canım,annem azönce dualarını gönderdi sana...
nazar yok dedi..ama dua ederken gözleri yaşarmış...
senin çok göz yaşı döktüğün ve döktürdüğün anlamına geliyor..
arkadaşın nekadar üzgünse karşı tarafta okadar üzgün dedi annem..
valla şaşırdım...inşallah ayrılmasınlar dedi bide:)
arkadaşım benim içinde dua edin ne olur.benimde durumum abetadan farkısz değil.hatta bire bire aynı diebilirim.
kızlar iyiki varsınız...aranızda boşanan varsa..boşanma sürecinden bir bahsetse...neler hazırlıklı olmalıyım mesela
dolunaycım ayrı konu açmaya gerek yok ki hayatım benimde durumum abeta dan farksız değil yani.bende 1 yıllık evliyim.bi ilişki nasıl başlarsa öyle devam ediyor ama benim eşimde çok düşkündü sensiz nefes alamam diordu bana sonra bi tartışma oldu anasını babasını getirdi ben sinir krizleri geçirdim çekin gidin evimden siz bozdunuz benim yuvamı die ağladım.ama görmen lazımdı halimi annem bi tokat atmasa belkide kendime bişey yapardım o esnada ne eşim nede kaynanam kaynatam yardım etmedi.kocamda kalorifere yaslanmış bana bıyık altından gülüyordu.bunlar ana baba emri altına girmişler çıkamıyolar sözlerinden ama sonradan pişman olacaklar bence.eşlerimizin şeytanı aileler gidin karınıza siz daha yeni evlisiniz dieceklerine oğullarını kendilerine çekiyolar.eşim gideli 4.haftanın içine girdim bide bütün borçları sırtıma yıktı gitti kredi çekmiştik onun borcu benim maaştan kesiliyor ev kirası elektrik su vs...hepsiyle mücadele etmeye çalışıyorum.kocalar az akıllı olsa ailelerine bunları yapmak için fırsat vermezler.
abetacım eşim boşanma davasını açmış prosödür üsülü polis geldi ne kadar maaş alıyosun,burdan başka ek gelirin varmı,ev kiramı senin mi,üzerinde kayıtlı mal varlığın yada bankada paran varmı ,ne kadar kira veriyosun,eşinden ayrılınca zorluk çekermisin maddi anlamda gibi sorular soruyor.buda benim anladığım kadarıyla nafaka alabilirmi alamazmı yoksulluk nafakası yani.üzerinde para mal varlık varsa ve nafaka talebin varsa onları annenin üzerine devret yoksa nafaka alman güçleşir.hayırlısı olsun hakkımızda.öptüm sizi.
dolunayım ya..çok sagol..sinirimde ilk başlarda vardı ve gittim doktora..evliliğim ve eşim için...hatta geçmiş yazımı okudum diorum ki...eşimi çok seviyorum onun için gittim ...hey gidi günler hey
ve benim bu adamın ailesi hayatımda girdi gireli sırt agrısı çekiodum çok komik belki ama cidden öyle...doktor nişanlıyken stresten demişti...evliliğimde de zaman zaamn oluyordu...inanın şimdi sırtım falan agrımıo...rahatlamış ferahlemış hissediyorum...megersem kendimi ne çok sıkmışım...aman eşim üzülmesin...aman ailesi bişey demesin diye...
sabah 9 akşam 18 mesaisi ile çalışıorum..eve 19 da varırdık..üzerimi değiştirmeden hemen önlüğü takıp mutfaga girerdim..ve hergün farklı yemekler yapardım bazen geceden yapardım...bir gün önceki yemeği bile masaya koydugumu hatırlamıyorum...güzel yemek yaptıgımı söylerdi eşim(bir çok kişide)
sabahları kahvaltısını hazırlardım...bazen kalkıp o hazırlardı hatta..beraber işe giderdik
cumartesi günü temizlik günümdür..yardım ederdi bana elinden geldiği kadar...bişey yapmasada toz falan alırken yanıma gelirdi..yanımda gezerdi öyle..
