- 19 Mayıs 2020
- 46.407
- 207.566
-
- Konu Sahibi bulutlarveben
Çok çalışmışsınız gerçekten maşallah inşallahBende 22 yaşındayım bende 18 imden beri karda kışta çalıştım sağlık durumum olmasına rağmen eve destek verdim ki tek destek veren ben oldum
Vaaooovçöp dahi atmıyorum kapımızdan gelip alıyorlar
Yedirmeseydiniz hakkınızıEvet verdim oldu mu onda veremesem bile 2020 de babam evde otururken ben kendime bir kuruş ayırmadan eve para verdim aylarca kimseye kambur olmadım + ablama kına yapıldı o zor durumda sözde ikimize de yapılamıcaktı ama o zorladı insanları yaptırdı bana kına bile yapılmadı ben soğukta karda it gibi çalıştım çeyizimi kendim ilmek ilmek aldım ablam 1 gün çalışmadı KPSS çalışmanın ardına sığındı evin kredi kartını patlattı resmen pahalı pahalı şeyler aldı ben o evin evladı değilmiyim? ayrıca babamlar eşime durumu biraz toplayalım kına yapmamanın yerine 10 bin vereceklerini de söylemişler bundan daha iyi durumumu mu var şuan ? Ki normalde böyle boş vaat veren insan da değiller ama anlamadım ki bu kına parası konusu daha hiç gündeme bile gelmedi en basitinden bunda bile hakkım yendi
Hanımlar verdim dedigi de 4 sene ha.Evet verdim oldu mu onda veremesem bile 2020 de babam evde otururken ben kendime bir kuruş ayırmadan eve para verdim aylarca kimseye kambur olmadım + ablama kına yapıldı o zor durumda sözde ikimize de yapılamıcaktı ama o zorladı insanları yaptırdı bana kına bile yapılmadı ben soğukta karda it gibi çalıştım çeyizimi kendim ilmek ilmek aldım ablam 1 gün çalışmadı KPSS çalışmanın ardına sığındı evin kredi kartını patlattı resmen pahalı pahalı şeyler aldı ben o evin evladı değilmiyim? ayrıca babamlar eşime durumu biraz toplayalım kına yapmamanın yerine 10 bin vereceklerini de söylemişler bundan daha iyi durumumu mu var şuan ? Ki normalde böyle boş vaat veren insan da değiller ama anlamadım ki bu kına parası konusu daha hiç gündeme bile gelmedi en basitinden bunda bile hakkım yendi
Yoksa konu sahibinin katiyen böyle bir fikri yoktu yanlış anlaşılmasın. Babası o fikri aklına soktu. Arsa satılınca burulmasının Sebebi de hatıraların olması.Arkadaşlar siz gözünüzle okuduğunuza eminmisiniz? Ben size
evet konu bire bir aynı aynen öyle aldığı gün whatsapptan araba resimini atıp da yok bu sizin hakkınız araba aldık ortak bilmem ne biz diğer insanlarla karşılaşmayın evlendiniz diye kendinizi dışlanmış hissetmeyin bilmem ne demesi zaten benim dengemi sarstı ki bende eşiniz gibi ona endeksliydim ve aynen anneme bunu söyledim bende telefonda sonra aramadılar işte bugünde sırf 1.5 haftadır görüşmüyoruz laf olsun diye kendine çağırıyor gitmeyince de bozuldu çünkü ben giderdim kin tutan bi insan değilim biliyor ama bu konu benim dengemi sarstı
Hayır bir de 18 yaşında girdiğin işten ne kazanacaksın da ailene vereceksin? Biz laf ettik diye bariz uydurdu yani. Sözümona babası da ev almış 6 ay çalışmamış,kime ne yahu,varmış inkanı yatmış evde koskoca adam hesap mı verecek 18 yaşındaki kızına?Hanımlar verdim dedigi de 4 sene ha.
Yani hepsini değil yardım etmiş onu anlatıyor.
Ablasına kini de buradaki ayrıntıda gizli.
Düşünüyorum kızım çalışsa bize yardım etmiş olsa bunun da lafını edecek olsa kahrolurdum.
