• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

aileye para verme

iyi günler,

bir kaç aylık evliyim. hem eşim hem ben çalışıyoruz. geçiniyoruz sıkıntımız yok maddi olarak. ama her yeni evli gibi eksiklerimiz var. bu yüzden ben para biriktiriyorum her ay bir şeyleri tamamlamaya çalışıyorum. aynı durum eşimde yok ama. ay sonu geldi mi param bitti demeye başlıyor. aslında iyi maaş alıyoruz ama eşim ailesine sürekli para verdiği için eksikleri tamamlayamıyoruz. benim biriktirdiklerimle ben bir şeyler yapmaya çalışıyorum.

bu konuyu kendisiyle konuşamıyorum. çünkü konuşsam napayım ailem diyor. şöyle bir şey yapsam eşimin annesini normal arasam ve konuşurken geçim sıkıntısından bahsetsem nasıl olur? insafa gelir mi?

not: parayı aç açıkta kaldıkları için vermiyor. babası nereye yapıldığı belli olmayan borç yaptığı için eve gelen hacizden dolayı veriyor.

düzenleme: arkadaşlar anlaşılmayan bir durum var. eşimin babası parayı kumara, alkole, pavyona vs. harcıyor. haciz, borç vs bu yüzden hep.
hatalısın
ne yapacaksın biliyor musun
senın ımkanınla eve yaptıgın seylerı yapmayacaksın
kendıne para bırıktır ve eşine sakın soyleme
o ailesine versin sen artırıp eve bırseyler al ne ala.
kımın ne olacagı bellı olmaz bu dediklerimi yabana atma ltf.
eşin ailesine vermese okey son kurusuna kadar evın ıcın harca derim ama kendine ayır ve kımseye de soyleme bunu
ileride benı hatırlar şükredersin:)

ailemin ihtiyacı olmadığını biliyor.
ailenin ihtiyacı olmadıgını bılıyorsa eve neye harcıyorsun mesela
pazara 100 tl mı harcıyorsun off hayat ne pahalı pazara 200 e yakın para gitti de kalanı kenara koy

markete gırdıysen 100 harcadıysan 150 harcamıs gbı yap 50 yı at kenara.
maasına zam gelırse 500 tl zam gelse, 200 tl zam geldi de.
prim vs alıyorsan bunları soyleme

sen evı eksik gedik bırakmıyorsun eşin parasızlık görmüyor
sen eve paranı az kat bakalım ne yapacak

hatalısın
eşin ailesine vermese okey son kurusuna kadar evın ıcın harca derim ama kendine ayır ve kımseye de soyleme bunu

işte ben istiyorum ki biz "aile" olalım. bugün ben harcarım yarın o önemli değil ama biz olalım. böyle şeylere kafa yormayalım hayatı zorlaştırmayalım. of

hatalısın
Ben de bu oneride bulundum da konu sahibi yalan soyliyemezmis esine :)

hatalısın

içimden geçenlerği yazmış arkadasım , kesinlikle katılıyorum puccaandgaru puccaandgaru

ailenin ihtiyacı olmadıgını bılıyorsa eve neye harcıyorsun mesela
pazara 100 tl mı harcıyorsun off hayat ne pahalı pazara 200 e yakın para gitti de kalanı kenara koy

markete gırdıysen 100 harcadıysan 150 harcamıs gbı yap 50 yı at kenara.
maasına zam gelırse 500 tl zam gelse, 200 tl zam geldi de.
prim vs alıyorsan bunları soyleme

sen evı eksik gedik bırakmıyorsun eşin parasızlık görmüyor
sen eve paranı az kat bakalım ne yapacak

o zaman ben de harcarım o da harcar evde otururuz ancak :)

içimden geçenlerği yazmış arkadasım , kesinlikle katılıyorum puccaandgaru puccaandgaru
ben ilk evliliğimde sacmasapan biri ile evlıydım
calısyordum ama kenara hep para koydum maasımdan
ve 4 sene snr bosandım kendıme araba aldım :)
eşime guvenmıyordum cunku

gerekirse söylerim ondan demedim. o zaman aile olmanın anlamı kalmaz diye diyorum. böyle daha içten bir çözüm aradığım için. yoksa tavsiye için teşekkürler.
canım inşallah senin evlilik müessesine gösterdiğin saygıyı eşinde gösterir.
çok ince düşünüyorsun.

gerekirse söylerim ondan demedim. o zaman aile olmanın anlamı kalmaz diye diyorum. böyle daha içten bir çözüm aradığım için. yoksa tavsiye için teşekkürler.
Peki esinin ailesinin sizden para cekmek icin yalan soylemedigini nerden biliyorsun canim? Belki de hazir calisiyolar para koparacagimiz kadar koparalim diye dusunuyolardir. O yuzden bence tedbirini onceden al daha sonradan pisman olmamak icin.

yanlış anlaşıldı sanırım maaşı ben istedim. :) ama dediklerinizi uygulayacağım maalesef.
Sizin maasi istemeniz de ayni derecede yanlis bakin. Hatali insana karsi siz de hata yapmayin. Adam butun ay calisip neden maasini size versin? Guvensizlik olusturmayin evliliginizde. Bir sure deneyin dediklerimi uygulayarak. Umarim iyi olur.

Back