• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

aileye para verme

Miktarlari yazmadiginiz icin bir sey diyemiyorum da, henuz cocuk olmadigindan tek kisi evi gecindirebilir tabii. Siz kendi basiniza bir seyler yapmaya ugrasin simdilik. Sonrasina bakarsiniz karar verirsiniz

ek olarak toplamda bir asgari ücreti bulur ortalamaya vurursak. ama dediğim gibi 3000 verdiği oldu tek seferde.

çocuk olmadan gezmeyelim yani :KK43: evi geçindirir tek kişi ama lüksümüz kalmaz tabi. birde evde çok eksik var gerçekten. detay verip ifşa olmak istemediğimden (takip eden varsa diye) söylemiyorum ama zaten kendi lüksümden evimin eksiği için kesip milletin uçkur parasını ödemek istemiyorum.
Once eksiklerinizi tamamlar oyle gezersiniz veya eksikleri dert etmeyip once gezersiniz bu tamamen sizin oncelik siralamanizla alakali. Ben olsam esyayi onemsemez araba alir gezer tozardim. Kredi odeyerek araba sahibi olabilirsiniz. O sekilde gezersiniz de. Maasiniz buna yetmez mi? Benim annemle babam da kendi ailelerine yardim ederdi,ustelik babamin annemden onceki evliliginden iki kizi da vardi, planlamayi buna gore yaparlardi ve gecinirlerdi iki memur. Ustelik bu olay 1980lerde yapiliyordu dusunun o zamanlar her seyin daha pahali oldugu zamanlardi. Su anda gecim o yillara gore daha kolay bence. Babam ailesine yardim ederdi ve evin faturalarini ile kirayi oderdi, annem de ben dahil 3 cocugun masrafini ve mutfak masrafini karsilardi. Bu sekilde is bolumu yapmasaniz zaten gecinemezsiniz arti esinizle de anlasamazsiniz.

Kendimden de ornek vereyim, ben calisirken esim evin kredisini,mutfak masrafini karsilardi,ben de aileme yardim ederdim ,arabanin kredisini oder kalan parayi da harcardim kendi keyfim icin. Hic hesap yapmadim o ne odedi ben ne odedim diye. Uckur parasi veya degil,esiniz ailesine yardim etmeye devam edecek. Siz kredi cekin araba alin, mutfak masraflarini da karsilayin misal. Esiniz de kirayi odesin,faturalari odesin kalani da napiyorsa yapsin. Ben ornek verdim bu sekilde ama tabii siz masrafi biliyorsunuz toplamda. Bu benzeri sekilde is bolumu onerebilirsiniz esinize.

eve haciz gelmiş böyle bir durumda bende aileme yardım ederim
hesapları ayırın madem evin giderlerini ortak verin gerisi ayrı olmalı.

Once eksiklerinizi tamamlar oyle gezersiniz veya eksikleri dert etmeyip once gezersiniz bu tamamen sizin oncelik siralamanizla alakali. Ben olsam esyayi onemsemez araba alir gezer tozardim. Kredi odeyerek araba sahibi olabilirsiniz. O sekilde gezersiniz de. Maasiniz buna yetmez mi? Benim annemle babam da kendi ailelerine yardim ederdi,ustelik babamin annemden onceki evliliginden iki kizi da vardi, planlamayi buna gore yaparlardi ve gecinirlerdi iki memur. Ustelik bu olay 1980lerde yapiliyordu dusunun o zamanlar her seyin daha pahali oldugu zamanlardi. Su anda gecim o yillara gore daha kolay bence. Babam ailesine yardim ederdi ve evin faturalarini ile kirayi oderdi, annem de ben dahil 3 cocugun masrafini ve mutfak masrafini karsilardi. Bu sekilde is bolumu yapmasaniz zaten gecinemezsiniz arti esinizle de anlasamazsiniz.

Kendimden de ornek vereyim, ben calisirken esim evin kredisini,mutfak masrafini karsilardi,ben de aileme yardim ederdim ,arabanin kredisini oder kalan parayi da harcardim kendi keyfim icin. Hic hesap yapmadim o ne odedi ben ne odedim diye. Uckur parasi veya degil,esiniz ailesine yardim etmeye devam edecek. Siz kredi cekin araba alin, mutfak masraflarini da karsilayin misal. Esiniz de kirayi odesin,faturalari odesin kalani da napiyorsa yapsin. Ben ornek verdim bu sekilde ama tabii siz masrafi biliyorsunuz toplamda. Bu benzeri sekilde is bolumu onerebilirsiniz esinize.

arabamız var. bende eşyadan önce gezme kısmını istiyorum mesela.

ya ayrıca biz borca girsek dahi bunu yazmıştım bir arkadaşa, eşim bizden kısar yememizden içmemizden ailesine o parayı öder.

