Allah akıl fikir versin.
canım siz avrupadamı yoksa amerikadamı yaşıyorsunuz.
Burda tam tersi ailesiyle mecbur olmadan aytılan yok.
Ayrıca ailesine hayrı olmayan adamdan size aile olmasını mı bekliyorsunuz.
inşallah olmaz adama yazık. Bı fesatlıkla bilemedim
yooo ben gayet mecbur değilken, aynı şehirdeyken üstelik evden çalıştığım için işyerine uzak vs. gibi bahanelerim de yokken ayrıldım 10 seneden fazla oldu (ha ben zaten ondan önce de genel olarak ayrı yaşıyordum zaten ama o eğitim vs. içindi, hadi onu saymayalım)
benim etrafımda çoğu kişi de mesela okulu, yüksek lisansı vs. bitiyor ama aile evine dönmüyor, kalıcı bir iş bulana kadar geçici işler yapıp bir şekilde kendini döndürüp yine de aile evine gitmeyen, sonra zaten başka daha iş bulup hiç gitmeyen bi çok kişi biliyorum. ki bunların hepsi de öyle ailesi çok muhafazakar filan olup aile evinde baskı olur, evlendirirler vs. diyen tipler değil, ortalama ailesi olan kızlar.
hatta kirasını anne babası ödeyip yine aile evinde oturmayan da biliyorum
Benim düşüncem bence aile arayıştaydı adamın sonradan haberi oldu görünce de beğendi
benim de anlatmak istediğim buydu ama herkes nedense çok kötü bir şeymiş gibi algıladı
%100 ölçü değildir
bak benmi eniştem güya üniversiteyi kendisi ayrı şehirde okumuş
mühendis bir çocuk sosyal demokrat bir aile (benim ailem de öyle ama bizimkiler daha muhafazakardır, bizde evde içki vs. yoktur, herkes 5 vakit namazlıdır, fakat aynı zamanda eğitimlidir ve atatürkçüdür, karışık bir kombomuz var)
neyse bu çocuk (çocuk diyorum evlendiğinde 27 yaşındaydı, kardeşimden küçüktü) ailesinin yanına dönüp küçükşehirde onlarla 2-3 sene yaşayıp evlendi
y.dışında çalışma tecrübesi var o zaman kendi başına yaşamış
üniversiteyi zaten ayrı şehirde okumuş
ama
evdir
ev alışverişidir
çamaşır makinesi ya da elektriklü süpürge nasıl çalışır inan hiç bir fikri yokru
2 tane çocuk sahibi hala evde 1 işe el sürdüğünü, su içtiği bardağı kaldırdığını görmedim ben 7 senedir evliler artık yaşı 35, hala öyle
eve gelen misafirden "bana da çay getirsene" diye ayağına çay ister (benim kardeşim mesela başına silah dayasan bunu yapmaz)
annesi yapmış tüm işlerini, babası para kazanmış, para derdi de olmamış
evden ayrı yaşarken de herşeyi dışardan kaşılamış evim düzenim vs. dememiş
şimdi de haftanın 5 günü kök ailesiyle geçiyor
benim erkek kardeşim bakarsan aileyle yaşıyor
ha onun da var yatılı okul, y.dışı vs. deneyimleri ama temel olarak hep aile yanında
koltuk örtülerini işe giderken makineye atar, makineyi o işten gelince bitecek şekilde internet üzerinden çalıştırırı (ki ıslak bekleyip kırışmasın) gelince de serer
tüm alışveriş ondadır
yemek bilir temizlik bilir, faturalar vs. o takip eder, her işi yapar. aynı zamanda annemin babamın getir götürünü de yapar, aileye de düşkündür. fakat arkdaşlarıyla tatiline de gide,r içmeye de gider (o geceler araba kullanmamak için eve gelmez) yani kendine ait bir hayatı da vardır.
kısacası kendi evinde yaşamak değil olay sadece sorumluluk almak, yetiştirilme tarzı....ihtimaller daha yüksek ayr evi varsa diyorsun, anlıyorum. ama hayat ihtimalle olmuyor.