- 22 Kasım 2010
- 11.118
- 19.561
- 498
Saat 12 ye kadar iyi tutuyosunuz çocukları maşallahHanımlar 4.5 yaş erkek üçüzleri olan bir eviz. Bir de 16 yaş abileri var. Katta rahat edemiyoruz diye 3 yıl evvel dublekse taşındık. 2 ay öncesine kadar alt kat dairemize hep normal komşular geldi gitti. Neyse 2 ay önce taşınan komşu 3. Gün çocuklar akülü arabaya mı biniyor diye eve çıktı. Yok ama plastik bisikletleri var neyse haklı buldum öğlen 12 ye kadar çıkarmadım bisikletleri. Kız tıpta okuyormuş, oğlan sınava haxırlanıyormuş fln filan Tekrar geldi öğlene kadar çıkarmadığımı belirttim. Tekrar geldi ve kapıdan sert bir şekilde kovdum. Yönetime şikayet etmiş tınmadım.
Geçen hafta 2 genç çocuğu ve anne baba birbirine girdi bina yıkıldı sesten polis, ambulans geldi ( hiç böyle olaylar olmamıştı düzgün bir site). Bunu belirtme sebebim çok sakin bir aile değiller. Neyse dedim aile içi olur falan. Dün çocuklar saat 12 de oynarken alttan sopayla yukarı vurdu . Ben böyle bir yüzsüzlük terbiyesizlik görmedim. Daha yeni rezil bir hal almışlarken kadında hiç utanma yok. Ama rahatımı da kaçırdı sürekli taciz halinde. Siz olsanız ne yaparsınız?
Not: çocuklar akşam 20.30 da yatıyorlar ve ben asla makine, süpürge bile açmam akşamları.
Allah sabir versin, 3 bebeyle insanin nevri döner
Plastik bisikleti dikkatlice ust katta sursun bebecikler bari
Yoksa sizde sinir birakmayacak bu komsular.
Onlar vurunca siz de vurun bir de bence.
Tasinmadan once sorup sorustursalarmis madem komsularini...
Ayrica ergen kızları maalesef yeni nesil tahammulsuz modellerden
Muhtemelen o fitliyor annesini
Benim de 3 kardesim tıp okuyor
En ufagi kadar triplisi yok
18 yasinda, daha tıp fakultesi 1. Sinifta.
Hanfendinin kapisinin onunden gecsen kiyameti kopariyor
Abisiyle ablasi mezun olmak uzere tusa hazirlaniyorlar
Ama ikisi de gayet makul cocuklar.
Evdeki plastik bisiklet de aşağıya ses çıkartır ama. Zaten evde bisiklet kullanımını ilk kez duydum, benim bildiğim çocuk bisikleti,scootheri tekerleği hep pistir çünkü sokakta kullanılır. Tutup bizim komşu 3 çocuğuna evde bisiklet verse biz de uyaririz, saat kaç olursa olsun. Olacak iş var,olmayacak iş var yani. O zaman saat öğlen diye son ses müzik açıp ziplayalim. Nasılsa saat daha öğlen,kimse rahatsız olmamalı...
Bir de 3 erkek çocuk... Vallahi ben komşuya acıdım. Evde sınava çalışan
ve gece gündüz okuma yapması gereken meslekte öğrenci iki çocuğu var. Tabii ki rahatsız olacaklar
Ama evde tekerlekli alete binilirse aşağıdaki de tavana vurur. Yani bana çok doğal geldi rahatsız olması.Yengeç
Oğlum 10 yaşında
Onun da çevredeki komşuların da hepsinin çocuğunun da evde bisikleti vardı
Tekeri pis olmaz o ev bisikleti zaten
Pis olursa da silinir de genelde 2 ila 4 arası yaşlarda evde de bisiklet var
Benimkinin karıncası da vardı o da hep evdeydi dışarıda uygun zemin yok hatta arada kedi biniyor şimdi de
Artık evler bizim çocukluğumuz gibi değil hele de pandemide
yani belki evdeki birinim ciddi hastaligi olabilir insanlarin ne derdi var bilinmez sese tahammül edemeyebilirler sanırm konu sahibi kendini hakli göstermek için bu örneği vermiş diye düşünüyorumYorum yazmadan geçemedim. Aile içi kavga olabilir ambulans polis gelebilir ama siz daha onları unutmadan tavana sopayla vurdu demişsiniz. Ayıp. 1 çocugum var. Kışları alt kat boş üst katta akşam 10ndan sonra eve geliyor o ara kızım oynuyor evde ama bisiklet vb. Almadım. Üst kat 10 dan sonra eve geldiği içinde 9 da uyutuyorum çocugumu. Sanırım bu ses konusunda ciddi hassasım.
