- 17 Ocak 2020
- 27.502
- 39.714
Terbiyesize bakArkadaşlar merhaba. Nişanlımın ailesiyle aynı şehirde yaşamıyoruz. Yaşadıkları şehirde bir işimiz vardı ailecek aniden oraya gitme durumu çıktı ve gittiğimizde nişanlımın ailesini de ziyaret edelim ayıp olmasın diye düşündük. Aniden gelişen bir durum olduğu için elimiz boş gitmek istemedik bizim kendi el emeği olarak yaptığımız ahşap duvar anahtar askılıklarımız var ondan götürdük. Ama nasıl olduysa ya arabada yada orada hafif bir yeri kırılmış biz bunu görmedik ve bilmiyordum. Bugün nişanlım durduk yere getirdiğiniz hediye kırıkmış dedi bende olabilir bunda yolda kırılmıştır dedim ve hediyenin böyle eleştirilmesinin ayıp olduğunu onlarında bugüne kadar getirdikleri hediyelerin dört dörtlük olmadığını ama benim dile getirmediğimi söyledim. Ben kötü niyetle demiyorum sadece söyledim ailem içinde sorun yok dedi bende sorun yoksa bunu sen bana gelip neden söylüyorsun dediğimde benim büyüttüğümü söyledi ve söylediği yada yaptığı normalmiş gibi hiç pişmanlık gibi bir duygu yaşadığını da sanmıyorum bana suçlu yada kafamda kurmuşum gibi muamele yaptı. En çok zoruma giden nokta bugüne kadar bana aldıkları veya yaptıkları mükemmel olmasa dahi kötü yorum yapmayıp nezaketli davrandım ve onunda böyle bir insan olduğunu düşündüm hadi ailesi ona böyle bir durumu söylese bile onun aniden gelişti gelmeleri yine düşünüp getirmişler diyip konuyu kapatması gerekirken bana bunu yapması çok zoruma gitti. Bu basit bişey olup ben mi çok ince düşünüyorum yoksa bu yapılan ayıp mı sizlerinde fikrini almak istedim
Tatli alan biyerden hediyede alirdi .Özel araçla gitmediniz mi? Acele acele diyorsunuz da, giderken yol üzerinde elli tane avm geçmişsinizdir. Kenara çekip bir hediye almak kaç dakika.
Bir yere giderken ay ne versek dur evde şu vardı diye verilen hediyeler bana da hoş gelmez.
Evden bir şeyin el emeği de olsa paketlenip götürülmesi zaten özensizlik üzerine bir de kırık.
Size gelse siz de konuşurdunuz
Kesinlikle oyle insan arar judura bakmayin falan der .konu sahibi hakli gibi ustu cikmis bide .kirik seye baska ne diyeceklerdi ki ?
Bende tam tersi hiç sevmem el emeği . Bana çok sönük sakil verilmek için verilmiş gibi geliyor. Ben daha maddi değeri olan şıklığı ve gösterişi olan hediyeler alıyorum ve bana da alınmasını isterim bu tarz hediyeleri beğeniyorum . Hediye dediğin şeyin bir pahası olmalı bana göre . He bundan kasıt git bana Trabzon bileklik al değil tabi(seve seve kabul ederimYorumlardan anlaşılıyor ki herkes çok farklı düşünüyormuş hediyeleşme konusunda ben de bugün bunu öğrenmiş oldum. Umarım herkes kendiyle aynı düşüncede insanlarla partner olur yoksa ufacık şeyden sürekli alınmalı ilişkiler yaşanacak belli kiYanlış anlaşılmasın ben doğru onlar yanlış demek değil amacım, görüş farklılığı sadece Benim eşim el emeği hediye kabul eder sadece, asla maddi hediye kabul etmez kimseden, ben de küçük hatırlamaların inceliklerin hastasıyım bu konuda birbirimizi bulmuşuz. Ama yorumlardan anladığım kadarıyla el emeği bir şeyler örüp partnere verildiğinde çok özensiz diye düşünülecekmiş demek ki. O yüzden karşıdaki kişinin hediyeleşme tarzını öğrendikten sonra hediyeleşmek gerekiyor gibi görünüyor.
