Aldatan anne çocuğun velayetini alabilir mi?

Cocugu mu istiyormussss,
yuzune bakmaya utanacagi yerde..
Kadina kalirsa bile umarim buyudugunde babasiz kalmasinin sebebini ogrenir.

Cocugu mu istiyormussss,
yuzune bakmaya utanacagi yerde..
Kadina kalirsa bile umarim buyudugunde babasiz kalmasinin sebebini ogrenir.

Evet anlaşmalı boşanma olduğu halde çocuğu mahkemede isteyeceğini söylüyor.Yani diretecek ama aldattığı halde mahkeme kadına veriyormuş çocuğu.Anne olarak yetersiz biri.Utanmaya gelince utanması olan insan çocuğunun yüzüne bakarken utanması gerek.İki yuvanın yıkılmasına sebep oldu...

Eğer mahkeme velayet konusunda çıkmaza düşerse çocuklar büyük olduğunda karar verebilmek için adli değerlendirme istiyor çocuk ve ergen psikiyatrisinden,bu değerlendirmede hem çocukla hem de anne baba ile görüşülüyor hatta anne baba yeterli ebeveynlik yapabilecek özelliklere sahip mi diye ayrıca Yetişkin psikiyatrisi Tarafından Ayrıntılı olarak değerlendiriliyor. Ve emin olun gerçekten sıkıntılı olan anne babalar zaten görüşmede de farkediliyor,mahkemeye Gönderilen adli raporda eğer anne patolojiye sahipse bu doğrultuda rapor düzenleniyor.çocuğun yaşı küçükse annenin ciddi bir ruhsal sorunu yoksa anne lehine oluyor bu raporlar çoğunlukla. Annenin aldatması anneyi kötü bir anne yapmaz sadece gayri ahlaki bir davranışta bulunmuş bir anne yapar.Ali bey çocuğuna çok düşkünse mahkeme sık aralıklarla görüşme Şartı koyar,ancak eğer bu şekilde kendini tamamen bırakırsa babanın ruh sağlığı bozulmuş diye düşünülerek görüşme araları daha da açılır. Tabii en Güzeli hiç bir yuvanın böyle bir nedenle yıkılmaması ve o masum çocuğun anne babasının birlikteliğinde yaşayabilmesi olurdu,nasip...

İstisnalar vardır.
Annenin çocuğa bakmadığı, 'yüz kızartıcı' olaylarla dolu bir hayat yaşadığı ispatlanırsa; velayeti baba alır.
Çok bildiğim bu şekilde örnekler dahi vardır.
Hatta boşanan erkeklerin sivri zekalıları, eşlerini böyle suçlayarak velayeti alabiliyorlar.

Yorumunuz için teşekkür ederim.Beni aydınlattınız lakin çocuk 2 yaşında anneyi 1 aydır görmüyor ve unutmuş durumda babaya daha düşkün.Anne dediğim gibi sorumsuz ve asi asıl sıkıntı burada başlıyor.Çocuğun 1 ayda psikolojisi gözle görülür şekilde düzeldi.Çünkü psikolojik şiddet görüyordu hareketlerinden anlaşılıyordu bu.Umarım çocuk babada kalır.Başka bir isteğim yok..

Umarım dediğiniz gibi olur anlaşmalı boşanma olduğu halde 2 ay sonraya atıldı mahkeme.Artık verilecek karar hakimin insifiyatifine ve kararına bağlı..

Çocuk iki yaşındaysa Babanın velayet alması çok zor görünüyor,eğer mahkeme istemezse baba avukatına söyleyip çocuk psikiyatrisinden değerlendirme istesin mutlaka,anne dediğiniz şekilde ruhsal patolojiye sahip biriyse ancak o şekilde velayeti alabilir ancak şunu da belirtmekte yarar var,anneye karşı şu an hem siz hem babası çok öfkeli olduğunuz ve o kişi yakınınız olduğu için Taraflı bakıyorsunuz,doğal olan da bu,ancak bazen sizin kötü olarak nitelediğiniz bir davranış karakter olup ruhsal hastalık belirtisi olmayabiliyor,anne hasta çıkmayabilir yani, bu durumda çocuk küçük olduğu için mahkeme anneye verir velayeti. Yasada çocuğun yüksek yararı diye bir ifade var,çocuğun yüksek yararı gözetilerek anneye verilir,çünkü çocuğun anneye ihtiyacı anne ne yapmış olursa olsun (sağlıklı bir durumdaysa) babaya olan ihtiyacından fazladır

ben avukat değilim fakat 12 yıl avukat yanında çalıştım 2 yaşındaki bir çocuğun velayeti anneye verilir yalnız bazı durumlar hariç annenin hayat tarzı uygun değilse bunlar uyuşturucu madde alkol ve ahlaksız yaşam tarzı aldatma varsa ve bunu kanıtlaya bilirse baba velayeti alır böyle iki örneğe şahit oldum

Anlıyorum internettede araştırdığım kadarıyla anne alıyormuş velayeti %90.Aslında taraflı bakmak değil insan olayların içinde olunca ve şahit olunca maalesef elinde olmadan öfke duyuyor.Çok üzülüyorum hayırlısı olssun herşey herkes hakkında.Zaten çocuğu almaya diretirse anne adam maddi manevi tazminat açacak aldatıldığından.Çünkü aralarında imzalanmış bir sözleşme var çocuğun babada kalacağına dair.Anne diretirse adama tazminat hakkı doğuyor..

