yazılanlar cidden mantıklı ve doğru tespitler aslında,normalde bizde birtanem veya bilumum şirin hayvan adlarıyla sesleniriz evde, biranda ortam değişince bocaladı ,
birde eşim babamı nerdeyse hep resmi kamuflajla gördü,askerlikten dolayıda çekiniyor.
zaten isteme ve nişan zamanımızda babamın görevi çıktı 3 ay erteledik filan,birde babamın meslek hastalığı hep emir kipleriyle konuştuğundan dışardan bakan birisi çok sert konuşuyor sanıyor ama biz aile içinde alıştığımızdan sert gelmiyor.
erkek kardeşimden benden 3 yaş küçük evde birazda ondan çekindi galiba, biraz anlıyorum 25 sene ana oğul 2 si yaşamış kalabalık aile ortamı görmemiş.aynı evde bu kadar yetişkin erkeği idare etmesi zormuş bayaa
babam ağız alışkanlığı evladım evladım diye seslenir millete,eşimin garibine gitmiş bi komutanım diyo,bi efendim x bey diyo,en son babam ne komutanı lan ben bu evin babasıyım dedi,hani kızmak için söylemedi sonradan anladı babamda ama eşimin yüzü düştü,babamda sende benim evladım değilmsin ben senin baban değilmiyim diyince biraz toparlandı ortam.
sonradan babam banada dedi orda kızmak maksatlı söylemedim yoksa yetimliğini yüzüne vurmak istemedim diye,biliyorum baba da ,yani onunda ağzından 25 sene baba kelimesi çıkmamış biraz zaman ver ona dedim
hatta ilk geldiğimizde akşam karanlıktı babamlar lojmanda oturduğu için kimlik kaydı gbt sorgulama araç giriş kaydı filan yapıyolar,sistemde benim kaydım var ama eski, eşimin hiç kaydı yok,
nizamiyedeki asker eşime soru filan soruyor o arada babam aradı gelen oğlumla kızım , bırak geçsinler içeri diye,eşimde daha askere cevap veriyor, askerde buyrun kimlikleriniz araç ruhsatı filn diye uzattı eşimde daha bir sorunmu var diyor :=) babamda balkondan tamam oğlum siz gelin yukarı sonra hallderiz dedi,eşimde sevindirik oldu garibim oğlum dedi diye :)
aslında biraz vakit geçirip birbirlerine alışssalar iyi geçinirler,evlendiğimden beri ilk defa geldik memlekete.
ilk yorumlarda bir arkadaş doğru tahmin etmiş kayınvalidem önce kızın babasına gidin aile büyüğüdür,nasılolsa gelirsiniz banada demiş.babam kayınvalidemden büyük
yatak meselesinide biraz üstüne giderek sordum yaa yatak küçük temas fln olur ilerisi için,babanın evinde olmaz dedi :)
annemde babamla konuşmuş,damat senden çekiniyor,hem babasız büyümüş hemde kız babası olarak sana yanlış bir intibaa bırakmaktan korkuyor diye
k.b yın uzun ve geç oldu ama