Ailemin yeni sorunu eşimin totosunda kurt olduğunu düşünmeleri.

E ama siz olayı çok yanlış anlamışsınız.

Bence eşinizin üstüne gitmeyin. Genel olarak ilişkinizde sıkıntı yoksa kabullenin. Üstün zekalı gibi geldi bana. Herkes gibi değil. Demek ki herkes gibi olamıyor. Rahat ettiği gibi olsun, tek koşul sizi üzmesin. Siz de alışmışsınız zaten. Bence hiç üzmeyin eşinizi.

Esiniz herkese karşı böyleyse babanız onu öyle kabul etmek zorunda. Adamın huyu bu degistiremeyebilir.
Ama babanız yaşına yakismayacak şekilde kalp kırmış. Kocaman evli barklı adamı çocuk azarlar gibi azarlamak çok ayıp. Eşinizde sabir varmis

Hiperaktiviteye benziyor, en azindan cocuklarda boyle. Yetiskinlige kadar tani konmamasi da ilginc. Okul ve askerlik hayati tahminimce zor gecmistir. Esinizin durumu torpulenebilir ama babanizinki baki kalir. Hic mi dusunmez kizimi nasil bir duruma dusuruyorum diye babaniz. Esiniz terbiyeli adammis.

Kesinlikle bitmek bilmeyen kumar isteğinin dürtü kontrol bozukluğu ile ilgili olduğunu düşünüyorum zaten. Birkaç ay önce kumarla ilgili konuşurken "ben kendimle mücadele ediyorum ailem ve evliliğim için. Bu kontrol etme mücadelesi içindeyken bırak da sana tuhaf gelen davranışlarım olsun. Dışarı sık sık çıkmak sıkılma halini telefonla gidermeye çalışmak gibi. Anlayış göster oynamıyorum ben" demişti. Bir de sıklıkla bende var olan bir kontrol bozukluğunu kendi içimde tamir etmeye çalışırken uyguladığım yöntemlerden bile şikayet ediyorsun diyor. Bilmiyorum kabullenemiyorum içten içe bu durumu sanırım. Ya da korkuyorum acaba bu kontrol bozukluğu nasıl zuhur edecek yine oynayacak mı diye. Haliyle sürekli darlıyorum sorularımla. Nereye gidiyorsun yine ne gerek var vs diye.

Bir saat boyunca babamı eleştirdi aslında. Son yirmi dakikası eşime yöneldi :)

Korkunun ecele faydası yok İdrakcim.
İstediğin kadar sorularınla adamı darla,
kontrol ettiğini zannet,olacakla öleceğe engel olamazsın,yapacağı varsa yapar.
Sen sürekli adama 'sana güvenmiyorum' mesajı verirsen bir müddet sonra kendini gerçekleştiren kehanet durumu oluşur.
Eşini olduğu gibi kabullenmediğin sürece bu evlilikte huzur bulman zor.
Oğlunu olduğu gibi kabullendin,
evladına gösterdiğin toleransın birazını da eşinin hakettiğini düşünüyorum.

Benimde yakınım aynen bu anlattığınız gibi malesef yaşıda 42 civarı sanırım.Değişmiyor bu öyle kabullenmek durumundasınız. Şahsım adına nacizane fikrim dürtü bozukluğu olduğunu düşündürdü bana.Bahsettigim tanıdığım bu arada karı koca doktorlar tedavisi olsa bence uygularlardı. yemek yerken bile hiç bişey yapmasa ayaklarını sektirir oturduğu yerde.Karsidaki insanı ciddi anlamda strese sokup rahatsız eden bir durum oluşuyor aynı ortamda bulununca.
Eşiniz zamanla yarışan veya baskı ve stres altında olduğu bir istemi çalışıyor acaba?

Eşinizi böyle kabul edeceksiniz. Evlilik fedakarlık gerektirir. Ben de kalabalık ortamları zerre sevmem, kendi aileme bile katlanamadığım oluyor. Ayrıca g... kurt olmak bir deyimdir. İngilizcede de vardır. Buradaki bazı kadınlar da amma kibarlar maşallah.

E ama siz olayı çok yanlış anlamışsınız.
Yanlış anladığımı düşünmüyorum.
Şimdi ortada bir olay var, bir adam iftar sofrasında herkesin içinde sırf ezan okundu dedi diye bir kendini bilmez tarafından it gibi azarlanıyor.
Olay bu.
Adam normalde kurtadammış, seri katilmiş, uyuşturucu baronuymuş vs bunlar başka, konuyla alakası yok.
Beybaba yediği haltı unutturmak için başka defterleri açıyor. Bunu anlamamak için çocuk olmak lazım.
Konu sahibide ilk başta eşinden yana gibi dururken annesi arıyor bunun bir güzel aklını alıyor. Şimdi ise kocamla nasıl kavga etsem onun derdinde.
Adamın sorunları olabilir. Fakat babası olarak al karşına konuş oğlum ben rahatsız oluyorum sen böyle yapınca vs milyonlarca güzel yolu var bu işi çözmenin. Ama ana tema bu değil işte. Adamı milletin içinde rezil etmiş şimdi eski defterleri açıp bahane üretiyor bu kadar basit.

Eğer hiperaktivite sorunu varsa içten gelen bir dürtüsellik olduğu için engel olamaz kendisine. Kendisi de bu durumdan şikayetçi ise doktora gidebilirsiniz ilaç veriyorlar. Ama bu insanlar da böyle yani kabullenmek bu kadar zor olmamalı. İlaç kullanmaya mecbur bırakmadan ilgilerini çekecek faaliyetlere yönlendirip zamanlarını doğru değerlendirmeleri sağlanabilir.

Ben de aynı eşiniz gibiyim dehb bozukluğum var. Olur olmaz, yapısıdır adamın. Saygı duymak eşinizi kabullenmek ve ailenize karşı savunmak zorundasınız. Ne demek ya, gezer gelir ne hakla eleştrip bağırırlar. Eşiniz sakinmiş yine şanslısınız, kıymetini bilin.

Benim eşimde öyledir. İşten eve geldikten sonra 15 er dakikalik dışarı çıkar bazen 2 kez bazen 3 kez hava alır sigara içer gelir. Bütün gün evdeysek yine keza öyle 5 6 kez kısa aralıklarla çıkar.

Kaç yillik evlisiniz adamin huyu bu insanlari degistirmeye calismak elestirmek bilmiyorum aileniz haksiz.Belliki hiperaktif esiniz o kendini niye degistirmeye calissin kendi elinde olmayan seyler icin sizler onu oyle kabul etmelisiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…