Aileme miras yüzünden tavır almam doğru mu ?

E pes artik herkesin malına mülküne ortak inşallah hiçbiri bı kuruş bile vermez pes ya

Ablasının zengin biriyle evlenmesi suçmuş

Araba masrafına + bebek masrafı eklenecek, bir aşı olmuş 1000 lira, bebek dediğimiz minnoşlar ilk sene ayda bir kıyafetlere sığmaz hale geliyorlar, bunun doktoru var, ek gıdası var, puseti karyolası bezi maması.

1 bebek 1 araba tek maaş oluru var mı sizce

Mümkün değil. Zaten konu sahibi bu durumda hamile kaldığına göre bebek giderinden de haberi yok. Bir zıbın, emzik, biberon kaç para. Hele mamaların bebek bezlerinin fiyatlarını görünce yaşayacakları şoku tahmin bile edemiyorum ve sürekli alınacak bunlar. Çocuk hasta oluyor, devlette sıra bekleyemiyorsun ki çocuk olunca, özele en az 1000 TL bırakıp çıkıyorsun. Çocuk büyüdükçe giderlerin çoğalacağını da söyliyim de tam olsun Bir de araba alacak... Önce oto koltuğu alabil de.

• 1
  • 8
  • 9
  • 10
  • Daha bu sayıdayım nasıl gidicem eve okumamda lazım:))))
2 tane evimiz var. Şu an birinde biz oturuyoruz diğer ev boş. Babaannemin amcama veririm dediği ev su an oturduğumuz ev. Erkek kardeşime verilsin istediği ev de boş olan ev. Anlaşılır oldu mu?

Arabayı isteyen araba masraflarıni da ister kendi ayaklarinin uzerinde duramayanlar en iyi yaptığı şey ya koca ailesinin yada kadinin ailesinden edilnilen mumkunati olmayan talepler maalesef mune

şimdi de annesi altındaki 30 binlik gereksiz motoru satıp oğluna destek olmuyor bile çok lazımmış gibi arabaları da var oysa ki :) benimde onlardan bişey gördüğüm yok boşuna kinaye yapma yani
Siz abşkalarının malına niye göz dikiyorsunuz? Size ne ki? Size para harcayacak varsa o da eşinizdir. Ebeveynlerin mallarına göz dikmeyi bırakın. Ebeveynler ölünce eşinize miras kladığında ya da ölmeden önce hediye edilirse size satarsınız olur biter.

Geçenlerde bu şekilde yapılan bir evlat ayrımı bu sitede “Babanın kendi malı, istediği çocuğuna verir. Her çocuğunu eşit sevmek, hepsine eşit davranmak zorunda değil.” diye savunuldu.

Sonuna kadar haksızsınız. Miras dediğin adam ölünce paylaşılır. Yaşadığı sürece kendi kazandığı para sadece onundur. Adamı ölmeden öldürüp akbaba gibi üzerine çullanmaya çalışıyorsunuz. Bu kadar mı bencilsiniz? Bu kadar mı gerçeklikten ferasetten uzaksınız? Burada bazı konuları okuyunca yuh diyorum sizinki de onlardan biri. Adam kendi parası ile arsa alıp satmış sonra araba almış size ne? İsterse karısı ile tatilde yer size ne? Kimseye de vermek zorunda değil. Hele daha sağlığında satıp paylaştırmak isteyen bunun için uğraşıp duran bencil bir evlada bence kuruş vermesin. Allah evladın da hayırlısını versin. Nedir bu ya? Adam ölmüş gibi bir de hak demişsiniz. Hakkınız falan yok o parada. Bu saçma ve haksız düşünceye nerden kapıldınız bilmem. Bir de trip yapıyormuş. İnşallah anne babanız da sizin gibi kendileri daha ölmeden miras tribine giren bu şımarık kızlarına trip yaparlar

Geçenlerde bu şekilde yapılan bir evlat ayrımı bu sitede “Babanın kendi malı, istediği çocuğuna verir. Her çocuğunu eşit sevmek, hepsine eşit davranmak zorunda değil.” diye savunuldu.
Valla ben hep diyorum beni yaptıysanız sevmek zorundasınız. Djsj. Babamın malı zaten eyvallah ama bu malı evlatlarına miras bırakma düşüncesi varsa eğer ben de hakkımı isterim ne eksik ne fazla.

Senin anlamadigin su, baban sana nedne özele gitme diyor biliyormusun? Ondan otlanmaya calisiyorsunuz da ondan. Hem özele git, hemde 5 yil bekleyecek durumum yok de. Allah allah yapmasaydin cocuk, calissaydin para biriktirip cocuk yapsaydin?!
Babandan bukadar cirkin para talep etmeni nasil hakli görebiliyorsun? Ölmeden nasil mirasdan bahsedebiliyorsun?
Ablam rahat ben sürünüyorum yazmissin bide, bile ablani kislaniyorsun yani. Sende zengin koca bulaydin ozaman allah allah ya. Ayy okurkene sinirim ziplattin resmen.

Ana baba sağ iken su miras meselelerini bir ben mi anlamıyorum gerçekten ne kadar saçma adamın kendi hakkı istediğini yapar buna karisamazsiniz ablaniz zengin bir adamla evlenmeyi tercih etti diye ezilen siz olamazsınız siz de zengin bir adamla evlilik tercih etseydiniz o zaman düşünceniz bence çok saçma ve yanlış

Daha evliliğin 8 aylık hemen de güvenme elin adamına.
Ailen haklı yani. Şimdi alacaksın mirası yarın öbürgün bir problem olsa evliliğinde, kalırsın öylece. Ailen de başına kakar durur haklı olarak.
herkes hayattayken de miras diye birşey olmaz bence.

Bu ne tuz
Bu ne yüzsüzlük ya. Adamın kendi malı istediği gibi kullanır. Babaların evli kızlarını tatile gönderme yükümlülüğü mü var? Emekli olduğu halde çalışıyor bir de adam. Eğer maddi durumunuz tatil yapamıyorum diye üzülüp ağlayacak seviyedeyse niye evlenir evlenmez çocuk yaptınız?

Özel hastaneye gidebilecek olan 80 bin bankada parası olan çocuğuna yardım yükümlülüğü mu var babasının? Acimasi yok demişsiniz bir de.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…