• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Akıl verin. Komşu mu normal bende mi sıkıntı?

çok doğru ben bu durumun kul hakki olduğunu düşünüyorum Allah vicdan versin.evet çocuk ses yapar ama bizimde onlara uyarida bulunmamiz gerekiyor.
Kesinlikle katılıyorum, bence de kul hakkı. Tabi annelerin işi de zor ama aynı şekilde gürültülü komşu da zor. Herkes karşıdakine anlayış göstermeye çalışsa, empati yapsa sorun olmaz ama işte…

Evde bisiklet kullanilmazki hem bir tane degil 2 degil 3 taneler ve abileri var
Ayni gurultuyu 3 kat yasamak zorunda degiller
Aile ici kavgalarinda bahsetmissiniz ama sizinkilerde buyuyecek ve 3 kat fazla heyecanla ergenlik donemi olacak
Okullar kapali kurslar yok
O cocuklar hayata hazirlanmaya calisiyor 1 seneleri kaybolmasin
Lutfen evde masa basi aktiviteler boyamalar uretin ve gunduz izin saatlerinde disari cikarin disari cikmayan 3 erkek cocugunu evde makul seviyede gurultuyle tutmaniz imkansiz

Alt komşunuzun durumunu yaşıyorum. Sınava çalışırken insan sürekli yukarıdan tak tak seslerinden odağını sağlayamıyor. Birde kızmışsınız ve bundan sonra 12 den önce de rahat edemeyecekler o olacak demişsiniz yorumunuzda, haklıymışsınız gibi. Sınava çalışmasa bile kimse kimsenin bu kadar gürültüsünü çekmek zorunda değil. Ki sınava hazırlanan biri için işkence oluyor. Üst katı şimdiye kadar iki kez uyardım. Gidip üçüncüye uyaracağım ama o kadar gerginim ki kaç gündür, ya inada bindirirlerse diye. Ağlaya ağlaya ders çalışmaya çalıştığımı bilirim. Çocuğunuz sizin nasıl kıymetliniz ise bir başkası içinde kendi mesleği, sınavı kıymetlidir. Karşılıklı anlayış olmak zorunda. Çocuktur diye her gürültüyü çekmek zorunda değil alt kattaki. Gerçekten herkes keşke kendi gibi insanlarla yaşasa. Dört gündür uyku uyuyamıyordum. Bugün öğleden sonra ilk kez sessiz oldular ve iki saat uyuyabildim diye mutlu oldum. Keşke biraz kendi açınızdan bakmak yerine o sınava çalışan iki genç açısından da baksanız. Tamam çocuk önemli kıymetli de büyüklerin canı cehenneme mi?

Usenmedim okudum 7 sayfa. Saka misiniz anlayamadim? Cocuklariniz var diye her seyi yapmak size mubah mi anlayamadim?? Oldu olacak yikin baslarina evi nasil olsa cocuklariniz var!!!
Ayrica eve gece bilmem kac saatinde ambulans polis geldi tu kaka demissiniz ama bence cok kinamayin sizin 4 cocugunuz var ergen olacak cocuklar!!!
Ne kadar bencil oldugunuz o yorumdan belli!! Yok laf etmeye haklari yokmus 😂😂😂 Siz bence biraz kendinize donun bakin ondan sonra o insanlara laf soyleyin.
Yani gercekten su cocuklu ailelerin cocuklarina kisitlama getirmeden her seyi yaptirmalari nedir ya??
Bisiklet surmek bir disar aktivitesidir EVDE HANGI SAAT OLURSA OLSUN OLMAZ!!! Bu kadar basit.

2 erkek çocukla ekonomik durumum el verse bahçeli eve çıkacağım, siz üçüz ve bir abiden bahsediyorsunuz.
Dubleks yerine keşke müstakil tercih etseydiniz.

