Alınganlık mı?

Esinizin size saygisi yok. Kendi ailesinin yaninda sizi parlatmasin ok ama rezil etmeye calismasi aptallik ve saygisizliktan baska bi sey degil. O kadinlar da gulmus sonradan da sizi haksiz bulmuslar cok tuhaf. Halbuki kadin kadini anlar oyle bi durumda, ben kv olsam aptal oglumu uyarirdim.

Ay en sinir olduğum şey insanların hislerimle ilgili yorum yapması. Büyütülecek bir şey yok ne demek ya sana mı sorcam? Bir de taklit şakası falan iğrenç hiç tahammül edemem, ağlamazdım ama bağırıp çıkar giderdim ben de olsam. Üstüne de haksızsın deseler gerçekten kendimi tutmazdim. Sevmiyorum böyle şeyler bence haklısınız.

Haksız olduğunuz kısım tartışmalı iken misafirliğe gitmek. Kimse sizin beş karış suratınızı ya da tribinizi çekmek istemez. Bence gitmemeniz lazımdı. Hadi gittiniz aglamamaniz iyi olurdu. Hadi ağladınız, size haksizsiz ya da alıngansin diyene iğrenç şaka anlayışı ve terbiye konusunda lafınızı söyleyip çıkıp gitmeniz lazımdı.

20 gündür neden aranız limoni? Bu bayağı uzun bir süre aslında, ikinizden biri adım atmadı mı barışmak için? Bana ikinizde pek olgun gelmediniz açıkcası. 20 gün küslükler, aile yanında saygısız şakalar, odadan çıkıp ağlamalar filan biraz absürt geliyor bana. Genelde tartışmalarınız b
20 gündür neden aranız limoni? Bu bayağı uzun bir süre aslında, ikinizden biri adım atmadı mı barışmak için? Bana ikinizde pek olgun gelmediniz açıkcası. 20 gün küslükler, aile yanında saygısız şakalar, odadan çıkıp ağlamalar filan biraz absürt geliyor bana. Genelde tartışmalarınız böyle mi?

20 gündür neden aranız limoni? Bu bayağı uzun bir süre aslında, ikinizden biri adım atmadı mı barışmak için? Bana ikinizde pek olgun gelmediniz açıkcası. 20 gün küslükler, aile yanında saygısız şakalar, odadan çıkıp ağlamalar filan biraz absürt geliyor bana. Genelde tartışmalarınız böyle mi?
Teşekkürler
Ağlamak olgunluk alameti değil sanırım.Maalesef tutamadım. Bile,isteye olmadı.
Absürt durumlar olduğu konusunda haklısınız ben bu absürtlükleri güzellikle ya da çirkinlikle maalesef engelleyemiyorum. 20 gündür adım atılıyor elbette ama samimi, ileriye dönük ciddi bir niyet olmadığından kısır döngüye giriliyor.
Bir taraf kendini her zaman,her durumda haklı görürse hiçbir hata ve yanlışını kabûl etmezse sürekli muhatabının hatalı olduğunu düşünüp iletişime kapatırsa sonuç böyle oluyor.
Duyup, işitip anlamak istemeyince dediğiniz absürt ilişki şekli ortaya çıkıyor.

Teşekkürler
Ağlamak olgunluk alameti değil sanırım.Maalesef tutamadım. Bile,isteye olmadı.
Absürt durumlar olduğu konusunda haklısınız ben bu absürtlükleri güzellikle ya da çirkinlikle maalesef engelleyemiyorum. 20 gündür adım atılıyor elbette ama samimi, ileriye dönük ciddi bir niyet olmadığından kısır döngüye giriliyor.
Bir taraf kendini her zaman,her durumda haklı görürse hiçbir hata ve yanlışını kabûl etmezse sürekli muhatabının hatalı olduğunu düşünüp iletişime kapatırsa sonuç böyle oluyor.
Duyup, işitip anlamak istemeyince dediğiniz absürt ilişki şekli ortaya çıkıyor.

