Ailemi Sevmiyorum

Novus

Üye
Kayıtlı Üye
25 Ekim 2015
126
31
18
34
Merhaba,

Benim 2. üyeliğim bu, yönetime haber verdim. Sorunum da başlıkta belirttiğim gibi. Ergen falan değilim 24 yaşındayım artık.

Gelelim sebeplerine. Ben küçükken babasız büyüdüm, işi gereği yanımızda olamıyordu fazla. 3 ayda bir görürdüm. Çok özlerdim onu. Ağlardım hep giderken hatırlıyorum ama hiç anneme belli etmezdim o da üzülmesin diye. Genel olarak da hep çevremdeki insanların durumu çok iyi olmuştur, zenginlik açısından bahsediyorum. Bunu belirtiyorum çünkü bizim de durumumuz normal üstü olmasına rağmen annem mesela küçükken bi oyuncak istediğimde(ki çok nadir oyuncak isterdim) almak istemezdi, pahalı gelirdi bir barbie bebek bile... Annem biraz cimriydi sanırım bana karşı. Ve babam olmadığı için yanımızda sürekli baskıladı beni küçükken bile.Onu giyme öyle yapma diye sürekli kısıtladı. Hiç hoşlandığım, beğendiğim birileri olsa bile söyleyemedim. (Annem yüzünden sessiz bir yapıda olduğumu düşünüyorum. Kişilik bozukluğu tanısı konuldu bu arada.)

Ergenlikte de aynen böyleydi. Arkadaşlarım ve yaşadığım çevre o kadar serbestti ama ben doğru düzgün akşamları çıkamazdım. Hoşlandığım çocuk olamazdı. anlatsam hep kızardı. Bazen bu tarz sebeplerden vururdu bana. Ben de karşılık veriyordum. Sorunlu bir ergenlik geçirdim. Sürekli kavga, bağırış...

Neyse üniversite sınavında başarılı oldum, zaten derslerim hep iyiydi. Teknik bir üniversiteye gidebilecekken onların vaatlerine kanarak bulunduğum şehirde okudum. İstediğimi yapabilirmişim, arabayı bana vereceklermiş hatta yeni araba alınması gibi şeylerle kandırıldım resmen. Şehir dışında yapamazsın geçinemezsin istemiyoruz dediler ben de gitmedim. Tabi benim okulum bitti artık ama bu sözlerin hiçbiri tutulmadı. Ben artık çok üzülüyorum. Saçma gelebilir ama çevremdeki herkes bu kadar imkana sahipken bana söz verilen şeylerin yapılmaması canımı çok acıtıyor. Çevremde herkes çocuğunun geleceği için onca şey yapıyor(eğitimler, yurt dışı, iş bulmalar vs.) Parası olmasına rağmen çocuğunu düşünmeyen aile olmasın daha iyi diyorum. Babam mesela asla benim istediğim şeyleri yapmadı ama kendi ailesine ve sanırım hoşlandığı için kendi kiracısına bile ne paralar akıttı...

Kişiliğimden, hayatımın kötü gidişatından, istemediğim okulda okumaktan hep onları sorumlu tutuyorum. Mesleğimi sevmiyorum. Şuan da çalışmıyorum. Artık onlara karşı da çok fazla hissizleştim. Sevdiğim adamla ilişkimi onun haberi olmamasına rağmen bu yüzden bitirdim. Ailelerimiz farklı diye. Kendi ailemden utandım resmen.

Hastalıktan ölseler de gidip bakmıyorum ne haldeler diye. Hastaneye giderken asla eşlik etmiyorum. Yaşlanınca da bakacağımı düşünmüyorum onlara. Biriktirdikleri parayla bakıcı tutsunlar ! Yaşamak istemediğim bu hayatı yaşattıkları için kızgınım onlara. Evi terkediyorum sürekli valizimi toplayıp. Olay sadece maddi değil bu arada beni bu şekilde yetiştirdikleri için ve görüyorum herkes çocuğuna bir şeyler yapmak faydalı olmak için yaşıyor. Ama bizimkiler öyle değil. Ben ailemi sevmiyorum, bazen düşünüyorum da hatta ölseler bile üzülmeyeceğim galiba

Durumumdan rahatsızım. Sizce ben ne yapmalıyım? Ailemi sevmiyorum, onlardan utanıyorum, onlara çok kızgınım ve bu geçmiyor.

