Aileme miras yüzünden tavır almam doğru mu ?

Benim aç gözlülük yaptığım yok siz yanlış anladınız o kadar parayı bir arabaya verene kadar bir alt segmentte 2 araç alabiliyor biri dükkanda kalsın madem ama birini de biz ihtiyacımız olduğunuzda alabilelim istiyorum ne var bunda ? En başında alsaydı kendi kafasına göre böyle bizi arayıp vay efendim bu para sizin hakkınız bu araba ortak şöyle böyle deyip pohpohlama olmasaydı ben zaten en son isteyecek kişiyim ben 18 imden beri harçlık bile almadım kendim it gibi çalışıp ekstra eve para veren bir insandım.

Bak bunun kararını da siz veremezsiniz çünkü para kimin bilin bakalım?

Arkadaşım ben çalışıyordum ve benim yaşım henüz erken iş hayatına erken atıldım ben çalıştım firmadan evlilik tazminatı alabilmek adına ayrıldım, ve şuan için çalışmak gibi niyetim de yok böyle gayet mutluyum dinleniyorum en azından zamanında çalıştığımın acısı diyelim.. KPSS sonuçlarını bekliyorum ve ayrıca arabası olmayanın durumu kötü mü oluyor? Çok şükür evimden eşyamdan razıyım site içerisinde oturuyorum çöp dahi atmıyorum kapımızdan gelip alıyorlar görgüzce konuşmaya mecbur bıraktınız ama tavsiyem arabası olmayan aç gezmiyor bilin istedim
Kız ben TOKİ de oturuyorum orda bile copu alıyorlar 🤣🤣

Bakın toplu taşıma içile gidilebilen yerler kısıtlı bunu düşündünüz mü bilmiyorum gezmekten kastım benim avm dolaşmak sinemaya gitmek değil araç olmadan olmuyor + ablamın arabası yok alacaklar onu deme sebebim babam parayı 5 sene bekletmek istiyor dedim dimi ? Ablama dokunan bişey olmaz o bekler çünkü ihtiyacı yok ama benim şuan ihtiyacım var ve vereceği pay zaten suan ki parayla 5 sene sonra aynı değerde olacak anlatmak istediğim o kalkıp da öz ablamı kıskanacak değilim ki onların da tek şansı kayınpederi eşinden gelen bişey değil yani.
Kuzum sen babasinin parasini bile kiskanan birisin

Mesela benim eşim ailenin ilk erkek torunu, oğlum da ilk erkek torun ama bana bir faydası var mı yok. Hava bile atamıyorum ailenin tek geliniyim tek erkek çocuğu ben doğurdum diye.
Bak yine hüzünlendim. Çok safmış çookk
:KK14:
Arkadaşlar siz gözünüzle okuduğunuza eminmisiniz? Ben size
Bak şimdi şöyle anlatayım sana. Eşimin dedesinden gelecek bir mülkü var ama ne zaman geleceği belli değil. Eşim buraya endekslemiş kendini sürekli ağzında bu mülk. Bizim ilk evlilik zamanlarımızda oluyor bu. Dedim ki deden hayatta daha arada baban var bakalım adam oğluna verecek mi, ondan sana geçecek mi? Bu düşünce ile yaşanmaz. O gün konuyu kapattırdım ve hayatımızın odak noktası olmaktan çıktı bu konu. Etrafında konuyu konuşanları da susturdu. Benim olmayan malın hesabını yapmam dedi kapattı konuyu. Ondan sonra ikimizin de kafası rahatladı

Yani siz de anne babanıza diyeceksiniz" bana bunun lafını yapmayın benim dengemiz bozuyorsunuz. Verecekseniz verin vermeyecekseniz sürekli aldım verdim yapmayın." Bak konu kapandı bile
evet konu bire bir aynı aynen öyle aldığı gün whatsapptan araba resimini atıp da yok bu sizin hakkınız araba aldık ortak bilmem ne biz diğer insanlarla karşılaşmayın evlendiniz diye kendinizi dışlanmış hissetmeyin bilmem ne demesi zaten benim dengemi sarstı ki bende eşiniz gibi ona endeksliydim ve aynen anneme bunu söyledim bende telefonda sonra aramadılar işte bugünde sırf 1.5 haftadır görüşmüyoruz laf olsun diye kendine çağırıyor gitmeyince de bozuldu çünkü ben giderdim kin tutan bi insan değilim biliyor ama bu konu benim dengemi sarstı