Açıkcası böyle durumlarda size iş düşüyor. Çünkü şikayetçi olan sizsiniz. Kabul etmek lazım ki içinde bulunduğumuz durumdan memnun değilsek ya en baştan o duruma sokmayacağız kendimizi ya da soktuysak kendimizi değiştirmek zorundayız. Eğer üzülen, strese giren eşiniz olsaydı ona da bunları söylerdim ama şu durumda strese giren sizsiniz. O yüzden sizin değişmeniz lazım. Bu kadar iletişim kurulamayan biriyse zaten boşanmanız gerekir çünkü saygı bitmiş evlilikte. Ama yok aslında konuşsak anlaşabiliriz diyorsanız alın konuşun. Bir de şunu kabul etmek lazım aranız kötüyken ona hatalı olduğunu kabul ettiremezsiniz, çünkü şu an zaten size tarafsız bakamıyor. Aranızda sorun yokken hatasını belirtirseniz daha pozitif sonuçlar alırsınız gibi geliyor. Ha yok derseniz ki benim kocamdan adam olmaz o zaman yapılacak şey de belli.

Çok teşekkür ederim siz de feraset sahibi birine benziyorsunuz:) Arkadaş çevrem ve akrabalarım alıngan değil de gözlemlediğiniz üzere nahif biri olarak tanımlar. Ve yine ferasetiniz kesinlikle doğru ki yola girmeyecek zaten sanırım bunu anlayıp, kabûl edince duygusal olarak daha çok çöktüm ve tepkim ağlamak oluyor.
Eşim maalesef çıldıracağımi hatta öleceğimi de bilse kendi ve yetiştirildiği tarzdaki doğruları yapmaktan geri durmaz.
Bence aile danışmanlarını izleyebilirsiniz. Fatih Reşit Civelekoglu , Serhat Yabancı ve Adem Güneş

Ay en sinir olduğum şey insanların hislerimle ilgili yorum yapması. Büyütülecek bir şey yok ne demek ya sana mı sorcam? Bir de taklit şakası falan iğrenç hiç tahammül edemem, ağlamazdım ama bağırıp çıkar giderdim ben de olsam. Üstüne de haksızsın deseler gerçekten kendimi tutmazdim. Sevmiyorum böyle şeyler bence haklısınız.

Haksız olduğunuz kısım tartışmalı iken misafirliğe gitmek. Kimse sizin beş karış suratınızı ya da tribinizi çekmek istemez. Bence gitmemeniz lazımdı. Hadi gittiniz aglamamaniz iyi olurdu. Hadi ağladınız, size haksizsiz ya da alıngansin diyene iğrenç şaka anlayışı ve terbiye konusunda lafınızı söyleyip çıkıp gitmeniz lazımdı.
Teşekkürler. Kendisi ziyaret etmek istemişti ben de soğukluğu devam ettirmemek yeni bir tartışma konusu olmasın diye gittim orda da belli etmemeye çalıştım. Yatılı kaldık düşünün bir günden fazla kaldık ama her zamanki gibi tutamadı kendisini ailesinin yanında da kabalık yapmaya devam etti. Bu olayda zaten kalkıp eve gitmeye yakın bir zamanda oldu o ana kadar da insanların evinde bir şey belli etmemeye çalışmıştım. Arı kovanına çomağı tabiri caizse kendisi soktu.Keşke ağlamasaydim ama ağlamak her zaman tutulabilen bir durum değil maalesef.

Açıkcası böyle durumlarda size iş düşüyor. Çünkü şikayetçi olan sizsiniz. Kabul etmek lazım ki içinde bulunduğumuz durumdan memnun değilsek ya en baştan o duruma sokmayacağız kendimizi ya da soktuysak kendimizi değiştirmek zorundayız. Eğer üzülen, strese giren eşiniz olsaydı ona da bunları söylerdim ama şu durumda strese giren sizsiniz. O yüzden sizin değişmeniz lazım. Bu kadar iletişim kurulamayan biriyse zaten boşanmanız gerekir çünkü saygı bitmiş evlilikte. Ama yok aslında konuşsak anlaşabiliriz diyorsanız alın konuşun. Bir de şunu kabul etmek lazım aranız kötüyken ona hatalı olduğunu kabul ettiremezsiniz, çünkü şu an zaten size tarafsız bakamıyor. Aranızda sorun yokken hatasını belirtirseniz daha pozitif sonuçlar alırsınız gibi geliyor. Ha yok derseniz ki benim kocamdan adam olmaz o zaman yapılacak şey de belli.
Teşekkür ederim

