Masraflarını kim karşılıyordu, nerde yatıyordun ne demek yahu? Burda mesele bunlar değil ki, kendi meraklarınızı mı gidermeye çalışıyorsunuz anlamadım.
Ailesi tabiki var, elbette ki onlarda ilgilenecekler ama ben köşeye çekilip oğlunuzu düzeltin iyileştirin öyle arayın beni mi deseydim? Böyle bişey çok çirkin olurdu. Emek diyorum arkadaşım, emek vermeden ben seviyorum diyemez hiç kimse. Emek vereceksin, mücadele edeceksin, zorluklar çekip deli gibi acılarla boğuşacaksın ki böyle bir durumda seviyor olasın. Sevginin hakkını verebilesin. Ha ben acı çekmeyi mi isterdim? Elbette ki hayır. Bende çok normal olsun isterdim herşey. Ama olmadı ve ben çocukluğumdan beri herşeyi emek vererek kazandım. Çünkü ailem bana mücadeleyi öğretti, kendine güvenmeyi, korkmamayı öğretti.. Hani diyorsunuz ya sana güvenecek ama onlara ne kadar güvenebilir diye.. Dışarda hep kötülük var. Tanımadığınız insanlar evinizden bir adım dışarı attığınız andan itibaren yanınızda. Ve hep böyle olacak. Bu yüzden ailede herşeyden herkesten önce çocuğuna güvenmeli, kişide herşeyden ve herkesten önce kendine güvenmeli.. Şu sana güvenimiz tam ama onlara ne kadar güvenebiliriz klişesi çok gereksiz. Bir insana bu şekilde yaklaşan herkes o kişiye esaslı bir kötülük yapmış olur. Çünkü varolan güveninide yavaş yavaş bitirmesine neden olur.. Benim annem ve babamda elbettte ki çok rahat ve umursamazca göndermediler beni. Ben orda olduğum süre içinde uyumadıklarını biliyorum geceleri, içlerinin rahat olmadığını biliyorum ama neden yaptıklarına gelince de, kendi başıma birşeyler yapmam onları umutlandıracaktı, allah'ım korusun ileride yalnız kalırsam yalnızlığın ne demek olduğunu ve nasıl başa çıkılacağını biliyor olmam onların kazancı yani. anlatabiliyor muyum bilmiyorum..
dur bir sakinleş.... yaşadıklarının acısını anlamaya çalışsam da burada yazılanları sakin kafayla okumaya çalış. sana daha önce de yazdım. sen agresifçe açıklamalarda bulunmuşsun.
şu psikolojiden önce bir kurtul ki, burada sana yazanlar "kötü" "sevgiye emek vermek nedir bilmeyen" insanlar değil. ama sen durman gereken yeri bilmemişsin ve sonuç kötü olmuş. bunu "emek" "sevgi" .... gibi şeylere bağlama. sana demiyorum ki "neden madde bağımlısı adam sevdin" mevzu o değil, sen destek oldukça ailesi ve sevgilin yaymışlar kendilerini. haddinden fazla sorumluluk almışsın burda yanlışsın. bir yerde durmalıydın.
senin bir kere şunu ayırt etmen gerek ki, yurtdışında tek kalmak ayrı bir şey aynı mahallede bile olsanız sevgilinin ailesiyle uzun süre kalmak ayrı... ailen buna izin vermemeliydi derken güvenle alakalı değil. bu münasip değil. her iki taraf için de ileride sorun yaratır. senin sevgilin tek yaşar, gidersin birlikte yaşarsınız.... bu çok farklı ailesiyle yaşadığı evde kalman farklı. ve bu sık olan bir şey... seni "gelinleri" olarak tanıtmaları da yanlış...
burda birlikteliği olan herkesin bir emeği var. herkes sandığın kadar yüzeysel,kötü, cahil... değil. ama evli hanımlar bile eşlerinin bağımlılığına karşı önce konuşuyorlar, tedaviye ikna ediyorlar, destek oluyorlar, tekrarlar ise resti çekiyorlar. bu olması gerekendir. o adama iyiliktir. sen resti çok geç çekmişsin.
ayrıca anne-babalık.. yaşı kaç olursa olsun senle evli bile olsa.... çocuklarının en büyük destekçisi sevgilinin ailesi olmalıdır. benim evladım 50yaşında da olsa sevgilisi melek de olsa... başında uykusuz bekleyecek olan da, peşinden her hareketini izleyecek olan da, zorla tahlil isteyecek olan da benim.... sevgilinin ailesi zora gelince seni bulmuş, yarın iyileşince yüzüne bakmazlar ki... sen evlerinden gitmişsin, babası aramış seni... niye? oğlunun madde bağımlısı olduğunu öğrendiği için. tutuşunca sana koşmuşlar... sen diyorsan ki olsun ben hep vereyim, iyilik bende kalsın... bunlara razı olacaksın. çünkü senin iyilik sandığın şeylerin hepsi aslında iyilik değil.
kızsan da.... herşeyi boşver ... şunu iyice idrak et... sen yapacağını yapmışsın. şu saatten sonra aramak ona düşer. temizlenir, tahlil raporuyla gelir.... senden özür diler, senin yaptığın fedakarlıkları idrak eder.... o zaman normal şartlarda ilişkinize devam edersiniz. belki ayrılır belki evlenirsiniz...
ama başında bekleyerek arınıyor sandığın adamın cebinde madde bulduğunda gittin diye de sana böyle davranıyorsa, kendini bu kadar ezdirdiğin için sana herkes kızar....
aşk, sevgi.... gurursuz olmaz. sana bu nankörlüğü yapmamalıydılar. sen de kabullenemezsin. hadi o bağımlı, ailesinin bahanesi ne? burada sana akıl verenlere kızdığının yarısı kadar sana böyle saygısızca davrananlara kızmalısın.