Aileme vs eşimin ailesi, benim kırgınlığım

Biz yakın mesafelerdeyiz hepimizin evleri 2-3 sokak aralıklı, kimsenin çok önemli bi mazereti yoktu o yüzden alınmıştım. Kv yanımda olucak hine evet, çok teşekkür ederim

Bir intikam duygusuyla ya da öfkeyle hareket etmeyin bence. Neye ihtiyacınız olduğunu düşünüp, ona göre hareket edin. Mesela annenize seni doğurduktan sonra çağıracağım demek yerine, hastaneye gittiğim an seni yanımda görmek istiyorum, ilkinde bunun eksikliğini yaşattın, bu son şansın deyin. Hem azıcık içinizi soğutmuş, hem de ihtiyacınız olanı almış olursunuz. =) Doğumdan sonra çağırırsanız, yine aynı eksikliği hissedecek, üzüleceksiniz, bırakın sizin yerinize onlar üzülsün yav. Çok mu kötüyüm bilemedim ama hamile olan, önceliği olan sizsiniz. Azıcık ince düşünemiyorlarsa, emrivaki yapın. Herhangi bir insana böyle emrivaki yapamazsınız elbette ama anne bu ya, yavrusunun en ihtiyacı olan zamanda yanında da olmayacaksa, anlamı nedir anneliğin?

Yuhhh, yok artık. Benim annem memleket den uçarak geldi duyar duymaz. Kesinlikle doğumdan sonra haber verirdim. İlkinde az bile yapmışsınız gerçekten ben çokçok üzülürdüm. Doldurmak gibi olmasın bende şimdi ikinciye hamileyim annem şimdiden derdine düştü ya yetşemezsem fln diye. Aileniz size neden bukdar uzak mesafeli davranmış anlamadım doğrusu. Genelde kv biraz daha geride durur hani doğum sürecinde kadın annesine daha çok ihtyaç duyar diye. Sizde anneniz sanki kv niz gibi davranmış. Ben kesinlikle doğurdukttan sonra haber verirdim tabi kayınvalideniz de size destek oluyorsa.

Son cümlenize aynen katılıyorum, o yüzden böyle içerledim zaten. Hatta anne olunca daha da bastırdı bu kırgınlık, ben evladımı asla yalnız bırakmazdım diye düşündüm. Baştan lafımı sokarak arayacağım sanırım, teşekkür ederim

bir daha hamıle kalırsam kımseye haber vermeyecem diye kendi kendime ah ettim
rabbim nasip ederse herkes kilomdan anlasın istiyorum ,

ama senın yerınde olsam haber vermezdim

Evet bende o gün ikisi yer değiştirmiş gibi hissettim, abarttığımı söyleyenler de var şuan gerçi ama yaşayan daha iyi anlıyor sanırım. Aramaya karar verdim ama yine aynısı yaşanırsa tavrım farklı olucak

Şükürler olsun ki sancilarimdan itibaren annem yanimdaydi, elbette ki anne yerini tutamaz kv ama ne mutlu size ki kv niz anne kadar yakin olmuş koşmuş herseyinize. Her ikisi de harika olan cok nadir oluyor aileden gulen kv kp den gülmüyor, kv kp den gulen aileden gulmuyor, hicbirinden gulmeyen icin hayat zaten cok zorlasiyor. Ama yine de yapayalniz degilmissiniz ve gec de olsa yetismisler. Dogum bittiginde herkes oradaymis. Benim kv full makyajini yapip resmen gecerken ugradik modunda gelmisti. Anlatsam film konusu olur. Yine de el eldir. Olsun annecigine sitemini soylemissin zaten, bu sefer cok daha dikkat edecektir eminim. Sen yine de oz annene yuz cevirme. Bence doguma girmeden haber et.

İçerlemenize sonuna kadar hak veriyorum. Ama annenizi de böyle kabul etmek lazım belkide ve bunu düşünüp düşünüp üzülmek yerine, ne beklentiniz varsa açık açık konuşmak ve yapmasını istemek daha iyi. Hepimiz her konuda şanslı değiliz ne yapalım, bazen en iyisi durumu kabullenmek. Benim annem hayatta bile değil. İki doğum yaptım, keşke görseydi, hiçbir şey yapamasa da sadece gözümün içine baksaydı gibi bir sürü keşkem var. Sizin anneniz hayatta, Allah uzun ömürler de versin, en azından bir olurunu bulma şansınız var. Bebeğiniz de sağlıkla gelsin inşallah.

