• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Aileme vs eşimin ailesi, benim kırgınlığım

Merhaba hanımlar. Aklıme geldikçe içten içe beni üzen bi durum var, onu paylaşmak istedim fikir alabilmek adına.
Ben bundan 2 sene önce ilk bebeğimi kucağıma aldım. Doğuma yakınlaştığım zamanlarda annem, kayınvalidem sık sık arayıp soruyordu gün içinde de hep geliyorlardı yanıma haber almak için. Kv ile aynı binadayız, annemler ile de bikaç sokak var aramızda. Annem ve ablam hep hastaneye gidince hemen ara bizde gelelim saat kaç olursa olsun dediler, doğumum yani sancılarım gece 3-4 saatlerinde başladı ve o saatlerde hastaneye giriş yaptık. Saat 5 civarı da serum falan takılıp beni odaya aldıklarında ailemi arattırdım eşime. Bu sırada kv, kp yanımızda onlarla gittik hastaneye. Neyse ben bekliyorum ki ailem de hemen gelecek, saat 7-8 oldu hala yoklar. Kardeşim var okula giden onu gönderip öyle gelirler belki diye düşündüm, ama bi yandan da moralim bozulmaya başlamıştı. Çünkü o an gerçekten anneme çok ihtiyaç duydum, yanımda olmasını çok istedim. İlk doğumumdu, sancılarım artıyordu saat geçtikçe ve çok da korkuyordum. KV hakkını yiyemem çok çok ilgilendi benimle, çekinme benden kızımsın sen benim korkma falan dedi hep sancılarımda duşa sokmayı bile teklif etti. Ama anne farklıdır ya işte, gözüm gönlüm hep aradı.. Saat 11-12 civarı geldi annemler yanıma. Ablamla birlikte. Görünce bi mutlu oldum, ama içim buruktu. Nerde kaldınız falan diye çıkıştığımı hatırlıyorum hatta. Kahvaltı yapmışlar, anca uyanabilmişler, çocukları okula göndermişler falan filan anca gelebilmişler. Neyse bişey kalmamıştı zaten, öğleden sonra doğum yaptım. Doğum anımda da herkes ameliyathanenin önündeydi, kv sesi geliyordu hep sesleniyordu bana yapabilirsin korkma burdayız diye. Videoya çekmişler bide ben doğumda iken, annem ağlamış beklerken kapıda. Çok duygusaldır. Ama videoyu izlerken hiç sıcaklık duyamadım, sinirimden. Neyse sonrasında Akşam 9-10 civarı da babam geldi. O zamana kadar da babamın gelmesini çok beklemiştim. Şimdi belki niye bu kadar kafana taktın diyenler olur, aslında o kadar takmazdım belki ama ablamın da bi evladı var ve doğum yaptığı günü hatırlıyorum. Ben okuldaydım ve duyar duymaz kaçıp hastaneye gitmiştim, annem ve babam zaten hastaneye giriş anından itibaren hastaneden bi an gitmediler. Gece yanımda da kv kaldı, annem de klmayı teklif etti aslında ama yeğenim ve kardeşimin okulunu bahane etti biraz yarım ağız söyledi gibi geldi. Gerek yok diyip gönderdim. Ben doğum yaptıktan aylar sonra bu konu hakkında konuşurken, annemler çok geç gelmişti çok üzülmüştüm dedim. Kv de o gün bende çok sinirlendim, anneni bekliyodun hep hissettim dedi. O günden sonra daha da içime dert oldu. Aileme de söyledim, ikinci doğumda sizi doğurunca aricam diye. Ama annem çok üzüldü, hep bahaneler sıraladı açıklamaya çalıştı. Neyse çok uzattım, şimdi ikinciye hamileyim. Ve ailemi gerçekten doğumdan sonra aramayı düşünüyorum, ama pişman olur muyum yada çok mu abartırım diye de ikilemde kalıyorum. Çok uzun yazdım kusura bakmayın, fikir verirseniz sevinirim
Kirilmakta haklısın ama kayinvaliden sahip çıkmış. Her ne kadar ailene kirilsan bile bunu eşin ve ailesinin yanında dile getirme yarn öbür gün önüne koyarlar . Bende ikinci bebegimi bekliyorum bende tam tersi eşimin asilesinden destek görmedim bilmem ikincide ne olur çokta umrumda değil. Sağ saglik bebislerimiz kavurusuruz inşallah gerisi mühim değil

