Ailemin yeni sorunu eşimin totosunda kurt olduğunu düşünmeleri.

Evde misafir varken sürekli bir şeyleri bahane edip dışarı çıksa eşim arıza çıkarırım ben. Çocuk değil sonuçta 36 yaşında adam hareketleri kontrol edebilmeli. Bana yapılmasını istemediğim şeyi başkasınada yapmam. Düpedüz saygısızlık misafiri bırakıp sürekli dışarı kaçmak.

Eşinizde bipolar bozukluk olabilir mi? Böyle bir durum var mı anlattıklarınıza bakarak aklıma geldi...
Bipolar cok ciddi bi rahatsızlık,
Nurseli İdiz de var o hastalık,
2 donemi var manik donemi aşırı enerjik ,hayat dolu oluyorlar.
Bi donem depresif donem onda feci depresyondalar.Banyo bile yapmak istemiyrlar.
Burda enerjikmiş hep sanırım esi.

Ya bu hususta biz ailece anormaliz. Ben dizi izleyemem uzun süre aynı aktiviteyi yapamam. Her şeyden çabuk sıkılırım. Ancak sosyal ortamlarda uyum sağlarım. Kontrollüyüm. Eşim ve oğlum kontrolsüzler :)

Kusura bakmayın ama annenizde kendisiyle ters düşüyor. Baban işte böyle kabul ediver diyor. Çünkü babanızın huyu buymuş. Eşinizinki de huy değil mi sonuçta? Babanız kimse için kendisini değiştirmesin ama eşiniz değişsin öyle mi? Bence adaletsizlik. Tamam eşiniz anlattığınıza göre zor bir karakter. Ama hoş gorulmeyecek kadar değil. Babanizin yaptığı daha ayıp. Eşiniz hatiriniz için kırıldığını bile belli etmemiş. Sizde onu kırmayın bence. Bırakın nasıl rahat ediyorsa öyle yaşasın

Muhtemelen bir tık ileri olduğu için değişik tavırları var

Ben senin oğlanın da üstün zekalı olduğunu düşünüyorum zaten

Oğlan perşembe günü gidiyor artık düzgün bir uzmana. Nihayet. Ölüm kalım olmazsa onun durumu kesinleşecek en azından.

Eşim ve ben ruh hastasıyız.

Eşiniz ADHD diye bağırıyor. Dikkat dağınıklığı ve hiperaktivite bozukluğu. Şimdiye kadar teşhis edilmemiş olması çok ilginç. Bu derece bir ADHD ile Tedavi olmadan Evliliği ve işi yürütebilmesi de çok ilginç. Derhal bir psikiyatrik destek almalı. Bu elinde olan ve kontrol edebileceği birşey değil. Sizin nefes almanız gibi o da hareket etme yer değiştirme ihtiyacı var. Bu benim yazdıklarınızdan çıkan gözlemim. Muayene eden uzman en doğrusunu söyleyecektir. Böyle yaşamak zorunda değil.

Eşim çözülebilir her şeyi ertelemeyi yaşam biçimi haline getirdiği için bir de bunu eklemeyeceğim hadi yap listesine. Yapmayacak çünkü.

Eşimden umudum var, o yüzden ilişkimizi de etkileyen bir konuyu değiştirsin dikkat etsin istiyorum. Babamdan umudum yok. Yok hükmünde kendisi. O yüzden onu geçiştirdim kayırdığımdan değil.

Eşinizden yana probleminiz olabilir. Hoşunuza da gitmeyebilir bu çok normal. Ancak bu sizin ve eşinizin arasında bir konu. Çözümü beraber bulacaksınız.

Ancak annenizle eşinizi, bu konu hakkında 1 saat telefonda çekiştirmeniz de bir o kadar yanlış bence.
Eşinizi farkında olmadan aileniz karşınızda eziyorsunuz. Ve böyle bir ortamda eşinize saygı duymaları çok zor. O zamanda laflarını bilmeden böyle konuşmayı kendilerinde hak görüyorlar.

Son düzenleme:
Oğlan perşembe günü gidiyor artık düzgün bir uzmana. Nihayet. Ölüm kalım olmazsa onun durumu kesinleşecek en azından.

Eşim ve ben ruh hastasıyız.
seni seviyoruz idrak..
kişisel gelişim kitaplarındaki gibi yüzeysel gelmesin ama sen de kendini sev.

