Ailesiyle yaşayan/yakın oturan adam

Patidostu

Çok pati az insan çok huzur
Kayıtlı Üye
16 Eylül 2017
7.438
13.760
248
Aile dostumuz bana birini tavsiye etti. Normalde böyle şeylerden hoşlanmam ama dedikleri hoşuma gitti. Henüz bir cevap vermedim, ailemin haberi yok onlara söylemedim. Tavsiye ettiği kişi benden birkaç yaş büyük iyi bir işi var. Aile dostumuz Ailesine fotoğrafımı atmış benden bahsetmiş, beni beğenmişler, muhafazakar bir aile değiller ve eğitimliler bunlar hep artı. Fakat ailesi ile yakın oturuyorlar sanırım. Şöyle evin en küçük oğlu istanbul da çalışıyor, ailesi ise aslen başka memleketli olmalarına rağmen istanbul’a oldukça yakın bir yerde oturuyorlarmuş.(1-1.5 saatlik mesafede). Bende şunu düşündüm acaba İstanbul’da çalışıp ailesiyle yaşaması her gün git gel yapması mümkün müdür ? Ailesiyle yaşayan adamdan hayır gelir mi bir evin sorumluluğunu alabilir mi veya hep ailem de ailem diye sürekli vakit geçirmek ister mi ? Tecrübeli hanımlar varsa yorumlarınızı bekliyorum.

Son düzenleme:
Yoo uzun yıllardır ailemden ayrı yaşıyorum memurum aynı şehirde olsam gene ayrı yaşardım etrafımdaki kadın erkek çoğu arkadaşımda böyle. Ailesiyle yaşayan erkeklerin çoğunun arkasını annesi topluyor paşa gibi yetiştiriliyor kastım buydu

Benim çevremdeki bekarlar da ekonomik şartlardan dolayı evlenene kadar aile evinde kalıyor iş veya atanma gibi bir durum olmadıysa. Bence bu konuda bu kadar önyargılı olmayın. Daha başka bir sürü konu var, adamı tanımıyorsunuz daha

Adamla yüz yüze görüşmediniz, tanışmadınız. Siz adamın, adam da sizin fotoğrafınızı istedi; sonra da sizin fotoğrafınızı ailesine mi attı ? Şayet durum buysa, bu olayın hangi kısmı size mantıklı geldi ?

Kesinlikle. Rahatsız eden kısım asıl bu olmalıydı. Biliyorum ülkemizde yapan çok var ama ben bu tarz tanışma şeklini hiç sevmiyorum

ya bu çok kişisel bir tercih
bekar bir insanın da kiminle yaşadığına kadar karışmayalım bence artık
o kadar da değil
kaldı ki bu kişi ailesiyle yaşamıyor, yakın oturuyor. yakın dediğiniz de 1.5 saat mesafe.
ailesine değer veren adam öcü değildir, aile kuzusu olan adam öcüdür. aileye değer vermekle ailenin kölesi olmak aynı şey değil.
elbette önce kendisini dünyaya getiren insanlara değer verecek ki etrafındaki diğer insanlara da değer vermeyi bilsin
kimse ağaç kovuğundan çıkmadı.
senin hayatın o yönde evrilmiş, ailenle yaşamamışsın. ama herkesin hayatı başka.
türkiye gibi geçim sıkıntısı olan bir ülkede, kiraların bu kadar yüksek olduğu bir zamanda çok ciddi paralar kazanmıyorsa tabii ki ailesiyle yaşıyor bekar insanlar. bu çok normal.
benim sırf geçim sıkıntısı yüzünden ailesinin yanına dönen bekar kız arkadaşlarım var mesela.
bi tanesi iş ve ev kirası nedeniyle dayanamadı ve başka şehirdeki ailesinin yanına döndü. 1 sene geçmeden altına araba çekti babasının da desteğiyle. kız tek başına yaşadığı dönemde, işlerinin de bozulduğu dönemde ev kirasını düşünmekten gece uyuyamıyordu.
şimdi her hafta sonu arabayla arkadaşlarını da alıp 1-2 günlük tatiller yapıyor.
başka bir arkadaşım da kendi işini yapmasına ve aslında fena da kazanmamasına rağmen annesinin olduğu şehirde daha karlı işler alabileceğini düşündüğü için annesinin yanına taşındı. ev tutarım diyordu ama tutmadı, 1 sene oldu gideli.

