- 16 Temmuz 2010
- 19.693
- 55.172
- 798
- Konu Sahibi Idrakyollariiltihabi
-
Bipolar cok ciddi bi rahatsızlık,Eşinizde bipolar bozukluk olabilir mi? Böyle bir durum var mı anlattıklarınıza bakarak aklıma geldi...
Ben de böyleyim, şimdi biraz oturttum ama lisede bile canım sıkılınca tuvalete gidicem diye çıkar bahçede tur atar gelirdim ahshajsh
O yüzden eşinizi çok haksız bulamadım ya o da kişilik özelliği : D
Aileniz aşırı mükemmeliyetçi değil mi?
Kusura bakmayın ama annenizde kendisiyle ters düşüyor. Baban işte böyle kabul ediver diyor. Çünkü babanızın huyu buymuş. Eşinizinki de huy değil mi sonuçta? Babanız kimse için kendisini değiştirmesin ama eşiniz değişsin öyle mi? Bence adaletsizlik. Tamam eşiniz anlattığınıza göre zor bir karakter. Ama hoş gorulmeyecek kadar değil. Babanizin yaptığı daha ayıp. Eşiniz hatiriniz için kırıldığını bile belli etmemiş. Sizde onu kırmayın bence. Bırakın nasıl rahat ediyorsa öyle yaşasınBugün aynısını anneme söyledim. Babamın eşime yaptığını kayınvalidem bana yapsa neler yapacağımı biliyorsun değil mi dedim. Haklısın ama baban bu işte değişmiyor dedi. Tepki vermekle düzeleceğini bilsem vereyim. İşe yaramayacak. Kendi öz çocuklarının ruh sağlığını itina ile bozan adam damadına mı anlayışlı olacak. İki üç ayda bir görüşüyoruz babamla böyle çözüm buldum.
Muhtemelen bir tık ileri olduğu için değişik tavırları var
Ben senin oğlanın da üstün zekalı olduğunu düşünüyorum zaten
Merhaba hatunlar.
Bir sağlık problemi olan parazitten bahsetmiyorum tabi ki. Mecazi anlamda kullanılan, "totosunda kurt mu var yerinde duramıyor bu" cümlesinde bahsi geçen kurt yeni sorunumuz. Allah herkese böyle insanı tertemiz delirten dertler versin tabi.
Az evvel annemle, beynimin usul usul bağırsaklarıma doğru akmasına sebep olan bir konuşma yaptık telefonda. Tam bir saat sürdü. Öyle ki sonlara doğru "anne beni evlatlıktan reddedin lütfen" dersem orucum bozulur mu diye düşünmeye başladım.
Efenim sevgili eşim ve ailem pek bir araya gelmezler. Babam eşimi sevmiyor. Oldukça kırıcı ve patavatsız olduğu için de en sağlıklısı pek bir araya gelmemeleri. Ancak uzun zamandır görüşmüyor olmalarının ardından önceki gün teyzemde bir araya geldik. İftar davetine icabet etmek durumunda kaldık. İftar sofrasında eşim ezan okundu baba dediği için (gerçekten okunmuştu) tvdeki ezan sonradan okunmaya başladığı için (öncekini babam duymamış) oldukça sert bir üslupla onca insanın arasında eşime bağırdı. Orucumuzu yakacaktın vs diye. Eşim de her zamanki gibi alttan aldı ve baba okunmuştu dedi. Sonrasında sustu. Çok gerildim ama konu bir şekilde kapandı. Babamın genel tutumu bu zaten. Eve dönünce eşime "babamın kusuruna bakma tanıyorsun sen de" dedim. Bu hususlarda anlayışlıdır konuyu uzatmadı aman boşver dedi kapattı ama kırıldığını biliyorum.
Gelelim ailemin sorununa. Bugün annem aradı. Baban patavatsız kusura bakmasın eşin, hep böyleydi dengesiz işte vs dedi. Ardından ekledi. Eşine sinir oluyor çünkü eşin beş yaşında çocuk gibi davranıyor dedi. Sebebini sordum söyledi o da.
