• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ailesiyle yaşayan/yakın oturan adam

Aile dostumuz Ailesine fotoğrafımı atmış benden bahsetmiş, beni beğenmişler, muhafazakar bir aile değiller ve eğitimliler bunlar hep artı.
benim fotoğrafımı ailesine o göstermiyor tam tersi ailesi benim fotoğrafımı ona göstermiş. aile dostumuz ailesine göstermiş beni.Bende zaten örnekleri var mı diye sordum buraya. Kaçmak değil ama sürekli de içiçe olmak istemem.

Ben bu kısıma takıldım şahsen, ailenin muhafazakar olup olmaması da değil mesele, önce onların onayından geçip sonra tanışmanız istenen adama fotoğrafınızın gösterilmesi ailenin söz hakkının önceliği olduğu hissi uyandırdı bende.
Biz beğendik onaylıyoruz bir görüşün mesajı verilmiş gibi, yanlış bilmiyorsam siz 30 yaşına girmek üzeresiniz, adam sizden birkaç yaş büyükse 30-32 yaş aralığında birisi olması lazım, bu yaştaki bir adam hele de İstanbul gibi bir yerde kendisi birini bulamamışsa düşündürücü, koca adama evleneceği kızı aramak ailesine düşmüşse bu daha da düşündürücü.

Evliliğe aşırı takıntılısınız, biraz akışına bırakın. Bir yandan aileyle yaşamamak gerektiğini savunacak kadar özgür ruhlu, modern; diğer yandan da görücü usulü tanışıp bir de resim yollamayı normal bulacak kadar da farklı bir kafa yapısına sahipsiniz.

Yoo uzun yıllardır ailemden ayrı yaşıyorum memurum aynı şehirde olsam gene ayrı yaşardım etrafımdaki kadın erkek çoğu arkadaşımda böyle. Ailesiyle yaşayan erkeklerin çoğunun arkasını annesi topluyor paşa gibi yetiştiriliyor kastım buydu
Ailesinden ayrı yaşayan adam da eve kız atabilir. Kastım buydu. :işsiz:

Yorumlar alıngan ve saçma şekilde atarlı. Burada eşiyle sorun yaşadığını söyleyenlerin yüzde 50'den fazlası sorunun aileden kaynaklı olduğunu da söylüyor. Kız elbette ana kuzusu mu diye şüphelenmekte haklı. Türkiye'de boşanmaların ciddi bölümü aileden kaynaklı oluyor.

Ha aile evinde yaşayan ev işi yapar yapmaz meselesi hem aileye hem o erkeğe bağlı. Bazı anneler oğluna sıkı eğitim veriyor. Bazı erkekler de kendisi çok ilgili ve titiz, çalışkan. Arkadaşımın 2 abisi vardı. Birisi cinsiyetçi, olabildiğince geri kafalı; diğeri ise ev işi temizlik yapmayı seven birisiydi. Karakter işte...

Back