2 çocuğun ev içi gürültüsüne ben bile kendim dayanamadığımdan üzgünüm ama komşunuz haklı.
Bir evde bisiklet vb sürülen araçlar kullanılmamalı, parkeler aşırı ses yapıyor.
Gece gündüz farketmez, tepenizde bu sesle kimse yaşamak istemez.
Tam şuan üst katımdaki ünili genç parti veriyor, çocuklarım milyon kere uyandı.
Bina yıkılıyor, şarkılara eşlik ediyorum, çocuk telsizimden resmen kahkahaları duyuyorum ama ses edemiyorum, hakkım yok çünkü 2 çocukla beni çekiyor bu insanlar.
ÇOCukların sesiyle parti sesi birmi sizde allah aşkına 2 tane çocugunuz var diye milletin parti gürültüsüde çekilmez yani

Hanımlar 4.5 yaş erkek üçüzleri olan bir eviz. Bir de 16 yaş abileri var. Katta rahat edemiyoruz diye 3 yıl evvel dublekse taşındık. 2 ay öncesine kadar alt kat dairemize hep normal komşular geldi gitti. Neyse 2 ay önce taşınan komşu 3. Gün çocuklar akülü arabaya mı biniyor diye eve çıktı. Yok ama plastik bisikletleri var neyse haklı buldum öğlen 12 ye kadar çıkarmadım bisikletleri. Kız tıpta okuyormuş, oğlan sınava haxırlanıyormuş fln filan Tekrar geldi öğlene kadar çıkarmadığımı belirttim. Tekrar geldi ve kapıdan sert bir şekilde kovdum. Yönetime şikayet etmiş tınmadım.

Geçen hafta 2 genç çocuğu ve anne baba birbirine girdi bina yıkıldı sesten polis, ambulans geldi ( hiç böyle olaylar olmamıştı düzgün bir site). Bunu belirtme sebebim çok sakin bir aile değiller. Neyse dedim aile içi olur falan. Dün çocuklar saat 12 de oynarken alttan sopayla yukarı vurdu . Ben böyle bir yüzsüzlük terbiyesizlik görmedim. Daha yeni rezil bir hal almışlarken kadında hiç utanma yok. Ama rahatımı da kaçırdı sürekli taciz halinde. Siz olsanız ne yaparsınız?

Not: çocuklar akşam 20.30 da yatıyorlar ve ben asla makine, süpürge bile açmam akşamları.
BİSiklet dışarda sürülür kimse istemez tepesinde takır takır bisiklet sürülmesini millet top oynatmıyo çocuğuna aşağıya ses gider diye siz fazla rahatsınız

Hanımlar 4.5 yaş erkek üçüzleri olan bir eviz. Bir de 16 yaş abileri var. Katta rahat edemiyoruz diye 3 yıl evvel dublekse taşındık. 2 ay öncesine kadar alt kat dairemize hep normal komşular geldi gitti. Neyse 2 ay önce taşınan komşu 3. Gün çocuklar akülü arabaya mı biniyor diye eve çıktı. Yok ama plastik bisikletleri var neyse haklı buldum öğlen 12 ye kadar çıkarmadım bisikletleri. Kız tıpta okuyormuş, oğlan sınava haxırlanıyormuş fln filan Tekrar geldi öğlene kadar çıkarmadığımı belirttim. Tekrar geldi ve kapıdan sert bir şekilde kovdum. Yönetime şikayet etmiş tınmadım.

Geçen hafta 2 genç çocuğu ve anne baba birbirine girdi bina yıkıldı sesten polis, ambulans geldi ( hiç böyle olaylar olmamıştı düzgün bir site). Bunu belirtme sebebim çok sakin bir aile değiller. Neyse dedim aile içi olur falan. Dün çocuklar saat 12 de oynarken alttan sopayla yukarı vurdu . Ben böyle bir yüzsüzlük terbiyesizlik görmedim. Daha yeni rezil bir hal almışlarken kadında hiç utanma yok. Ama rahatımı da kaçırdı sürekli taciz halinde. Siz olsanız ne yaparsınız?