Demek kocan sana içinde apartman görevlisi bulunan bir sitede ev tuttu 😍 kaldı mı böyle kocalar bu ne bulunmaz bir erkek. Şimdi bu adamın soyunu devam ettirmesin de ne yapsın bi kadın 😍😍😍 dur alayım kocanı elinden de gör.
Sanırsın apartman görevlisi evin içinde çalışıyor öyle bir anlatmış ki sabah uyanınca Sebastiaaaaaan diye bağırınca kapıcı geliyor sandım valla

Ne yani, yıllarca arsadan gelecek parayı mı beklediniz bi şeyler yapmak için? Ablanızın hakkı konusunda da inisiyatif sahibi olamazsınız, kocasının parası ile babasından gelen bir olmaz. Ayrıca babanız daha ölmedi, ortada kimsenin bir payı yok. Araba mı alıyor havaya mı atıyor kendi bilir şu an. Doktorunuza verdiğiniz paraya da karıştırtmayın zaten ne alaka? Hiç sevmediğim işler, kimin eli kimin cebinde belli değil.

Konu sanibi sende şu konuda haklısın insan evladını on sekiz yaşından beri çalıştırıp üzerinden para alıyorsa onun parasını vermeliydi ben böyle anne babalari anlamıyorum . Bundan sonra ailenizle böyle maddi işlere girmeyin .

evet konu bire bir aynı aynen öyle aldığı gün whatsapptan araba resimini atıp da yok bu sizin hakkınız araba aldık ortak bilmem ne biz diğer insanlarla karşılaşmayın evlendiniz diye kendinizi dışlanmış hissetmeyin bilmem ne demesi zaten benim dengemi sarstı ki bende eşiniz gibi ona endeksliydim ve aynen anneme bunu söyledim bende telefonda sonra aramadılar işte bugünde sırf 1.5 haftadır görüşmüyoruz laf olsun diye kendine çağırıyor gitmeyince de bozuldu çünkü ben giderdim kin tutan bi insan değilim biliyor ama bu konu benim dengemi sarstı

Yapacağınız şey belli. Bu konuyu hayatınızın odağından çıkaracaksınız. O gelecek paranın hesabını yapmayacaksınız. ancak öyle rahatlarsınız. Çünkü bu para üzerinden hayaller kuruyorsunuz ve olmadığında sürekli moraliniz bozuluyor. Bu durum sadece size zarar verir

Tamam işte acı gerçekle yüzleşmiş oldun :)
Araba sizin değilmiş anlamış oldun.
bu kadar.

Ablası zengo bir kayınpederin oğluna gitmiş, ama eşi zengo değilmiş kayınpederi zengoymuş o önemli bir bilgi litfen kaçırmayın ablamız üzülüyor gözleri doluyor sonrs
Babanı seçemezsin ama kayinbabani seçersin demişler. Genç güzel kadın. Evlenmeseymis culsuzla,madem önem veriyor böyle şeylere. Bekleseymis zengin koca

Son düzenleme:
Konuyu yanlış anlamadık gayette aç gözlüsünüz. 500 binlik araba size 500 binlik araba babanıza ee kardeşlerinizin hakkı nerde? Birinin kocası zengin biri 18 yaşında bekar diye hak sahibi olmaktan çıktılar mı? Hayır bir de 18 yaşımdan beri çalışıyorum demişsiniz yahu yaşınız 22 daha. Evlenince de hemen işi bırakmışsınız. Çalıştığınız maksimum 3 sene 4 sene. Çok gezesiniz vardıysa 22 yaşında daha 2 aylık evliyken koştur koştur hamile kalmak yerine karı koca çalışıp alsaydınız arabanızı

Sen bir trilyon yüz elli milyon milyar parayı ne yaptın sen
Okurken içimden bu geçti 😂

Ve sizin olmayan bir para üzerinden bu kadar ahkam kesebilmek neden ?