Benim eşimin, benim de sinirimi oldukça bozan bir davranış bozukluğu var. Yerinde duramıyor. Bir misafir gelse de en az üç kere dışarı çıkıp hava alıp gelir. Markete gider dolaşır vs. Çok durmaz ama muhakkak çıkar dışarı. Biz evde yalnızken de aynı. Sürekli dolaşmaya çıkar. Ya da sohbet ederken yüzünde "darlandım ben" ifadesini görürüm. Duramaz, oturup dinleyemez mutfağa gider sigara alır ya da başka bir şeyle daha ilgilenir. Tuhaf olan anlattığını da algılar ancak dikkatle dinlemiyor gibi görünür. Uzun süre aynı yerde Oturmaz. Geçenlerde bu konu ile ilgili konuştum onunla. "bak 36 yaşında adamsın. Çocuk gibi davranma. Bir toplulukta sürekli bir yerlere gidip dolaşma. Sıkılsan da insanlara saygıdan tahammül Göster" dedim. Doğru haklısın dedi ama bir şey değişmedi.
İftar yemeğinde yine "ben bir sigara almaya gideyim" diye çıktı. Ailem bendeyken de "sigara alayım" "marketten bir şeyler alayım" sebepleri ile üç kez belli aralıklarla çıktı. Ben alıştım bu haline. Evlendiğimizden beri böyle. Uzun süre aynı ortamda kalamıyor çıkıp hava alma ihtiyacı hissediyor.
Ancak ailem, özellikle babam bu durumdan Rahatsız oluyormuş ve çocuk gibi davrandığını olgun olmadığını söylüyorlar. Yahu adamın totosunda var olduğunu iddia ettikleri kurdu mu alayım ne yapayım. Uyardım, konuştum etki etmedi.
Genel olarak ben de rahatsızım aslında bu durumdan. Bir şey anlatırım dikkatini vermez bir an evvel kalkıp gitme eğiliminde olur. Uzun süren filmleri İzlemez sıkılır. Aynı ortamda uzun süre durmaz. Hep bir yerlere yetişecekmiş gibi bir hali vardır. Bazen iple bağlamak istiyorum bir şey anlatırken. Hatta o ipi boğaz kısmında biraz daha sıkıca bağlasam... Ümüğü falan sıkışsa iyice.
Ben ailem ve eşim arasında kalmaya alıştığımı sanıyordum ama yine aşırı bunaldım. Şimdi fevri davranıp eşimle konuşup ardı ardına uyarıları sıralamak geliyor içimden ama önce objektif yorumlar almak istedim. Bir büyük kavga daha etmeyelim diye. Değerli fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim. Çevrenizde böyle kurtlu tipler var mı? Gerçekten saygısızlık mı yaptığı? Ben ne tepki vermeliyim bu durumda. Şimdiden teşekkürler yorumlarınız için.
Eşiniz bir terbiyesizlik yapmıyor en azından bunun farkındasınız.. Sadece kontrol edemiyor..
Bence problemli olan biraz babanız eşinizin yerinde olsam bana toplum içerisinde ters konuşan bir insanla en ufak bir diyaloğa girmem aynı masayada oturmam.. Belli ki eşinizin hiperaktivite gibi kontrol edemediği bir sıkıntısı var.. Bu çözülebilir bir şey..
Eşimden umudum var, o yüzden ilişkimizi de etkileyen bir konuyu değiştirsin dikkat etsin istiyorum. Babamdan umudum yok. Yok hükmünde kendisi. O yüzden onu geçiştirdim kayırdığımdan değil.
seni seviyoruz idrak..Oğlan perşembe günü gidiyor artık düzgün bir uzmana. Nihayet. Ölüm kalım olmazsa onun durumu kesinleşecek en azından.
Eşim ve ben ruh hastasıyız.
DEHB'in dürtü kontrol bozukluğu kısmına giriyor muhtemelen.Hiperaktif olduğunu düşünmüyorum. Yorgun ve keyifsiz ise oturur gayet. Ya da ilgisini çeken bir şey okuyor ve araştırıyor ise. Fiziksel hareketlilik yok. Daha çok dürtü bozukluğu gibi. Odaklanma sorunu gibi.
Eşinizin hareketlerini ailenizin ya da kendinizin isteklerine göre kısıtlayamazsınız. Siz darlıyorsunuz diye koskoca adam değiştmezsen ki. İstiyorsa psikoterapi alır.
Ben de @damdan gibi düşünüyorum. O yüzden dikkat dağınıklığı yaşıyor muhtemelen.
Siz ailenizin görüşlerini daha az takmaya başladığınızda daha huzurlu olacaksınız.
Aynı şekilde babam eşime toplum içinde bağarsa alttan almazdı en iyi ihtimalle ortamı terkederdi. Eşiniz gayet ılımlı yaklaşmış , babanızın yaptığı çok ayıp buradan sinir oldum.
