Ailesi yüzünden ayrılmanın eşiğindeyiz..

msdaisy

Üye
Kayıtlı Üye
8 Ekim 2012
1
0
16
K.K.T.C.
Kızlar merhaba benim daha önce kullandığım bir profilim vardı ama ona bir türlü ulaşamadım.Bu profili açtım...
Benim sıkıntım eşiminin ailesine olan düşkünlüğü ki ailesi onu 10 yaşında Kıbrısa anneannesinin yanına yollamış ve hiç analık babalık yapmamışlar...Daha önce söz etmiştim yaşadıklarımdan 4 yıldır beraberiz 2 yıldır evliyiz ve 7 aylık bir kızımız var..Annesi isim konusunda bize çok baskı yaptı ve eşim bana hiç sormadan gidip çocuğa annesinin isdediği ismi göbek adı olarak yazdırdı...Bize her ziyarete geldiklerinde 2-3 ay kalıyorlar yiyorlar içiyorlar,herşeye karışıyorlar huzurumuzu bozup gidiyorlar..bir de ev kiralarını ve geçinecekleri parayı biz yolluyoruz...Kısacası hiç bir zaman yanımızda ne maddi ne manevi olmadılar.onlar geldimi altüst oluyoruz ilişkimiz sarsılıyor..Türkiyede yaşıyorlar ve 4 günlüğüne gelen ay gidiyoruz.Bebeğimiz 7 aylık ve henüz ne konuşabiliyor ne yürüyebiliyor..çokda hareketli bir bebek eşime annesinin bakamayacağını söylediğim için ayrılma noktasına geldik..bakamaz ama çünkü bakabilseydi 50 gün boyunca bakardı bana hiç yardım etmedi bebeğimi hiç almadı bile eline..üstelik yemekleri dikişli halimle ben yaptım o da oturup yedi ve yemeğinin tabağını bile ben topladım arkasından..Üstelik hamileliğimin son haftalarında geldi bize bütün işini ben yaptım koca göbeğim ile birde bir gün oturup güya komşularını anlatma ayağına bana ''bir komşum gelinin bütün işlerini yaparmış.bende yapma dedim''dedi komşusu oğlumun saadeti huzuru için yaparım torunlarıma da bakarım demiş kaynanamsa ''ben yapmam kimsenin işini beni kimsenin saadeti huzuru ilgilendirmez.isderse bozulsun'' demiş ve bunu bana anlattı..Siz ne anlarsınız bundan???doğum sonrası onların yüzünden sütüm kesildi stressten..daha neler yaşadım anlatsam sığmaz buraya.Hep eşimin hatırına ona olan sevgimden sustum ama o canı sıkıldımı bunları hiç görmüyor...

dün onlar yüzünden parçalandık yine..Evet bir anne olarak güvenmiyorum kaynanama çocuğumu emanet etmek isdemiyorum..üstelik ne eşim ne bebeğim için hiç bişey yapmadı.doğumda ki parada asla gözüm yok bebeğime hiç bişey takmadı bir hediye bile getyirmedi..misafir gibi geldi misafir gibi gitti.doğurdum klinikten eve geldik toplandı diğer oğluna gitti 3-4 gün kaldı orda.yardıma ihtiyacım olduğu anda bana destek olmadı.üstüne dikişlerimle ben ona hürmet ettim ve birde surat astı bana...Gücüme giden eişimin bunları görmüyor olması sırf onu bana savunmak için benimle parçalanması boşanmakla ayrılmakla tehdit etmesi bir de şiddete başvurması...Ne yapcağımı bilmiyorum çok mutsuzum..beni boşayacakmış...bunu bende düşünüyorum ama bebeğime acıyorym...

tabiki anne çok önemli ama sanki sadece onunki anne bizimki değil..ve sadece o hak ediyor saygıyı..bende anne değilmiyim?benim isdeklerime duygularıma saygı nerde?üstelik kendine hiç bakmayan umursamayan bir anneye nasıl bu kadar düşer bir insan anlayamıyorum...Sizce ben ne yapmalıyım???

bakabilecek olsa kendi çocuğunu başından atmazdı dimi, ama anlatamazsın canım bunlar sana ne analık babalık yaptıki sen çocuğunun annesine eziyet ediyosun dersin sen suçlu olursun bu işler böyle, onlar küfürde etse sömürsede bi ayrı güzel olur sen sinsi ve yanlış anlayan taraf olursun, eşine rest çekmeni öneririm, zira silkelenmeden kendine gelecek gibi görünmüyo

ne biçim insnalar var yaa hamile kadına iş yaptıran sinir oluyorum böe tiplere vicdansızlar

Kadın vicdansızmış gerçekten...
Ama burda kayınvaliden kadar eşin de suçlu...tamam annesine her türlü maddi manevi desteğini yapacak, saygı gösterecek ama seni de ezdirmeyek... gözlerini bu kadar kapatmayacak...seni annesine, kendisine, hizmet etmek için kurulmuş bi robot olarak görmeyecek...
Böyle kocalar olduğu sürece, böyle sorunlar da çıkıyo işte...
Dışarıya gelince, sanki çok değer veriyolarmış gibi, o benim karım namusum diye ahkam keserler ama daha en yakınında ki insanlara karşı korumaktan, savunmaktan acizler...

iyi de sen neden susuyorsun güzelim söylesene annesinin yaptıklarını neden üzüyorsun kendini sütün kesilmiş değer mi o kadın uğruna. boşamak mı tehdit ediyor seni gitsin boşasın nefret ediyorum erkeklerin bu tehditvari konuşmalarından ne sanıyorlar ayaklarına kapanacağımızı falan mı? çocuk olunca kadın boşanamaz mı sanıyorlar.üzülme bebeğini düşün eşine anlat herşeyi oturup konuşun ortada bebeğiniz var elbet bir çıkış yolu bulunur

Back