Ailesi eşimi elimden aldı!

bu olayı mantığım kabullenmişti...lakin yüreğim 3 haftadır acı çekiyor..yüreğime bunu anlatmak çok zordu..bu zamana kadar çok kanamıştı ve ilk defa birisi sarmayı akıl etmişti..yüreğim sevmişti bu uzanan eli..ve o da sevdi...şimdi tekrar kanamaya başladı yaklaşık 3 haftadır..ve ona kan kaybından gebersende artık o el yok dedim...şimdilik anlamış gibi gözüküyor..kanamıyor artık..mantığımda yüreğimde anlamış durumda..bizim için sen önemlisin diyorlar..ve ben onları kaybetmemek için ayakta duruyorum...

arkadaşım benim içinde dua edin ne olur.benimde durumum abetadan farkısz değil.hatta bire bire aynı diebilirim.

abetacığım çok güçlüsün. öncelikle seni tebrik ederim.... ailen yanında ve sen onlara sığın, desteğini onlardan al canım... aılen seni mutsuz görünce inan ki senden daha fazla üzülüyor... sana destek olmaya çalışıyorlar ve lütfen ailenden gelen desteğe kulak ver hayatım. biz ne kadar burada yazsak da yanında sana destek olan birinin bulunması çok farklı... şunu demek istiyorum ki ilerleyen zamanlarda boşandığınız takdirde ailemi ne kadar boş yere üzmüşüm diyeceksin.. kendim ne kadar üzülmüşüm diyeceksin... el oğlu işte ne yaparsın... olaylardan sonra aileni karşına alıp da (abin msla boşanacaksınız gözüyle bakıyor ve eşini affetmeyecek gb duruyor) eşinle barışmanı asla istemem.. eger eşin senden ve tabiki ailenden af dilereyek birşeyleri yoluna koyarsa o zaman barış tatlım, aksi taktirde iki tatlı sözüne inanıp da sakın hayatını bu adamla sürdürme. ileride çekenin sen olmanı istemiyorum. ve lütfen artık kendisiyle hiçbir şekilde iletişime geçme, kaçan kovalanır unutma. sen olgun bir bayansın eşini yani hatası olan tarafı böyle davranarak daha fazla şımartma tatlım...

kızlar iyiki varsınız...aranızda boşanan varsa..boşanma sürecinden bir bahsetse...neler hazırlıklı olmalıyım mesela

fıstığım senin mesajlarınıda okuyorum...istersen ayrı bir konu açabilirsin,senin dertlerinide dinlemek elimizden geldiğince destek olmak isterim..
umarım hakkında hayırlsı olur,böyle zamanlarda sabır çok önemli...
ya sabır diyip bekleyeceğiz..kimse yuvası bozulsun istemez ama bazı evliliklerde vardır ki bitmesi devam etmesinden hayırlıdır..

arkadaşım benim içinde dua edin ne olur.benimde durumum abetadan farkısz değil.hatta bire bire aynı diebilirim.

abetam muhakkak bu konuda tecrübeleri olan arkadaşlarımız sana cvp verecektir ama şimdiden

stres yapma tatlım..herşeyin zamanı var..sen önce toparlanmana bak...

bakalım eşin gerçekten kararlımı?

ve eğer kararlıysa da boşver gitsin...

Senin alt tarafı 3 aylık sinirini,yüksek sesini çekemeyen adam,Allah korusun kaza geçirip bakıma muhtaç olsan 3gün bakmazdı...

hem sen psikolojini düzetmek adına adımda atmışsın,doktora gitmişsin...

çok vefasızmış eşin çok...

kızlar iyiki varsınız...aranızda boşanan varsa..boşanma sürecinden bir bahsetse...neler hazırlıklı olmalıyım mesela

dolunayım ya..çok sagol..sinirimde ilk başlarda vardı ve gittim doktora..evliliğim ve eşim için...hatta geçmiş yazımı okudum diorum ki...eşimi çok seviyorum onun için gittim ...hey gidi günler hey

ve benim bu adamın ailesi hayatımda girdi gireli sırt agrısı çekiodum çok komik belki ama cidden öyle...doktor nişanlıyken stresten demişti...evliliğimde de zaman zaamn oluyordu...inanın şimdi sırtım falan agrımıo...rahatlamış ferahlemış hissediyorum...megersem kendimi ne çok sıkmışım...aman eşim üzülmesin...aman ailesi bişey demesin diye...

