Ailesiyle yaşayan/yakın oturan adam

eşiniz ev işi yapıyor mu ya da sizin kısıtlamalarınıza gelebiliyor mu ? Ben muhafazakar değilim karşımdaki ve ailesi de öyle olsun istemem haliyle bunda yanlış bir şey göremedim.
Banane ay sen ne istersen iste. Ben bende olanı söyledim. Yanlışsın demedim ki

Aaaaa yapmaz mı dün kız kıza gezme akşamım vardı mesela işten benim için erken geldi sağolsun. Çocukların ödevini yaptırmış,yemekler yenmiş mutfak temizlenmiş. Kız artan yemekleri daha küçük tencereye koymayı bile akıl etmiş ( ben olsam hayatta koymam hahahahah) ben döndüğümde saat 12 ye geliyordu gece. Hop bide otur 1 Saat akşamın dedikodusu. Miiiiissssssss

Ailesiyle ayni şehirde değil, yakın yerlerde yaşıyorlar anladığım kadarıyla. Herkes ailesinden kaçmak zorunda mı? Onlara yakın olmayi istemek suç mu? Kimse sorunlu aile ilişkilerinden dolayı karşındakinin de aynı olmasını bekleme hakkına sahip değil.
Etrafımda aile evinde yaşayan, sonrasında evlenen sorumluluk sahibi bir sürü insan var.

Siz fotoğrafını aielsine göndermesine takılın bir şeye takılacaksaniz.

Ya öyle olsa tabiki benim içinde sorun olmaz ama etrafımda aksini gördüm belirli bir yaşa gelmiş ve ailesinin yanından hiç ayrılmamış her şeyi kadından bekliyor. Bu yüzden benzer örnekler varsa nasıl diye buraya yazdıö

Onu ailenin içine girmeden bilemezsin ki. Bide benimki de evlendiğimizde biraz öyleydi. Ama taktikler taktikler herkes diyor ki bu adam nasıl böyle oldu. Kuzenleri bile taktik istiyor kendi eşleri için ahahahja. Aralık başında köz kıza 2 gin tatile gittim baba çocuk evde kaldılar mesela. Ama kayınvalidem ve görümcemlere sorsan o asla böyle bir adam olmazdı hep şok oluyorlar.
Biraz kişiyi tanımak lazım potansiyeli ne öyle gözlemlemek lazım.

benim fotoğrafımı ailesine o göstermiyor tam tersi ailesi benim fotoğrafımı ona göstermiş. aile dostumuz ailesine göstermiş beni.Bende zaten örnekleri var mı diye sordum buraya. Kaçmak değil ama sürekli de içiçe olmak istemem.

Kesinlikle. Rahatsız eden kısım asıl bu olmalıydı. Biliyorum ülkemizde yapan çok var ama ben bu tarz tanışma şeklini hiç sevmiyorum
niye arkadaslarinin birbirine birisini ayarlamasinin mantigiyla ayni bence. hatta uyusma orani daha fazla cunku genelde boyle seyler benzer ekonomik aileler arasinda oluyor.

konu sahibine gelince, adami gormeden anlayamazsin, laf arasinda ailesini anlattir, kardeslerini anlattir, planlari neler, aileye bakis acisi neler gibi sorular zor. zaten ilk bulusmada hormonlar tavan olmadigi icin genelde sinyalleri daha rahat anliyorsun.

Ya bir de ailesi muhafazakar mı beni ister mi derdi yok ilk defa deneyeceğim bende. En büyük çekincem ise arada aile dostumuz var diye istemezsem ne olacak

Allah akıl fikir versin.
canım siz avrupadamı yoksa amerikadamı yaşıyorsunuz.
Burda tam tersi ailesiyle mecbur olmadan aytılan yok.
Ayrıca ailesine hayrı olmayan adamdan size aile olmasını mı bekliyorsunuz.
inşallah olmaz adama yazık. Bı fesatlıkla bilemedim

Ya bir de ailesi muhafazakar mı beni ister mi derdi yok ilk defa deneyeceğim bende
benim ailem muhafazakar, esimin ailesi de. burada muhafazakar ile yobazlik ayni gibi anlatiliyor. halbuki muhafazakarlik baska, yobazlik baska, geleneksellik baska, gorgu baska bir sey. benim ailem muhafazakar ama kesinlikle kiz erkek ayrimi yoktur. erkek kardesim benden daha cok is yapar. yurtdisina cok kucuk yaslarda gittim vs. o yuzden adami konusturup anlamaya calisacaksin. mesela anneni anlat babani anlat vs diye bol bol konustur. nasil vakit gecirirler, bayram seyranda neler yaparlar vs. zaten boyle seylerde ciddi niyetlerle gorustugun icin sorularini daha rahat soruyorsun. baktin kadin anam cilekes anam mevzularina girdi, direk sorabilirsin, sence bir erkek ya da bir kadin esi ile ailesi arasindaki dengeyi nasil saglar diye, oralarda dokulur zaten. kaba ya da keskin degil ama standarlari olan biri olarak konusman gerek ki, adimlarini ona gore atsin. ama tabi ki bu "ben boyleyim" diye kestirip atmak demek degil. boyle gorusmelerde iyiyse baya iyi cikiyor, ama bazen bu ne ya ne alakasiz tip diyorsun. gidisata bakacaksin. ozellikle aileyi etraftakiler taniyorlarsa, ve iyi biliyorlarsa, sosyoekonomik olararak benzerseniz zaten epey bir esigi gecmis oluyorsunuz.

