ALESe Girecek Arkadalar Burda Toplanp Bilgi Aliverii Yapalim..

Sorunlarım var. :18::KK14:
Zira pek bilgim yok bu konuda.:KK17: Düşünün hangi bölümde yaparım onu bile bilmiyorum. :26: Gerçi şartlarda yazıyordur sanırım. :44:

1- Geç mi kaldım? 30 yaşındayım. AÖF işletme mezunuyum.

2- Hali hazırda çalışıyorum. Çalışırken zor olur mu? Ya da olur mu? Derslere nasıl katılırım?

3- İngilizce şart mı? Ya da ne seviyede şart? "My name is Gülümsün" seviyesindeyim. :'(

4- Açıkcası masrafı da gözümü korkutuyor. Çünkü belki de yüksek lisans bir işime yaramayacak (???) ama ben boş durmayı sevmiyorum. Kendimi geliştirmek, zihnimi dinamik tutmak için sürekli kurslara katılıyorum mesela. Bir de hazır bekarken yapabildiğim her şeyi yapmak istiyorum. :KK66:

5- ALES'e İlkbaharda girsem, diyorum ama daha ders çalışmaya başlamadığım gibi daha önce hiiiç ALES'e girmedim ben! :KK50: Nasıl çalışacağım? Nasıl başarılı olacağım? Yüksek puan alınca "tam burs" var mı özel üniversitelerde?

~ ~ ~ Cevap verecek arkadaşlarıma şimdiden teşekkür ederim. Sanırım soracaklarım bu kadar. Aklıma gelirse sorarım gene ~ ~ ~

Merhaba Gülümsün:) Öncelikle hangi alanda yüksek lisans yapacağına karar vermen gerek. İşletme mezunusun sanırım yine İşletme, iktisat benzeri bölümlerde yaparsın.

1-Geç kalmadın, hep diyoruz okumanın yaşı yok diye:)

2-Çalışırken zor olur evet, derslere devam zorunluluğu isteyebilirler ve yüksek lisans sunumlarıda oldukça vakit alır.

3-Bazı üniversite ve bölümler yüksek lisans başvurularında dil şartı istemiyor.Tezsiz bir yüksek lisans programına katılacaksan çok çok sıkıntı olmayacaktır ama amaa yüksek lisasnta sürekli okuman gerek ve kaynakların arasında ingilizcede olacaktır muhakkak bu sebeptenki bence ingilizce şart.

4-Yüksek lisans harçları kalktı diye biliyorum canım ama tabiki kaynak fotokopileri filan hep para. Ama çalışıyormuşsun sıkıntı olmaz sanırım.

5-Ales zor bir sınav değil şimdi çalışmaya başlasan canavar gibi olursun. Aleste tek sorun zamanın yetmemesidir bunuda süreyle soru çözerek halledebilirsin.

Boş durmayı sevmiyorsun çok güzel, bir şeyleride göze almak lazım dene bence şansını. Ya da tekrar bi üni. okuyabilirsin:) Bol şans:))

öncelikle ilgilenip cevap verdiğin için çok teşekkür ederim.
İnşallah yapabilirim gözüm korkuyor gerçi! :KK43:

sağ ol.

bende ales e hazırlanıyorum kızlar ama zamanı iyi kullanamıyorum bi türlü,geçtiğimiz sınavdan 63 aldım:KK43:
bence denemelerin zaman açısından çok bi faydası olmuyo çıkmış soruları çözdüğümde daha çok faydasını görüyorum

Ben de girmeyi düşünüyorum ales'e ama sonbahar başvurularını kaçırdım:KK50:
2014 ilkbaharı bekliyorum ve hiç bilgim yok ales hakkında araştırıyorum öğrenmeye çalışıyorum.

bende ilkbahardaki alese girmekk ve eğitim yönetimi okumak istiyorum başlarda hiçyüksek lisans yapma niyetim yoktu ama müfettişlik sınavlarında çok işime yarıyacak bu:KK37:

Bayanlar bu konuda çoook sorum var hangisinden başlasam bilemiyorum. Öncelikle şunu sorayım ; 4 yıllık bir bölüm okuyorum 2.sınıftayım. İlkbahar sınavına girmek istiyorum. Girmemi önerir misiniz yoksa daha erken mi?
Bir de şunu merak ediyorum. Ales yalnızca yüksek lisans eğitimi için mi gereklidir yoksa başka iş başvurularında da işime yarar mı?

Fen edebiyat kimya bölüm mezunuyum işletme yönetim ve organizasyon insan kaynakları yönetiminde tezsiz yuksek kisansim var doktora yapmak için alesten 55 almak yeterli olurmuş öğretim görevlisi olmak için 70 mi almak gerekiyor bilgisi olan varsa sevinirim herkese başarılar

arkadaşlar yüksek lisans yapmak için lisans diploma notunun en az 3.00 mı olması gerekiyo?

hayır.

ales için kaynak önermek isteyen var mı ?

yediiklim iyidir.