Merhaba hanımlar. Aklıme geldikçe içten içe beni üzen bi durum var, onu paylaşmak istedim fikir alabilmek adına.
Ben bundan 2 sene önce ilk bebeğimi kucağıma aldım. Doğuma yakınlaştığım zamanlarda annem, kayınvalidem sık sık arayıp soruyordu gün içinde de hep geliyorlardı yanıma haber almak için. Kv ile aynı binadayız, annemler ile de bikaç sokak var aramızda. Annem ve ablam hep hastaneye gidince hemen ara bizde gelelim saat kaç olursa olsun dediler, doğumum yani sancılarım gece 3-4 saatlerinde başladı ve o saatlerde hastaneye giriş yaptık. Saat 5 civarı da serum falan takılıp beni odaya aldıklarında ailemi arattırdım eşime. Bu sırada kv, kp yanımızda onlarla gittik hastaneye. Neyse ben bekliyorum ki ailem de hemen gelecek, saat 7-8 oldu hala yoklar. Kardeşim var okula giden onu gönderip öyle gelirler belki diye düşündüm, ama bi yandan da moralim bozulmaya başlamıştı. Çünkü o an gerçekten anneme çok ihtiyaç duydum, yanımda olmasını çok istedim. İlk doğumumdu, sancılarım artıyordu saat geçtikçe ve çok da korkuyordum. KV hakkını yiyemem çok çok ilgilendi benimle, çekinme benden kızımsın sen benim korkma falan dedi hep sancılarımda duşa sokmayı bile teklif etti. Ama anne farklıdır ya işte, gözüm gönlüm hep aradı.. Saat 11-12 civarı geldi annemler yanıma. Ablamla birlikte. Görünce bi mutlu oldum, ama içim buruktu. Nerde kaldınız falan diye çıkıştığımı hatırlıyorum hatta. Kahvaltı yapmışlar, anca uyanabilmişler, çocukları okula göndermişler falan filan anca gelebilmişler. Neyse bişey kalmamıştı zaten, öğleden sonra doğum yaptım. Doğum anımda da herkes ameliyathanenin önündeydi, kv sesi geliyordu hep sesleniyordu bana yapabilirsin korkma burdayız diye. Videoya çekmişler bide ben doğumda iken, annem ağlamış beklerken kapıda. Çok duygusaldır. Ama videoyu izlerken hiç sıcaklık duyamadım, sinirimden. Neyse sonrasında Akşam 9-10 civarı da babam geldi. O zamana kadar da babamın gelmesini çok beklemiştim. Şimdi belki niye bu kadar kafana taktın diyenler olur, aslında o kadar takmazdım belki ama ablamın da bi evladı var ve doğum yaptığı günü hatırlıyorum. Ben okuldaydım ve duyar duymaz kaçıp hastaneye gitmiştim, annem ve babam zaten hastaneye giriş anından itibaren hastaneden bi an gitmediler. Gece yanımda da kv kaldı, annem de klmayı teklif etti aslında ama yeğenim ve kardeşimin okulunu bahane etti biraz yarım ağız söyledi gibi geldi. Gerek yok diyip gönderdim. Ben doğum yaptıktan aylar sonra bu konu hakkında konuşurken, annemler çok geç gelmişti çok üzülmüştüm dedim. Kv de o gün bende çok sinirlendim, anneni bekliyodun hep hissettim dedi. O günden sonra daha da içime dert oldu. Aileme de söyledim, ikinci doğumda sizi doğurunca aricam diye. Ama annem çok üzüldü, hep bahaneler sıraladı açıklamaya çalıştı. Neyse çok uzattım, şimdi ikinciye hamileyim. Ve ailemi gerçekten doğumdan sonra aramayı düşünüyorum, ama pişman olur muyum yada çok mu abartırım diye de ikilemde kalıyorum. Çok uzun yazdım kusura bakmayın, fikir verirseniz sevinirim
Annenizin yapacaklarını kayınvalideniz yapmış; şanslıymışsınız ki sizi anne kadar sahiplenen bir kayınvalideye sahipsiniz. Anne dediğin iki eli kanda olsa koşar gelir zor zamanda bana göre hiçbir bahanesi olmaz; ben böyle gördüm. Ben olsam ben de kırılırdım. Haber verir miydim bilmiyorum; o samimiyeti hissettiysem verirdim heralde. Ama haber vermeseniz de kayınvalideniz yine yanınızda olur muhtemelen; bu sizin için büyük şans.

