Akıl verin. Komşu mu normal bende mi sıkıntı?

ben bir oğlanı zor zaptediyorken 3 tane oğlan çocuğunu hayal edemedim şu an , öncelikle allah kolaylık versin...çocukların 20:30 da uyuduklarını söylemişsiniz, bu çok iyi. çok absürd saatlerde abartılı gürültü yapmadıkları sürece özellikle bugünlerde apartmanlarda çocuk sesini tolere etmemiz gerekiyor. aynı şekilde aile içi kavga vs de olabilir hoş olmasa da bunlar da bizi ilgilendirmez. apartman hayatı karşılıklı tolerans gerektiriyor. tavana vurmak falan çok çirkin şeyler. hiç muhattap olmayın. şikayeti olan yönetime bildirsin. sizin yapacağınız bir şey yok çocukları zincire vuramayacağınıza göre.

Saat 12 ye kadar iyi tutuyosunuz çocukları maşallah yerden göğe kadar siz haklısınız çocuklar ne yapacak bütün gün evde öyle sus pus oturcaklar mi.sakin bu anlayışsız komşularınız için çocuklarınıza baskı yapmayın.cok uygun saatler ayrıca 12-20.30 ve siz onlrdan şikayetçi olun ne öyle sopayla tavana vurmak falan taciz bu düpedüz.

Evdeki plastik bisiklet de aşağıya ses çıkartır ama. Zaten evde bisiklet kullanımını ilk kez duydum, benim bildiğim çocuk bisikleti,scootheri tekerleği hep pistir çünkü sokakta kullanılır. Tutup bizim komşu 3 çocuğuna evde bisiklet verse biz de uyaririz, saat kaç olursa olsun. Olacak iş var,olmayacak iş var yani. O zaman saat öğlen diye son ses müzik açıp ziplayalim. Nasılsa saat daha öğlen,kimse rahatsız olmamalı...
Bir de 3 erkek çocuk... Vallahi ben komşuya acıdım. Evde sınava çalışan
ve gece gündüz okuma yapması gereken meslekte öğrenci iki çocuğu var. Tabii ki rahatsız olacaklar

Son düzenleme:

maaşallah demek geldi içimden

Arkadaşlar eleştirilerinize önerilerinize kendimce cevap vermeye çalıştım. Hepinize çok teşekkür ediyorum. Çocuklar prematüre doğdular, birisinde astım başlangıcı var bnm onları bu ortamda sürekli dışarı çıkarmam çok mümkün değil. Başlangıcta bu kadar negatif olmasaydı daha iyi olurdu belki ama kısmet. Şu dönem için idare edilcek artık. Kapıya tekrar gelirse belli saatler konuşacağım.(anladıpım gece oturup gündğz uyuyorlar artık onlarda kendilerini düzenlesin) Çocukların ders çalıştığı odanın üstünü boş tutmaya gayret edeceğimi ve çocuklarımı bağlayamayacağımı söyleyeceğim. Tekrar teşekkürler önerilere

Yengeç

Oğlum 10 yaşında

Onun da çevredeki komşuların da hepsinin çocuğunun da evde bisikleti vardı

Hatta başka şehirden gelen arkadaşın kızının da aynı bisikleti varmış da kız çok sevinmişti benimkinden diye

Tekeri pis olmaz o ev bisikleti zaten

Pis olursa da silinir de genelde 2 ila 4 arası yaşlarda evde de bisiklet var

Benimkinin karıncası da vardı o da hep evdeydi dışarıda uygun zemin yok hatta arada kedi biniyor şimdi de

Artık evler bizim çocukluğumuz gibi değil hele de pandemide

Bu da fotosu

benim kizda sabahin 7 sinde baslar bangir bangir oynamaya,sabah kalkinca boya falan yaptiriyorum hic degilse uyusunlar vs diye.
daha kapiya cikan olmadi ama yakındır heralde ust ve alt kattakinin cocuklarinin ders calistigi odanin aksi yonundeki odayi oyun odasi yaptim.
kendilerini de her gordugum de defalarca kusura bakmayin falan diyorum ama boyle surekli kapiya cikan oklavayla vuran komsum olsa bende sizin gibi aksi davranirdim heralde.
zaten elinizden geleni yapiyorsunuzdur 3 kucuk cocukta kolay degil oyuzden cok kasmayin.