Ama evde tekerlekli alete binilirse aşağıdaki de tavana vurur. Yani bana çok doğal geldi rahatsız olması.
Bebekler pandemi yüzünden evde ama o insanlar da pandemi yüzünden evdeler, bütün gün tepede takır tukur , takır tukur. Nasıl rahatsız olmasınlar ki?
Hele bir kere takıldı mı o sese, insanın daha duymaması imkansız. Üst katında 3 çocuğun bisiklete bindiğini düşününce bile bir kaşıntı bastı. Ki bizim üst kat bir ev+dev teras ve yıllarca üst kattakilerin çocuklarının (onlar da 3 erkekti) gürültüsüyle yasadik. Şükürler olsun büyüdüler , şimdi ailecek tek dileğimiz inşallah coluklari çocuklarını annelerine bırakmak istemezler işteyken baksın diye
Konu sahibi de haklı, ama alt kat komşusu da haklı kesinlikle. Hiç kimse üst katında üç çocuğun tekerlekli aletle dolaşıp durmasını istemez.
Bisikletten inerler başka bir gürültüye geçerler. Çok tek taraflı bakıyorsunuz maalesef. Bir gün o çocuklar büyüyüp siz de çocuklu bi ailenin altında yaşarsanız anlarsınız ancak aşağıda nasil bir çin işkencesi olarak algılandığını. Bizim üstümüz de 4 ve 6 yaş 2 çocuklu dubleks. Ama sağ olsunlar her zaman kendileri sorarlar aman size gürültü geliyo mu, geliyosa nolur söyleyin diye. Biz de yok gelmiyo deriz hep. Çünkü duyuyorum yukarıda anneleri sürekli uyarıyor ses yapmayın, aşağıdakiler rahatsız olur çabuk yukarı çıkın orada oynayın diyor. E komşu böyle olunca seve seve anlayış gösteriyoruz. Farkındalar gürültünün ne kadar kötü algılanacağının. Ama sizin konuşmalarınızı aynı eksende göremedim. Tam tersine rahatsız oldukları için insanları anormal ilan edip kapıya geldiğinde de sert çıktığınızı söylemişsiniz. Bir de üstüne aile içi sorunlarından bahsedip asıl onlar kendilerine hakim olsun demişsiniz de orası sizi ilgilendiren bi konu değil. Belki evde birinin psikolojik rahatsızlığı vardır, ne sorunlu hayatlar var. Onların davranışıyla karşılaştırarak sadece ben haklıyım mantığına girmeniz çok saçma. Mesela bizim üstümüzdekiler gibi bu durumdan mahçup olacak bir tavır sezseydim o zaman derdim ki çocuklu ev tabi sizin işiniz de zor biraz idare etmeleri lazımdı ama maalesef bakış açınız çok kendinize odaklı.Haklısınız ama üst kat yatak odaları orada durduramıyorum.yazın terasda oynuyorlar ama şimdi soğuk. Dışarı da çıkılmıyor. Sizler çocuk sahibimisiniz bilemiyorum da bisiklet öyle çocuğun saatlerce üstünden inmeyeceği birşey değil. Biniyolar 10 dk ya geçiuolar başka şeye. Ben onu olayın ayrıntıları ile yazayım yazarken haksızlık yapmayayım diye belirttim.