Tamam tamam bozma moralini.boşver artık.çok büyük bir olay değil.Kusura bakmayın açmadan önce size sormayı unutmuşum sorsaydım açmazdım....
Hediye kirik olmasa bile münasip bir hediye degil zaten .bir de üstüne kirik verilmiş .Çok tuhaf bir tavır yazık şimdiden tüm duruşunu akıllardaki yerini değiştirmiş. Marketten cam sürahi al yahu anahtar askiligi nedir ztn :S
Kayınaileye hiç hediye almadım, bilmiyorum. Ama işte tam o sebeple yazdım sizin bu tavrınızı bildikten sonra alması lazım yoksa sıkıntı olur alınabilirsiniz. Ben de eşime maddi hediye alsam bozulur üzerine hiç uğraşılmamış diye düşünüyor tamamen görüş farklılığı konusu işteBende tam tersi hiç sevmem el emeği . Bana çok sönük sakil verilmek için verilmiş gibi geliyor. Ben daha maddi değeri olan şıklığı ve gösterişi olan hediyeler alıyorum ve bana da alınmasını isterim bu tarz hediyeleri beğeniyorum . Hediye dediğin şeyin bir pahası olmalı bana göre . He bundan kasıt git bana Trabzon bileklik al değil tabi(seve seve kabul ederim) ama el emeği anahtarlık el örmesi kazakta değil . Tabi bu benim fikrim. Özellikle kayın aile ile olan ilişkilerde böyle hediyeler laf çıkarmaya çok müsait .
Kesinlikle yüzüm düşerKayınaileye hiç hediye almadım, bilmiyorum. Ama işte tam o sebeple yazdım sizin bu tavrınızı bildikten sonra alması lazım yoksa sıkıntı olur alınabilirsiniz. Ben de eşime maddi hediye alsam bozulur üzerine hiç uğraşılmamış diye düşünüyor tamamen görüş farklılığı konusu işte
Yalnız burada aileye özel olarak yapılan bir hediye yok.Evde zaten yapıp sattıklarından bir tane sarıvermişler.Yorumlardan anlaşılıyor ki herkes çok farklı düşünüyormuş hediyeleşme konusunda ben de bugün bunu öğrenmiş oldum. Umarım herkes kendiyle aynı düşüncede insanlarla partner olur yoksa ufacık şeyden sürekli alınmalı ilişkiler yaşanacak belli kiYanlış anlaşılmasın ben doğru onlar yanlış demek değil amacım, görüş farklılığı sadece Benim eşim el emeği hediye kabul eder sadece, asla maddi hediye kabul etmez kimseden, ben de küçük hatırlamaların inceliklerin hastasıyım bu konuda birbirimizi bulmuşuz. Ama yorumlardan anladığım kadarıyla el emeği bir şeyler örüp partnere verildiğinde çok özensiz diye düşünülecekmiş demek ki. O yüzden karşıdaki kişinin hediyeleşme tarzını öğrendikten sonra hediyeleşmek gerekiyor gibi görünüyor.
Kasıtlı olup olmadığını sorup araştırarak nasıl anlayacaklar ki " evet biz bilerek kırdık" mı diyecek karşı tarafSoyle ki bana hediye gelse ve kirilmis olsa ve samimiyeti ilerletmedigim kayinaileden olsa, acaba kasitli mi diye bir dusunur laf arasinda arastirirdim. Nisanliniz kotu niyetle sormamis olabilir. Kayinvalideniz de ozensizlik mi yoksa kasitli mi diye anlamak icin esinize anlatmis olabilir. Hediye elestirilmez ama kisilerin niyetinden eminseniz. Bu yuzden az biraz mahcubiyet gosterseniz sonrasinda bunu sorgulamalari hakkinda yorum yapsaniz daha iyiymis. Nisanlim ne var bunda yolda kirilmistir ne diye.soruyorsun diye cikissa ben bunda buyuk ozensizlik hisseder bir kenara yazarim. Bir de uste cikmak icin hediye yarisina girmissiniz. Yakisti mi sizce? Biriktirip de vakti gelince lafini yapmak da elestirmeye dahil. Nisanlinizdan farkiniz yok. Bence ozur dileyin oyle bir duruma bakin bakalim nasil karsilayacak?
