Merhaba hanımlar,
uzun olucak biliyorum ama hiç kimsem yok çok çaresizim.
benle eşim almanyada yaşıyoruz 2 yıldır evliyiz. Eşimin ailesi yeşil pasaportla gelip gitme hakları var (maalesef..). İlk evlendigimiz zaman bizimle 2 ay kaldılar 3 görümcem kaynanam ve kayınbaba. Yeni evliyken 7 kişiydik bi evde.. hiç demediler bunlar yeni evli.. sırf bu yüzden bile o kadar huzursuzluk yaşadım eşimle çok soğudum.
İşitmediğim hakaret kalmadı görümcemden. Diğer iki büyük görümcem TRdeydi. Onları arayıp doldurdu, bana iftira attı, eşimi bana karşı doldurdu. Yemin ederim o kadar seviyordum ki görümcelerimi durduk yere içinden bi sürü kötü laf çıktı meğer neler saklıyormış içinde
Kayınbabada dolduruşa geldi 60 yaşında adam bana demediğini bırakmadı gittiler. Sonra yine geldi bu sefer sadece kayınbaba, 1 ay kaldı gitti. Yine bi ton laf hakaret etti saygımdan karşılık vermedim. (Parasal mevzularda vardı, çünkü takı paramızı almıştı benim rızam olmadan ve düğün masraflarını bile amcam karşılamasına rağmen. Eşime kredi kartı ekstresini gösterip acındırdı kendini , bizim hakkımızı eşim gitti babasına verdi)
Sorunum şu ki kocam ailesine çok bağlı, bağımlı. Ana kuzusundan çok baba ve abla kuzusu. Beni o kadar ezdiler hakaret etmelerine rağmen babası bu sefer kalma süresini uzatıp gelecekmiş 7-8 ay kalacakmıs.. ben nasıl yapıcam bilmiyorum mideme kramplar giriyor düşününce. Gençliğimizin baharındayız gezip tozmamız gerekirken habire salça oluyorlar. Para istiyorlar sürekli heleki babası türkiyede müdür 20 milyar geliri ve binası var ama yine doymuyor. Binası arabası hep eşim sayesinde, bekarken yıllarca çalışıp son kuruşuna kadar bütün yevmiyelerini gönderiyordu. Eşim bu sefer benden gizli yolluyor, babası acitasyon yapıyor habire. Kızkardeşlerine karşı beni hep savundu ama babasına hiçbirşey demedi çıtını çıkarmadı bana o lafları saydırırken.
Geçenlerde eşimin arkadaşının kardeşi geldi bizimle 2 ay kaldı. O kadar rahatsız oluyordumki çalışmaya geliyolar ama yer ayarlamadan geliyor bu insanlar. Neyse dedim, bu sefer dayısı geldi 1 aydır bizimle, 2-3 ay daha kalacakmış ev bulana kadar. Kızlar ben eşimle konuşmaya çalıştım çok denedim ama hep evinin ihtiyacını görmezden gelip para gönderiyor ailesinin durumu iyi olmasına ragmen. Ailesi hakkında bişey söylesem hemen dikenlerini çıkarıyor. Bu sorunlarımız olmasa o kadar iyi bi ilişkimiz varki beni çok seviyor bende onu. Beni belki yadırgayacaksınız ama babasından midem bulanıyor her gün eşimi arıyor yarım saat konusuyor herşeyi öğrenmek istiyor, ne kadar çalıştığına kazandığına kadar bilmek istiyor. Eşimde herşeyini anlattıyor zaten aşırı babacı. Ailesindem uzaklaşsın silsin demiyorum tabiki ama nasıl beni ve evimizi 1. Plana koyar? Belki fikir verirsiniz çevrenizden görmüşsünüzdür duymuşsunuzdur buna benzer şeyleri
lütfen yardım edin evliliğim bitsin istemiyorum annem yeni boşandı ve çok ağır hasta, babam da yeni evlendi. Çok seviyorum yuvamı kurtarmak istiyorum ve konuşmak işe yaramıyor