Esinize gelince ailenizin rahatsız oluyor kısmı çokda önemli değil yani onu o şekilde kabul edip saygı duymak zorundalar.
Sizin de annenizle konuşmanızın etkisiyle eşinize bir şekilde bilenip bu konuyu şuan açmanız doğru değil bence. Zaten daha önce de konuşmuşsunuz çokta engel olabileceği birşey değil gibi.
Çok rahatsız oluyorsanız kimsenin bu konudaki düşüncesinin etkisinde kalmadan daha sonra kavgaya sebep vermeden normal bir şekilde konusunu tekrardan belki psikolojik bir şeydir, düzelir mi doktor yardımıyla eşinizle bunun üzerinde durabilirsiniz. Ama onu olduğu gibi kabul etmeniz en güzeli.
Eşinizde bir gariplik yok. Kimisi evden dışarı çıkmaz kimisi üç defa çöp atmaya çıkar. Yalnız anneniz çok garip. Bu durumdan dolayı eşinizle konuşmayı düşündüğünüz için siz çok garipsiniz. Konularınızı biliyorum. Başkaları adına utanıyorum sürekli diyordunuz. Control freak olmuşsunuz ailecek. Eşinizin yerinde olsam çok fena bozulurdum bu tarz müdahalelere.
kaç yıllık evlisiniz ? En zoru da ailenle eşinin arasında kalmak seni yorar.
Ne denir bilemiyorum Allah idare etme sabri versin inşallah. Eşinizin bu durumu üzücü. Siz alışmışsınız normal kabul etmişsiniz ama bu şekilde zor, hayat kalitesi olumsuz yönde etkilenir. DEHB, kaçış sendromu, dürtü bozukluğu... Anlattığınız durum bende bunları çağrıştırdı. Isın uzmanına gitseniz size bir çözüm bulur diye umut ediyorum. Bir tanıdığım boyleydi psikiyatris ilaç verdi sakinledi adam. Insan ilişkileri olumlu yönde değişti. Yemek bile yiyemiyordu hemen kalkiyordu sofradan.
Ben de biraz eşiniz gibiyim, hiçbir zaman tek bişeyle ilgilenemem, aynı anda 2-3-5 şeyle birden ilgilenirim, ama hepsiyle de tam ilgilenebilmek gibi enteresan bi yeteneğim var, biriyle konuşurken aynı zamanda tv deki filmi takip edebilir, başka biriyle mesajlaşabilir, önümdeki text'i okuyabilirim, ve tüm bunları hiçbirşeyi kaçırmadan yapabiliyorum.. Okuldayken de böyleydim, yanımdaki arkadaşımla konuşurken (uzun süre derste oturmaktan sıkılırdım), bi anda hocanın sorduğu soruyu pür dikkat dinlemişim gibi kalkıp cevaplayabilirdim.. İlkokuldan beri farkedilen bu durum önce psikologlara (konsantrasyon sorunu), sonra bu çocuk fazla zekadan böyle diye IQ testlerine özel eğitimlere falan yönlendirildim.. IQ testlerim deha seviyesinde çıkmıştı. Bir ortamda uzun süre kaldığımda sıkılırım, misafir varken de bu değişmez, o sebeple aile ziyaretlerinde beni biraz zorlayan bu durumu sigara bahanesiyle ortamdan sık sık uzaklaşarak çözümledim. Ama dışarı çıkıp dolaşma falan yapmıyorum tabi misafirlikteyken ya da evde misafir varken, çok çok mutfağa balkona falan kaçıyorum.. Bir de bu durum ortamdan çok hoşlanmadığım zamanlarda daha çok oluyor.. Eşimle göz göze gelirim direk anlar sıkıldığımı ve beni bi şekilde kaçırır ordan. Bence eşinize en azından aile ziyaretlerinde sokağa değil de balkona falan çıkmasını söyleyin..Merhaba hatunlar.
Bir sağlık problemi olan parazitten bahsetmiyorum tabi ki. Mecazi anlamda kullanılan, "totosunda kurt mu var yerinde duramıyor bu" cümlesinde bahsi geçen kurt yeni sorunumuz. Allah herkese böyle insanı tertemiz delirten dertler versin tabi.
Az evvel annemle, beynimin usul usul bağırsaklarıma doğru akmasına sebep olan bir konuşma yaptık telefonda. Tam bir saat sürdü. Öyle ki sonlara doğru "anne beni evlatlıktan reddedin lütfen" dersem orucum bozulur mu diye düşünmeye başladım.
