• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ailemin yeni sorunu eşimin totosunda kurt olduğunu düşünmeleri.

DEHB'in dürtü kontrol bozukluğu kısmına giriyor muhtemelen.
Dikkat dağınıklığı da tabloya eşlik ediyor.
Psikolojik destekle semptomları kontrol altına almak mümkün.
Bununla birlikte yaşam kalitesini etkilemiyorsa,
sırf aileniz eleştiriyor diye adamı tedaviye yönlendirmeyin.
Bırakın o da öyle özgün kalsın.

Fazla özgün kalmadık mı sanki ailece? Yani ben yoruldum epey. Normal bir hayat, normal bir iletişim, normal bir ilişki istiyorum. Kabullenmekte zorlanıyorum, bu da benim kusurum sanırım.

Ailenizle eşiniz arasındaki dengeyi kurmak sizin vazifeniz. Yansıtmamanızı tavsiye ederim.Herşey karşılıklı, empatik konuşuyorum.
Babanız, aileniz zor insanlar e eşiniz zaten zor. Yine yeni yeniden belinize kuvvet, dengeyi taşımak sizde.
Eşinizin halleri ise ortalama dışında, nadir görülen olduğundan kesinlikle uzman yardımı lazım. Sizlik değil, sizden daraldığından değil. Bir çeşit rahatsızlık olabilir. Belki çözülse, hayatınız çok daha rahat olabilir. Bal kaymak demiyorum ama en azından daha sorunsuz. Bana göre çocuğunuzla yeterince ilgilenemiyor olmasının altında da bu sebep yatıyor. Sıkılıyor

Zaten sıkıldığının farkındayım. Ben kişisel algılamıyorum artık ama oğlumuz söz konusu olunca biraz kendini törpülemesi gerektiğini düşünüyorum. Ya da sosyal ortamlarda daha kontrollü olabilir.

Annen babanin saygisizligini ortbas etmek icin esinin davranisini bahane etmis. Cok da rahatsiz olmuyorlardir gidip gelmemezlik yapmiyordur sonucta.
Yerinde duramama olayi benim esimde de var ama o sigara ictiginden dolayi boyle. Bir sey anlatirken sigara icmeye gider, dinlemiyorsun diye soylenirim acitasyon yaparim ki bir daha sohbetin bitmesini beklesin diye. Eger ortamdan rahatsiz olsa markete kadar giderdi herhalde. Bence esin bulundugu ortamdan rahatsiz oluyor, tepkisini bu sekilde gosteriyor

eşim ailemle tanışmaya geldiğinde otururken biraz stresten, biraz da uzun oturmaktan sürekli ayağını salladı durdu.

öyle ki onunla aynı koltukta oturan kardeşim bir iki kere ‘deprem mi oluyor ya? he yok pardon’
falan dedi.

sonra evden çıkar çıkmaz annem bu iş bitti dedi.
ben stres falan anlamam, bu adam manyak.
26 yaşında, üniversite okumuş yüksek mühendis, toplum içinde bacağına sahip çıkamıyorsa, davranış bozukluğu vardır.
daha kim bilir neleri vardır,
zaten sinirli de bir tipe benziyor.
kızım sen rahata alıştın olmaz dedi.
:)

7 yıllık sevgilim adam, evlilik yoluna girmişiz. bacağını salladı diye vazgeçmem gerekiyordu

evlenene kadar bir sürü kulp takılsa da, evlendikten sonra saygılı bir ilişkileri var.

evlendiğimden beri eşimin sinirli olduğunu hala söylüyor annem. hatta arada dayak yiyip sustugumu falan zannediyor 🤣
vaktiyle kuramadığı anne-kız ilişkisinin pişmanlığı sanırım, bir şey olsa da söylemeyeceğimi bildiği için kendince ağzımı arıyor da olabilir 🤷🏻‍♀️ umursamıyorum.

direkt olarak ona söylenen bir şey olmadığı için eşim hiç birini bilmiyor.
gerek görmedim.

yoktan yere canını sıkma boşver.
bence hiç açma bile konuyu. biz analarımızın babalarımızın nelerinden memnun değiliz ama susuyoruz.
onlar da susar zamanla.

Benim eşim de böyledir günde en az 4 kere ben arabaya gidip geliyorum der,markete ayrı çıkar çöp atmaya ayrı. Adam hiperaktif neden ailen kabullenmiyor bu onun yapısı. Ayrıca eşiniz sukredin ki babanızın patavatsizligina bir şey demiyor. Yoksa patavatsızlık da babanızın yapısı önce o değişsin o zaman

Ben biraz eşiniz gibiyim .Sevmediğim yada stresli olacağım kişiler veya ortam varsa ve bulunmak durumundaysam daha da artıyor ama ben oyle çıkıp dışarı değilde habire ya mutfağa vs ,tuvalete şuraya buraya giderim oğlum olduğundan beri de hep onun peşinde dolanıyorum .Bunun dışında da sürekli aynı yerde oturmak yoruyo beni .Misafir de gelse ,çok sevdiğim insanlarda olsa illaki bu bahaneyle kalkıp 2 dk evde turlarim .Tabi bunu çok sıkıldım diye değilde sur çocuklara oyuncak getireyim ,ay dur çaydanlığın altını açayım ,yok peçete getireyim vs diye yaparım .
Ve evet karşımdaki insan uzun uzun ve gereksiz şeyler anlstirsa otomatik olarak aklım almıyor bibyerden sonrasını dikkatimi veremiyorum .Mesela kv yıllardır çocuklarını nasıl fedakarlıkla büyüttüğünü anlatmaya kalkar .5 dk sonra sor ne anlattı diye duymuyorum .
Ailenizle gergin bir ilişki var ya hani acaba eşiniz o stresten mi daha da hareketleniyor acaba