Son düzenleme:
Kesinlikle abartı değil size sonuna kadar katılıyorum. O an insan annesini görmek istiyor... yeri geliyor eşini bile görmek istemiyor o doğum sürecinde/anında. Ama anne yi illaki istio tabi bu herkes için geçerli değildir mutlaka. Ama sanırım siz de benim gibisiniz bu konuda. Yinede cok kafaya takmamaya calışın geldi mi gelmedi mi diye. Doğuma odaklanın gelen gelir gelmeyene de artık ona göre muamele edilir

Haklısınız evet insan bekliyor bir de ilk doğum.İnsan kahvaltı etmeden bile koşa koşa gelir ablanız gönderip cocukları arkadan gelebilirdi.

yani gene beklenti icine gireceksiniz ve gelmezlerse sinir harbine bürüneceksiniz
Bende simdi hamileyim eger normal dogum olursa sancılarım sıklastıgında haber vermeyi planlıyorum siz baya baya erken haber vermişsiniz belkide ona güvendiler en az bes altı saati var doguma diye
Bilemedim ben olsam yinede en son sancılar sıklastıgında haber verirdim diye düşünüyorum

Bence burda yazdığın gibi annenle ablana özellikle de annene duygularını anlat
Sana çok ihtiyaç duymuştum , seni çok aramıştım anne de, keşke Kv mimin yerine sen yanımda olsaydın de, çok zor anlar geçirdim ve hep senin yardımını sıcaklığını aramıştım de, duygularını bilsin annen

Ben ikinci doğumumu bir hafta hastanede yattıktan sonra sezaryen ile yaptım. Tansiyon ve su azlığı olduğu için devlet hastanesindeydim. Doğumun olacağı gün dışarda bekledi annem babam eşim filan. Sonra gittiler doğum kararlaştırılınca tekrar geldiler. Devlette özel oda tutarsan yanında biri kalıyor. Anneme dedim özel oda tutsam durur musun yanımda diye kızım ben hakedemem ki dedi. Ki her şeyi bilen bir kadın. Kalmak istemedi. Kayınvalidem zaten başka şehirde gelmek aramak sormak aklına bile gelmez. Sezeryan yaptığımı bile bilmez. Oğlumu 4 kızımı 2 3 aylıkken gördü ilk defa. Ablam ihtimal bile olmadı hastane konusunda. Kardeşim gelirdi ama grip olmuş sordu bana abla sıkıntı olmazsa geleyim diye. Nitekim sezeryanlı halimle bile yanımda kimse yoktu. Kendim indirdim kaldırdım.
Böyle deyince farklı bir manzara çıkıyor ortaya ama çocuklarıma annem babam bakıyor kardeşlerimin çok hakkı vardır çok fedakarlardır ama konu benim özel günlerim olunca birşeyler oluyor.
Düğünüm de dahil hiçbir özel günümü ciddiye almadılar. Anlatsam roman olur.
En azından anne gibi hissettirecek kayınvaliden varmış ne güzel. Boşver hiç takm kafana. Sag salim doğumunu yap gerisi hikaye

Küslük değil zaten, sadece içten içe bi kırgınlık
haklısınız ben olsam bende kırlırdırm
kv gerçekten iyi hoşgörülü bir kadınsa ona güvenmişler anlaşıldı :)

ben olsam çağırırım sakın doğurduktan sonra gelmeyin diye de muhakkak dokundururum

İki aileden yanada şanslı olduğunu düşünenlerdenim aslında ben, öyle büyük problemler yaşamadım çok şükür iki taraflada. Ama bazı şeyler insanı çok incitebiliyormuş, onu anladım bu yaşadığımla. Yüz çevirmedim tabiki anneme, kırgınlığım geçmedi nedense aklıma geldikçe üzülüyorum işte.. Haber vericem yine doğumdan önce, inşallah bu kez farklı olur

Anneniz önceliklerini şartlara göre ayarlayamamış.
Kardeşinizin çocuklarına mi bakıyor? O gün için başka bir çözüm bulup sizin yanınıza erkenden gelmesi daha uygun olurdu.
Duygularınızda haklisiniz ama yine de üzülmeyin.
Çocuğunuzu sağlıcakla kucağınıza alin inşallah.
O da üzüntünüzü anlayıp bundan sonra daha hassas davranacaktır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…