Efenim sevgili eşim ve ailem pek bir araya gelmezler. Babam eşimi sevmiyor. Oldukça kırıcı ve patavatsız olduğu için de en sağlıklısı pek bir araya gelmemeleri. Ancak uzun zamandır görüşmüyor olmalarının ardından önceki gün teyzemde bir araya geldik. İftar davetine icabet etmek durumunda kaldık. İftar sofrasında eşim ezan okundu baba dediği için (gerçekten okunmuştu) tvdeki ezan sonradan okunmaya başladığı için (öncekini babam duymamış) oldukça sert bir üslupla onca insanın arasında eşime bağırdı. Orucumuzu yakacaktın vs diye. Eşim de her zamanki gibi alttan aldı ve baba okunmuştu dedi. Sonrasında sustu. Çok gerildim ama konu bir şekilde kapandı. Babamın genel tutumu bu zaten. Eve dönünce eşime "babamın kusuruna bakma tanıyorsun sen de" dedim. Bu hususlarda anlayışlıdır konuyu uzatmadı aman boşver dedi kapattı ama kırıldığını biliyorum.
Gelelim ailemin sorununa. Bugün annem aradı. Baban patavatsız kusura bakmasın eşin, hep böyleydi dengesiz işte vs dedi. Ardından ekledi. Eşine sinir oluyor çünkü eşin beş yaşında çocuk gibi davranıyor dedi. Sebebini sordum söyledi o da.
Benim eşimin, benim de sinirimi oldukça bozan bir davranış bozukluğu var. Yerinde duramıyor. Bir misafir gelse de en az üç kere dışarı çıkıp hava alıp gelir. Markete gider dolaşır vs. Çok durmaz ama muhakkak çıkar dışarı. Biz evde yalnızken de aynı. Sürekli dolaşmaya çıkar. Ya da sohbet ederken yüzünde "darlandım ben" ifadesini görürüm. Duramaz, oturup dinleyemez mutfağa gider sigara alır ya da başka bir şeyle daha ilgilenir. Tuhaf olan anlattığını da algılar ancak dikkatle dinlemiyor gibi görünür. Uzun süre aynı yerde Oturmaz. Geçenlerde bu konu ile ilgili konuştum onunla. "bak 36 yaşında adamsın. Çocuk gibi davranma. Bir toplulukta sürekli bir yerlere gidip dolaşma. Sıkılsan da insanlara saygıdan tahammül Göster" dedim. Doğru haklısın dedi ama bir şey değişmedi.
İftar yemeğinde yine "ben bir sigara almaya gideyim" diye çıktı. Ailem bendeyken de "sigara alayım" "marketten bir şeyler alayım" sebepleri ile üç kez belli aralıklarla çıktı. Ben alıştım bu haline. Evlendiğimizden beri böyle. Uzun süre aynı ortamda kalamıyor çıkıp hava alma ihtiyacı hissediyor.
Ancak ailem, özellikle babam bu durumdan Rahatsız oluyormuş ve çocuk gibi davrandığını olgun olmadığını söylüyorlar. Yahu adamın totosunda var olduğunu iddia ettikleri kurdu mu alayım ne yapayım. Uyardım, konuştum etki etmedi.
Genel olarak ben de rahatsızım aslında bu durumdan. Bir şey anlatırım dikkatini vermez bir an evvel kalkıp gitme eğiliminde olur. Uzun süren filmleri İzlemez sıkılır. Aynı ortamda uzun süre durmaz. Hep bir yerlere yetişecekmiş gibi bir hali vardır. Bazen iple bağlamak istiyorum bir şey anlatırken. Hatta o ipi boğaz kısmında biraz daha sıkıca bağlasam... Ümüğü falan sıkışsa iyice.
Ben ailem ve eşim arasında kalmaya alıştığımı sanıyordum ama yine aşırı bunaldım. Şimdi fevri davranıp eşimle konuşup ardı ardına uyarıları sıralamak geliyor içimden ama önce objektif yorumlar almak istedim. Bir büyük kavga daha etmeyelim diye. Değerli fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim. Çevrenizde böyle kurtlu tipler var mı? Gerçekten saygısızlık mı yaptığı? Ben ne tepki vermeliyim bu durumda. Şimdiden teşekkürler yorumlarınız için.
Eşiniz kendi ailesinin yanında da böyle mi
Eğer değilse siz haklısınız
Yok eğer her ortamda bu durum varsa siz haksızsınız..
Bazen insanları olduğu gibi kabul etmek zor olmamalı
Ben olsam eşime laf ettirmem
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?