• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Akıl verin. Komşu mu normal bende mi sıkıntı?

Sizin evden de gürültü eksik olmuyordur. Bence diğer komşular fazla toleransliymis size karşı. Hem bahsettiginiz durumdan utanıp size bulasmamalari ayri konular. Madem dublex ev aldınız cocuklar rahat etsin diye niye çocuklar bisiklete asagi katta biniyorlar? Ust katta bindirin imkaniniz var. Alttaki insan nereye kaçsın çocukları da agir bölümler de okuyorlar. 3 küçük erkek çocuğun olduğu evden ses eksik olmaz elbet siz dikkat edeceksiniz.

Hanımlar 4.5 yaş erkek üçüzleri olan bir eviz. Bir de 16 yaş abileri var. Katta rahat edemiyoruz diye 3 yıl evvel dublekse taşındık. 2 ay öncesine kadar alt kat dairemize hep normal komşular geldi gitti. Neyse 2 ay önce taşınan komşu 3. Gün çocuklar akülü arabaya mı biniyor diye eve çıktı. Yok ama plastik bisikletleri var neyse haklı buldum öğlen 12 ye kadar çıkarmadım bisikletleri. Kız tıpta okuyormuş, oğlan sınava haxırlanıyormuş fln filan Tekrar geldi öğlene kadar çıkarmadığımı belirttim. Tekrar geldi ve kapıdan sert bir şekilde kovdum. Yönetime şikayet etmiş tınmadım.

Geçen hafta 2 genç çocuğu ve anne baba birbirine girdi bina yıkıldı sesten polis, ambulans geldi ( hiç böyle olaylar olmamıştı düzgün bir site). Bunu belirtme sebebim çok sakin bir aile değiller. Neyse dedim aile içi olur falan. Dün çocuklar saat 12 de oynarken alttan sopayla yukarı vurdu . Ben böyle bir yüzsüzlük terbiyesizlik görmedim. Daha yeni rezil bir hal almışlarken kadında hiç utanma yok. Ama rahatımı da kaçırdı sürekli taciz halinde. Siz olsanız ne yaparsınız?

Not: çocuklar akşam 20.30 da yatıyorlar ve ben asla makine, süpürge bile açmam akşamları.
Bence haksızsınız çünkü eviniz dubleks ve çocuklar bisiklete üst katta binebilir, imkanınız var. Ha zaten evde bisiklete binilmez o sesin aşağıda oluşturduğu çin işkencesini tahmin edebiliyorum. Ama madem dublekssiniz üst katta kendi tepenizde binsinler bence. Dubleksde oturmasanız hadi neyse çocuklu ev diye hak vereyim ama öyle bile olsa aşağıdakiler de haklı olurdu kendi açılarından. Saat önemli değil, yukardan gelen sesler aşağıda çin işkencesine dönüşuyo bazen. Hadi çocuktur atlar zıplar diyelim de bisiklet nedir ya evde… düşunünce bile fenalık geldi.

Evin icinde bisikleti kaldirin , komsunun hakli oldugu tek konu o
Aksam ses yapmiyorlar , sabah tutuyorum cocuklari demissiniz , bu durumda siz haklisiniz , komsunuz da kime şikayet ederse etsin , bozmayin huzurunuzu

4.5 yaş erkek üçüzlerin olduğu evde sessizlik olduğuna asla inanmam kusura bakmayın. Daha önce evde bisiklet sürmelerine izin veriyormuşsunuz, sonra bıraktım demişsiniz. tam 3 çocuğun bisiklete binmesinden bahsediyoruz, bu bile dikkatli olmadığınızın göstergesi gibi duruyor. Üst komşunun dört nala koşan çocukları yüzünden ev taşıdım çekmeyen bilemez.Bir süre sonra, İnsanın beynine çekiçle vurma etkisi oluyor :KK43:

4.5 yaş erkek üçüzlerin olduğu evde sessizlik olduğuna asla inanmam kusura bakmayın. Daha önce evde bisiklet sürmelerine izin veriyormuşsunuz, sonra bıraktım demişsiniz. tam 3 çocuğun bisiklete binmesinden bahsediyoruz, bu bile dikkatli olmadığınızın göstergesi gibi duruyor. Üst komşunun dört nala koşan çocukları yüzünden ev taşıdım çekmeyen bilemez.Bir süre sonra, İnsanın beynine çekiçle vurma etkisi oluyor :KK43:
Evin sessiz olduğunu ne zaman iddia ettim

Evin sessiz olduğunu ne zaman iddia ettim
20:30 da yattıklarını, süpürge ve makine çalıştırmadığınızı söylemişsiniz bu ne demek oluyor? Mesela apartman gürültü yönetmeliğine göre saat 19:00 gürültü yapılmamalı diyor. Netten bulup okuyabilirsiniz. Çözüm olarak da, eviniz dubleksmiş gürültülü oyunları orada oynamaya teşvik edin.