Salakmısınız cidden soruyorum bunu ? Ben bana o şekilde bir cevap yazan patavatsıza mecburen aynı şekilde cevap verdim , ki erkek çocuğu bir meziyet olarak görenlere en başta ben böyle tepki veriyorum işinize bakın arkadaşlar hadi hadiŞehzadeymiş yani geleceğin padişahıBu da ayrı bir övünme sebebi olmuş konu sahibine. Sanırsın krallıkları var bunların da erkek çocuk lazım
En çok ablaya takik aslında ama abla bir şehzade doğurabildi mi bakalımAblası zengo bir kayınpederin oğluna gitmiş, ama eşi zengo değilmiş kayınpederi zengoymuş o önemli bir bilgi litfen kaçırmayın ablamız üzülüyor gözleri doluyor sonrs
Evlendiği halde maddi olarak aileden kopamayan insanları aklım mantığım almıyor. Madem bu kadar bağımlısın babanın parasına evlenme.O kadar ağlamışsınız, yokluktan bahsetmişsiniz ama evlenir evlenmez de hamile kalmışsınız. Ezilen sizseniz dünyaya bir çocuk daha niye getiriyorsunuz? Adamın kendi malı, istediğini yapar. Ona güvenerek mi evlendiniz? Babamın, kayınbabamın parasının lafını yaptığımı düşünemiyorum bile. Bu kadar sabırsız olmayın. Adam hala yaşıyor, hele bir ölsün de…
Ben babama gidiyorum, İstanbulda ev neyine onun. Satsın yarısını bana versin kendi de gecekonduya geçsin. Arabası da var bi de utanmadan haftaya da onu sattırırımçok akıllısın
Ben çok safmışım bunu anladım. Gideyim de KV -KP diyeyim ki tek erkek evladınızla evliyim torununuzda erkek. Soyunuz benim sayemde devam edecek. Hemen bana ev alın altıma araba çekin.
Çok teşekkür ederim B bulutlarveben gözümü açtınız
Eve 1000 liralık market alışverişi yapıp lafını edenler var, sanırsın herkesi o sırtlanmış. Bilemeyiz şimdi.Hayır bir de 18 yaşında girdiğin işten ne kazanacaksın da ailene vereceksin? Biz laf ettik diye bariz uydurdu yani. Sözümona babası da ev almış 6 ay çalışmamış,kime ne yahu,varmış inkanı yatmış evde koskoca adam hesap mı verecek 18 yaşındaki kızına?
6 ay yazı ile altı ay.Hayır bir de 18 yaşında girdiğin işten ne kazanacaksın da ailene vereceksin? Biz laf ettik diye bariz uydurdu yani. Sözümona babası da ev almış 6 ay çalışmamış,kime ne yahu,varmış inkanı yatmış evde koskoca adam hesap mı verecek 18 yaşındaki kızına?
İki tane gece kondu alsın kızım. Parasını isteme bırak o alsınBen babama gidiyorum, İstanbulda ev neyine onun. Satsın yarısını bana versin kendi de gecekonduya geçsin. Arabası da var bi de utanmadan haftaya da onu sattırırım
Ne mi asgari ücretle bile bu ülkede en az 4 nüfus geçiniyor heralde seni aylık 50 bin zor paklıyor bu konuşmalara bakılırsa , hadi ordan eminim bir iş deneyimin bile yoktur okuduğun yazıda geçmiş zaman kipini bile ayırt edemiyorsun , 18 yaşında diye bahsedilen yer geçmiş zaman kipidir sen en iyisi bolca kitap oku hadi bakalımHayır bir de 18 yaşında girdiğin işten ne kazanacaksın da ailene vereceksin? Biz laf ettik diye bariz uydurdu yani. Sözümona babası da ev almış 6 ay çalışmamış,kime ne yahu,varmış inkanı yatmış evde koskoca adam hesap mı verecek 18 yaşındaki kızına?