sabah 9 akşam 18 mesaisi ile çalışıorum..eve 19 da varırdık..üzerimi değiştirmeden hemen önlüğü takıp mutfaga girerdim..ve hergün farklı yemekler yapardım bazen geceden yapardım...bir gün önceki yemeği bile masaya koydugumu hatırlamıyorum...güzel yemek yaptıgımı söylerdi eşim(bir çok kişide)

sabahları kahvaltısını hazırlardım...bazen kalkıp o hazırlardı hatta..beraber işe giderdik

cumartesi günü temizlik günümdür..yardım ederdi bana elinden geldiği kadar...bişey yapmasada toz falan alırken yanıma gelirdi..yanımda gezerdi öyle..

çamaşırları inanın ipten kurumadan toplardım ki gömlekler iyi ütü tutsun diye...eşim elini dolaba attıgında istediği kıyafet temiz ütülü olsun eksiklenmesin isterdim..

ve bu 3 ayda bir çok misafir davet ettim yemege eve..yatıya..hiç yoruldugumu bilmezdim..eşim içindi hepsi...

ama biliyormusunuz hepsi yalanmış...hepsi yalan...

ve bu pazar kahvaltısından bahsetmiştim sizlere..sabah balkonda sigara içiyorum eşim geldi..aşkım bugun ne kadar güzel bir gün..hayatımda oldugundan çok mutluyum..herşey çok daha güzel olacak bitanem dedi...yeterki bri gün beni bırakıp gitme dedi..makyaj yapıorum yanıma geldi..aşkım 10 yıl sonra nikah tazelemeye ne dersin dedi..bu sefer istediğin gelinliğide giydircem sana dedi.. o zamana benden eser kalmaz gelinlik giymye gerek yok nikah tazeleriz dedim...güle oynaya çıktık gezdik dolaştık..aşkım sana ne oldu ya...iki gün sonra boşanmak istedin benden..

dolunayım ya..çok sagol..sinirimde ilk başlarda vardı ve gittim doktora..evliliğim ve eşim için...hatta geçmiş yazımı okudum diorum ki...eşimi çok seviyorum onun için gittim ...hey gidi günler hey

ve benim bu adamın ailesi hayatımda girdi gireli sırt agrısı çekiodum çok komik belki ama cidden öyle...doktor nişanlıyken stresten demişti...evliliğimde de zaman zaamn oluyordu...inanın şimdi sırtım falan agrımıo...rahatlamış ferahlemış hissediyorum...megersem kendimi ne çok sıkmışım...aman eşim üzülmesin...aman ailesi bişey demesin diye...

sabah 9 akşam 18 mesaisi ile çalışıorum..eve 19 da varırdık..üzerimi değiştirmeden hemen önlüğü takıp mutfaga girerdim..ve hergün farklı yemekler yapardım bazen geceden yapardım...bir gün önceki yemeği bile masaya koydugumu hatırlamıyorum...güzel yemek yaptıgımı söylerdi eşim(bir çok kişide)

sabahları kahvaltısını hazırlardım...bazen kalkıp o hazırlardı hatta..beraber işe giderdik

cumartesi günü temizlik günümdür..yardım ederdi bana elinden geldiği kadar...bişey yapmasada toz falan alırken yanıma gelirdi..yanımda gezerdi öyle..

çamaşırları inanın ipten kurumadan toplardım ki gömlekler iyi ütü tutsun diye...eşim elini dolaba attıgında istediği kıyafet temiz ütülü olsun eksiklenmesin isterdim..

ve bu 3 ayda bir çok misafir davet ettim yemege eve..yatıya..hiç yoruldugumu bilmezdim..eşim içindi hepsi...

ama biliyormusunuz hepsi yalanmış...hepsi yalan...

ve bu pazar kahvaltısından bahsetmiştim sizlere..sabah balkonda sigara içiyorum eşim geldi..aşkım bugun ne kadar güzel bir gün..hayatımda oldugundan çok mutluyum..herşey çok daha güzel olacak bitanem dedi...yeterki bri gün beni bırakıp gitme dedi..makyaj yapıorum yanıma geldi..aşkım 10 yıl sonra nikah tazelemeye ne dersin dedi..bu sefer istediğin gelinliğide giydircem sana dedi.. o zamana benden eser kalmaz gelinlik giymye gerek yok nikah tazeleriz dedim...güle oynaya çıktık gezdik dolaştık..aşkım sana ne oldu ya...iki gün sonra boşanmak istedin benden..