ayrıca kendimi tam anlatamadım sanırım. ben bir şey yapmayım onun kazandığını harcayalım demiyorum. beraber kazanalım beraber harcayalım diyorum. zaten ben neyim var neyim yok evimize harcıyorum diyorum. bugünün yarını var diyorum. genciz daha gezelim diyorum. diyorum da diyorum.

eve haciz gelmiş böyle bir durumda bende aileme yardım ederim
hesapları ayırın madem evin giderlerini ortak verin gerisi ayrı olmalı.

eve sürekli geliyor haciz. nereye kadar biz ödeyeceğiz bunu merak ediyorum. bizim çocuğumuz olmayacak mı? çocuğuma en kalitelisini almak yerine dur yavrum dedenin kumarı bitsin mi diyeceğim?

anlatamadım ve cevaplarda yazdım haciz ev geçinemediğinden gelmiyor. haciz kayınpederin kumarından içkisinden ve yazmak istemediğim gerisinden geliyor.

arabamız var. bende eşyadan önce gezme kısmını istiyorum mesela.

ya ayrıca biz borca girsek dahi bunu yazmıştım bir arkadaşa, eşim bizden kısar yememizden içmemizden ailesine o parayı öder.

ayrıca kendimi tam anlatamadım sanırım. ben bir şey yapmayım onun kazandığını harcayalım demiyorum. beraber kazanalım beraber harcayalım diyorum. zaten ben neyim var neyim yok evimize harcıyorum diyorum. bugünün yarını var diyorum. genciz daha gezelim diyorum. diyorum da diyorum.
Iste beraber calisiyorsunuz,beraber harcama kismini ancak soyledigim gibi yapabilirsiniz. Cunku esiniz ailesine yardim ediyor ve etmeye devam edecek gibi gorunuyor. Baska cozum uretemedim malesef.ben size esinizin parasini harcamak istiyorsunuz demedim zaten. Ortadaki masraf bellidir,gezmek istiyorsunuz,biletleri alin,otelde kalinacaktir mesela onu da odeyin,hadi deyin esinize alin goturun. Maasinizdan bir gram altin veya ceyrek alip kenara koyun. Kalan paranizla mutfaga bakin. Oldugu kadar yapin. Olmadigi yerde esinize gosterin patates yok sogan yok diye;) arabaya benzin aldim, et aldim ama suna da param kalmadi deyin. Ha anlarsa ne mutlu. Anlamazsa da yapacak bir sey yok. Bu gemi bir sekilde hareket edecek ama parali ama parasiz. Siz dedigim gibi onceliklerinize gore sekillendirin. Esiniz bogazinizdan kisip ailesine veriyorsa bunlara ragmen baska bir care dusunursunuz. Ama inanin cogu insan ailesine para veriyor,ama dogru ama yanlis. Kimine gore oyle kimine gore boyle. Ya biraz yontacaksiniz adami,ya da vazgecip yolunuza bakacaksiniz

Iste beraber calisiyorsunuz,beraber harcama kismini ancak soyledigim gibi yapabilirsiniz. Cunku esiniz ailesine yardim ediyor ve etmeye devam edecek gibi gorunuyor. Baska cozum uretemedim malesef.ben size esinizin parasini harcamak istiyorsunuz demedim zaten. Ortadaki masraf bellidir,gezmek istiyorsunuz,biletleri alin,otelde kalinacaktir mesela onu da odeyin,hadi deyin esinize alin goturun. Maasinizdan bir gram altin veya ceyrek alip kenara koyun. Kalan paranizla mutfaga bakin. Oldugu kadar yapin. Olmadigi yerde esinize gosterin patates yok sogan yok diye:KK66: arabaya benzin aldim, et aldim ama suna da param kalmadi deyin. Ha anlarsa ne mutlu. Anlamazsa da yapacak bir sey yok. Bu gemi bir sekilde hareket edecek ama parali ama parasiz. Siz dedigim gibi onceliklerinize gore sekillendirin. Esiniz bogazinizdan kisip ailesine veriyorsa bunlara ragmen baska bir care dusunursunuz. Ama inanin cogu insan ailesine para veriyor,ama dogru ama yanlis. Kimine gore oyle kimine gore boyle. Ya biraz yontacaksiniz adami,ya da vazgecip yolunuza bakacaksiniz

ikimiz beraber harcasak eve, birimizin aldığından kalan evin eksiklerine, birimizden kalan da tatile yeter (taksit olarak yani). iyi kazanıyoruz kısaca ama tek başıma hem eve hem eksiğe yetemiyorum. birinden kısar yine verir yani. olmasın ek işle verir, olmasın altınlarımızdan verir ama verir.

eve sürekli geliyor haciz. nereye kadar biz ödeyeceğiz bunu merak ediyorum. bizim çocuğumuz olmayacak mı? çocuğuma en kalitelisini almak yerine dur yavrum dedenin kumarı bitsin mi diyeceğim?

anlatamadım ve cevaplarda yazdım haciz ev geçinemediğinden gelmiyor. haciz kayınpederin kumarından içkisinden ve yazmak istemediğim gerisinden geliyor.