Ben öyleyim. Değil aynı yerde,ayni odada yarim saatten fazla durmam. Apartmanim asansörlü
Markete inerim eve gelirim. Sonra bir daha inerim. Sonra kopegi gezdiririm. Hep cikmak icin bahane var. Sonra sigara almaya giderim. Az evel mutfakta sigara ictim simdi yatak odasındayim ve yine mutfaga geccem. Sonra da asagiya incem. Oysa az evel kopegi indirmistim🤣 filmleri izlemem sonuna kadar bazen. Oturdugum lokanta ve kafede sıkılırım. Yemek bitti mi hadi gidelim moduna gecerim. Hayir doymusuz neden oturcaz ki daha?
Bitek kaynanamda sıkılıyorum apartmani eski bina asansör yok. Onda da 3 4 defa balkona çıkıyorum.
Bu arada benim kaynanamda böyle
Gelin kaynana topragindan oluyor dedikleri dogru galiba
Bunun cidden caresi yok ama yapı meselesi bu.demekki kanı pozitif ondan da olabilir. Ya da cok mu zeki. Ben kendim icin zeki diyemicem ama ordan oraya dolanirken anlatılanı anlarım. Cevaplarım. Cevaplamasam da duyarım ve sonra yaparim. Ayni anda 2 3 isle ugrasirim yani

Bana da mesela dinliyo musun sen beni derler evet ben seni dinliyorum . Sonra ne oldu derim. Zannediyor ki dinlemiyorum karşı taraf
En son sence napsam der hemen yorum yapabilirim çünkü dinliyorum yani onu. Bu huylar baska insanlari geriyor ama biliyorum. Yerinde duramamak.
Her dakika biseler yapmak istiyorum ben.
Suraya gidelim buraya gidelim esim en son bana git sokakta bir kulübe yap orda takıl dedi manyak :D
Ee hayat zaten sıkıcı bazi muhabbetler de bayıcı :D

Açık konuşayım eşinizin yerinde olsam o iftar sofrasında herkesin içinde öyle rezil edilsem ya oracıkta büyük arıza çıkarır hadlerini bildirirdim, yada sakince direk size döner ya bu insanlarla bir daha asla konuşmamak üzere benimle buradan çıkar evimize gidersin yada burada kalırsın benimle işin biter derdim.
Eşiniz yüzde yüz haklı.
Ama herkes alışmış tabi burada erkek olduğu için otomatikman suçlu...
Orada azarlanan siz azarlayanda kayınbabanız olsaydı burada yorumlar çook farklı olurdu bunu hepimiz biliyoruz. Hatta eşin seni ailesine ezdiriyor diye şimdiye on defa boşatmışlardı seni. Erkek karısını ailesine karşı savunacak ama kadın kocası it gibi azarlanırken sessizce oturacak ve kocasından alttan almasını bekleyecek... Ne güzel adalete bak!
Bu arada eşinizin problemi ile ilgili olarak bu bir takıntı bir psikolojik bişey olabilir. Belkide adam cidden darlanıyordur duramıyor çıkıyordur dışarı. Hemen buradan vurmaya çalışmayın bence.
Kaldıki eşinizin bu sorunlarının öne sürülmesinin nedeni babanızın yediği haltı unutturma ve dikkati başka yöne çekme çabalarından başka bir şey değil. Yoksa eşinizin yerinde durmaması ile iftar sofrasında herkesin içinde adamı azarlamakla ne alakası var?
Sizde şimdi eşimle nasıl kavga etsem onu soruyorsunuz... bravo.

Esinizin ailenize karşı saygısızlığı,kırmışlığı ve bunları bile bile yapmışlığı var mı?sadece bu anlattıklarınız ise ben abartılacak bişey göremedim.nefret etme sebebi değil. İnsanları olduğu gibi kabul etmek lazım

Başta eşinize hak verirken sonra telefonda annenizin ama o da öyle demesiyle siz de eşinize karşı durmuşsunuz. Kusura bakmayın ama ailenize önüne kendi çekirdek ailenizi koymadıkça daha çok konunuz olacak.

Akşam yemeğine misafir gelmesi taş çatlasa 3 saat sürer, bu sere içinde evine misafir olduğum kişinin bir kac kez hava almaya çıkması beni aşırı huzursuz eder rahat hissedemem yani rahatsızlık verdigimi bile düşünür bir daha da misafir olmak istemem açıkçası . Eşiniz en azından babanız geldiğinde 2 saat dışarı çıkmamayı öğrensin . Babanızı haklı buldum o konuda ama iftar sofrasında eşinize bağırmasının hiç bir haklılık payı yok .

Back