Esinizin size saygisi yok. Kendi ailesinin yaninda sizi parlatmasin ok ama rezil etmeye calismasi aptallik ve saygisizliktan baska bi sey degil. O kadinlar da gulmus sonradan da sizi haksiz bulmuslar cok tuhaf. Halbuki kadin kadini anlar oyle bi durumda, ben kv olsam aptal oglumu uyarirdim.
Yok oğlu hatalı olsaymis söylermiş o şekilde belirtti burada ben alınganlık göstermiş, gereksiz tavırda bulunmuşum. Hâlbuki beni yanlış anlamasin diye aslında bu işin evveliyati olduğunu o dakikaya kadar belli etmemeye çalıştığımı da ifade ettim. Hanımların davranışları ayrıca bir başlık konusu ama teşbihte hata olmaz. " Hain, düşman içeride olunca kapı kilit tutmazmış" ya o hesap.
İnsanlara malzeme vermeseydi benim hayat arkadaşım birinci derece sorumlu kendisidir.
Destek için teşekkür ederim

Merhaba, forumu birkaç zamandır üyelik oluşturmadan takip ediyorum ancak kendimle ilgili bir şeyler yazmaya bugüne kadar pek cesaret edemedim.

Hayata dair sorunlar ve dertler maalesef hiç bitmiyor en azından benim açımdan böyle dolayısıyla yazacak, paylaşacak çok şey var fakat ben şimdilik sadece yaşadığım son olayı yazıp beni tanımayan insanlardan konuya dair ne düşündüklerini öğrenmek istedim.

Eşimle birkaç yıldır evliyiz.Ailesine tutkuyla bağlı,ailesine çok çok hayırlı bir evlat diyeyim.
Annelerin böyle çocuk nasıl yaptıklarını da hep merak ederim.
Her neyse çok uzatmak, dağıtmak istemiyorum ama paylaşacağım olayın anlaşılabilmesi adına da detay verme ihtiyacı hissediyorum.

Ailesini son gidişimizde aramız biraz limoniydi.Zaten bir gün öncesinden yanaşıp gitmenin yerini yapıyordu tabir-i caizse bunu da bile bile ben de ılımlı yaklaştım ve ziyareti gerçekleştirdik.

Orada bir iki gün kaldık aramızdaki soğukluğu çok belli etmemeye çalışsak da yine orada birbirimize sinir olacak bir şeyler bulduk diyeyim.
Sizlerin de eşleri böyle mi ya da bu davranış biçimindeki erkekleri hiç duydunuz mu bilmiyorum ama şöyle açıklayayım ailesinin yanına gittiğinde şekli şemâli, hareketleri bir değişik oluyor belki de oradaki sevgi, saygı, özeni evde göstermediğinden ben sinir oluyorum.
Neşeli, enerjik, kelebek gibi bir adam oluyor.
Neyse işte

Biz artık evden çıkacağız çok az kalmış.
Ailesi ile bir hesap yapıyordu.
Ben de kayınvalideme sessizce "neyi hesaplıyor "diye sordum kendisi de cevap verdi.Sonra eşim taklit yeteneğini harekete geçirerek aynı benim ses tonumla alaycı bir edayla taklit etti.
Kayınvalidem bastı kahkahayı.
Sanırım eşim onunla konuşmadığim için intikam duygusuyla bunu yaptı.
Zaten taklitten hiç hoşlanmam bilir de.
Kendisi hesap yapıyordu ona sormadım zaten ona sormak da içimden gelmedi.
Hemen yanımda kayınvalide oturuyordu sessizce ona sordum.
Genizden çıkan ya da ağızdan yuvarlanarak konuşulur ya o an o şekilde konuştum demek taklidi o şekildeydi çünkü.

