Aldatan anne çocuğun velayetini alabilir mi?

Dream Catcher

Bir savaşçı değil, bir âşık ol...❤️ ❤ ❤️
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
3 Mayıs 2015
261
126
Konunun asıl şahısı benim akrabam Ali.Bu kişi karısı tarafından aldatıldığını bildiği halde ,karısını affetmeye çabalıyor...Çünkü 2 yaşında çocukları var çocuğunun kendisi gibi büyümesini istemiyor(Kendisi annesiz ve babasız büyümüş biri).Adam bu kadar çabaladığı halde kadın ayrılmaya diretiyor ve boşanma davası açıyor.Tabi bu boşanma davası anlaşmalı boşanma davası.Ali karısına çocuğunu ona verirse anlaşmaya varacağını söylüyor kadın kabul ediyor.Ama kadın sonradan yan çizip boşanma günü çocuğun velayetini isteyeceğini söylüyor.Şimdi bu kadın kocasını iş yerinden evli biriyle aldatıyor.Müdürler bunu anlıyor kadını ve evli adamı iş yerinden atıyorlar.Adamın elinde kanıtlar var telefon görüşmeleri iş yerinden atıldığına dair şahitler.Asıl soru internetten araştırdığıma göre çocuk küçük olduğu için anne aldatsa da çocuğu anneye verileceği yazıyor.Böyle bişey mümkün mü yoksa mahkeme babayamı verir?Ali eğer karısı çocuğu almaya diretirse karısınada adamada maddi manevi dava açacağını söylüyor.Hakim böyle birşeyi kabul edermi.Biraz karışık oldu arkadaşlar ama en kısa ve öz şekilde böyle anlatabildim.

Evet , mahkeme her şekilde velayeti kadına veriyor. İstisna var mı bilmiyorum ; varsa örnek dava olarak sunulabilir.

Bence durmasın şimdiden açsın tazminat davasını her ikisine.

Hakim genelde, annenin özel hayatıyla değil de, çocuğa bakıp bakamayacağıyla ilgilenir, çocuğun sağlıklı bir ortamda büyüyüp büyüyemeyeceğini sorgulayarak bakar velayet davalarına. Çocuğun yaşı minik olduğundan, annenin uyuşturucu, fuhuş, yeri yurdu belli olmama gibi çocuk bakmaya elverişsiz ekstrem durumları yoksa çocuğu annesinde bırakır. Aldatma ayrıyeten boşanma davasının konusudur, Ali aldatıldığı için kadına ve diğer adama tazminat davası açabilir.
Ali'nin, çocuğu almak istiyorsa, aldatıldığının haricinde, annenin çocuğa bakamayacağını, sorumsuz, kontrolsüz biri olduğunu gösteren birtakım kanıtlar bulması gerek.
Anne, bir başkasına aşık olup kocasını aldatmış olabilir, ama bu onu annelik vasfından uzaklaştırmaz, iki yaşındaki çocugun yeri bence annesidir, eğer annenin başka ekstrem durumları yok ise şayet tabii.

Son düzenleme:
Aldatmak ve boşanma birbirinden farklı olduğu için eğer anlaşmalı boşanma dilekçesinde çocuğun babada kalacağına dair bir madde yoksa çocuğun velayeti annede kalır.

Ne kadar kötü birşey üzüldüm şimdi.Çünkü anne sorumsuz agresif ve kontrolsüz biri.Çocuğa gerçekten yazık olacak.Çifte standart resmen..

Aldatildigini mahkemede kanitlayabilirse karsi tarafa maddi manevi dava acabilir.Yanliz cocugun velayeti annede kalir.Anne aldatsa da mahkeme cocugu anneye veriyor.Ornekleri var burda okumustum bende.

Ne kadar kötü birşey üzüldüm şimdi.Çünkü anne sorumsuz agresif ve kontrolsüz biri.Çocuğa gerçekten yazık olacak.Çifte standart resmen..

