- 17 Mart 2021
- 7.423
- 24.572
- Konu Sahibi GokcenKatun
- #2.021
Öncelikle geçmiş olsun. Ben ilk evliliğimi 15 sene sonra bitirdim. Aldatıldığımdan şüpheleniyordum. Bir şey yakalayamadım ama baktım ki bazı şeyler düzelmiyor. Adam mutlu değil, boşandık. Ben teklif ettim boşanmayı. Ona kalırsa boşanmazdı. Ama bende boşandıktan sonra beni aldattığı yabancı uyruklu kadınla evlendiğini duydum. Boşandıktan sonra 1 sene ciddi depresyona girdim. Ağlama krizleri, her gün alkol tüketimi filan. Bir gün Facebook’ta eski eşimin yeni karısıyla fotoğrafını gördüm. O gün sanki aydınlanma geldi bana. Dedim ki, napıyorum ben. Adam hayatına devam ediyor, ben kafayı yicem. Sonra toparladım kendimi. Önce sosyallerin. İş hayatıma devam ettim. Boşandıktan 4 sene sonrada 2. Evliliğimi yaptım. Şimdi geçmişe bakınca yıllarımı boşa tüketmişim diyorum. İlk kocam beni malı gibi görürdü. Senelerin verdiği bir bıkkınlık vardı. Akvaryumdaki balık gibi de çaresiz hisseder, gitmezdi. 2. Eşim Allah nazardan saklasın gözümün içine bakıyor. İnşAllah hep böyle devam eder.
Sizin konunuza dönersek maddi tazminat alabileceğinizi sanmıyorum. Ortada çocuk yok. Bence anlaşmalı olarak en kısa zamanda boşanın. Zora soktukça ve karşı taraftan bir şeyler talep ettikçe süreç uzar ve çekişmeliydi döner. Bir an önce yeni hayatınıza başlayın. Bir de bir erkek için 5 ay ciddi uzun bir süreç. Şahsen ben 15-20 günden fazla bırakmam kocamı. Erkekler kadınlar gibi değil. Biz kadınlar 1 sene yapmasak cinsellik aklımıza gelmez. Ama erkekler için yemek, içmek kadar ihtiyaç.
Kendinize iyi bakın. Bu konuyu çok düşünüp, kafanızı yormayın. Yurtdışına gidecekmişsiniz. Kaçmak için gitmeyin. Belki bir psikologdan destek alabilirsiniz. Bunlar ayıp şeyler değil. Boşanmak ölümün arından bir insanın yaşadığı 2. Büyük travma. Ama hayat çok güzel. Bu olay sizi büyütecek. Daha güçlü kılacak. Böyle bakın. İyi günler dilerim.
Sizin konunuza dönersek maddi tazminat alabileceğinizi sanmıyorum. Ortada çocuk yok. Bence anlaşmalı olarak en kısa zamanda boşanın. Zora soktukça ve karşı taraftan bir şeyler talep ettikçe süreç uzar ve çekişmeliydi döner. Bir an önce yeni hayatınıza başlayın. Bir de bir erkek için 5 ay ciddi uzun bir süreç. Şahsen ben 15-20 günden fazla bırakmam kocamı. Erkekler kadınlar gibi değil. Biz kadınlar 1 sene yapmasak cinsellik aklımıza gelmez. Ama erkekler için yemek, içmek kadar ihtiyaç.
Kendinize iyi bakın. Bu konuyu çok düşünüp, kafanızı yormayın. Yurtdışına gidecekmişsiniz. Kaçmak için gitmeyin. Belki bir psikologdan destek alabilirsiniz. Bunlar ayıp şeyler değil. Boşanmak ölümün arından bir insanın yaşadığı 2. Büyük travma. Ama hayat çok güzel. Bu olay sizi büyütecek. Daha güçlü kılacak. Böyle bakın. İyi günler dilerim.