size katılıyorum 2 sene önce bende 1. katta oturdugumda sadece oglum vardi 3 yasindaydi o zaman ve alt kattaki komsuma surekli sorardim kusura bakmayin filan halada görüşürüz ama her insan bir olmuyor bazilari bencil oluyor işteBisikletten inerler başka bir gürültüye geçerler. Çok tek taraflı bakıyorsunuz maalesef. Bir gün o çocuklar büyüyüp siz de çocuklu bi ailenin altında yaşarsanız anlarsınız ancak aşağıda nasil bir çin işkencesi olarak algılandığını. Bizim üstümüz de 4 ve 6 yaş 2 çocuklu dubleks. Ama sağ olsunlar her zaman kendileri sorarlar aman size gürültü geliyo mu, geliyosa nolur söyleyin diye. Biz de yok gelmiyo deriz hep. Çünkü duyuyorum yukarıda anneleri sürekli uyarıyor ses yapmayın, aşağıdakiler rahatsız olur çabuk yukarı çıkın orada oynayın diyor. E komşu böyle olunca seve seve anlayış gösteriyoruz. Farkındalar gürültünün ne kadar kötü algılanacağının. Ama sizin konuşmalarınızı aynı eksende göremedim. Tam tersine rahatsız oldukları için insanları anormal ilan edip kapıya geldiğinde de sert çıktığınızı söylemişsiniz. Bir de üstüne aile içi sorunlarından bahsedip asıl onlar kendilerine hakim olsun demişsiniz de orası sizi ilgilendiren bi konu değil. Belki evde birinin psikolojik rahatsızlığı vardır, ne sorunlu hayatlar var. Onların davranışıyla karşılaştırarak sadece ben haklıyım mantığına girmeniz çok saçma. Mesela bizim üstümüzdekiler gibi bu durumdan mahçup olacak bir tavır sezseydim o zaman derdim ki çocuklu ev tabi sizin işiniz de zor biraz idare etmeleri lazımdı ama maalesef bakış açınız çok kendinize odaklı.
İşte böyle sizin gibi insanlar olunca tabiki anlayış gösteriliyor. Şimdi ben tutup kadına nasıl diyeyim gürültü geliyo diye… hiç sorun değil gelmiyo bize çok fazla hem çocuk onlar oynayacaklar tabi deyip geçiyorum. Ama dediğiniz gibi her insan bir olmuyor maalesef. Komşuluk çok önemli gerçekten. Bir çatı altında yaşanıyo sonuçta, bi kere tatsızlık yaşayınca huzur falan kalmıyo.size katılıyorum 2 sene önce bende 1. katta oturdugumda sadece oglum vardi 3 yasindaydi o zaman ve alt kattaki komsuma surekli sorardim kusura bakmayin filan halada görüşürüz ama her insan bir olmuyor bazilari bencil oluyor işte
çok doğru ben bu durumun kul hakki olduğunu düşünüyorum Allah vicdan versin.evet çocuk ses yapar ama bizimde onlara uyarida bulunmamiz gerekiyor.İşte böyle sizin gibi insanlar olunca tabiki anlayış gösteriliyor. Şimdi ben tutup kadına nasıl diyeyim gürültü geliyo diye… hiç sorun değil gelmiyo bize çok fazla hem çocuk onlar oynayacaklar tabi deyip geçiyorum. Ama dediğiniz gibi her insan bir olmuyor maalesef. Komşuluk çok önemli gerçekten. Bir çatı altında yaşanıyo sonuçta, bi kere tatsızlık yaşayınca huzur falan kalmıyo.
Konu sahibini haklı bulanlar evinde fazlasıyla ses yapıp şikayet edilen ve şikayetleri asla umursamayan insanlar bence2 sayfa okudum yetti nasıl haklı bulunmuşsunuz hayret. Çocuklusunuz diye her şey size mübah mı? Evde bisiklet sürmek ne demek? Bir de dubleks oluyor da noluyor?
Cok haklisiniz katiliyorum. Ben cocuk sahibi olanlarin gurultusunu belli bir noktaya kadar tolere etmeye katiliyorum ama bisiklet surmek vs artik suyunu cikarmak.Konu sahibini haklı bulanlar evinde fazlasıyla ses yapıp şikayet edilen ve şikayetleri asla umursamayan insanlar bence
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?