Not: çocuklar akşam 20.30 da yatıyorlar ve ben asla makine, süpürge bile açmam akşamları.
Seni haklı buldum, kendi hiç ses yapmasa neyse dicem ama belli ki kavga dövüş oluyor sonra cocuklara takıyorlar

Haklı olabilirsiniz ama bu kadar sese duyarlı tiplerin dubleks altını kiralaması mı doğru . Ben mecburiyetten buradayım maalesef. Müstakiller daha çok şehir dışında ve yardımcıma uzak olamam şu dönem. İlersi için düşünmüyor değilim.
Kapıya gelirse ben de sizden rahatsızım kavga ediyorsunuz polis geliyor vs diyin

Konu sahibini haklı bulanlar evinde fazlasıyla ses yapıp şikayet edilen ve şikayetleri asla umursamayan insanlar bence
Ben şöyle anlamıştım, alt kat sürekli ses yapıyor kavga sürekli oluyor, ama sürekli değilse işler değişir

3tane çocuğum var (ikiz+1) buna rağmen komşuyu haklı buldum biraz. Evde bisiklet sürmek buna izin vermek çok yanlış. Belkide onların ailesinde de 40 yılda bir oldu kavga oda size denk geldi,bunu zaman geçmeden bilemezsiniz. 3 tane erkek çocuğu tabikide zaptetmek kolay değil sizide anlıyorum. Benim üstümde 1 tane 4 yaş çocuk var geldiğimizden beri buraya 3 hafta oldu inanın canımızdan bezdirdi. Evler deseniz zaten kağıt gibi konuşma sesi bile gidiyorken herkesin çocuğuna,kendisine dikkat etmesi gerekiyor. En azından siz şanslısınız gene çok coştukları, oyun zamanları üst kata çıkarın hem çocuklar rahat eder hem komşu.

Bisikleti tekrar değerlendireyim:))) ama asıl amacı çocukları bağlamam büyük ihtimal:))
Şu üc tekerli plastik bisikletlerden mi bence hic bir problem yok. Ne kadar ses çıkartabilir ki
Bizim alt kat komşu gibiler Allah sabır versin. Yeğenim küçükken sürekli çocuk ses yapıyor diye yukarı cikarlardı.
Kendi benim odamin altına bir oda dolusu torunu doldurur gece vakti gürültü gırla olurdu.
Bir gün sopayla aşağıya vurdum saat geç yani. Yukarı cikti yuzsuz. Neymis bizde gündüzleri hergün elektirikli supurge calistiriyormusuz. Her gün calistirilmazmis. 😂
Yüzüne kapıyı vurdum tartismadim bile defolun gidin pislikler dedim. O gün bugündür çıkamıyor yukarı.😂

Arada büyük kavgalar çıkmasıyla ya da iki insanın evinde bazen seslerini yükseltip tartışmasıyla (ki siz de sitede pek böyle olaylar olmadığını söylüyorsunuz);insanın tepesinde birkaç tane çocuğun bisiklet sürmesi, Allah bilir yumurta topuklarıyla güm güm ses çıkararak koşturması, tiz ve yüksek seslerle bağrışması çağrışması aynı şey değil. Komşunuza sabır diliyorum. Ben de eskiden çekmiştim bir ara, korkunçtu. Öyle korkunçtu ki cadde üzerindeki evlere gelen araç gürültüleri bile daha cazip geliyor insana.

Son düzenleme:
İnsanların evlerinde dinlenme hakları akşam 20.00'den önce de vardır. Çocukların sesine katlanıyor anladığım kadarıyla (ki 3 çocuk sesi tüm günlerini dolduruyodurdur) bari bisiklet sürmesinler evde tepesinde. Çocuk yapmak sizin kararinizdi, her anını komşunuza yaşatmanıza gerek yok diye düşünüyorum

Bizim üst katta da bir çocuk var 6 yaşında, evde sürekli futbol oynuyordu babasıyla ve gürültü patırtıyı geçtim bir kere avizenin camı düştü sarsıntıdan, bir kaç kere çıktık rıca ettik en azından koridorda oynasın diye ve saat sınırı olsun diye, sonuçta akşam 8 e kadar diye karar aldık şimdilik sorun yok,

yalnız 2. Şikayetimizde kadın çemkirmeye kalktı; “ biz 2 ay sizin evin tadilat gürültüsünü çektik” diye ama sonuçta tadilat özel bir durum ve sabah 10 da başlayıp akşam 5 de bitiyordu, cmt pazar asla gürültülü işler yapılmıyordu ve tadilat karşı tarafa yıllarca gürültü çektirme hakkı vermiyor.