Aramızın iyi olduğu bir zaman olsaydı tepkim büyük olmaZdi sonrasında hoşlanmadığımi bir daha bu şekilde topluluk içinde yapmamasını söyler geçerdim.
Zaten yirmi gündür aramız çok yoktu oraya da bastırarak gitmişiz.
Üstüne kayınvalide ve görümce de gülünce, kahkaha atınca sinirim iyice bozuldu.
"Bari burada yapma dedim" ağlayarak odayı terk ettim. Reglim de yaklaşıyor onun da hassasiyeti var üstümde. Bu dönemde ağlamam çok geliyor.
Saygısız diye seslenerek farklı bir odaya geçtim ve ağladım.
Çünkü zaman zaman saygısızlıklari olan biri.

O evden çıkınca ben de tekrar odaya döndüm.Kayınvalide ve görümce haksız olduğumu,bunda büyütülecek hiçbir şey olmadığını ve alınganlık yaptığımı söyledi.

Başlıkta sorduğum gibi bu alınganlık mı?

Düşünüyorum, kendisini ailemin yanında bu pozisyona koysam ve aynı şekilde ailem de onların yaptığı gibi kahkaha atsaydı, eşimi tanıdığım kadarıyla aileme de dil uzatarak benimle küserdi.
Belki de buna da kızıyorum.
Çünkü kendinize yapılmasını istemediğiniz bir davranışı başkasına yapamazsınız, yapmamalısınız.
En azından benim insanı ilişkilerimde düstûrum bu.

Şimdiden teşekkür ederim,okuyup fikirlerini yazmak isteyen arkadaşlara hemen cevap veremeyebilirim ancak müsait olduğumda mutlaka okur değerlendiririm.
Siz ağlayarak ortamı terk ettiniz. Peki gülen kv ve görümce en azından peşinizden gelip sormadı mı "neyin var büyütülecek bişey değil ama ağladığına göre başka sıkıntılarınız mı var? "diyerek. Ayrıca eşiniz düpe düz saygısızlık yapmış size.Gülecek bişey göremedim ben,eşinizi de uyarabilirdiler git karından özür dile diyerek.

Yok oğlu hatalı olsaymis söylermiş o şekilde belirtti burada ben alınganlık göstermiş, gereksiz tavırda bulunmuşum. Hâlbuki beni yanlış anlamasin diye aslında bu işin evveliyati olduğunu o dakikaya kadar belli etmemeye çalıştığımı da ifade ettim. Hanımların davranışları ayrıca bir başlık konusu ama teşbihte hata olmaz. " Hain, düşman içeride olunca kapı kilit tutmazmış" ya o hesap.
İnsanlara malzeme vermeseydi benim hayat arkadaşım birinci derece sorumlu kendisidir.
Destek için teşekkür ederim
It iti isirmaz da deniyor djdjd bugun biraz argo kullanim gunumdeyim pardoon
Kabugunuza cekilin bence. Sirnasmasina izin vermeyin kallavi bir ozur gelmedikce. Bu cins bi tuhaf iki guzel soz bi yanasmayi ozurden sayarlar buna ihtiyacimiz var sanki. Uzun bir sure ben olsam gitmem es tarafina kendi tarafima da goturmem.

Siz ağlayarak ortamı terk ettiniz. Peki gülen kv ve görümce en azından peşinizden gelip sormadı mı "neyin var büyütülecek bişey değil ama ağladığına göre başka sıkıntılarınız mı var? "diyerek. Ayrıca eşiniz düpe düz saygısızlık yapmış size.Gülecek bişey göremedim ben,eşinizi de uyarabilirdiler git karından özür dile diyerek.
Teşekkür ederim inanın bunlari duymak ego olarak değil beni yanlış yaptığıma inandirip manipüle edip üzdükleri için iyi geliyor.
Düşünüyorum erkek kardeşimin hanımı böyle bir durumda olsaydı ki umarım eşini böyle bir pozisyona hiçbir Zaman koymaz vallahi dediğiniz gibi yapardım.
Ağlamak çok hassas, üst bir nokta ya
Dışarıda bir yerlerde ağlayan kimseleri dâhi şöyle bir sıvazlayıp "iyi misin" deriz.

