ALESe Girecek Arkadalar Burda Toplanp Bilgi Aliverii Yapalim..

Aynen canım bende aynısını yaşadım. Normalde geçmiş yılların sorularını da çözdüm farklı farklı denemede çözdüm Mantıktan asla yanlış yapmazdım bu sefer sallamasyon oldu biraz. Hele son soru tamamen sallama diyebilirim eksiklik vardı o soruda, hiçbir şey vermeden kesin bilgi isteyen bir soruyu nasıl hazırlamışlar pes doğrusu. Sayısallar kolaydı evet sözel biraz zorlayıcı gibiydi, bir de mantık sorularından hiç fire vermem diyordum tam tersi oldu iyi mi. Neyse hayatımda ilk kez ALES e girdim soruları gördüm o anı o stresi yaşadım en azından. Bir de geçen senelere göre daha zor geldi bana ilkbahar dönemine göre de öyle. Herkes zorlandığı için puanlarımız çokta kötü gelmeyebilir aslında. Birde şu siyah altıgen beyaz altıgen sorusu vardı ya 30 tane siyah varmış, beyazı soruyor. O soru bana dert oldu ben 47 yaptım ama hiç emin değilim en emin olmadığım soru o. Siz ne yaptınız onu :18:
ben onu yaptım hatırladığım kadarıyla 47 idi cevap çünkü 30/2 = 15 tane altlı üstlü siya vardı önlerinde 3 beyaz vardı toplamda 45 beyaz oluyordu bir de sonra ekstradan 2 beyaz vardı yani toplamda 47 tan idi.

yetişmedi ya çok üzgünüm:KK14:say 2 den 20 soruya hiç bakamadım evde çözdüğüm denemelerde zamanı yetiştiriyordum ama sınavda yetişmedi....türkçe mantık soruları bana çok kolay geldi özellikle düğünlü vesikalı soru kolaydı ama o an göremeyince görülemiyor kızlar yapamadıysanız çok normal yani, bende türkçedeki diğer sorularda zorlandım 2 şık arasında kaldım umarım işaretlediğim şık doğrudur, timurlu bir soru vardı onu boş bıraktım, matematik gerçekten deli etti beni sanki daha bir çetrefilli sormuşlar mantık sorularında ana paragrafta takla var ona bağlı sorularda da takla vardı zaman alıcı sorular vardı kısacası benim bu sınavdan anladığım artık aleste dahanında daha hızlı çözenleri arıyorlar...bahardakine bakıcaz artık

yetişmedi ya çok üzgünüm:KK14:say 2 den 20 soruya hiç bakamadım evde çözdüğüm denemelerde zamanı yetiştiriyordum ama sınavda yetişmedi....türkçe mantık soruları bana çok kolay geldi özellikle düğünlü vesikalı soru kolaydı ama o an göremeyince görülemiyor kızlar yapamadıysanız çok normal yani, bende türkçedeki diğer sorularda zorlandım 2 şık arasında kaldım umarım işaretlediğim şık doğrudur, timurlu bir soru vardı onu boş bıraktım, matematik gerçekten deli etti beni sanki daha bir çetrefilli sormuşlar mantık sorularında ana paragrafta takla var ona bağlı sorularda da takla vardı zaman alıcı sorular vardı kısacası benim bu sınavdan anladığım artık aleste dahanında daha hızlı çözenleri arıyorlar...bahardakine bakıcaz artık

evet mantık sorularında öyle oluyor püf noktayı göremeyince soru içinden çıkılmaz bir hal alıyor benim öyle oldu gerçekten. Ama sen çözdüğüne göre soruda sıkıntı yoktur. Neyse sağlık olsun çalıştık en azından elimizde geleni yaptık. Benm nasıl geçti hiç bilmiyorum bir tek mantık sorularında zorlandım onun dışındakileri yaptım ama ne kdar doğru bilmiyorum iki şık arasında kaldığım sorular da oldu. Çok merak ediyorum kaç puan gelir bilmiyorum keşke bir an önce açıklasalar sonucu :))

47 doğruysa iyi olur içim içimi yedi o soruda matematikte nedense o soruya sinir oldum :KK70:
Ne zaman açıklanır ki acaba sonuçlar?

ben çalışmamın sonucunu alamadım ama ya çok üzgünüm,geçen girdiğim ales sınavlarında sorulara bakıyordum çözemiyordum 2 ay çalıştım artık soruları çözebiliyorum ama bu kez süre yetmedi halbuki evde sürede yetiyordu, bilmiyorum nasıl olucak sapma eğer çok olursa mantık sorularında falan ve benimde yanlışım az olursa en azından bi 80 görürüm ama zor...

Bende bugün ilk defa girdim alese açıkçası kendimi denemek için girmiştim birde elimde puan bulunsun diye pek çalışma şansım olmadı sadece bi iki deneme çözebildim ama benimde onlarda sürem yetiyodu bugün sınavda söz1 kısmında son 10 soruyu filan yapamadım say1 say2 de boş bıraktıklarıma da dönemedim :S Ales gerçekten süreymiş bunu da anlamış oldum yani birde üniversite insanı gerçekten yavaşlatıyo test çözmeyi unutmusum resmen :KK70:.. Aslında 180 dk var 150 soru çözüyoruz ama yetişmedi yine de ..Hayırlısı olsun

Son düzenleme:
Ales'e girdim ben de dün.. Çok zor geldi bana .. Sözelde bir çok soruda 2 şık arasında kaldım.. Son tercihlerim de ne kadar doğrudur bilmiyorum .. Genelde 3-4 hafta içinde açıklanıyor.. Umarım uzatmazlar çok fazla.. Gerçi bundan çok bir beklentim yok ama kısmet :)

kızlar ben hiç çalişmadan girdim sadece 5 6 deneme çözmüştüm onlarda pek parlak değildi sonuç olarak sınavım berbattı ALES = SÜRE+BOL SORU ÇÖZ

test çözmeyi öyle bir unutmuşum ki, bir türlü başarılı olamıyorum bu sınavda... sanırım püf noktası hızlı olmak, yoksa sorular aşırı da zor değil.