dolunaycım ayrı konu açmaya gerek yok ki hayatım benimde durumum abeta dan farksız değil yani.bende 1 yıllık evliyim.bi ilişki nasıl başlarsa öyle devam ediyor ama benim eşimde çok düşkündü sensiz nefes alamam diordu bana sonra bi tartışma oldu anasını babasını getirdi ben sinir krizleri geçirdim çekin gidin evimden siz bozdunuz benim yuvamı die ağladım.ama görmen lazımdı halimi annem bi tokat atmasa belkide kendime bişey yapardım o esnada ne eşim nede kaynanam kaynatam yardım etmedi.kocamda kalorifere yaslanmış bana bıyık altından gülüyordu.bunlar ana baba emri altına girmişler çıkamıyolar sözlerinden ama sonradan pişman olacaklar bence.eşlerimizin şeytanı aileler gidin karınıza siz daha yeni evlisiniz dieceklerine oğullarını kendilerine çekiyolar.eşim gideli 4.haftanın içine girdim bide bütün borçları sırtıma yıktı gitti kredi çekmiştik onun borcu benim maaştan kesiliyor ev kirası elektrik su vs...hepsiyle mücadele etmeye çalışıyorum.kocalar az akıllı olsa ailelerine bunları yapmak için fırsat vermezler.
abetacım eşim boşanma davasını açmış prosödür üsülü polis geldi ne kadar maaş alıyosun,burdan başka ek gelirin varmı,ev kiramı senin mi,üzerinde kayıtlı mal varlığın yada bankada paran varmı ,ne kadar kira veriyosun,eşinden ayrılınca zorluk çekermisin maddi anlamda gibi sorular soruyor.buda benim anladığım kadarıyla nafaka alabilirmi alamazmı yoksulluk nafakası yani.üzerinde para mal varlık varsa ve nafaka talebin varsa onları annenin üzerine devret yoksa nafaka alman güçleşir.hayırlısı olsun hakkımızda.öptüm sizi.

canım son mesajını okuyunca inan gözlerim doldu
belli çok seviyorsun eşini ve çok şeye katlanmışsın. Ama maalesef erkekler haksız da olsa ailesi hakkında tek bir söz duymak istemiyor. İsterse dünyanın en kötü insanları olursun bir erkek tahammül edemiyor . Hele bi de bu aile gelin hakkında bak işte sürekli bizi kötülüyor oğlum seni bizden almaya çalışıyor diyorsa tamam maalesef erkek ailesine uyuyor ve o iş bitiyor.
Eşinin işyerindeki odası tek mi canım yoksa başka arkadaşları da mı var? eğer tekse git konuş derim ama zorlamadan ve biraz da alttan alarak benim de hatalarım oldu düğünde travma yaşadım bu sebeple ailene çok yüklendim diyerek.
Aslında ailesi en büyük hakaretleri ve bedduaları hakediyor ama sen biraz da numaradan da olsa ben de hatamı anladım ailen hakkında çok yargılıydım mutluluğumuzu yıkmaya değmez gibi şeyler söylesen belki yumuşar ve konuşur canım

nasıl seni o kadar severken senden vazgeçebilir .. Ya Rabb ne günlere kaldık .. Aileler böyle kolay mı yıkılacaktı .. off ne desem ne söylesem avutmaz ki seni .. Rabb'm sabırlar versn kmseye yaşatmasın

hayırlısı...hakkımızda hayırlısı neyse o olsun canım benim...bizde kredi çekip araba almıştık eşim ödüyor..evin kirasıda onun üzerine ve bir çok şey de..o ödeme yapıyor...yalnız bir kredi kartım vardı..benzini onunla alıyordu...o bu ay bana kaldı..bende bu ay baya açıldım..Allahım çok büyükki yurt dışı görevlendirmesi (parasal)yaramı sardı..
ve cuma güünü son ödeme tarihinin oldugu gün eşim bir arkadaşla kartımı göndermiş..bbende bekliorum belki öder diye:) ödememişti ben akşama ödeyecektim...arkadaşa dedimki bu işlere karışmayın lütfen gelip kendisi versin...geri verdim arkadaşa(bozulmuş olabilir ama sonuçta çek arkadaşını adam gibi konuş...ayıp ediyorsun kendin ver de)ve dedimki bi zahmet yaptıgı harcamaları ödeyip gelsin kendi versin dedim...(bu arada bana ayrılacagını söylediği gün kapatırmıştım kredi kartımı)

ve ben maaşımı hemen ayın 15inde havale ederdim onun hesabına tek elden yürütelim diye..beni bırakıp gittiğinde sadece 20 tl m vardı...çok acımasızmış ya..