kusura bakmayın da çok rahat kalmışlar sonradan ağlamak sızlamak bir işe yaramıyor o an olmaları lazımdı sonuçta ablanız da aynı durumdan geçmiş koşuşturmaları lazımdı. sizi sanki 2.plana atmışlar gibi

Bence de arama çok haklısın. Kaynanan öz anne, kendi annen de kaynana gibi davranmış resmen. Ya çocukları okula yolla onlarla beraber çık evden, tatil günü gibi 11-12ye kadar kahvaltı yapmak nasıl bir rahatlıktır sen orda sancılar içindeyken! Ve sabah 5te aramışsın anne olarak gözüne uyku girmemesi lazım, ayrıca ablan annensiz çocukları okula yollayamıyo mu yani annenle ablan bir hareket etmek zorunda mı? Çok saçma. Kesinlikle haber verme. Niye haber vermedin derlerse çocukları okula yollarsınız kahvaltı edersiniz diye rahatsız etmedim dersin. Ya benim anam olsa o çocukları illa beklemek zorunda olsa onlarla çıkar yoldan bi simit bi poğaça alır yine de evde yapmaz kahvaltıyı. Hem niye kaynanan kalıyo ablanda nasıl ilgilendiyse senle de ilgilenmesi gerekirdi. Varsa yoksa ablan ve çocukları. Bi kızı daha olduğunu onları çağırmayarak hatırlat bence.

Kayınvalidenizi sarın sarmalayın ,anneniz herhalde ilk torun olmadığı için hevesini kaybetmiş,
Çok da kafaya takmayın sonuçta sadece duygusal destek aileniz ,siz zaten hastanedesiniz ,kimse olmasa da yaparsınız .

Yanlış yöntem. Aramamak yerine hatalarını telafi etmeleri için bir şans verin. Hata da değil aslında şimdi anneniz size kv binasına taşındıniz diye gönül koydu mu? Aynı binadasiniz yanınızda da o var diye geç gelmiş olabilir. Kimse de annenin yerini tutmaz bence şikayet etmeyin annenizi kvdenize

Bence boyle bisey yapmayin hayat bu olur boyle kirginliklar bende dogumda hastaneye gece 5te gittim ogleye yakin dogurmama ramak kala arattim annem engelliydi yorulacak ilgilenemicek diye okadar isterdimki kv yerine annem baksn bebege o kostursun ama yapamazdi simdi yine hamileyim kizim dogurmaya gidince evde beklerim seni diyo hastanelerde zorlandigini biliyorum bide bu yonden dusunun bosverin siz haber verin

Cok haklisiniz. Sansiniz varmis kv iyiymis. Bence arayin yinede bu kez aynısı olursa mesafe koyun araya ama baya koyun

Back