91,55 geldi benimde türkçe mantık sorularını sallamıştım sanırım hepsi yanlış gelmiş :)) Sözelden 10 yanlış geldi

maşallah canım çok güzel bir puan almışsın.
benim sayısal 2 batırmış beni.
tahmin ettiğim gibi kaydırma yapmışım.
7 sorum gitmiş ne yazıkki.
sınav esnasında kaydırdığımı farkettim ama zamanım yetmediğinden geri dönüp bakamadım nerede kaydırdığıma.
çok üzüldüm ama bunda da bir hayır vardır demekten başka birşeyde gelmiyor elimden.

Çok güzel gelmiş canım.. Tebrik ederim..
Senin de çok büyük şansızlık olmuş kaydırmak electra_ yoksa daha yüksek gelirdi ki bence bu puanın da yüksek ..
Benim de 86 geldi.. Matematikten fazla yapamadım o yüzden böyle oldu sanırım..

saol canım puan idare eder gibi ama hedeflediğimin altında.
sorular zor değilde çok zaman alıcı _giz_
hayatımda tamamını yetiştiremediğim tek sınav.
bir daha girmeyeceğim sanırım.
ister istemez insanın kendine olan güvenini zedeliyor.

maşallah canım çok güzel bir puan almışsın.
benim sayısal 2 batırmış beni.
tahmin ettiğim gibi kaydırma yapmışım.
7 sorum gitmiş ne yazıkki.
sınav esnasında kaydırdığımı farkettim ama zamanım yetmediğinden geri dönüp bakamadım nerede kaydırdığıma.
çok üzüldüm ama bunda da bir hayır vardır demekten başka birşeyde gelmiyor elimden.

electra moralini bozma, ben toplamda ALES e 4 kez girdim. ilk girdiğimde 83 almıştım sanırım sonra ikincisinde yükseltmek için girdim ama 81 aldım daha da düştü puanım amacım 90 ve üstü idi ama süreyi pek yetiştiremiyordum. Bir iş başvurusu için ALES 90 üstü istediler ama pek umudum yoktu deli gbi çalıştım çok soru çözdüm ve 95 aldım. Bu seferde çok bakmadım ama yine çalıştım 4-5 deneme çözdüm çıkmış soruları çözdüm deneme derken. Yine süre pek yetişmedi mantık sorularına yeterli vakit ayıramadım ve salladım sanırım hepsi de yanlış geldi ona rağmen sayısaldan 91 puan almayı başardım. Kısacası ALES süre tutarak çok soru çözerek yapılabilecek bir şey. Güvenini kaybetmene gerek yok bence bir daha deneyebilirsin şansını ama çok çok soru çözmen lazım süre tutarak.

Böyle düşünme canım . Aldığın not kötü değil ki. Bir dahaki sınavda üstüne koyup yükseltebilirsin. Ayrıca bu durumda olan tek sen değilsin. Ben de yetiştiremiyorum. Aldığım puan da hep aynı bu civarlarda benim 3. girişimdi. Ama yine de gireceğim. Kendine güven ve de yapabileceğine inan. Sonuçta imkansız bir olay değil ki. Eğer yüksek alan varsa biz de alabiliriz. Neden alamayalım ki :KK34:

Sorunlarım var. :18::KK14:
Zira pek bilgim yok bu konuda.:KK17: Düşünün hangi bölümde yaparım onu bile bilmiyorum. :26: Gerçi şartlarda yazıyordur sanırım. :44:

1- Geç mi kaldım? 30 yaşındayım. AÖF işletme mezunuyum.

2- Hali hazırda çalışıyorum. Çalışırken zor olur mu? Ya da olur mu? Derslere nasıl katılırım?

3- İngilizce şart mı? Ya da ne seviyede şart? "My name is Gülümsün" seviyesindeyim. :'(

4- Açıkcası masrafı da gözümü korkutuyor. Çünkü belki de yüksek lisans bir işime yaramayacak (???) ama ben boş durmayı sevmiyorum. Kendimi geliştirmek, zihnimi dinamik tutmak için sürekli kurslara katılıyorum mesela. Bir de hazır bekarken yapabildiğim her şeyi yapmak istiyorum. :KK66:

5- ALES'e İlkbaharda girsem, diyorum ama daha ders çalışmaya başlamadığım gibi daha önce hiiiç ALES'e girmedim ben! :KK50: Nasıl çalışacağım? Nasıl başarılı olacağım? Yüksek puan alınca "tam burs" var mı özel üniversitelerde?

~ ~ ~ Cevap verecek arkadaşlarıma şimdiden teşekkür ederim. Sanırım soracaklarım bu kadar. Aklıma gelirse sorarım gene ~ ~ ~

kızlar yüksek lisansta torpilin olmadan zor diyorlar sizcede öylemi... herkes torpille girmemiştir muhakkak ama daha çok görüş torpilin şart olduğu konusunda... :26:

kızlar yüksek lisansta torpilin olmadan zor diyorlar sizcede öylemi... herkes torpille girmemiştir muhakkak ama daha çok görüş torpilin şart olduğu konusunda... :26:

Canım üniversiteler genelde kendi öğrencilerini tercih ediyorlar, başka üni.den gelene pek sıcak bakmıyorlar ama girenler var elbet.

X