- 20 Mayıs 2013
- 7.274
- 3.528
-
- Konu Sahibi Dream Catcher
Belirttiginiz ayrintiya ben de katiliyorum..Çocuğunun annesiz ya da babasız büyümesine neden olacak insan iyi bir ebeveyn olamaz demişsiniz, size hak vermekle birlikte, beraberliği ne pahasına olursa olsun sürdürmek adına huzursuz bir evde çocuğun yaşamasını da sağlıklı bulmuyorum. Bir insan anne veya baba olmanın dışında karşısındakini aldatıyorsa zaten o ev öyle süper bir ev değildir. Ben ailem birarada büyüdüm ancak bazen öyle anlar oldu ki keşke ayrılsalardı dedim. Ne diyelim inşallah biz çocuklarımıza böyle travmalar yaşatmak zorunda kalmayız,sağlıkla ve sevgiyle kalın
Alide neden ısrarla boşanmıyor kadından,
belli ki istemiyor belli ki mutsuz.
Velayet kimde kalır bilmiyorum umarim babada kalir.hukuki bilgim pek yok ama ali niye bosanmamakta ısrarcı ayşe onu aldatmiş evliliği de istemiyor en mantıklısı boşanmak. Çocuk bu birliktelikte daha çok yara alır zaten.
Adamında annesı aynı sekilde yapıp yani eşini aldatıp 5 yasındayken baska bır adamla kacmıs.Kendisi annesiz babasız baskalarının yanında buyumuş.Cocugunlunda kendısı gıbı buyumesını istemiyor.Hem cinsim haksız gormek istemem ama mutsuz oldugu şimdimi aklına gelmiş.Madem mutsuz neden çocuğu yapmış.Ben bunu anlamıyorum sadece.
Kadının yaptıgı zaten hiçbi şekılde doğru degıl, kabul de edilemez
ama uzadıkça daha çok çirkinlesiyor.
Ali boşanmasa da kadın yıne yapacagını yapıyor.
Alinin bir an evvel boşanması lazım.
Heyt beee kk da ilk defa aldatan kadın hikayesi okuyorum.Bıkmıştık aldatan erkek hikayelerinden bu iyi geldi.Konunun asıl şahısı benim akrabam Ali.Bu kişi karısı tarafından aldatıldığını bildiği halde ,karısını affetmeye çabalıyor...Çünkü 2 yaşında çocukları var çocuğunun kendisi gibi büyümesini istemiyor(Kendisi annesiz ve babasız büyümüş biri).Adam bu kadar çabaladığı halde kadın ayrılmaya diretiyor ve boşanma davası açıyor.Tabi bu boşanma davası anlaşmalı boşanma davası.Ali karısına çocuğunu ona verirse anlaşmaya varacağını söylüyor kadın kabul ediyor.Ama kadın sonradan yan çizip boşanma günü çocuğun velayetini isteyeceğini söylüyor.Şimdi bu kadın kocasını iş yerinden evli biriyle aldatıyor.Müdürler bunu anlıyor kadını ve evli adamı iş yerinden atıyorlar.Adamın elinde kanıtlar var telefon görüşmeleri iş yerinden atıldığına dair şahitler.Asıl soru internetten araştırdığıma göre çocuk küçük olduğu için anne aldatsa da çocuğu anneye verileceği yazıyor.Böyle bişey mümkün mü yoksa mahkeme babayamı verir?Ali eğer karısı çocuğu almaya diretirse karısınada adamada maddi manevi dava açacağını söylüyor.Hakim böyle birşeyi kabul edermi.Biraz karışık oldu arkadaşlar ama en kısa ve öz şekilde böyle anlatabildim.
İnşallah güzel dilekleriniz için teşekkür ederim.Çocuk 1 aydan fazladır annesiini görmüyor ve unutmuş durumda annesini.Adam çok kötü durumda zayıflamış saçları dökülmüş.Diyorki çocuğumu benden alırsa işte ben o zaman ölürüm.Benim hayatımda hiç bir mana hiç bir anlam kalmıyor.Benim kafama sıksınlar daha iyi diyor..Çocuğuna çok düşkün.Ve karısı için ölüyordu bu adam o kadar seviyordu.Benim düşündüğüm adam ve çocuk nasıl saracak bu kadar büyük bir yarayı..