Nasil kotu bir anne yapmaz..
Ben hic ahlaki boyutunda bile degilim..
Kocayi aldatmayi da gectim bir anne cocugunu bile bile atese atiyorsa o kotu bir annedir..
Ben babasiz buyudum ve bunun ne demek oldugunu iyi biliyorum..
Bir kadin cocugunu mutlu bir yuvadan anne baba birliginden yoksun birakacak hareketlerde bulunuyorsa o kotu bir annedir(bu baba icin de gecerli)

Annenin kötü alışkanlıkları yok ama geçimini sağlayacak doğru dürüst işide yok adamın nafaka verecek imkanı zaten yok.Kadın kocasına borcu yıkıp kaçtığı için.Ama kadının aldattığına dair şahitler var.İş yerinden bundan dolayı çıkarıldığına dair..

belirttiğim gibi avukat değilim ama karışık zor davalar olduğunu biliyorum şimdi geç oldu ama avukat arkadaşlarım var yarın soracağım bu konuyu bilgi aldığımda tekrar yazarım

Yok zaten ben taraflı bakıyorsunuz derken siz bu işin bir tarafındasınız elbette öyle bakacaksınız demek istedim,öfkeniz de doğal,üzüntünüzü de Anlıyorum,kim olsa üzülür, bu duruma öfkelenmemek garip olurdu,yakınınız aldatılmış üstelik aldatan kadın bir de çocuğu almaya Kalkıyor. insana ,haksızlık bu dedirtir,ancak 2 Yaşında bir çocuğun duygusal ihtiyaçlarına anne kadar cevap verebilecek kimse yok malesef

Babasız büyüdüğünüzü yazmışsınız durumunuza üzüldüm buna sebep olan kişinin anneniz olduğunu çıkardım yazdıklarınızdan,bu konuyla ilgili böyle derin bir üzüntünüz varken siz bu kadının iyi anne olabileceğine zaten Olasılık veremezsiniz,çünkü çok kişisel bir pencereden bakıyorsunuz. Niyetim sizi üzmek değil lütfen yanlış anlamayın. Ancak bir kadının anneliğini iyi yapan şey aldatacak kadar sevmediği bir adamla aynı evde yaşayıp mutlu olmadığı halde mutluymuş gibi davranmak değil malesef .herhangi bir insanın eşini aldatmasının kesinlikle çok kötü bir şey olduğunu düşünüyorum.fakat çocuğuna Bakım veriyor,karnını doyuruyor,fiziksel ve duygusal ihtiyaçlarına cevap veriyorsa iyi annedir Aldatmış bile olsa

Estagfurullah sohbet ediyoruz bi yerde uzulmeyin lutfen..

Yok yok bu konuda babayi savunan yorumlar yaptigim icin yanlis izlenim olusmus sanirim..
Beni buyuten de yediren iciren okutan tabiri caizse adam eden de annemdir..
Ve benim babasiz buyumemin sebebi yine babamdir o yuzden konuya objektif bakabildigime inaniyorum.
Konu anne oldugu icin anneyi elestirdim haliyle..
Ama nasil ki suanda beni bu denli yaraladigi icin babamin yuzune bakmiyorsam ve benim icin kotu bir babaysa, konu sahibinin anlattigi kadin da benim icin kotu bir annedir..

Dogrudur benim baktigim pencere cok farkli cunku aile nedir bilmeden buyudum ve bunun psikolojisini biliyorum..
Bildigim icin de cocugunu bu duruma surukleyen anne/baba benim icin iyi bir ebeveyn olamaz.

Çocuğunun annesiz ya da babasız büyümesine neden olacak insan iyi bir ebeveyn olamaz demişsiniz, size hak vermekle birlikte, beraberliği ne pahasına olursa olsun sürdürmek adına huzursuz bir evde çocuğun yaşamasını da sağlıklı bulmuyorum. Bir insan anne veya baba olmanın dışında karşısındakini aldatıyorsa zaten o ev öyle süper bir ev değildir. Ben ailem birarada büyüdüm ancak bazen öyle anlar oldu ki keşke ayrılsalardı dedim. Ne diyelim inşallah biz çocuklarımıza böyle travmalar yaşatmak zorunda kalmayız,sağlıkla ve sevgiyle kalın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…