- 18 Eylül 2013
- 1.549
- 3.201
- 333
- Konu Sahibi Idrakyollariiltihabi
-
DEHB'in dürtü kontrol bozukluğu kısmına giriyor muhtemelen.
Dikkat dağınıklığı da tabloya eşlik ediyor.
Psikolojik destekle semptomları kontrol altına almak mümkün.
Bununla birlikte yaşam kalitesini etkilemiyorsa,
sırf aileniz eleştiriyor diye adamı tedaviye yönlendirmeyin.
Bırakın o da öyle özgün kalsın.
Eşinin hiperaktif olduğu apaçık ortada. Neden ailen bunu kabullenemiyor?
Hiperaktif insanlar kapalı ortamda uzun süre duramazlar. Hareketsiz duramazlar. Bunun çocuk gibi olmakla ilgisi yok.
Bir iş arkadaşımız vardı aynen böyle anlattığın gibi. Eşimin bölümündeydi.
Daha önce barda, tatil beldelerinde falan çalışmış. Ailesi düzgün bir işi olsun istemiş. 1 sene dayanabildi sanırım. Kapalı, masabaşı ortamda yapamadı.
Oğlunda da benzer bir problem vardı yanlış hatırlamıyorsam.
Hiperaktif olduğunu düşünmüyorum. Yorgun ve keyifsiz ise oturur gayet. Ya da ilgisini çeken bir şey okuyor ve araştırıyor ise. Fiziksel hareketlilik yok. Daha çok dürtü bozukluğu gibi. Odaklanma sorunu gibi.
Eşiniz ADHD diye bağırıyor. Dikkat dağınıklığı ve hiperaktivite bozukluğu. Şimdiye kadar teşhis edilmemiş olması çok ilginç. Bu derece bir ADHD ile Tedavi olmadan Evliliği ve işi yürütebilmesi de çok ilginç. Derhal bir psikiyatrik destek almalı. Bu elinde olan ve kontrol edebileceği birşey değil. Sizin nefes almanız gibi o da hareket etme yer değiştirme ihtiyacı var. Bu benim yazdıklarınızdan çıkan gözlemim. Muayene eden uzman en doğrusunu söyleyecektir. Böyle yaşamak zorunda değil.
DEHB'in dürtü kontrol bozukluğu kısmına giriyor muhtemelen.
Dikkat dağınıklığı da tabloya eşlik ediyor.
Psikolojik destekle semptomları kontrol altına almak mümkün.
Bununla birlikte yaşam kalitesini etkilemiyorsa,
sırf aileniz eleştiriyor diye adamı tedaviye yönlendirmeyin.
Bırakın o da öyle özgün kalsın.
ynai kusura bakmayın ama garip olan ve dengesiz olan babnız ,
adam oruç açıldı ezan okundu diyor ama neymiş adam yerinde duramıyor diye sesini yukseltıyor babanız ,
benım kocam eniştem kız kardeşimin kocası yemekten sonra yatacak yer için yarış yaparlar çünkü herkes yemek sonrası dinlenir çaya kadar uyur horlarlar bile
diğer enişte yemek sonrası illa bir market yapar tur atar gelir giderken birşey istiyormusunuz diye tektek sorar ,
misafirde gelse biz onun evinede gitsek bu bu şekilde ,
hee bız onları öyle kabul ettik öyle seviyoruz , çünkü geldikleri evi seviyorlar ve rahat ediyorlar ,
benım eşim annesigile gitse hiç yatıp uzandıgını görmedim , neymiş babaya saygısızlık ,
onlarda 2 saatta gidelim istersen der , benım annemde 5 saat otursa yani yatsa eve gidelim demez
ben sizin ailenizi hatalı buldum ,
Peki kayınpederin de eşinin yaptığını yapıyor mu? Misafir varken kalkıp gitmek... düğün ortamında devamlı sigara içmeye çıkmak??
Haha eskiden bende oyleydimde bebelerden sonra bi sakince oturayim diye bakiyorum bazen:) oh sakince biri kek borek yapsada cayla yesekbende markete degilde kacabilirsem bahceye kaciyorum.
konusahibin kocasi nasil bilemem ama o an- helede evde cok kisi varsa- kafam kaldirmiyor. iste senin o sohbet vs. dedigin benim beynimi zonklatiyor. ben bu sorun yüzünden insanlarla calismiyorum. dosyalarim ve ben mutluyuz :) her 30 dakika -1 saatde bir mecbur kalkiyorum yerimden- yoksa sallanmaya, degisik degisik haraketler yapamaya basliyorum. icimde volkan kayniyor resmen.
yani bende böyle- micmisim sobetine. banane kek, cay- beni strese sokuyor. ucakta bile geziniyorum
Ailem beni olduğum gibi kabul etmedi yıllarca eşimi hiç etmezler :) herkes onların istediği gibi davranmalı ve yaşamalı çünkü. Valla kütüğümü kuala lumpura aldırmak istiyorum. Yıldım.