Genelevde çalışsa dahi çocuğun yaşı itibariyle anneye veriliyor. Çok araştırdım, artı istisna var mı bilemiyorum.Konunun asıl şahısı benim akrabam Ali.Bu kişi karısı tarafından aldatıldığını bildiği halde ,karısını affetmeye çabalıyor...Çünkü 2 yaşında çocukları var çocuğunun kendisi gibi büyümesini istemiyor(Kendisi annesiz ve babasız büyümüş biri).Adam bu kadar çabaladığı halde kadın ayrılmaya diretiyor ve boşanma davası açıyor.Tabi bu boşanma davası anlaşmalı boşanma davası.Ali karısına çocuğunu ona verirse anlaşmaya varacağını söylüyor kadın kabul ediyor.Ama kadın sonradan yan çizip boşanma günü çocuğun velayetini isteyeceğini söylüyor.Şimdi bu kadın kocasını iş yerinden evli biriyle aldatıyor.Müdürler bunu anlıyor kadını ve evli adamı iş yerinden atıyorlar.Adamın elinde kanıtlar var telefon görüşmeleri iş yerinden atıldığına dair şahitler.Asıl soru internetten araştırdığıma göre çocuk küçük olduğu için anne aldatsa da çocuğu anneye verileceği yazıyor.Böyle bişey mümkün mü yoksa mahkeme babayamı verir?Ali eğer karısı çocuğu almaya diretirse karısınada adamada maddi manevi dava açacağını söylüyor.Hakim böyle birşeyi kabul edermi.Biraz karışık oldu arkadaşlar ama en kısa ve öz şekilde böyle anlatabildim.
Çok zor ama saracaklar inşaallah. Çocuk unuttu sanılır ama imkansız. Çalışan bir anneymiş ; kim bakıyordu ?
adam bunu ıspat ederse
ve adamında cocugu baktıracagı bırı varsa kı yok gıbı duruyor
cocugun velayetını tabıkıde baba alır
nasıl anne alır arkadaslar 3 sekılde cocugun velayetı anneden alınır veya verılmez
1 - rızası gereği
2- aıle yapısına uygun olmayan yasam ve psıkolojık sorunlar
3-uyusturucu vs bagımlılıklar
Normal şartlarda Kadının yüz kızartıcı bir suçu işlemesi ve kanıtlanması durumunda çocuk anneye verilmez.
Bakacak kimse yoksa devlet koruma altına alır.Burada hakimin görüşü etkilidir.Kadın bu durumda adamdan hiç birşey talep edemez ve adam ondan maddi manevi tazminat bile alabilir.Oh ne ala hem aldat hem birşeyler koparmaya çalış.O adama söyle herşekilde adam haklı ve kadın birşey yapamaz.
Genelevde çalışsa dahi çocuğun yaşı itibariyle anneye veriliyor. Çok araştırdım, artı istisna var mı bilemiyorum.
Anne kocayı aldattı diye çocuğunu sevmiyor ona bakamaz anlamına gelmiyor bu adamın bebeği istemesi çok bencilce bebek de anne de birbirinden ayrılmaya dayanamaz günahtır yazıktır bence ali bey bebeği anneye bırakmalı bebek bu neticede annesi aldatsa da annede kalmalı bebeği bağlayan bir durum değil babayla annenin arasında geçenler.
Tabi ki haklisiniz gonul ister ki hep bir arada olsunlar ama olan olmus annenin uzulmesini gectim bir bebegin babadan cok anneye muhtac oldugunu siz de biliyorsunuzdur ben o yuzden soyledim nacizane fikrimiBir akrabaları bakıyordu hala da onlar bakıyor.Zaten aile yakın oturuyor.Anneden çok bakan şahıslarda kalıyordu.
Umarım dediğiniz gibi olur.Çünkü babaya çok düşkün babada ona
Evet maddi manevi tazminat açabiliyor.Çocuğada akrabaları bakıyor baba zaten aakrabalara yakın oturuyor her halükarda çocuk baba yanında daha rahat.Asıl anne yanında kalırsa bakacak kimse yok ve anne çalışıyor...
Umarım bu bir istisna olur :S
Adam yönünden bakınca adam haklı.Kadın yönünden bakınca anne diyoruz üzülüyoruz.Peki kendini ailesine eşine çocuğuna adayan bir babanın bunları yaşamaya hakkı varmıydı ??Neden çocuğundan ayrı düşsün anneden daha çok yakınken...
Yargıtay içtihatlarının, geçtiğimiz aralık ayına kadar hepsini okudum. O zamana kadar velayet problemim vardı (bizimkiler benim uyuşturucu kullandığımı idda etmişlerdi, aksini ispatladım şükür). Annenin gerçekten büyük bir kabahati olmalı. Tabi bunu ispatlamalısınız.Bir akrabaları bakıyordu hala da onlar bakıyor.Zaten aile yakın oturuyor.Anneden çok bakan şahıslarda kalıyordu.
Umarım dediğiniz gibi olur.Çünkü babaya çok düşkün babada ona
Evet maddi manevi tazminat açabiliyor.Çocuğada akrabaları bakıyor baba zaten aakrabalara yakın oturuyor her halükarda çocuk baba yanında daha rahat.Asıl anne yanında kalırsa bakacak kimse yok ve anne çalışıyor...
Umarım bu bir istisna olur :S
Adam yönünden bakınca adam haklı.Kadın yönünden bakınca anne diyoruz üzülüyoruz.Peki kendini ailesine eşine çocuğuna adayan bir babanın bunları yaşamaya hakkı varmıydı ??Neden çocuğundan ayrı düşsün anneden daha çok yakınken...