Bir de bunun için tavır yapabilmek valla böyle pişkinlik görmedim okurken sizin adınıza utandım.

Kendi yağınızda kavrulmanızı öneririm.

Bende kv kp konusunda senden az değilim canım maalesef bende tek erkek evlatla evliyim bende Allah nasip ederse Tek erkek torun vericem ama eşimin 2. Evliliği olmama rağmen bütçelerini sarsıyor diye düğün salonu tutamayız dediler açık alanında ben istemedim, şimdi de annesi altındaki 30 binlik gereksiz motoru satıp oğluna destek olmuyor bile çok lazımmış gibi arabaları da var oysa ki :) benimde onlardan bişey gördüğüm yok boşuna kinaye yapma yani
Kimsenin sırtına binmeden karnını dahi doyuramayanlar evlenip bir de çoğalıyor vay canına çok şaşırıyorum yav.

Bu miras degil ki,adamın parası . Miras dediğin ölümden sonra olur. O zamana kadar haksızsin. Kazanilirken bir kuruş mu verdin de satılırken bunca derdine düştün?
Evet verdim oldu mu onda veremesem bile 2020 de babam evde otururken ben kendime bir kuruş ayırmadan eve para verdim aylarca kimseye kambur olmadım + ablama kına yapıldı o zor durumda sözde ikimize de yapılamıcaktı ama o zorladı insanları yaptırdı bana kına bile yapılmadı ben soğukta karda it gibi çalıştım çeyizimi kendim ilmek ilmek aldım ablam 1 gün çalışmadı KPSS çalışmanın ardına sığındı evin kredi kartını patlattı resmen pahalı pahalı şeyler aldı ben o evin evladı değilmiyim? ayrıca babamlar eşime durumu biraz toplayalım kına yapmamanın yerine 10 bin vereceklerini de söylemişler bundan daha iyi durumumu mu var şuan ? Ki normalde böyle boş vaat veren insan da değiller ama anlamadım ki bu kına parası konusu daha hiç gündeme bile gelmedi en basitinden bunda bile hakkım yendi

iyice anladım ki ölmeden ne miras paylaştıracaksın ne şöyle böyle çocuklarıma vereceğim demeyeceksin

Sağlığında çocuklarına mal verip, mağdur olan onlarca insan var. Dönem dönem bu insanların hikayelerine haberlerde de yer verilmişti.

Adam sağlığında malını çocuklara pay ediyor. Çok değil 1 yıl sonra, bir hastalık teşhisi konuyor adama. Tedavi için parası kalmıyor, evlatlarına gidip yardım istiyor. Belki de ölürsün niye maldan olalım deyip, adamın onlara verdiği malı, babalarına geri vermiyorlar. Bu ve bunun gibi milyonlarca hikaye var.

Mesela mahallemizde bir kadın var. Kendisi 90 larında. Bakıcıyla yaşıyor. Çocuğu varmış ancak birkaç yıl önce vefat etmiş.Bu kadın tüm malını çocuğuna devretse şu an çok karışık bir durumda olacaktı.

Ölüm her zaman sırayla değil.Kimse sağlığında malını dağıtmasın.

Evet verdim oldu mu onda veremesem bile 2020 de babam evde otururken ben kendime bir kuruş ayırmadan eve para verdim aylarca kimseye kambur olmadım + ablama kına yapıldı o zor durumda sözde ikimize de yapılamıcaktı ama o zorladı insanları yaptırdı bana kına bile yapılmadı ben soğukta karda it gibi çalıştım çeyizimi kendim ilmek ilmek aldım ablam 1 gün çalışmadı KPSS çalışmanın ardına sığındı evin kredi kartını patlattı resmen pahalı pahalı şeyler aldı ben o evin evladı değilmiyim? ayrıca babamlar eşime durumu biraz toplayalım kına yapmamanın yerine 10 bin vereceklerini de söylemişler bundan daha iyi durumumu mu var şuan ? Ki normalde böyle boş vaat veren insan da değiller ama anlamadım ki bu kına parası konusu daha hiç gündeme bile gelmedi en basitinden bunda bile hakkım yendi

Bon oblomo koskonmoyom ko

X