Ama evde tekerlekli alete binilirse aşağıdaki de tavana vurur. Yani bana çok doğal geldi rahatsız olması.
Bebekler pandemi yüzünden evde ama o insanlar da pandemi yüzünden evdeler, bütün gün tepede takır tukur , takır tukur. Nasıl rahatsız olmasınlar ki?
Hele bir kere takıldı mı o sese, insanın daha duymaması imkansız. Üst katında 3 çocuğun bisiklete bindiğini düşününce bile bir kaşıntı bastı. Ki bizim üst kat bir ev+dev teras ve yıllarca üst kattakilerin çocuklarının (onlar da 3 erkekti) gürültüsüyle yasadik. Şükürler olsun büyüdüler , şimdi ailecek tek dileğimiz inşallah coluklari çocuklarını annelerine bırakmak istemezler işteyken baksın diye
Konu sahibi de haklı, ama alt kat komşusu da haklı kesinlikle. Hiç kimse üst katında üç çocuğun tekerlekli aletle dolaşıp durmasını istemez.

Bu apartmanda cocuk konusu cok onemli aslinda.Benim de iki ust katimda bir velet var ve yabanci uyruklular muhtemelen araplar konuşmalarından anladim.Cocuk gece ucte bakin abartmiyorum 3 te evde bagir cagir kapi yumrukluyor, kosuyor surekli ve elinde ne varsa yerlere atoyor.Hatta sehpa falan atiyor bence yoksa o kadar ses oyuncaktan vs cikmaz.Bu konunun bence coxumu; eger oyun caginda cocugunuz varsa, giris katta oturacaksınız bitti!! Hayir cocugunun durumunu biliyorsun 4.katta isin ne diye sorarlar adama..Hicbir komsu senin cocugunun sesini cekmek zorunda degil! Aslinda en cokta cocuga yazik bence.Ana baba geriliyor aman ses cikmasin diye ama cocugunda kosmaya oyuna ihtiyaci var.En temixi mustakil ev, o yoksa giris kat..

Ailemin alt katında komşumuz, oğlu gelini ve üç çocukla yaşıyor. Topam yedi kişiler yani üç tane peşpeşe bebe. Bebeler büyüdü artık en büyüğü ilkokul 3te.yıllar önce çocuklar küçükken annemler şikayet edince ben idare edin falan diye yatıştırırdım. Şimdi ben iki çocuğumla tatile gidince babaanne olan alt komşumuz başka komşuya demiş ki “iyi ki üstümüzde oturmuyorlar devamlı, ne zormuş da bilememişiz.” Benimkiler uslu üstelik koşmazlar bile.Gerçi bize nispet yaptıkları bir şey olmadı, tutmaya çalıştılar da işte nereye kadar. Yaşamayan bilmiyor yani belki o da bizimkilere kızıyordu o zamanlar

Komşu gürültüsünden gerçekten illallah etmiş biri olarak komşunuzun çocuklarına üzüldüm.
Üst kat komşum çocuklarının gece gündüz tepinmesine izin verirdi. Ben "kpss çalışıyorum ne olur biraz dikkat etsinler" demeye gittiğimde beni "ben çocuklarımı senin yüzünden kısıtlayamam" deyip beni kapıdan kovmuştu.
Dershaneye gitmeyi bırakın kütüphaneye gidebilmek için yol parası bulmak benim için dertti o zamanlar, minimum masraf yapmak sınavı kazanmak zorundaydım.
O çocuklar geleceklerini kazanmaya çalışıyorlar, 12'den sonra bisiklet sürmelerine izin veriyorum demişsiniz ya öğlen sokağa çıkma yasağı yok, sessiz sakin kimsenin olmadığı bir parka oynamaya götürün, aparmanın önüne indirin bir yarım saat oynasınlar.
Elimden geleni yapıyorum ama siz de biraz idare edin deseydi komşum olacak yaratık yine anlayışla karşılamaya çalışırdım (Zaten başka çarem yoktu) ama insan biraz mahcup olur, onun yerine çocuğumu kısıtlayamam diyor.
Ama kısıtlayacaksınız.
Kimse alıp bağlayın demiyor ama bisiklet sürmek ne demek.
İnsanız hepimiz anlayış bekleriz ama çocuklu ailelerin çocuktur yapar umursamazlığına cidden tahammülüm yok.
Hastasın uyuyamıyorsun gürültü, ertesi gün sınavın var gece gürültüden uyuyamıyorsun, gündüz ders çalışacaksın ama üstte top oynuyorlar.
Çok büyük kul hakkıdır bu asla helal etmiyorum.

yani belki evdeki birinim ciddi hastaligi olabilir insanlarin ne derdi var bilinmez sese tahammül edemeyebilirler sanırm konu sahibi kendini hakli göstermek için bu örneği vermiş diye düşünüyorum

