- 16 Kasım 2021
- 1.382
- 3.775
- 83
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Askerligi odeyemeyen 150 yi nasil oducek?(ay bu bedelli olayina ayrica gicigim ama konu o degil djdjjfjx)Ailesinin ondan öyle bir talebi olmadı ama kendisi öncesinde araba aldığı için askerlik parasını ödeyemedi, ailesi karşılayınca da altta kalmak istemedi. Bana göre gereksiz gurur yapıyor
Tek çocuk olunca alınan arazi zaten otomatik olarak onun sayılır. Bekar bir adamın ailesi için bu parayı çekip arazi alımlarına ortak olması gayet normal. Maalesef karışma şansınız yok. Siz 2 yıla evleneceksiniz diye hayatlarını yaşamaktan vazgeçemez insanlar. Ayrıca 150bin artık çok büyük bir para da değil, 20 yaşında bir araba parası ancak. Ne karışabilir ne de kızabilirsinizHerkese merhaba öncelikle,
Daha önce burada hep konuları okudum ilk kez sormaya karar verdim. İnşallah becerebilirim. Hemen konuya giriyorum. Sevgilimle 2 yıllık bir birlikteliğim var. Yaşlarımız 26-28. Maddi durumumuz fena sayılmaz. Seneye evlenmeyi düşünüyoruz. Güzel, sağlıklı ve iyi giden bir ilişkimiz var. Fakat son 1 aydır kafama bir konu takıldı. Sevgilim tek çocuk ve ailesinin durumu iyi sayılır. Annesi de babası da çalışıyor. Geçen sene askere gitti ve ücretini babası karşıladı. Şimdi ise ailesi antalyada bir arsa bulmuş ve fiyatı çok uygunmuş. Yazlık yaptırmak için almayı düşünüyorlar. Sevgilim de geçtiğimiz ay ailem benim askerlik paramı verdi ben de onlara destek olmak için kredi çekeceğim dedi. Çekeceği miktar yaklaşık 150 bin lira. Askerlik ücretinin kat be katı. Kaç ay vadeyle çekecek bilmiyorum ama biz evlendiğimizde bu krediyi ödüyor olacak. Şu ana kadar birbirimizin maaşını ve yatırımlarını bilmek dışında maddi konular konuşulmadı. Normalde para işlerine karışmayı sevmem ama bu konu çok fazla canımı sıktı. Dediğim gibi ailesinin ödeyebilecek imkanı var. Ama sevgili iken ailesi ile arasına girmeyi kendime yakıştıramadım. Paragöz kadın imajı da çizmek istemiyorum daha resmi bir adım atılmadan ama düşündükçe sinirleniyorum. Hatta çekerse ayrılmak bile aklımdan geçti. Tecrübelerinizden faydalanmak isterim.
Ay neler neler yazmışlar şaşırdım. Daha sevgilisiniz para çetelesi tutmayın falan Tutulur yani ne var evlenecek gözle bakıyorsam tutarım tabii ki. Hadi bugün 150 çekmiş ya yarın 500 çekerse? Ya evliyken de büyük miktarlarda yardım isterlerse? Bir de yazlık onlara kalacak zaten demiş tamam da sanki kv kp ertesi gün ölecek de (Allah korusun) konu sahibi hemen kullanabilecek yani ya onların da ömrü yetmezse? Kimse evliliğe borç harçla girmek istemez kız endişesinde haklı. Ters yorum yazanların çoğu kayınvalide benceeBence ciddi bir adim atacaklarsa,sormasi normal konu sahibinin.Bedelli askerlik nekadar bilmiyorum ama daha dusuk bi rakamdi saniirm.Onu odeyemeyen,150 bini nasil odeyecek?Evliligi erteleyelim borcum var derse kizi tabiki bagliyor,yada o borcla evlenir ustune dugun borcu eklenirse,kizi tabiki bagliyor
Yani herseye de sen gelinsin el kizisin kafasiyla bakmayin hanimlar ya
Valla ben evlenırken dugun ıstemedım,ailemde gerek yok dedi.Kvdemler aa olmaz bı oğlumuz var dugunsuz olmaz dedıler,yapıldı sonuc salon parası uzerımıze takılanlarla odendı.10 sene önce 5 bın gıbı bı rakam,Ceyrek 150 tl dı,dusunun 30 tane ceyrek alırdım ben o paraya.Bu benı baglamıyor sımdı yorumculara gore.Ben o parayı borca harca kullanırdım.Son dk golu atıldı.Konu sahıbı ıcınde aynı sey gecerlı 2 sene ıcınde evlenırlerse beraber odenecek o borc :SPardon da sen karısma dıyen gelsın odesın taksıtlerınıAy neler neler yazmışlar şaşırdım. Daha sevgilisiniz para çetelesi tutmayın falan Tutulur yani ne var evlenecek gözle bakıyorsam tutarım tabii ki. Hadi bugün 150 çekmiş ya yarın 500 çekerse? Ya evliyken de büyük miktarlarda yardım isterlerse? Bir de yazlık onlara kalacak zaten demiş tamam da sanki kv kp ertesi gün ölecek de (Allah korusun) konu sahibi hemen kullanabilecek yani ya onların da ömrü yetmezse? Kimse evliliğe borç harçla girmek istemez kız endişesinde haklı. Ters yorum yazanların çoğu kayınvalide bencee