Psikolojik nedenleri var elbette ama..
Herkesi dizayn edemezsiniz.
Babanızın yaptığının da eşinizin yaptığının da sorumlusu siz değilsiniz.
Bunları yüklenmeyin boşuna.
Olmuyorsa olmuyordur.
Eşinize de yüklenmeyin.
Her şey çok normal, çok sağlıklı da bir adamın sıkılıp kaçması mı olay oldu?
İçsel olarak kabul görmediği için verdiği tepkiler gibi duruyor.
Babamda da var eşinizinkine benzer huylar.
Annemin tarafa gideriz mesela teyzemlere veya dayımlara... babam bir bahaneyle erkenden çıkar.
Biz muhabbete devam :)
Babam üstün zekalı ve biraz tahammül sınırı düşük. Sığ muhabbetlere hiç gelemez günlük olaylardan konuşamaz filan :)
bir süre sonra eziyete dönüşüyor onun için.
Ailenize eşinizi malzeme yapmayın.
Annenizi konuşturmayın.
Baban ayıp etti diyerek lafını bir güzel sokuyor.
Eşinize karşı nasıl ailenizin hatalarını kapatmak için dik duruyorsanız, eşinizin de hataları veya kusurları, her neyse, için ailenize karşı dik durun. Savunun demiyorum ama konuşturmayın.
Ona da yardımcı olmaya çalışın. sosyal uyumsuzluk için..
Evet oyun terapisi eğitiminde DEHB için yararlı nefes-beden egzersizleri ve basit oyunlar öğrenmiştik.Okuduğum gibi ADHD dedim. Birkaç öğrencim var aynı eşiniz gibi, ellerinde değil yavrucakların. Kafa hızlı çalıştığı için fiziksel olarak bir bunalma hali geliyor. Psikoloğa gitmez demişsiniz tekrar tekrar, en azından biraz beynini durultacak nefes, meditasyon vs. yapabilirse misafirlik durumlarında biraz daha kontrolü olabilir. Benim yaptırdığım egzersizler var ufak tefek hem müziğe dayalı hem müziksiz, çok faydasını gördüm.
Adamın yapısı böyle, çocuklukta çözülmesi daha kolay olurdu. Sadece hayatını etkiliyorsa sorunun farkına varıp sorumluluk alması lazım biraz daha.
Siz canınızı sıkmayın, belki oğlunuzun durumu belli olduktan sonra eşiniz de oğlunuzla beraber yavaş yavaş şekillenir
Haha eskiden bende oyleydimde bebelerden sonra bi sakince oturayim diye bakiyorum bazen:) oh sakince biri kek borek yapsada cayla yesek
Saka bi yana bi cok insan belki skliyordur o ortamlardan ayip olmasin diye dayaniyordur belki.
Eşinizde teşhis konmamış DEHB olduğunu düşünüyorum.
Oğlunuzun durumu da muhtemelen genetik.
Anne ve babanızın eşinize karşı olan tavrı çok rahatsız edici.
Babaya söylenecek söz yok.
Anne de 'eşin kusura bakmasın' diye
başlayıp lafları sokuyor.
Her ne sebeple olursa olsun,ailem dahil,benim bulunduğum ortamda,
hiçkimse eşimin ne yüzüne,ne gıyabında böyle konuşamaz.
Kusura bakmayın ama annenizde kendisiyle ters düşüyor. Baban işte böyle kabul ediver diyor. Çünkü babanızın huyu buymuş. Eşinizinki de huy değil mi sonuçta? Babanız kimse için kendisini değiştirmesin ama eşiniz değişsin öyle mi? Bence adaletsizlik. Tamam eşiniz anlattığınıza göre zor bir karakter. Ama hoş gorulmeyecek kadar değil. Babanizin yaptığı daha ayıp. Eşiniz hatiriniz için kırıldığını bile belli etmemiş. Sizde onu kırmayın bence. Bırakın nasıl rahat ediyorsa öyle yaşasın
seni seviyoruz idrak..
kişisel gelişim kitaplarındaki gibi yüzeysel gelmesin ama sen de kendini sev.
Telefonda da konuşturma İdrakcim.Ben eşimi asla ezdirmiyorum. Koruyucuyum fazlasıyla ki annem bundan rahatsız. Hiçbir hatasını kabul etmiyorsun diyor ki ben de hatası beni ilgilendirir sizi değil diyorum. Bu mevzu farklı. Bu durumdan ben de rahatsızım ve çözüm arıyorum.
Babama diyecek hiçbir şey yok. Onunla ilgili konuşmak istemiyorum çok fazla. Saygısız evet.
İlaç konusunda sizden biraz daha farklı düşünüyorum.öyle- zaten verilen Psychostimulanz haplari cokda sevimli degil.
ben bile isteye yutmam cocugumunda yutmasina asla izin vermem mesela.
adamin kimseye zarar yok
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?