ALESe Girecek Arkadalar Burda Toplanp Bilgi Aliverii Yapalim..

üniversitelerin beklediği minimum not ortalaması hakkında bilgisi olan var mı?

ortalamam şuan 2,31. geçme notumuz bu yıla kadar 70'ti. bu yıl 60 a düşürdüler. o yüzden hiç ortalama kasma hayali kurmadım. :KK25: şimdilerde baktım ales kolay geliyor. öss de zaten en iyi iki dersim mat 30 da 29 net, türkçe 27.5 ile türkçe ve mat 1 idi. ben de öss tecrübeme güvenerek deneyeyim diyorum ama not ortalamam engel mi merak ediyorum. ikinci dönem 4 ders alacağım bu yüzden çok da yükseltemiyorum...

hazırlananlardan en düşük ortalamalar kaç merak ediyorum.
bir de ben ankaradayım. ankaradaki üniversitelerin beklediği not ortalamalarını bilenler varsa çok sevinirim.

Şimdi baktım da Ankara Üniversitesi en az 2.00 ortalama istiyormuş. Kusura bakma yanlış bilgilendirme için.

Canım okulu bitirmek için değil yüksek lisans başvurusu için ortalamayı sormuştum.

Biliyorum bende ondan bahsettim zaten. Ben de yüksek lisans öğrencisiyim biz girerken 2,5 sınırı vardı ama sanırım kaldırılmış. Tabi okula göre farklılık da gösteriyor.

Biliyorum bende ondan bahsettim zaten. Ben de yüksek lisans öğrencisiyim biz girerken 2,5 sınırı vardı ama sanırım kaldırılmış. Tabi okula göre farklılık da gösteriyor.
Ankara mı 2,5 tu? öyleyse çok iyiymiş. Düşükmüş. 2ye düştüyse de zaten okulu bitirince neredeyse minimum o kadar oluyor geçme notundan dolayı. Fakülteye göre değişmiyor değil mi bu puan. Bilgilendirme için teşekkür ederim.

Son düzenleme:
Ankara mı 2,5 tu? öyleyse çok iyiymiş. Düşükmüş. 2ye düştüyse de zaten okulu bitirince neredeyse minimum o kadar oluyor geçme notundan dolayı. Fakülteye göre değişmiyor değil mi bu puan. Bilgilendirme için teşekkür ederim.

Yok Eskişehir 2,5tu. Ama tabi sıralama olduğundan ve diploma notu %25 etkilediğinden ne kadar yüksek olursa o kadar iyi. Yok değişmez bölüme göre okul genelinde aynı puanlar geçerli oluyor diye biliyorum. Girmek istediğin okulların geçmişteki ilanlarını bulabilirsen bakabilirsin kaç puan istediklerine. Rica ederim. Başarılar.

Matematik konusunda yetersizim.Sıfırdan başlayıp pratiğimi artırmak için araştırma yaparken, bir arkadaşım Antremanlarla Matematik diye bir kitap önerdi.Tecrübe edenlerin fikrini almak istiyorum..ya da başka matematik için konu anlatımlı bir kitap tavsiye edebilir misiniz?

Alese başvuru yapan var mı ?
sınav merkezi tercihi ve sınava giriş amacı yazan yerde seçenekler çıkmıyor bende
orayı kendimiz mi dolduracağız bilginiz var mı ?

Benim ortalama 3.15 alesten 67.5
Başvuruyorum inşallah bi yer olur :KK43:
Marmara pdr ye başvurdum elendim😔

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Son düzenleme:
Merhabalaarr :)

Ben de bir ALES müdavimi olarak bilgi paylaşımına katılmak istedim :13: Yaklaşık dört ya da beş tanesine girdim şimdiye kadar. Şu anda yüksek lisans yapıyorum. Ama akademik kariyer için aldığım puanlardan fazlasına ihtiyacım var. Tekrar gireceğim önümüzdeki ALES'lere. Aslında oturup soru çözerek hazırlanmak istiyorum hazır vaktim varken, ama ALES bana nedense çalışmadan ziyade o günkü modunuza, sınav sorularının kolaylığına veya sizin algılayıp algılayamamanıza göre değişen bir sınav gibi görünüyor, böyle düşündüğüm için hazırlanmak da çok mantıklı gelmiyor. En son sınavın sayısalı bana çok zor gelmişti mesela, anlayamamıştım çünkü soruları. Neyse önümüzdeki sınavlara bakacağız. Ben Yargı Akademi'den çözümlü çıkmış sorular kitabı almıştım, ondan başlayacağım çalışmaya. Çözümlü deneme önerileri olan varsa fikirlerini yazarsa çok güzel olur bence. Herkese iyi çalışmalar :KK16:

Fen edebiyat kimya bölüm mezunuyum işletme yönetim ve organizasyon insan kaynakları yönetiminde tezsiz yuksek kisansim var doktora yapmak için alesten 55 almak yeterli olurmuş öğretim görevlisi olmak için 70 mi almak gerekiyor bilgisi olan varsa sevinirim herkese başarılar

Merhaba, aylar önce yazmışsınız mesajınızı, belki sorunuza cevap bulmuşsunuzdur fakat bu bilginin verilmesinde fayda var, belki başka okuyanlar olacaktır. Lisansüstü yönetmeliğinde 2013 yılında değişiklik oldu. Şu linkten inceleyebilirsiniz:

http://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2013/02/20130206-10.htm

Yani tezsiz yüksek lisans yaptıysanız sanırım doktoraya yüksek lisans derecenizle başvuramıyorsunuz, lisans diplomanızla başvuracaksanız da lisans ortalamanızın en az 80 olması gerekiyor. Derin bir bilgiye sahip değilim ama mesajınızı okuyunca bu değişikliği hatırladım. Araştırmanızı tavsiye ederim bu durumu.

Ilkbahar ales puanım 85.5 tarihçiyim pek kadro yok ama sonbahara tekrar girecem

Evet canım öyle, yds o kadar zor yüksek almak lazım ama onun getirisi olmuo gene de öypde %15 i alınıyor hesaplamada

Ne güzel, ben de iktisat mezunuyum, şimdi de iktisatta yüksek lisans yapıyorum :) psikoloji için de eşit ağırlık puanı alınıyor değil mi? söz1,say1,say2 çözeceksiniz?

evet aynen öyle
ama geometriyle işim zor gerçekten oldum olası hiç sevmem o lanet dersi :KK53:

meraba arkadaşlar bende sobnahar ales müşterisiyim.:)
85 alan arkadaş nasıl ve kaynaklardan çalıştın.matematik beni çok zorluyor.netten hangi video tavsiye edersiniz mesela

X