20:30 da yattıklarını, süpürge ve makine çalıştırmadığınızı söylemişsiniz bu ne demek oluyor? Mesela apartman gürültü yönetmeliğine göre saat 19:00 gürültü yapılmamalı diyor. Netten bulup okuyabilirsiniz. Çözüm olarak da, eviniz dubleksmiş gürültülü oyunları orada oynamaya teşvik edin.
Bu şu demek oluyor; kendimle ilgili olabilecek sesleri minimuma indirmeye çalışıyorum.

Kadın normal, sıkıntı sizde.
Saat 12 olunca evde bisiklet sürmek normal mi oluyor?

İnsanların evine ambulans gelmiş, nasıl bir aile içi sıkıntı yaşadıklarını bilmiyorsunuz ama utanmaları gerektiğini düşünüyorsunuz. O da ilginç.
Ambulans geldiği için utansınlar demedim. Küçüğü 19 büyüğü 50 li yaşlarda olan 4 kişinin kendine hakim olamadıklarını 4.5 yaşında 3 çocuktan kendilerinin yapamadığını beklediklerinden bahsettim

Bence haksızsınız çünkü eviniz dubleks ve çocuklar bisiklete üst katta binebilir, imkanınız var. Ha zaten evde bisiklete binilmez o sesin aşağıda oluşturduğu çin işkencesini tahmin edebiliyorum. Ama madem dublekssiniz üst katta kendi tepenizde binsinler bence. Dubleksde oturmasanız hadi neyse çocuklu ev diye hak vereyim ama öyle bile olsa aşağıdakiler de haklı olurdu kendi açılarından. Saat önemli değil, yukardan gelen sesler aşağıda çin işkencesine dönüşuyo bazen. Hadi çocuktur atlar zıplar diyelim de bisiklet nedir ya evde… düşunünce bile fenalık geldi.
Haklısınız ama üst kat yatak odaları orada durduramıyorum.yazın terasda oynuyorlar ama şimdi soğuk. Dışarı da çıkılmıyor. Sizler çocuk sahibimisiniz bilemiyorum da bisiklet öyle çocuğun saatlerce üstünden inmeyeceği birşey değil. Biniyolar 10 dk ya geçiuolar başka şeye. Ben onu olayın ayrıntıları ile yazayım yazarken haksızlık yapmayayım diye belirttim.

Hanımlar 4.5 yaş erkek üçüzleri olan bir eviz. Bir de 16 yaş abileri var. Katta rahat edemiyoruz diye 3 yıl evvel dublekse taşındık. 2 ay öncesine kadar alt kat dairemize hep normal komşular geldi gitti. Neyse 2 ay önce taşınan komşu 3. Gün çocuklar akülü arabaya mı biniyor diye eve çıktı. Yok ama plastik bisikletleri var neyse haklı buldum öğlen 12 ye kadar çıkarmadım bisikletleri. Kız tıpta okuyormuş, oğlan sınava haxırlanıyormuş fln filan Tekrar geldi öğlene kadar çıkarmadığımı belirttim. Tekrar geldi ve kapıdan sert bir şekilde kovdum. Yönetime şikayet etmiş tınmadım.

Geçen hafta 2 genç çocuğu ve anne baba birbirine girdi bina yıkıldı sesten polis, ambulans geldi ( hiç böyle olaylar olmamıştı düzgün bir site). Bunu belirtme sebebim çok sakin bir aile değiller. Neyse dedim aile içi olur falan. Dün çocuklar saat 12 de oynarken alttan sopayla yukarı vurdu . Ben böyle bir yüzsüzlük terbiyesizlik görmedim. Daha yeni rezil bir hal almışlarken kadında hiç utanma yok. Ama rahatımı da kaçırdı sürekli taciz halinde. Siz olsanız ne yaparsınız?