Kesinlikleeee. Bir de kızın üstüne gitmişler sanki o istemiş yazlığı düğün olsaydı biraz borçlar hafifleyince yine kredi çekilir yardım yapılırdı yani. Yazık hem buradakilerden laf yedi hem de kendi çekmediği krediyi evliliğinde ödeyecekValla ben evlenırken dugun ıstemedım,ailemde gerek yok dedi.Kvdemler aa olmaz bı oğlumuz var dugunsuz olmaz dedıler,yapıldı sonuc salon parası uzerımıze takılanlarla odendı.10 sene önce 5 bın gıbı bı rakam,Ceyrek 150 tl dı,dusunun 30 tane ceyrek alırdım ben o paraya.Bu benı baglamıyor sımdı yorumculara gore.Ben o parayı borca harca kullanırdım.Son dk golu atıldı.Konu sahıbı ıcınde aynı sey gecerlı 2 sene ıcınde evlenırlerse beraber odenecek o borc :SPardon da sen karısma dıyen gelsın odesın taksıtlerını
2 senelık ılıskıde artık o bıreysel donem gecmıstır.Ay sonunu getiremezsın bırbırıne destek olursun,hesaplar kıtaplar bılınır.Cıddı de dusunuluyomus.Bu kıza bız taksıt oducez 2 sene erteleyelım dugunu derlerse,ve bu kızda evlenmek ıstıyorsa,bu kazıktır kardesım kımse kusura bakmasın.Sen bu kıza kazık atmıssndır.He ben 5 sene evlenmeyı dusunmuyorm,bıraz yatırım yapacagım ailemle dersin tmm.Ona denecek bısey yok.Kesinlikleeee. Bir de kızın üstüne gitmişler sanki o istemiş yazlığı düğün olsaydı biraz borçlar hafifleyince yine kredi çekilir yardım yapılırdı yani. Yazık hem buradakilerden laf yedi hem de kendi çekmediği krediyi evliliğinde ödeyecek
Bana kalırsa iş ciddiye binince konuşursunuz. Diyelim ki aileler tanışıcak 1 sene içinde evlenecekseniz krediyi hala ödeyecek ve yüklü miktar sende borç bitmeden evlenmek istemediğini söylersin. Merak etme evlenirken 150 bin bile yetmeyeceği için nerden çektim kredyi dicek:)Herkese merhaba öncelikle,
Daha önce burada hep konuları okudum ilk kez sormaya karar verdim. İnşallah becerebilirim. Hemen konuya giriyorum. Sevgilimle 2 yıllık bir birlikteliğim var. Yaşlarımız 26-28. Maddi durumumuz fena sayılmaz. Seneye evlenmeyi düşünüyoruz. Güzel, sağlıklı ve iyi giden bir ilişkimiz var. Fakat son 1 aydır kafama bir konu takıldı. Sevgilim tek çocuk ve ailesinin durumu iyi sayılır. Annesi de babası da çalışıyor. Geçen sene askere gitti ve ücretini babası karşıladı. Şimdi ise ailesi antalyada bir arsa bulmuş ve fiyatı çok uygunmuş. Yazlık yaptırmak için almayı düşünüyorlar. Sevgilim de geçtiğimiz ay ailem benim askerlik paramı verdi ben de onlara destek olmak için kredi çekeceğim dedi. Çekeceği miktar yaklaşık 150 bin lira. Askerlik ücretinin kat be katı. Kaç ay vadeyle çekecek bilmiyorum ama biz evlendiğimizde bu krediyi ödüyor olacak. Şu ana kadar birbirimizin maaşını ve yatırımlarını bilmek dışında maddi konular konuşulmadı. Normalde para işlerine karışmayı sevmem ama bu konu çok fazla canımı sıktı. Dediğim gibi ailesinin ödeyebilecek imkanı var. Ama sevgili iken ailesi ile arasına girmeyi kendime yakıştıramadım. Paragöz kadın imajı da çizmek istemiyorum daha resmi bir adım atılmadan ama düşündükçe sinirleniyorum. Hatta çekerse ayrılmak bile aklımdan geçti. Tecrübelerinizden faydalanmak isterim.
Maaslrınız ıyımıs 150 bın odenebılır o maaslarla rahat ama yıne de tabıkı sorması,bırlıkte karar verılmesı gerekıyordu.Ben baglamak ıstemıyorum maasın bırını belkı oraya?Baştan başlayayım. Ailelerle tek tek tanıştık ama aileler birbirleri ile tanışmadı. Henüz bir teklif yok ama zaten evlenmeyi daha çok isteyen o. Elbette şimdiden bu konuları düşünürüm çünkü bu adam evlenince sihirli değnek deyip değişmeyecek. Üst düzey memuruz ve maaşlarımız 15 16 civarı. Ama daha yeni evliyken evliliğimin ilk yıllarını neden borç harçla geçireyim hem de yılda üç beş gün gideceğim bi yazlık için. Ayrıca ailesi genç daha allah da uzun ömür versin iyi insanlar ama mantıksız kararlar alabiliyorlar. Kısacası ben yazlığı falan istemiyorum. Evlenince neden onun ailesinin yazlığını ödiyeyim. Hadi bu borç ödenir ama beni asıl düşündüren ileride yine böyle gereksiz hareketlere girecek mi?