ben ayrı yaşıyorum deyip kendi çevrenden örnekler vermişsin. o halde kendi çevrenden birileriyle tanışmalısın sana uyan yaşam biçimi illa seninki gibi olsun istiyorsan.

Ahahahahahah konu çok komik geldi ya bana.
Ben ailesinin yanında oturan adamı koca diye aldım. Hayır geldi bana hem de varya maddi manevi baya hayır geldi bana yalnız benimkiler muhafazakar ve ortaokul mezunu bir aile. Belki ondan dolayı hayır gelmiştir bilemedim şimdi.

Yorum yaparken önceki konularınızı unutmayın. Ne demek ailemle aynı şehirde olsam gene ayrı yaşardım. Siz değil misiniz tatilde mecbur aile evine gidip gün dolduran.
2 günlük maddi özgürlüğünüzle insanların neden ailesiyle yaşadığını bilmeden çok yüzeysel bir şeye takılıyorsunuz. Onun yerine daha konuşup anlaşmadan ailesine sizi göstermesine takılın. Ailesi veto verseydi olumlu bakmazdı beyfendi.

ekonomik sebepler ayrı ama onu gerektirecek bir işi yok.
Ailesine beni gösteren o değil aile dostumuz göstermiş işimi ailemi falan anlatmış aileninde hoşuna gitmiş ben beyefendiyi henüz tanımıyorum. Tanımaya başlamadan öncede tabiki buna önem vereceğim. Aile evinden hiç çıkmamış erkekler bir evin içinde sorumluluk alamaz. Benim kastettiğim buydu. Ekonomik sebepler,öğrencilik ,zaruri durumlar sayılmaz.
Çoğumuz evlenene kadar ailemizle yaşadık hayırsız mıydık?değişik bı düşünceniz var aileyle yaşayınca kötü mü olunuyor.
Kadınlar farklı kadınlara aile evinde kimse prenses gibi davranmıyor. Temizliği işi kısıtlaması vs hiç bitmez.

eşiniz ev işi yapıyor mu ya da sizin kısıtlamalarınıza gelebiliyor mu ? Ben muhafazakar değilim karşımdaki ve ailesi de öyle olsun istemem haliyle bunda yanlış bir şey göremedim.

Ailesiyle yaşamasından ziyade sizin fotografinizi ailesine atıp yorum istemesi beni rahatsız etti
Hayır öyle değil ben beyefendiyi tanımıyorum beyefendi de beni bizzat tanımıyor, dediğiniz gibi olsa çok absürt olurdu zaten. aile dostumuz ailesine fotoğrafımı gösterip işimi yapımı söylemiş.

Ben o kısmı tam anlayamadım işte aile dostumuza da soramadım. Beraber yaşıyorlar mı yaşamıyorlar mı emin olmadım. Tanışalım veya olmaz demedim. İstanbul’da çalışıp her gün 1 saat yola gider gelir mi diye düşündüm. Bir de kardeşim ve eşi hemen her hafta sonu iki taraftan birinin ailesine gider ya da aileler yatılı kalmaya gelir 2-3 gün. Şöyle düşünün 1 ayın yarısında ailelerleler. Bu kadarı bana fazla gelir.

Evlenmeden önce ailesi ile yaşaması sorun değil ki.Sorun evlendikten sonra aile evinden çıkmak istememesi......Benim eşimde dahil pek çok erkek işi yakınsa aile evinde yaşıyordu evlendikten sonra herkesin ayrı bir hayatı oldu...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…