Ben anlattiklarini bukadar nefret ettircek seyler oldugunu dusunmuyorum. Ayni sehirde okumani istemeleri normaldir, annen tutumluysa buna onun yapacak biseyi yok babanda calisiyormus yani, onun sucu ne hic anlamadim. Bukadar nefret etmen kisilik bozuklugundan olabilirmi? Tedavi oluyormusun?

O beğenmediğin ailen maalesef ki senin gibi birini bu yaşa getirmiş ve okutmuş..
Bence bu yazdıkların çok fazlaca nankörlük oluyor
Ölseler üzülmem lafını hak edecekleri bişey göremedim yazdıklarında
Çoook kişi vardır ailesinde zaman zaman şiddet görmüş olan
Herkes sorunlu, ruh hastası olmuyo yani
Senin gibi evlat düşman başına.
Aç da biraz gazete falan oku insanlar neler yaşıyo bu ülkede.
Bi insan birine değer veriyosa iyi yanlarını görür
Vermiyosa da hep kötü şeyler bulur bi şekilde

Madem ikinci üyeliğin burda görüyosundur insanların ailelerinden ne çektiklerini
Senin dertlerine bak yok yurtdışına gidememiş yok yeni araba alınmamış bıdı bıdı
Millet meslek sahibi bile olamıyo bu ülkede be kolay kolay
Az ye de kendi paranı biriktir onla git yurtdışına
Oturduğun yerden eleştirmeyi bırak
Onların parasını pulunu da kabul etme git çalış kendine ev tut bi tane o zaman
Madem bu kadar nefret ediyosun cesaretin varsa böyle yap da görelim

Onlara kızgın olmanı çok iyi anlıyorum. Daha iyi bir okulda okuma imkanın varken engel olmuşlar. İnsan çocuğuna harcamayacak kime harcayacak ki parasını. Millet uğraşır çocuğum en iyi yerde okusun diye. Eski ev arkadaşımın babası memurdu o maaşı ile ayrı ayrı illerde 3 çocuk okuttu.
Ek iş yaptı, ev arkadaşım 6 yılda bitirdi okulunu, bir kere bile sorun etmedi adamcağız. Bazı kızgınlıklar, kırgınlıklar hiç geçmiyor

Bence günümüzde aynı şehirde okumamı istemeleri çok saçmaydı. Kişilik bozukluğu da aile sebepli bir şeydir zaten yani her şey onlara çıkıyor. Bu arada çok kez doktora gittim ama tedavisi zor bir çeşidinden benimkisi. Tedavi olmak istemiyorum.

Ben onların evladı olmak ister miydim bilmiyorum ama. Doğurmuşlarsa tabiki okutacaklar bu lafa da sinir oluyorum. Ben de başarısız bir çocuk olmadım hiç bir zaman okutmayıp napıcaklardı acaba?
Millet meslek sahibi olamıyorsa da bu benim sorumluluğumda olan bir şey değil... Ben de kendim gibi evlat istemem ama ona göre de imkanlarım varsa elimden geleni yaparım.

Benim babam sadece beni okuttu ve hala da bunu söyler ben seni okuttum diye. Zaten aynı şehirde okudum. Kişisel masraflarım dışında başka bir yüküm olmadı ki onlara

Yok araba almamislar yok üniye gondermemisler
Millet ne zorluklarla okuyor sen bunlari yapmadilar diye ailene yaşlaninca bakmayacaksin ha
O zaman begenmedigin ailenden ne farkin kalacak ki aileni suclu bulmadim
Eski anne babalar o kadar bilincli degildi çocuk psikolojisi falan sen bilmeyebilirsin ama o barbieyi alacak durumunuz yoktu belki
Baskicilar diyebilirsin ama araba almadilar herkes gibi yasayamadim falan komik yani
Şükretmelisin