Bayanlar bu konuda çoook sorum var hangisinden başlasam bilemiyorum. Öncelikle şunu sorayım ; 4 yıllık bir bölüm okuyorum 2.sınıftayım. İlkbahar sınavına girmek istiyorum. Girmemi önerir misiniz yoksa daha erken mi?
Bir de şunu merak ediyorum. Ales yalnızca yüksek lisans eğitimi için mi gereklidir yoksa başka iş başvurularında da işime yarar mı?

bence erken. genelde çoğu kişi son sınıfta sınava girer.

Fen edebiyat kimya bölüm mezunuyum işletme yönetim ve organizasyon insan kaynakları yönetiminde tezsiz yuksek kisansim var doktora yapmak için alesten 55 almak yeterli olurmuş öğretim görevlisi olmak için 70 mi almak gerekiyor bilgisi olan varsa sevinirim herkese başarılar

bildiğim kadarıyla en az 70 lazım. ama sıralama olacağı için başvuranların ales notunun kaç olduğu da önemli oluyor...

ben de 70 üstüne çıkmaya çalışıyorum. aslında hedefim 80 üstü ama zaman konusunda sorunum var. alanım sayısal. sayısal 2-de çok vakit kaybediyorum pratiğim yok össdeki gibi. sanırım çok test çözmem lazım. çalışmaya başlayacağım bu vakitlerde.

önerdiğiniz kaynak varmı kızlar ? yüksek puan almam lazım çok çalışıp

Yargı'nın cıkmıs sorular seti var fasikül fasikül...

arkadaşlar yüksek lisans yapmak için lisans diploma notunun en az 3.00 mı olması gerekiyo?

Gerekmiyor. Basvuru minimum taban puanı üniversiteden üniversiteye göre degisir...Kiminde 2,5 tur kiminde 2. 3 olan duymadım hic.

Özelde bir işine yaramaz. Devlette de maas farkı oluyor sanırsam, ama cok az.

Bence girmelisin, kendini denemek acısından, ama o puanı kullanamazsın büyük ihtimalle, cünkü benim bildigim gecerliligi 2 yıl, sen de yeni mezun olmus olacaksın o vakte.

ben de 70 üstüne çıkmaya çalışıyorum. aslında hedefim 80 üstü ama zaman konusunda sorunum var. alanım sayısal. sayısal 2-de çok vakit kaybediyorum pratiğim yok össdeki gibi. sanırım çok test çözmem lazım. çalışmaya başlayacağım bu vakitlerde.

Kolay gelsin, ben de kpss'den önce kendimi denemek icin giricem bu dönem...

üniversitelerin beklediği minimum not ortalaması hakkında bilgisi olan var mı?

ortalamam şuan 2,31. geçme notumuz bu yıla kadar 70'ti. bu yıl 60 a düşürdüler. o yüzden hiç ortalama kasma hayali kurmadım. :KK25: şimdilerde baktım ales kolay geliyor. öss de zaten en iyi iki dersim mat 30 da 29 net, türkçe 27.5 ile türkçe ve mat 1 idi. ben de öss tecrübeme güvenerek deneyeyim diyorum ama not ortalamam engel mi merak ediyorum. ikinci dönem 4 ders alacağım bu yüzden çok da yükseltemiyorum...

hazırlananlardan en düşük ortalamalar kaç merak ediyorum.
bir de ben ankaradayım. ankaradaki üniversitelerin beklediği not ortalamalarını bilenler varsa çok sevinirim.

Son düzenleme:
üniversitelerin beklediği minimum not ortalaması hakkında bilgisi olan var mı?

ortalamam şuan 2,31. geçme notumuz bu yıla kadar 70'ti. bu yıl 60 a düşürdüler. o yüzden hiç ortalama kasma hayali kurmadım. :KK25: şimdilerde baktım ales kolay geliyor. öss de zaten en iyi iki dersim mat 30 da 29 net, türkçe 27.5 ile türkçe ve mat 1 idi. ben de öss tecrübeme güvenerek deneyeyim diyorum ama not ortalamam engel mi merak ediyorum. ikinci dönem 4 ders alacağım bu yüzden çok da yükseltemiyorum...

hazırlananlardan en düşük ortalamalar kaç merak ediyorum.
bir de ben ankaradayım. ankaradaki üniversitelerin beklediği not ortalamalarını bilenler varsa çok sevinirim.

Emin değilim ama en az 2.5 ortalama istiyorlar diye biliyorum.

X