Aileme miras yüzünden tavır almam doğru mu ?

Ya o değilde bir baba kızını evlendiriyorsa o kız babanın maddi sorumluluğundan çıkmış olmuyor mu? Madem babam bana baksın istiyorsunuz niye evlendiniz konu sahibesi.

Valla ben hep diyorum beni yaptıysanız sevmek zorundasınız. Djsj. Babamın malı zaten eyvallah ama bu malı evlatlarına miras bırakma düşüncesi varsa eğer ben de hakkımı isterim ne eksik ne fazla.
Allah herkesin anne babasına sağlıklı ömürler versin Anne babalar söz konusu mal paylaşımı olunca her çocuğa eşit paylaşım yapmak zorunda zaten, oğluma 5 kızlara 1 diyemez veya hepsi oğluma kızlar taş yesin diyemez, ki şükür TC Miras Hukuku miras kalanları cinsiyete göre ayırmıyor, her çocuk eşit pay alıyor, iyi ki kanunlar var yoksa bazı ailelere kalırsa kız çocuklarına toplu iğne dahi verilmezdi.

Özel hastaneye gidebilecek olan 80 bin bankada parası olan çocuğuna yardım yükümlülüğü mu var babasının? Acimasi yok demişsiniz bir de.
80 bin tl nerden gelmiş ben ona takıldım. Evlendi ya, altını falan mı? 3 yıl çalışıp hem çeyiz yapıp hem evi döndürdüğünü iddia ediyor da.

Bizimkiler bu konu da ayrım yapmazlar gibi ama emin olamıyorum.
Abla işine gelen kız çocuğuna miras düşmez diye kendi kafasından bir kural uydurup vermeyebiliyor.

6 aydır gezmediğinizi yazmışsınız bu mu planlı olmak? Daha biraz kafanızı dağıtıp gezmek için paranız yok ama çocuk planlı diyorsunuz.
Anladığım kadarı ile 80.000 altınınız harici paranız yok. Sizi kırmak istemem ama çok acele çocuk yapmışsınız en azından çalışıp arabanızı alsaydiniz.

Bizimkiler bu konu da ayrım yapmazlar gibi ama emin olamıyorum.
Abla işine gelen kız çocuğuna miras düşmez diye kendi kafasından bir kural uydurup vermeyebiliyor.
Valla karşısındaki kız dişliyse mahkemeye verip miras hakkını çatır çatır alıyor, yok öyle kafadan uydurup kız çocuğuna miras düşmez demek.

Egede oturuyorum buradaki birçok Egeli kadından duydum, kendi hikayelerini anlattı hepsi, buralarda da eskiden erkek çocuklarına para ediyor diye zeytinlikleri vermişler, o zamanlar kıyı Egedeki birçok yer köy olduğundan turizm vs akıllarına gelmemiş büyüklerin, çorak bir işe yaramaz diye sahillerdeki yerleri de kızlara kakaladıklarını sanmışlar, sonra ne olmuş kızların sahillerdeki yerlerine nur yağmış birçoğu arsaların üzerine otel veya pansiyon yapmış, abileri erkek kardeşleri zeytinlikten 3 kazanırken kızlar turizmden 10 kazanmış:)))

Eeee etme bulma dünyası, ne anne babanın hakkını yiyeceksin ne de onlar senin hakkını yiyecek, kardeş de kardeşin hakkını yemeyecek.

Bilmeyenler bu haktan mahrum bırakılıyorlar. Çok duydum kadına miras verilmez deyip de tüm mal varlığını erkek kardeşlerin kendi arasında paylaştığını.

Bilmeyenler bu haktan mahrum bırakılıyorlar. Çok duydum kadına miras verilmez deyip de tüm mal varlığını erkek kardeşlerin kendi arasında paylaştığını.
O paylaşımlar kanuni değildir, mal hala baba veya anne üzerinde görünüyordur erkek kardeşler malları üzerlerine geçirmeden şifahen kendi aralarında paylaşıp kız kardeşlerini sözde kendilerince miras dışı bırakıyordur, ebeveyn ölünce veraset çıkarıyorsun, veraset çıktığında kız erkek demeden bütün çocukların adı verasette yer alır karşısında da pay oranları olur, bu işlem sonrası kimse kardeşlerin imzası olmadan malın çöpünü bile satamaz veya erkek kardeşler sessiz buldukları kız kardeşin üzerine kabus gibi çöküp tehdit ederek imza alıyorlardır.

Rahmetli babam adaletli bir adamdı, ne kimsenin malına çöktü ne bizim hakkımızı yedirdi ama o ölünce ona kalan miras hakkı üzerinden kardeşimle beni kız çocuğuyuz diye babama kalan miras hakkına çökmek için ezmek isteyenler oldu, onlar cinse ben şeytanım pabuçlarını ters giydirdim, biz babamın ahlakındayız dilimiz sivridir, yeri geldiğinde deliririz kimse bizi tutamaz ama hak hukuk adaletli olmayı biliriz.

Siz siz olun ne hak yiyin ne hakkınızı yedirin.

babam 1 trilyon 150 bine bir passat marka araba aldı
Trilyon diye bir para birimi yok. Eskidendi ol. Milyon diyoruz ona.
Ne evlatlar var. Daha ölmeden babasının malına mülküne göz diken.
Dünyaya çocuk getiriyorsanız kendi maddi durumunuzla hareket edin. Sizin babanız ya da kayınpederiniz torununa harcama yapmak zorunda değil.

Benim eşim Bodrum’da beach’te çalıştı. Mülk sahibi bir kadınmış. Oranın halkı verimli diye tarlaları oğullarına, bir işe yaramaz diye deniz kenarını kızlarına bırakmış. Bodrum turizm cenneti olunca da kız çocukları ihya olmuş

Doğrudur, aynı hikayeyi birçok Egeli kadından dinledim hiç üzülemeyeceğim o oğullara iyi olmuş, hiçbiri kızkardeşlerimize haksızlık yapılmasın dememiş hak yemekten çekinmemiş.

Kızlara düşen payları,200-300 tl para verip kendilerine sattırıyorlar. Daha geçen sene bu tarz bir olay duymuştum.

Kıskançsınız

Hamileymişsin ama gerçekleri bilmen lazım

1-ablanın eşinden sana ne ? İsterse karun olur isterse parasız olur

2-baban yaşıyor hayatta para onun istemezse vermez

3-eşinin ailesi de versin madem

4-kimseden bir şey beklemeyin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…