Şu üc tekerli plastik bisikletlerden mi bence hic bir problem yok. Ne kadar ses çıkartabilir ki
Bizim alt kat komşu gibiler Allah sabır versin. Yeğenim küçükken sürekli çocuk ses yapıyor diye yukarı cikarlardı.
Kendi benim odamin altına bir oda dolusu torunu doldurur gece vakti gürültü gırla olurdu.
Bir gün sopayla aşağıya vurdum saat geç yani. Yukarı cikti yuzsuz. Neymis bizde gündüzleri hergün elektirikli supurge calistiriyormusuz. Her gün calistirilmazmis. 😂
Yüzüne kapıyı vurdum tartismadim bile defolun gidin pislikler dedim. O gün bugündür çıkamıyor yukarı.😂
Beğenmeyenler nesini begenmediniz anlamadım. Kadın ses yapmayan çocuğa çıkardı ses yapıyor diye. Yan tarafımızda 3 tane çocuğu olan kendi akrabası olan komşu var onların sesi inerdi biz yaptık diye bize çıkardı. Çünkü onlar akrabaları onlara birşey demezdi.
Sen ses yapmayan çocuğa zırt pırt cikarsan Bende en az 10 15 çocuğu bir odaya doldurdugunda vururum sopayla. Ve surekli yapiyordu bunu sonunda dayanamadim vurdum.
Bir de yukarı çıkıyor seslerini keseceği halde gece vakti gecelikle olurum pjamayla olurum ne hakla çıkıyor. Sonuna kadar ben haklıyım. Siz begenmeyin demekki sizde gudubet komsulardansiniz.
Kendileri gürültü yaparken amenna millet çıt çıkarsa koşa kosa komşuya. Catar

O komşu her kurban bayramı balkonumun altinda mangal yakıyor. yaz günü 4 yıldır 1. bayram gunu cam acamiyorum. Koca binadan kimse ses çıkarmıyor diye bulasmıyorum. Çeken bilir böylelerini.
Sen komşuya zırt pırt çık. Sonra polislik karakolluk ol milleti rahatsız et sonra yine aynı hareketlere devam. Bu arkadas haklı.

Vallahi aklıma gelmemişti ilk kez böyle tuhafla karşılaştım. Öyle yapayım

millet plastik bisikletin gürültüsüne takılmış komşularınızı haklı buluyorlar şaka gibi. burada gerçekten nasıl konu açan birini haksız çıkarabilirim diye uğraşan bi kitle var sanırım benim konularımada dadanıyorlar arada. hiç takma onları. kücük cocuk bunlar elbette o saatte gürültü yapabilirler sıfır ses isteyen gitsin müstakil bahçeli ev alsın kendine dağdan bayırdan. öğlen 12 civarları bu bisiklet gürültüsünü yapmaya kanunende olmak üzere hakkınız var gitsinler isterlerse zabıtaya belediye başvursunlar gürültü ölçen bir cihaz takıyorlar. desibel sınırını aşması lazım haksız olmanız için ki plastik bisikletten bahsediyoruz cihazın ibresi bağırsanız daha fazla kıpırdar o derece diyeyim. saat akşam 10dan sabah 9’a kadar + olarak pazar günleri full sessiz oldugunuz sürece haklı olan ve olacak kişi sizsiniz

Şimdi haklı buldum. Üst komşusunu traş olduğu kıllarını balkonuma çirptığı icin şikayeteden birisi olarak:)

komsunuz tuhaf ben sızı haklı buldum abartıyorlar
yeterınce dıkkat edıyormussunuz zaten

Back