Hiperaktif olduğunu düşünmüyorum. Yorgun ve keyifsiz ise oturur gayet. Ya da ilgisini çeken bir şey okuyor ve araştırıyor ise. Fiziksel hareketlilik yok. Daha çok dürtü bozukluğu gibi. Odaklanma sorunu gibi.
DEHB'in dürtü kontrol bozukluğu kısmına giriyor muhtemelen.
Dikkat dağınıklığı da tabloya eşlik ediyor.
Psikolojik destekle semptomları kontrol altına almak mümkün.
Bununla birlikte yaşam kalitesini etkilemiyorsa,
sırf aileniz eleştiriyor diye adamı tedaviye yönlendirmeyin.
Bırakın o da öyle özgün kalsın.

Aslında büyük ölçüde başarmıştım ailemden etkilenmemeyi ancak henüz dört gün önce ailemle bir sorun yaşamadan, eşimle bu durumu konuştuğumuz ve üstüne bu yaşandığı için açtım konuyu. Sadece ailemle ilgili değil konu.

Çocuk olsa doktora götürün hiperaktivitesi var diyeceğim ama bu saatten sonra kimse gitmez. Babanız sinirliymiş. Eşinizi nasıl olduğu gibi kabul ettiyseniz babanıza da aynı toleransı vermelisiniz. Az az görüşürsünüz o ayrı konu. Yine de olan size olmasın çok yormayın kenfinixi. Soran olursa, bu da benim dersinix .

Evet bu kısma takıldım ben de zaten. Şu an doğru değil eşimle bunu konuşmam ve kendimi tutmaya çalışıyorum. İnşallah başarırım.

Üstte bir arkadaşa yazdım kontrol hastalığı var bende zaten. Ailemde de var maalesef.

Ailenizle eşiniz arasındaki dengeyi kurmak sizin vazifeniz. Yansıtmamanızı tavsiye ederim.Herşey karşılıklı, empatik konuşuyorum.
Babanız, aileniz zor insanlar e eşiniz zaten zor. Yine yeni yeniden belinize kuvvet, dengeyi taşımak sizde.
Eşinizin halleri ise ortalama dışında, nadir görülen olduğundan kesinlikle uzman yardımı lazım. Sizlik değil, sizden daraldığından değil. Bir çeşit rahatsızlık olabilir. Belki çözülse, hayatınız çok daha rahat olabilir. Bal kaymak demiyorum ama en azından daha sorunsuz. Bana göre çocuğunuzla yeterince ilgilenemiyor olmasının altında da bu sebep yatıyor. Sıkılıyor

Eşim de öyle. Sofrada uzun uzun oturmaz kaçar gibi yer ve hemen kalkar. Öyle yemek ve çay keyfi yapamayız :) oğlum da öyle. Esasında ben de öyleyim ama ben daha kontrollüyüm.

Ben de biraz eşiniz gibiyim, hiçbir zaman tek bişeyle ilgilenemem, aynı anda 2-3-5 şeyle birden ilgilenirim, ama hepsiyle de tam ilgilenebilmek gibi enteresan bi yeteneğim var, biriyle konuşurken aynı zamanda tv deki filmi takip edebilir, başka biriyle mesajlaşabilir, önümdeki text'i okuyabilirim, ve tüm bunları hiçbirşeyi kaçırmadan yapabiliyorum.. Okuldayken de böyleydim, yanımdaki arkadaşımla konuşurken (uzun süre derste oturmaktan sıkılırdım), bi anda hocanın sorduğu soruyu pür dikkat dinlemişim gibi kalkıp cevaplayabilirdim.. İlkokuldan beri farkedilen bu durum önce psikologlara (konsantrasyon sorunu), sonra bu çocuk fazla zekadan böyle diye IQ testlerine özel eğitimlere falan yönlendirildim.. IQ testlerim deha seviyesinde çıkmıştı. Bir ortamda uzun süre kaldığımda sıkılırım, misafir varken de bu değişmez, o sebeple aile ziyaretlerinde beni biraz zorlayan bu durumu sigara bahanesiyle ortamdan sık sık uzaklaşarak çözümledim. Ama dışarı çıkıp dolaşma falan yapmıyorum tabi misafirlikteyken ya da evde misafir varken, çok çok mutfağa balkona falan kaçıyorum.. Bir de bu durum ortamdan çok hoşlanmadığım zamanlarda daha çok oluyor.. Eşimle göz göze gelirim direk anlar sıkıldığımı ve beni bi şekilde kaçırır ordan. Bence eşinize en azından aile ziyaretlerinde sokağa değil de balkona falan çıkmasını söyleyin..

Kendi ailesinin yanında da böyle. Ben zaten aileme garezi olduğunu düşünmüyorum ki. Çözüme yanaşmıyor eşim. Kontrol etmeye çabalamıyor. Genel tutumu böyle.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…