allah baska dert vetmesin ben 3 sene sonunda ancak alistim insallah seninkide bir an once duzelir

konu sahibii online gördüm sizi merak ediyorum durumlar ne alıştınız mı evinize?

Herkese merhaba..
Şu yazdıklarımı okuyunca içime daral geldi. Geçmişe gidip kendi karşıma çıkıp "kızııımm kendine gel" diyesim var.
Çok geçmişlerden gelen takıntılar, babanın terkedip gitmiş olması, büyüyene kadar anneyle yaşanan maddi sıkıntılar...
Dr.um herşeyin üstesinden gelicez dedi ve işte 3 ayda herşey bitti. Musmutluyum.. Canimmmm evim canimmmmm eşim benim herşeyim.
Ne olur benim gibi aynı hislere burunen arkadaşlar bir uzmana başvurun. Hayat zor. Gecmiste yasanan bu zorluklar, hayatın en kolay olması gereken zamanda insanin ayaklarina dolanir bazen. Kendi kendinize düğümü açılmaz hale getirmeyin.
Öptüm hepiniiizi

canım acaba üzerine yapılmıs bıseyler mi var burda yazmak istemıyorum evlılıgınden sogutmak ıcınn ..benım arkadasımda evli bou durumlarda suan ama o daha yenı 3 aylık evlı alısır dıyorumda bu kadar deıl ama senın kı anormal gelıyor bna.allah yardımcın olsun canm

Evet gercekten uzaklara gelin geldik, ailemizi, buyudugumuz sokaklari, her seyi arkamizda birakip geldik. 3-4 ayda bir bir iki hafta gorebiliyoruz tum cevremizi. Yani kusura bakmayin ama bize haksizlik yapmaniz mesele degil ama elinizdeki nimetlere karsi nankorluk yapmayi birakirsaniz mutlu olursunuz. Saymissiniz evime esyalari begenerek aldim, simdi hepsini kirmak istiyorum vs diye...

Şükretmeyi ogrenin, mutlu olursunuz.
Ayrica siz boyleyseniz, baska sehre giden bizler direk kendimizi balkondan atalim.

Cozmene s
Çözmenize sevindim. Normal degildi zaten ilk durumunuz

Bir msj önce yazdım. O günler geride kaldi çok şükür :)

aaa cok sevındım ya zaten altında psıkolojık bastrılmıs seyler oldugu bellıydı ..harıkaymıs tadını cıkar canım :)

Ademle havvadan beri insanlar karikoca yasamayi secmisler..ana kiz degil..lutfen abartmayin ve mantiginizi devreye sokun benim gibi yilda bir kez görseniz olursunuz sanirim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…