Evet , mahkeme her şekilde velayeti kadına veriyor. İstisna var mı bilmiyorum ; varsa örnek dava olarak sunulabilir.

Bence durmasın şimdiden açsın tazminat davasını her ikisine.

Şahıs diretirse açacağını söylüyor onun istediği sadece çocuğu.Ama canımı yakarsa bende onun canını yakar maddi maneci tazminat açarım diyor.Çocuğu bana versin başka bir isteğim yok diyor.

Ayrica anlasma kagit uzerinde yapilmamis mi ?

Evet kağıt üzerinden anlaşma yapılmış.

Aldatmak ve boşanma birbirinden farklı olduğu için eğer anlaşmalı boşanma dilekçesinde çocuğun babada kalacağına dair bir madde yoksa çocuğun velayeti annede kalır.

O madde var ama kadın diretirse çekişmeli boşanmaya giriyormuş sanırım.Ondan sonraa maddi manvi tazminat açabiliyormuş adam ancak.

Acaba öfke kontrolü, agresif oluşu v.s göz önünde bulundurulur mu aldatmayla birlikte ?

Akrabanız için üzüldüm. Yaralayıcı.

Hep kadınlar aldatıldığında sorar ya kendi kendine , neden diye ? Oysa neden diye birşey yoktur karaktersizdir; tek neden budur.

Ama yinede kadın birşey demiş mi savunma yaparken merak ettim ?

Peki karşılıklı olarak imzalanmış mıydı?

Evet karşılıklı olarak imzalanmıştı ama kadın cayıyor daha sonra.Mahkemede çocuğu isteyeceğini söylüyor.Kadın maddi olarakda psikolojik olarakta çocuğuna yetecek kapasitede değil.Ama bu nasıl ıspat edilecek bilemiyoruz tabi.

Kadının kendini savunabilecek yüzü yok.Çünkü kadın işten atılıyor kocasını aldattığı şahısda iş yerinden ve evli.Olay çok karışık aslında.İş yerindeki adamla ilişkisi var kadının bu iş yerindeki adamın karısı ispatlıyor telefon görüşmelerini dökümanları çıkarıyor.Yani iki yuvada dağılıyor hem kadının kendi yuvası hemde kocasını aldattğı adamın yuvası...

: ( Çok üzücü. Çocuklara çok zor zamanlar kalıyor. Aldatılan çiftler anne babayıda ayırıyor çünkü çocuktan , sadece kendileri ayrılmıyorlar.

İşin içinde kadın parmağı olduğunu anlamıştım bende. Dokümanlar v.s denince.

Allah yardımcıları olsun mağdurların. Diğerleri de kendi pisliklerinde boğulsunlar. İnşaallah hasarsız atlatır çocuklar , akrabanız ve o kadın.

İnşallah güzel dilekleriniz için teşekkür ederim.Çocuk 1 aydan fazladır annesiini görmüyor ve unutmuş durumda annesini.Adam çok kötü durumda zayıflamış saçları dökülmüş.Diyorki çocuğumu benden alırsa işte ben o zaman ölürüm.Benim hayatımda hiç bir mana hiç bir anlam kalmıyor.Benim kafama sıksınlar daha iyi diyor..Çocuğuna çok düşkün.Ve karısı için ölüyordu bu adam o kadar seviyordu.Benim düşündüğüm adam ve çocuk nasıl saracak bu kadar büyük bir yarayı..

Birkaç tanık çözer bu işi. Eğer sahitlerle mahkemeye gidilirse Şiddet varsa çocuğa karşı,alırlar elinden söke söke

Çocuğa karşı şiddet yok ama psikolojik şiddet var korkutmak gibi bağırmak gibi.Bilmiyorum bu nasıl kanıtlanacak.Sadece aldattığına dair şahitler var.Çocuğa uyguladığı psikolojik şiddet evde yaşandığı için şahit olan kimse yok..

Komşu,akraba,arkadaş yok mu böyle bir tanık? Bulsanız lehinize döner durum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…