- 5 Haziran 2011
- 312
- 3
Sorunlarım var. :18:
Zira pek bilgim yok bu konuda. Düşünün hangi bölümde yaparım onu bile bilmiyorum. :26: Gerçi şartlarda yazıyordur sanırım. :44:
1- Geç mi kaldım? 30 yaşındayım. AÖF işletme mezunuyum.
2- Hali hazırda çalışıyorum. Çalışırken zor olur mu? Ya da olur mu? Derslere nasıl katılırım?
3- İngilizce şart mı? Ya da ne seviyede şart? "My name is Gülümsün" seviyesindeyim. :'(
4- Açıkcası masrafı da gözümü korkutuyor. Çünkü belki de yüksek lisans bir işime yaramayacak (???) ama ben boş durmayı sevmiyorum. Kendimi geliştirmek, zihnimi dinamik tutmak için sürekli kurslara katılıyorum mesela. Bir de hazır bekarken yapabildiğim her şeyi yapmak istiyorum.
5- ALES'e İlkbaharda girsem, diyorum ama daha ders çalışmaya başlamadığım gibi daha önce hiiiç ALES'e girmedim ben! Nasıl çalışacağım? Nasıl başarılı olacağım? Yüksek puan alınca "tam burs" var mı özel üniversitelerde?
~ ~ ~ Cevap verecek arkadaşlarıma şimdiden teşekkür ederim. Sanırım soracaklarım bu kadar. Aklıma gelirse sorarım gene ~ ~ ~
Merhaba Gülümsün:) Öncelikle hangi alanda yüksek lisans yapacağına karar vermen gerek. İşletme mezunusun sanırım yine İşletme, iktisat benzeri bölümlerde yaparsın.
1-Geç kalmadın, hep diyoruz okumanın yaşı yok diye:)
2-Çalışırken zor olur evet, derslere devam zorunluluğu isteyebilirler ve yüksek lisans sunumlarıda oldukça vakit alır.
3-Bazı üniversite ve bölümler yüksek lisans başvurularında dil şartı istemiyor.Tezsiz bir yüksek lisans programına katılacaksan çok çok sıkıntı olmayacaktır ama amaa yüksek lisasnta sürekli okuman gerek ve kaynakların arasında ingilizcede olacaktır muhakkak bu sebeptenki bence ingilizce şart.
4-Yüksek lisans harçları kalktı diye biliyorum canım ama tabiki kaynak fotokopileri filan hep para. Ama çalışıyormuşsun sıkıntı olmaz sanırım.
5-Ales zor bir sınav değil şimdi çalışmaya başlasan canavar gibi olursun. Aleste tek sorun zamanın yetmemesidir bunuda süreyle soru çözerek halledebilirsin.
Boş durmayı sevmiyorsun çok güzel, bir şeyleride göze almak lazım dene bence şansını. Ya da tekrar bi üni. okuyabilirsin:) Bol şans:))