çamaşırları inanın ipten kurumadan toplardım ki gömlekler iyi ütü tutsun diye...eşim elini dolaba attıgında istediği kıyafet temiz ütülü olsun eksiklenmesin isterdim..
ve bu 3 ayda bir çok misafir davet ettim yemege eve..yatıya..hiç yoruldugumu bilmezdim..eşim içindi hepsi...
ama biliyormusunuz hepsi yalanmış...hepsi yalan...
ve bu pazar kahvaltısından bahsetmiştim sizlere..sabah balkonda sigara içiyorum eşim geldi..aşkım bugun ne kadar güzel bir gün..hayatımda oldugundan çok mutluyum..herşey çok daha güzel olacak bitanem dedi...yeterki bri gün beni bırakıp gitme dedi..makyaj yapıorum yanıma geldi..aşkım 10 yıl sonra nikah tazelemeye ne dersin dedi..bu sefer istediğin gelinliğide giydircem sana dedi.. o zamana benden eser kalmaz gelinlik giymye gerek yok nikah tazeleriz dedim...güle oynaya çıktık gezdik dolaştık..aşkım sana ne oldu ya...iki gün sonra boşanmak istedin benden..
hayırlısı...hakkımızda hayırlısı neyse o olsun canım benim...bizde kredi çekip araba almıştık eşim ödüyor..evin kirasıda onun üzerine ve bir çok şey de..o ödeme yapıyor...yalnız bir kredi kartım vardı..benzini onunla alıyordu...o bu ay bana kaldı..bende bu ay baya açıldım..Allahım çok büyükki yurt dışı görevlendirmesi (parasal)yaramı sardı..
ve cuma güünü son ödeme tarihinin oldugu gün eşim bir arkadaşla kartımı göndermiş..bbende bekliorum belki öder diye:) ödememişti ben akşama ödeyecektim...arkadaşa dedimki bu işlere karışmayın lütfen gelip kendisi versin...geri verdim arkadaşa(bozulmuş olabilir ama sonuçta çek arkadaşını adam gibi konuş...ayıp ediyorsun kendin ver de)ve dedimki bi zahmet yaptıgı harcamaları ödeyip gelsin kendi versin dedim...(bu arada bana ayrılacagını söylediği gün kapatırmıştım kredi kartımı)
ve ben maaşımı hemen ayın 15inde havale ederdim onun hesabına tek elden yürütelim diye..beni bırakıp gittiğinde sadece 20 tl m vardı...çok acımasızmış ya..
ya yemin ederim bak sana benim banka hesabımda 20 tl vardı.ev kirasını ödemeye bir hafta defolup gitti.kömür alacaktık gitmeden 1 gün önce almadı elektrik su aidat derken geldik bu zamana.ALLAH tan az bi birkmiş param varıda da onlar imdadıma yetişti.kömürüde aldım kirayıda ödedim aidatıda verdim.canım annemde elektrikle suyu yatıracak.valla şükürki aileler yanımızda.nie bu kadar takıyoruz ki ya.bakalım bizim kadar üzülüyorlarmı onlar.belki bu yalan adaletde kazanırlar ama o eşim ve ailesi benden helallik almayınca can veremesinler.kapımda sürünürler inşallah.şöyle etrafıma bakıyorumda bizim yarımız kadar olamayanlar kocalarını fıldır fıldır parmaklarında döndürüyolar şaşıpta kalıyorum biyerlerinde kuş var sanırım bunların diorum.insanlar nelere alışmıyolarki ayrılığa alışamasınlar.takma bu kadar ya valla zamanal alışıyor insan bak.ben alıştım ama balkonda gelen giden arabalarada bakmaktan kendimi alıkoyamıyorum acaba eşim mi die. :))ama çok inat gittiya gelmez daha. :)
dolunayy..çok sagol be canım ya..yüce mevlamın sayesinde, ailemin desteğiyle ve sizlerin yardımıyla daha sağlıklı, daha mutlu ve daha güçlü olacağım..
ya yemin ederim bak sana benim banka hesabımda 20 tl vardı.ev kirasını ödemeye bir hafta defolup gitti.kömür alacaktık gitmeden 1 gün önce almadı elektrik su aidat derken geldik bu zamana.ALLAH tan az bi birkmiş param varıda da onlar imdadıma yetişti.kömürüde aldım kirayıda ödedim aidatıda verdim.canım annemde elektrikle suyu yatıracak.valla şükürki aileler yanımızda.nie bu kadar takıyoruz ki ya.bakalım bizim kadar üzülüyorlarmı onlar.belki bu yalan adaletde kazanırlar ama o eşim ve ailesi benden helallik almayınca can veremesinler.kapımda sürünürler inşallah.şöyle etrafıma bakıyorumda bizim yarımız kadar olamayanlar kocalarını fıldır fıldır parmaklarında döndürüyolar şaşıpta kalıyorum biyerlerinde kuş var sanırım bunların diorum.insanlar nelere alışmıyolarki ayrılığa alışamasınlar.takma bu kadar ya valla zamanal alışıyor insan bak.ben alıştım ama balkonda gelen giden arabalarada bakmaktan kendimi alıkoyamıyorum acaba eşim mi die. :))ama çok inat gittiya gelmez daha. :)
iyi akşamlar kızlarrr
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?