Gürültü konusunda haklı da yani o evde bisiklet olağan

Bizim sitede o yal grubunun hepsinin oldu evde bisikleti

Benimkinin vardı alt komşu sabretti
Üsttekinin var ben sabrediyorum vs

Sıkıntı şimdi pandemi var

Evet benimkinin bisikleti vardı da zaten 5,5 da gelirdi eve, akşam en fazla 1-2 saat gürültü yapardı sonra uyurdu

Mesela koşuyor demişler de koşuyor işte evde çocuk olmak öyle bir şey

Ortaokula gidiyor ama odasından koşarak gelip salondaki koltuğa güüüüp diye atlıyor

Yapma diyorum uçacaksın pencereden aşağı diyorum, Merve teyzenin başı şişti diyorum iki gün sonra aynı

Ama 4 yaşındayken alt katta abi ders çalışacak demişlerdi o odada ses yapmazdı lakin tüm evde sessizlik mümkün değil zaten evde tv açık değilse alt katın olağan sohbeti bile dinleniyor üst katın pırt sesi dahi duyuluyor

Bisikletten inerler başka bir gürültüye geçerler. Çok tek taraflı bakıyorsunuz maalesef. Bir gün o çocuklar büyüyüp siz de çocuklu bi ailenin altında yaşarsanız anlarsınız ancak aşağıda nasil bir çin işkencesi olarak algılandığını. Bizim üstümüz de 4 ve 6 yaş 2 çocuklu dubleks. Ama sağ olsunlar her zaman kendileri sorarlar aman size gürültü geliyo mu, geliyosa nolur söyleyin diye. Biz de yok gelmiyo deriz hep. Çünkü duyuyorum yukarıda anneleri sürekli uyarıyor ses yapmayın, aşağıdakiler rahatsız olur çabuk yukarı çıkın orada oynayın diyor. E komşu böyle olunca seve seve anlayış gösteriyoruz. Farkındalar gürültünün ne kadar kötü algılanacağının. Ama sizin konuşmalarınızı aynı eksende göremedim. Tam tersine rahatsız oldukları için insanları anormal ilan edip kapıya geldiğinde de sert çıktığınızı söylemişsiniz. Bir de üstüne aile içi sorunlarından bahsedip asıl onlar kendilerine hakim olsun demişsiniz de orası sizi ilgilendiren bi konu değil. Belki evde birinin psikolojik rahatsızlığı vardır, ne sorunlu hayatlar var. Onların davranışıyla karşılaştırarak sadece ben haklıyım mantığına girmeniz çok saçma. Mesela bizim üstümüzdekiler gibi bu durumdan mahçup olacak bir tavır sezseydim o zaman derdim ki çocuklu ev tabi sizin işiniz de zor biraz idare etmeleri lazımdı ama maalesef bakış açınız çok kendinize odaklı.

size katılıyorum 2 sene önce bende 1. katta oturdugumda sadece oglum vardi 3 yasindaydi o zaman ve alt kattaki komsuma surekli sorardim kusura bakmayin filan halada görüşürüz ama her insan bir olmuyor bazilari bencil oluyor işte

İşte böyle sizin gibi insanlar olunca tabiki anlayış gösteriliyor. Şimdi ben tutup kadına nasıl diyeyim gürültü geliyo diye… hiç sorun değil gelmiyo bize çok fazla hem çocuk onlar oynayacaklar tabi deyip geçiyorum. Ama dediğiniz gibi her insan bir olmuyor maalesef. Komşuluk çok önemli gerçekten. Bir çatı altında yaşanıyo sonuçta, bi kere tatsızlık yaşayınca huzur falan kalmıyo.

çok doğru ben bu durumun kul hakki olduğunu düşünüyorum Allah vicdan versin.evet çocuk ses yapar ama bizimde onlara uyarida bulunmamiz gerekiyor.

2 sayfa okudum yetti nasıl haklı bulunmuşsunuz hayret. Çocuklusunuz diye her şey size mübah mı? Evde bisiklet sürmek ne demek? Bir de dubleks oluyor da noluyor?
Konu sahibini haklı bulanlar evinde fazlasıyla ses yapıp şikayet edilen ve şikayetleri asla umursamayan insanlar bence

Konu sahibini haklı bulanlar evinde fazlasıyla ses yapıp şikayet edilen ve şikayetleri asla umursamayan insanlar bence
Cok haklisiniz katiliyorum. Ben cocuk sahibi olanlarin gurultusunu belli bir noktaya kadar tolere etmeye katiliyorum ama bisiklet surmek vs artik suyunu cikarmak.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…