Not: çocuklar akşam 20.30 da yatıyorlar ve ben asla makine, süpürge bile açmam akşamları.
Aynı bizim alt komşu..Nerelere şikayet etsem diye düşünüyorum ben de

Ustten asagi bir sey dusse ya da ayakkabiyla gezilse bile aşırı ses gidiyor. Bisiklet cok cok ses yapar hele parkede bence bu konuda hakli.

Benimkler sabah köru sese baslar 9 da uyandirirlar uyutmazlar sesten bende patlayacagim yakinda o ayri.
Ortak duvara bir seyler atıyorlar

Ambulans geldiği için utansınlar demedim. Küçüğü 19 büyüğü 50 li yaşlarda olan 4 kişinin kendine hakim olamadıklarını 4.5 yaşında 3 çocuktan kendilerinin yapamadığını beklediklerinden bahsettim

Ben de diyorum ki ne gibi bir sorun yaşayıp o hale geldiklerini bilmiyorsunuz. 4 yetişkin insan kendilerine hakim olamayacak noktaya geldiyse, eve ambulans gelecek kadar kötü bir tartışma yaşandıysa dertleri yemeğin tuzu falan değildir herhalde.
Dolayısıyla böyle bir durumdan utanıp "aman çocukların gürültüsüne bir şey demeyelim" demeleri gerekmiyor.
İkisi çok farklı şeyler.

4,5 yaşında üçtane erkek çocuğu zaptetmek öyle kolay bir şey değil bunu her çocuk büyüten bilir. Bisiklet abartı olabilir. Ki bu sene maalesef çocuklar evde kapalı kaldı enerjilerini atamadılar. Ama biz unumuzu eleyip eleği astığımızda o günleri hiç yaşamamış gibi davranırız. Empati yapamayız. Komşularınız gürültüden çok rahatsızlar ise güzel müstakil bir ev tercih edebilirlerdi o onların sorunu, bırakın çocuklarınız istedikleri gibi oynasınlar bende dinliyorum gürültü patırtı ne yapabilirim oyuncak bebek değil ki oturduğu yerde kalsın neden gidip rahatsız edeyim aileyi.

Hepinize samimi yorumlarınız için teşekkür ediyorum. paylaşmak iyi oldu benim için. Sevgiler

İkizler var iki buçuk yaşında erkek... Bir de yedi yaşında kız. Evden ses eksik olmuyor. Mesela sürekli dinazor olup kovamalaca oynamak istiyorlar.
Kızım birinci sınıf gündüz dersleri var. Derste birşey olunca odasindan bana sesleniyor. Gürültü oluyor.

Alt kat komşum Allah'tan çalışıyor ve ikiz torunları var. Çok şükür şikayet yok şimdik.
Ama her gördüğüm de sesten dolayı özür diliyorum.Otuzlu yaşlar da oğlu var. Akşam cocuklar uyurken oyun oynuyor ve sanki bizim evde gibi ses geliyor hatta bazen küfür bile ediyor 🥺 Bina ses yalıtımı çok kötü. Bunda çocukların ne suçu var?

Bizim evde de skoter var. Belli saateler de biniyorlar.

Üst kat komşumun da seslerini duyuyorum. Hele ki çocuklar uyuyunca. Çok şükür bizi idare ediyorlar.

Evlerine her gün mü ambulans geliyor, her gün mü birbirlerine giriyorlar ki kendilerine hakim olamadıklarını düşünüyorsunuz... bunun konuyla alakasını çözemedim açıkçası. Onlar çok ayıplılar ama hiç kabahatlerine bakmadan bizimle uğraşıyorlar falan mı demeye getirdiniz... bambaşka konular bu ikisi

Yorum yazmadan geçemedim. Aile içi kavga olabilir ambulans polis gelebilir ama siz daha onları unutmadan tavana sopayla vurdu demişsiniz. Ayıp. 1 çocugum var. Kışları alt kat boş üst katta akşam 10ndan sonra eve geliyor o ara kızım oynuyor evde ama bisiklet vb. Almadım. Üst kat 10 dan sonra eve geldiği içinde 9 da uyutuyorum çocugumu. Sanırım bu ses konusunda ciddi hassasım.

Ben sizi hakli buldum. Evde o yas grubu cocuk olunca illa ses olur kaldi ki sizin saatleriniz zaten herkesin ses cikarabilecegi bir saat dilimi.

Back