Ya durumumuz olmasa isteklerim lüks olabilir. Neden buradaki herkes yadırgıyor anlamıyorum. Ben de parasız zor geçinen aileye bunları yaptırmıyorum zaten. Başkalarına paraları varken hava atmayı severken bana sözünü tuttuğu şeyleri yapmıyorlar diyorum. Ayrıca benim çevrem bu yani. Çevremde herkes lüks yaşıyor. İnsan ister istemez karşılaştırıyor kendini.
Yahu babam kaç sene önce kiracısı istedi diye evi(ki evin içi eski değildi) baştan aşağı lüks yaptıran insan ve çok para harcamıştı. Başka kadınlara bile değer veriyor adam.

Benim babam sadece beni okuttu ve hala da bunu söyler ben seni okuttum diye. Zaten aynı şehirde okudum. Kişisel masraflarım dışında başka bir yüküm olmadı ki onlara

Bende bunu söyleyenleri anlamıyorum, dünyaya getiren o, herhalde büyütecek, okutacak. Olsun canım, sen şükret okutmuş, neler yaşayan kızlar var. Küçücük yaşta evlendirilen. Okula bile gönderilmeyen. Çalış kendi şeylerini kendin al. Çok büyük haksızlık yapılmış sana, istediğin okula gidememişin. Benim de kırgınlıklarım var babama. Ama sonuçta babam... İyi tarafından bak herşeye.

Sen bunu suan bir anlik sinirle yaziyorsun bence ... Cok standard aile sorunlari bunlar. Ölseler cok üzülürsün ve bu yazdiklarin icin cok utanirsin ...

Bakamıyorum malesef. Teşekkür ederim beni anladığınız için. Siz de anlatabilirsiniz ben de dinlerim sizi.

Sen bunu suan bir anlik sinirle yaziyorsun bence ... Cok standard aile sorunlari bunlar. Ölseler cok üzülürsün ve bu yazdiklarin icin cok utanirsin ...
Bilmiyorum ama yani onlar yüzünden yaşamak istemediğim bir hayat yaşıyorum. Ben bu şekilde yaşamak istemezdim. (Kişiliğimi de hesaba katıyorum burada).

Tamamiyle sen haklısın canım
Bende bir anneyim üç evladım var ve onlardan hiçbirşey esirgemiyorum evlada cimrilik olur mu ya
Madem paraları bu kadar tatlı o zaman çocuk sahibi olmayacaklardı
Burda olabilir normal yazanlar yapar mı bunu kendi evladına?
Gencecik bir insan yok yerden bunalıma girmiş neden
Kefenin cebi var mı
Konu sahibinin yerinde olsam çalışır paramı kazanır yeniden hemde istediğim yerde istediğim bölümü okurdum

Yeniden istediğim bölümü okumak için çok yaşlıyım artık Beni anladığınız için teşekkür ederim. Ben de bazen normal düşünemiyorum ama bu kadar tepkim de kesinlikle istemediğim bir hayatı yaşıyor zorunda olmamdan kaynaklanıyor.

bence çalışıp kendin yapmayı dene ya da uzakta okuyamadın madem uzakta iş bul çalış muhtaç olma bekleme kendin yap böylesi daha iyi olur bana göre millet iş bulma konusunada karışırlar mı bilemem ama

Ben isteklerinizi normal buldum.
Yok olsa zaten soz vermezlerdi, veriyorlarsa da sozlerini tutsunlar.
Ben oyle maddi durumu iyi bir ailede buyumedim, eger olsaydi ve bir evlat olarak bana harcamasalardi evet sorun arardim, insan kime harcar parasini.
En kotusu de zaten duygusal bosluk, vermedikleri deger, sonrasi zaten evladina maddiatini bile cok goren aile, cunku deger yok.
Yine de tedavinizi olun, cok sert olmayin, cunku bu sertlik onlardan cok sizi yaralar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…