Ya bir de ailesi muhafazakar mı beni ister mi derdi yok ilk defa deneyeceğim bende. En büyük çekincem ise arada aile dostumuz var diye istemezsem ne olacak

ya bunun kolay yolu var, elektrik alamadim diyeceksin :)

teyzeler amcalar yok anasini sevmedim, yok yakisiklik degil, yok meslegi iyi degil hic bir bahaneyi kabul etmez

ama elektrik alamadim deyince herkes ayyy tamam o zaman deyip konuyu kapatiyor :)

Sosyoekonomik olarak benzeriz. Ama kişinin kendisinde bitiyor iş. Bir tane erkek arkadaşımın ailesi muhteşem insanlardı bana bayılırlardı ama kendisi ana kuzusu diye ayrılmıştım. Öyle birine denk gelmekten çekiniyorum. Ama dediklerinizi yapacağım teşekkürler
Siz nerde yaşıyorsunuz asıl kiralar pahalı ailemle yaşamak istemiyorum diye batıya tayin vermeyen kadın erkek çok arkadaşım var, ailesiyle arası çok iyi olanlar bile kendi evim gibisi yok der. Belirli bir yaşa gelmiş imkanı olduğu halde ailesinden bir gün bile ayrı kalmamış erkek çok zor. Açıkcası birinin annesi olmak değil eşi olmak isterim.

Zaten aile dostumuz öyle konuyu uzatacak biri değil yok dersem sen bilirsin der ama sanki tanışınca hemen olması hemen evlenmemiz gerekiyor gibi sanki. Tercih hakkımız var sanırım ben çok kastım

Tanışıp görüştükce ve dikkat ettikçe anlaşılır bu böyle anlaşılmaz anne kuzusu olan kadınlada erkeklede sorun kaçınılmaz evet onlardan biriyse topuklayin fikrim hiç değişmez bağımlı kişi ile evlilik çok kişili yaşantı gibi her zaman derim aşırı bağımlı evliliklerde hicbirzaman biz olmazsınız hep beraber hep içiçe hep kalabalık hep cümbür cemaat hep nerde çokluk orada ..... olur.Bunu iyice gözlemleyerek ve karşınızdaki kişinin dengeli sınır cizebilen adaletli ve yetişkin olup olmadığından emin olmak için tanımak gerekir iyice tanımak

Hemen evlenmeyin öyle olmak zorunda değil bu büyük hata olur nacizane insanlar çok şey saklayabilir hanımefendi hayırlı işi bekletmeyin derler ama acele işe şeytan da karışır mesela

O değil de muhafazakar olmayan eğitimli bir aile oğullarına kız bakmaz aracılarla falan. Muhafazakar olmayan eğitimli adamın zaten çevresi vardır, birlikte olduğu insanlar vardır, evleneceği kişiyle kendi bu yollarla tanışır.

Herifin haberi var mı bu konuşulanlardan?

Benden sonra haberi oldu anladığım kadarıyla. Ben kendisiyle hiç konuşmadım. Düşünmeden hemen olur demek doğru gelmedi. Bende şunu düşünüyorum ortalama tipte, orta-iyi gelir düzeyinde genç bir adam İstanbul’da nasıl bulamaz

walla burada muhafazakar camiayi kimse tanimiyor. cevremde en az 20 tane cift var boyle evlenen. en yakin zamanda bir arkadasimiz evlendi 38 yasinda, tanistigi kiz her anlamda denk ve super biri, adamin hayatinin kalitesi 10 kat artti. gorucu usulu demek ana bana kiz bul demek degil. zaten normal adamlarda kendisinin kafasina uymadan ve sevmeden evlenmiyor, ailesi ne derse desin.

Bulur zaten. Aile arkasından iş çeviriyordur. Ya da zorlayacaklardır buna. Dediğim gibi aklı başında, eğitimli aileler çocukları için böyle işlere girişmiyorlar. Muhtemelen senin ailen gibi bir ailedir onlar da.

Bir de benim çevremde de bu şekilde tanışıp evlenenlerde oldu tabi onlar kısa süre içindeydi ne kadar doğru tartışılır

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…