Ben bu konu özelinde değil, okuduğum yorumlara istinaden yazdım. Çok sayfa yorum var malumYalnız burada aileye özel olarak yapılan bir hediye yok.Evde zaten yapıp sattıklarından bir tane sarıvermişler.
Ben de hediyeyi zorlama ve özensiz buldum.Haa hediye vermek gibi bir zorunlulugunuz da yoktu aslında,tatlı yeterli olurdu.
Öte yandan nişanlının da "kırıktı" bilgisini paylaşması aşırı gereksiz olmuş.Hayır bunu bilip ne yapacaksınız, neyi değiştirecek.
Kayınaileye hiç hediye almadım, bilmiyorum. Ama işte tam o sebeple yazdım sizin bu tavrınızı bildikten sonra alması lazım yoksa sıkıntı olur alınabilirsiniz. Ben de eşime maddi hediye alsam bozulur üzerine hiç uğraşılmamış diye düşünüyor tamamen görüş farklılığı konusu işte
Soylem tarzindan anlasilir bu biraz. Kimse kolay kolay kirik hediye getirmez ama kkde ne konular okuduk, akla gelmeyecek seyler basa geliyor. Benim hediyem kirilmis olsa ve bunu duysam mesela ufak bir mahcubiyetle kibarca ozrumu diler fark etmedigimi soylerim. Bu sekilde tepki verilse derim ki gercekten bilincsizce olmus. Ancak karsimdaki yavuz hirsiz misali beni bastirmaya calisiyorsa kasitli olmasa bile bir hayirdir noluyor derim sahsen. Bilerek kirdim diyecek babayigit pek yoktur ama dolayli yolla diyecek de baya coktur diye dusunuyorum:):)Kasıtlı olup olmadığını sorup araştırarak nasıl anlayacaklar ki " evet biz bilerek kırdık" mı diyecek karşı taraf
Normal zamanlarda biraz lüks yaşadığımız için para harcamamak gibi bir durum asla söz konusu değil. Ben özel günden ziyade daha çok bunu görünce aklıma sen geldin hediyelerini severim. Eşim de bu arada bana sık sık altın takılar alır ama kendisine almamı asla istemez. Bana göre de altın olmasa da olur, beni düşünmüş almış yeterli. İlk hediyesinde daha beni uyarmıştı örgüyü öğrenmeye çalışıp 2 hafta her akşam örerek beresini anca bitirmiştim, canım çıkmıştıBana karı koca para harcamayı sevmiyor gibi geldiniz mesela
Bence bir eve giderken ev sahibine çiçek almak tatlı almak evet yeterli. Ama ilk kez gittiğim bir evse ya fincan takımı, ya nevresim takımı alırım mesela. Hiç birini alacak durumum yoksa da çerçeve veya peynir tabağı gibi bir şey alırım.
Eşim hediye alacaksa da giysi alsın, takı alsın isterim. Bugüne kadar hiç bir sevgilime yada eşime de örgü atkı fln yapmadım.