Kız ALLAH aşkına bir git kuzum yaNe mi asgari ücretle bile bu ülkede en az 4 nüfus geçiniyor heralde seni aylık 50 bin zor paklıyor bu konuşmalara bakılırsa , hadi ordan eminim bir iş deneyimin bile yoktur okuduğun yazıda geçmiş zaman kipini bile ayırt edemiyorsun , 18 yaşında diye bahsedilen yer geçmiş zaman kipidir sen en iyisi bolca kitap oku hadi bakalım
Size neden 300 bin verilsin istiyorsunuz ki..küçük kardeşiniz evli değil diye bunu kendinize hak göremezsiniz..o da demez mi sizlerin kocası var bana kim destek olacak diye..diğer kardeşinizin durumu iyi diye yine kendinize yüklü bir para verilmesini hak göremezsiniz..Burada neler okuyoruz adamın durumu iyi ama karısını,çocuklarını bırakıyor..Durumunuz çok kötü ise babanız kendi insiyatifinde ufak destekte bulunabilir,ama o kadar yüklü para hepinizi birbirine düşürür..babanız hayattayken durumu varsa eşit oranda destek olabilir..babanız ölmeden vermem diyen bir baba ise 3 kardeş babanızı doğru yatırımlar yapması için yönlendirin..ama sakın para için kardeşkardeşe kırılmasın...Arkadaşlar bu konu epey canımı sıkmaya başladı belkide gereksiz bulacak bazılarımız ama konuyu yaşayan bilir diyerek söze başlamak istiyorum, 10 sene öncesinde babam bir arsa aldı yatırım için yıllarca satılsın da rahat edelim diye bekledik ailecek ben özellikle kardeşler arasında çok uğraştım ilanlara koydum müşteriler buldum velhasılkelam satıldı geçen ay ben evlendikten sonra satılması biraz burukluk oluşturdu neden derseniz ailenin rahatı için , ben henüz 8 aylık bir evliyim 6 aylık da gebeyim bu arada. Eşim yaşadığımız ilde tek ailesi memleketinde kendi halindeler zaten bi ablası var bide anne babası onlardan gelen bi destek yok, biz burda şehirde zaten özele gidemiyoruz babam hayatımızı yönlendirme çalışmasında hep 2 kere özele gittik diye laf etti durdu para yedirmeyin diyor, devlete gidiyoruz doktor yok hepsi şehir hastanesinde ve şehir hastaneleri çok uzak gidemiyoruz yakınımızda olanda sadece asistan ve stajyerler var bi kere hatta yanlış ilaç verdiler az kalsın düşük yapıyordum. İçimden gelmiyor gitmek artık herneyse arsa satıldı iyi hoş arsa parası sözde biz 3 kız kardeşinmiş öyle diyorlar annem ve babam ama sorun şu ki babam 1 trilyon 150 bine bir passat marka araba aldı al sat yapıp parayı katlayacakmış paylarımızı öyle verecekmiş 5 seneye gibi bi zamanda , kendisi emekli + olarak dayımın oto galerisinde çalışıyor araba kıtlığı çekecek insan değil ki çoğu zaman dükkandan araba ile gelebiliyor eve. Herneyse bu araba alındı iyi hoş al sat yapmak için ama araba dayımın galeri dükkanında yatıyor e bizim durumumuzu biliyor araba istediğimizi zorlandığımızı çocuk olunca daha da zor olacağını , 1.5 hafta önce anneme duygularımı söyledim telefonda neyse konu kapandı sacmalama işte deyip durdu geçiştirdi hayır madem öyle ver benim payıma düşen 300 bini 80 binde ben düğün paramdan ekleyip eli yüzü düzgün bir araba alalım dimi benimde eğiminde ehliyeti var ama eşimin pratiği zayıf malum gurbette alınca ehliyetini bana da kız olduğum için başarımı sindiremiyor heralde ondan vermiyor oysa ki ben bekarken ve eve para verirken çalışırken iş çıkışı beni alırdı dayımın dükkanından getirdiği o daha pahalı arabaları kısa kısa sürdüğüm olmuştu şehrin işlek yerlerinde de sorum şu ki sizce haksızlık mı ediyorum ? Diğer kız kardeşim evli değil daha 18 yaşında ablam da benden hemen sonra evlendi ama onun eşinin tarafı zengin gibi 700 binlik araba alacaklardı en son olan ezilen biziz bize 300 bin verip 700 bine de kendine al sat yapabilir değil mi ? Yada böyle bişeyi onlardan beklemem haksızlık mı ? Aramıyorum 2 haftadır annem demin aradı çağırdı anladı tavır yaptığımı gitmedim oda gitmiyorum diye yaptı kapattık telefonu normal bi şekilde. Annem herseyi babama söyleyen bi insan bu konuda eminim konuşuldu ama ne babam aradı ne annem işte bugün aramış kendine çağırıyor anca haksızmıyım arkadaşlar 1 trilyon 150 bin bir arabaya verip dükkanda yatırmak mı mantıklı 500- 600 bine 2 adet araba alıp biri bizim kendimizde durup biri dükkanda dursun madem öyle kendimi dışlanmış gibi hissediyorum ki çok zorlandığımızı da biliyorlar oysa ama lafa gelince gitmeyin bi yere ne olmuş bak bizde evdeyiz diyor anlamak istemiyor kendiyle aynı kefeye koyuyor. Birde bekarken söylene söylene olsa da verirdi yanında emanet arabaları bile ama nedense bu sözde bizim arabamızı kıyıp da vermedi yılbaşı akşamı eve bırakırken anca yan koltukta oturdum ki bilir benim ne kadar ilgili ve araç kullanmayı sevdiğimi.. ÇOK UZUN OLDU AMA SONUNA KADAR OKUYUP YORUMLARSANIZ ÇOK SEVİNİRİM