Ben de bunu beklemedim değil ama bunu içimden ya da burada bile dile getirsem belki fazla bir şey beklemiş, istemiş gibi olurum dedim.
Ama inanın beklediğim bu şeyi ben insani ilişkilerimde görümce ya da farkı bir sıfatla da yapacak biriyim.

Uzattım cevabıniza gelince" hayır".
Eşim dışarı çıkar çıkmaz kısa bir müddet bekledikten sonra yanlarına gittim.
İnanın gitmeseydin gelmeyecekleri gibi bir de hatama bu eklenecekti.
El kapısı dedikleri durum gerçekten çok acıtıcı
O an size saygıyla yaklaşan babanızı
Merhametli annenizi
İyi niyetli kardeşlerinizi arıyorsunuz.

Özür dile gibi bir erdem beklemiyorum da sadece haklı olduğuna daha da inandırmaları korkutuyor.

Kabugunuza cekilin bence. Sirnasmasina izin vermeyin kallavi bir ozur gelmedikce. Bu cins bi tuhaf iki guzel soz bi yanasmayi ozurden sayarlar buna ihtiyacimiz var sanki. Uzun bir sure ben olsam gitmem es tarafina kendi tarafima da goturmem.
Teşekkür ederim:)
Kendileri için yanaşıp özür dilemeleri daha bir ironi tâbi.
Aile dediniz de, kendisinin de yapısını bildiğimden o hareketleri ben, ailem yapsak ne saygısızlığimiz kalır ne terbiyemiz.

Zaten en çok üzen, kızdıran bazı insanların bir olay kendi egoları söz konusu olunca bir olaya büyük karşıdakinin onuru, gururu söz konusu olunca kocamsın küçük, önemsiz diye bakıyorlar.

Bacım senin azcik yirtiklasman lazım. Yazım dilinden ve yaptıklarından anladığım kadarı ile fazla kuralcı ve hanimsin. Lan g.t sen benim taklidini mi yapiyorsundan girer, o masayı dagitirdim. Alinganmiymissin hadsizler.

Argo kullanım günü değil sıcaktan beynim uyuştu. Tüm postlara ana avrad sovesim var😂

Bacım senin azcik yirtiklasman lazım. Yazım dilinden ve yaptıklarından anladığım kadarı ile fazla kuralcı ve hanimsin. Lan g.t sen benim taklidini mi yapiyorsundan girer, o masayı dagitirdim. Alinganmiymissin hadsizler.
Desteğiniz için teşekkür ederim.
Benim babacığım bana yabancı birilerinin yanında duruma göre ismimin sonuna ya "cığım" ya da "hanım" eklerdi öyle seslenirdi.
Koca baba olamaz ondan o şefkati beklemiyorum.
Ama anlayış,saygı, sevgi, değer, hassasiyet bunları eşten asgarî düzeyde bekler ve isteriz diye düşünüyorum.

Kayınvalideye bu şekilde yaşadık ama doluyduk zaten gider ayak böyle tartışma olmasını istemezdim zaten tutuyordum kendimi diye ifade etmeye çalışıyorum.
Anne siz, kaç yıllık evlisiniz babam size işte başka bir davranışı örnek vererek böyle böyle yapıyor mu, yaptı mı" diyorum.

"Evet neler oluyor"diyor.
Uygun bir üslûpla," o zaman kendisinden öğrenmiş" dedim.

Eşim huyumu bilir. Onlarla aram limoniyken gereksiz gereksiz şakalaşmaya çalışırsa cevabım sert olur.
Ona yapılmasını istemediği bir şeyi bana yapamaz. Yemişim şakasını.

Size saygi duymuyorlar ve ailecek sizi benimsememisler.Onlar karsi takim gibiler.Bence fazla ince dusunmeyin ve hep alttan alan siz olmayin.Esinize de kirmizi cizgilerinizi gosterin,ogretin.

X