Bebeğime de yün yelek getirenlerin hepsi yaşlı teyzeydi açıkçası. O da bana yün de ucuz masraf yapmayayım hissi verir
Evlenince bunun milyon katı olacak. Ayrıl lütfen. Ama falan filan deme. Böyle hanzolarla hayat geçmez.Zaten onun bu aile konuları yüzünden yoruldum böyle yapıyorum kendimi anlatmaya çalışsam da anlamayıp beni suçluyor sevdiğini biliyorum bilmesem beş dakika durmam
Bi şey dememiş ki adam hediyenin kırık olduğunu söylemiş. Siz aranızda sohbet edemiyor musunuz? Adam bunu der sen de dersin” aaa tüh yolda giderken kırılmıştır çok üzüldüm sağlam bir tane tekrar göndereyim “dersin. O da “gerek yok takılmadık zaten dikkatimi çekti ondan dedim” der mesela bir konuşma şekli.Arkadaşlar merhaba. Nişanlımın ailesiyle aynı şehirde yaşamıyoruz. Yaşadıkları şehirde bir işimiz vardı ailecek aniden oraya gitme durumu çıktı ve gittiğimizde nişanlımın ailesini de ziyaret edelim ayıp olmasın diye düşündük. Aniden gelişen bir durum olduğu için elimiz boş gitmek istemedik bizim kendi el emeği olarak yaptığımız ahşap duvar anahtar askılıklarımız var ondan götürdük. Ama nasıl olduysa ya arabada yada orada hafif bir yeri kırılmış biz bunu görmedik ve bilmiyordum. Bugün nişanlım durduk yere getirdiğiniz hediye kırıkmış dedi bende olabilir bunda yolda kırılmıştır dedim ve hediyenin böyle eleştirilmesinin ayıp olduğunu onlarında bugüne kadar getirdikleri hediyelerin dört dörtlük olmadığını ama benim dile getirmediğimi söyledim. Ben kötü niyetle demiyorum sadece söyledim ailem içinde sorun yok dedi bende sorun yoksa bunu sen bana gelip neden söylüyorsun dediğimde benim büyüttüğümü söyledi ve söylediği yada yaptığı normalmiş gibi hiç pişmanlık gibi bir duygu yaşadığını da sanmıyorum bana suçlu yada kafamda kurmuşum gibi muamele yaptı. En çok zoruma giden nokta bugüne kadar bana aldıkları veya yaptıkları mükemmel olmasa dahi kötü yorum yapmayıp nezaketli davrandım ve onunda böyle bir insan olduğunu düşündüm hadi ailesi ona böyle bir durumu söylese bile onun aniden gelişti gelmeleri yine düşünüp getirmişler diyip konuyu kapatması gerekirken bana bunu yapması çok zoruma gitti. Bu basit bişey olup ben mi çok ince düşünüyorum yoksa bu yapılan ayıp mı sizlerinde fikrini almak istedim
Arkadaşlar merhaba. Nişanlımın ailesiyle aynı şehirde yaşamıyoruz. Yaşadıkları şehirde bir işimiz vardı ailecek aniden oraya gitme durumu çıktı ve gittiğimizde nişanlımın ailesini de ziyaret edelim ayıp olmasın diye düşündük. Aniden gelişen bir durum olduğu için elimiz boş gitmek istemedik bizim kendi el emeği olarak yaptığımız ahşap duvar anahtar askılıklarımız var ondan götürdük. Ama nasıl olduysa ya arabada yada orada hafif bir yeri kırılmış biz bunu görmedik ve bilmiyordum. Bugün nişanlım durduk yere getirdiğiniz hediye kırıkmış dedi bende olabilir bunda yolda kırılmıştır dedim ve hediyenin böyle eleştirilmesinin ayıp olduğunu onlarında bugüne kadar getirdikleri hediyelerin dört dörtlük olmadığını ama benim dile getirmediğimi söyledim. Ben kötü niyetle demiyorum sadece söyledim ailem içinde sorun yok dedi bende sorun yoksa bunu sen bana gelip neden söylüyorsun dediğimde benim büyüttüğümü söyledi ve söylediği yada yaptığı normalmiş gibi hiç pişmanlık gibi bir duygu yaşadığını da sanmıyorum bana suçlu yada kafamda kurmuşum gibi muamele yaptı. En çok zoruma giden nokta bugüne kadar bana aldıkları veya yaptıkları mükemmel olmasa dahi kötü yorum yapmayıp nezaketli davrandım ve onunda böyle bir insan olduğunu düşündüm hadi ailesi ona böyle bir durumu söylese bile onun aniden gelişti gelmeleri yine düşünüp getirmişler diyip konuyu kapatması gerekirken bana bunu yapması çok zoruma gitti. Bu basit bişey olup ben mi çok ince düşünüyorum yoksa bu yapılan ayıp mı sizlerinde fikrini almak istedim