Bence ilk mesajınıza bunu not düşün. Yazılanlar aynı olmayacaktır.

1 liraya aldiginiz seyi esinize 10 liraya aldim deyin. Madem o dusunmuyor ancak bu sekilde biseyler yapabilirsiniz.

ikimiz beraber harcasak eve, birimizin aldığından kalan evin eksiklerine, birimizden kalan da tatile yeter (taksit olarak yani). iyi kazanıyoruz kısaca ama tek başıma hem eve hem eksiğe yetemiyorum. birinden kısar yine verir yani. olmasın ek işle verir, olmasın altınlarımızdan verir ama verir.
Ikiniz beraber eve harcayabilirsiniz ama onun icin bankada ortak hesabiniz olmali,ikiniz de maaslari alinca oraya koymalisiniz ve tum giderler oradan olmali. Ama sizde bu olmaz neden derseniz,esiniz orada kalan parayi toptan cekip ailesine verebilir,siz de maasinizdan oldugunuzla kalirsiniz bunu goze alabiliyor musunuz? Ben o yuzden beraber harcayin eve demedim,sorumluluklari bolusun dedim,sebebi buydu. Altinlarinizin da bozdurulma tehlikesi varsa hemen ya arsa ya ev veya baska bir mulke yatirin ki esiniz bozdurup vermesin anasina. Maasindan yardimci olsun. Yoksa siz daha da zarara gireceksiniz

Ikiniz beraber eve harcayabilirsiniz ama onun icin bankada ortak hesabiniz olmali,ikiniz de maaslari alinca oraya koymalisiniz ve tum giderler oradan olmali. Ama sizde bu olmaz neden derseniz,esiniz orada kalan parayi toptan cekip ailesine verebilir,siz de maasinizdan oldugunuzla kalirsiniz bunu goze alabiliyor musunuz? Ben o yuzden beraber harcayin eve demedim,sorumluluklari bolusun dedim,sebebi buydu. Altinlarinizin da bozdurulma tehlikesi varsa hemen ya arsa ya ev veya baska bir mulke yatirin ki esiniz bozdurup vermesin anasina. Maasindan yardimci olsun. Yoksa siz daha da zarara gireceksiniz

verirken bana söylüyor genelde. miktar belirtmiyor ama çoğunlukla. bir teklifim maaşını bana ver komple olmuştu tabi. vereyim dedi ama ses seda çıkmadı maaş zamanı. ben de hatırlatmadım.

Yeni evli cocugunun parasini alan anne babaya hayret ettim ben.. forumda ne kadar cok var ya colugunun cocugunun evlense de parasini yemeye merakli aileler..herkes maddi zorluga dusebilir ama haciz baska birsey, hacizlik duruma gelene kadar ayagini yorganina gore uzatmak gerek diye dusunuyorum, bu yuzden de kendin hadi dardasin cocuguna niye odettiriyorsun ki.. anne baba bu zihniyette oldugu surece haciz biter baska birsey icin para isterler.

verirken bana söylüyor genelde. miktar belirtmiyor ama çoğunlukla. bir teklifim maaşını bana ver komple olmuştu tabi. vereyim dedi ama ses seda çıkmadı maaş zamanı. ben de hatırlatmadım.
Iste bu yuzden ortak hesap olmaz size. Maasini bana ver diyen adam yarin size sormadan ortak hesabi bosaltabilir. Ac sefil kalirsiniz olan size olur. Bence patates sogandan baslayin ;) dediklerimi bir deneyin. Tutar insallah ne diyeyim. Zor bir durum

Yeni evli cocugunun parasini alan anne babaya hayret ettim ben.. forumda ne kadar cok var ya colugunun cocugunun evlense de parasini yemeye merakli aileler..herkes maddi zorluga dusebilir ama haciz baska birsey, hacizlik duruma gelene kadar ayagini yorganina gore uzatmak gerek diye dusunuyorum, bu yuzden de kendin hadi dardasin cocuguna niye odettiriyorsun ki.. anne baba bu zihniyette oldugu surece haciz biter baska birsey icin para isterler.

konuyu düzenledim. hacizin sebebini yazdım. komşu olsa şurda üzülür para verirsin. ama sonu gelmeyecek bir duruma para veriyoruz sürekli biz.

Iste bu yuzden ortak hesap olmaz size. Maasini bana ver diyen adam yarin size sormadan ortak hesabi bosaltabilir. Ac sefil kalirsiniz olan size olur. Bence patates sogandan baslayin :KK66: dediklerimi bir deneyin. Tutar insallah ne diyeyim. Zor bir durum

yanlış anlaşıldı sanırım maaşı ben istedim. :) ama dediklerinizi uygulayacağım maalesef.

Back