canııımm..
sen bence evlilik için gayet uygun bir insansın,hatta fazlasıyla emek ve özveride bulunmuşsun..

hiç pişman olma..bu senin tarzın..ve sen mükemmel bir kadınsın...

inşallah yakın zamanda bu sıkıntılarını unutturacak çok güzel gelişmeler olur...

her işte bir hayır vardır,bazen güzel günleri görmek için skıntılı zamanlardan geçmek gerekebilir..

öyle düşün...güneşli ve bol huzurlu günlerini düşün....

sen ,sen olduktan sonra illaki

mutluluğu yakalayacaksın...

inanları tanıyamıyoruz hele erkekleri...ama içlerinde gerçekten çok iyi,anlayışı sonsuz olanlarıda var..
sen sadece sana uygun birine denk gelmemişsin...yada çok üzgünüm gerçekten sevmeyenine rastlamışsın..

bu saatten sonra ,sana hava hoş olmalı..sen evliliğin hakkını verecek olgunluktasın..

ilerde belkide bambaşka biriyle tertemiz bir sayfa açacaksın tatlım...

bembeyaz bir gül olduğunu hatırlatacak biriyle:)

ilerde bu zamanlarını aklına getirmeyeceksin bile:)

hani aklına gelirse "amma cesur bir kızmışım" demek için biraz daha güçlü olalım:)

çünkü tek bir göz yaşına bile değmez..

dolunayy..çok sagol be canım ya..yüce mevlamın sayesinde, ailemin desteğiyle ve sizlerin yardımıyla daha sağlıklı, daha mutlu ve daha güçlü olacağım..

ya yemin ederim bak sana benim banka hesabımda 20 tl vardı.ev kirasını ödemeye bir hafta defolup gitti.kömür alacaktık gitmeden 1 gün önce almadı elektrik su aidat derken geldik bu zamana.ALLAH tan az bi birkmiş param varıda da onlar imdadıma yetişti.kömürüde aldım kirayıda ödedim aidatıda verdim.canım annemde elektrikle suyu yatıracak.valla şükürki aileler yanımızda.nie bu kadar takıyoruz ki ya.bakalım bizim kadar üzülüyorlarmı onlar.belki bu yalan adaletde kazanırlar ama o eşim ve ailesi benden helallik almayınca can veremesinler.kapımda sürünürler inşallah.şöyle etrafıma bakıyorumda bizim yarımız kadar olamayanlar kocalarını fıldır fıldır parmaklarında döndürüyolar şaşıpta kalıyorum biyerlerinde kuş var sanırım bunların diorum.insanlar nelere alışmıyolarki ayrılığa alışamasınlar.takma bu kadar ya valla zamanal alışıyor insan bak.ben alıştım ama balkonda gelen giden arabalarada bakmaktan kendimi alıkoyamıyorum acaba eşim mi die. :))ama çok inat gittiya gelmez daha. :)

onların ki altın kaplama sanırım..buradn da söyleyeyim..o kocam olacak adam..beni hiç hatırlamadı diyelim..yatagıda bir kadın aldıgında ahh abeta diyecektir...sanırım biz insan sanıp degerinden fazlasını verdiğimiz için bu durumdayız:) adam bak gül gibi evini falan bıraktı...bekarlık evine döndü kardeşinin...eee eşeğe altın semer vursan eşek yine eşek:)

ha şöyleeeee:)aferim sana bitanem yaa:)
hele o anacığın nekadar üzülüyordur..sen güçlü ol ki annende ,ailende huzur bulsun...

dolunayy..çok sagol be canım ya..yüce mevlamın sayesinde, ailemin desteğiyle ve sizlerin yardımıyla daha sağlıklı, daha mutlu ve daha güçlü olacağım..

nuriye hanımcım posta kuutunuz dolmuş:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…