Aileme miras yüzünden tavır almam doğru mu ?

Hâlâ aynı şeyleri söylüyorsunuz para babanızın ister 1 araba alir ister 3 araba alir sizene babanizin arabasi ablanizin alacagi araba sizi biraz Kusura bakmayın ama kıskançlığa itmiş

Biraz kendi gözünden yazınca nasıl dökülüyor aklındakiler dimi
Korkunç aklındakiler.
Başkalarının malına mülküne bu kadar kafa yoracağina, biraz okuyup, kendini geliştirse,bu köhne düşüncelerden kurtulsa ya ama yok babamın arabası, ablamın durumu daha iyi, kayinvalidemin motoru, birde çöpü toplayan görevli var tabi evde sabahtan akşam bunları düşünüyor belli ki.

O değil de yatırım da patlamış.. eskiden bir tarla boş yere satılmazdı, şu gelen paraya bir tane 3+1 ev alınmaz artık, lüks araba parası cidden, satmasaydı keşke ne bileyim.. yani adamın satmasının sebebi aslında bu zararı kapatmak da olabilir i, baktı arazi deper kazanmıyor arabalar daha kıymetli en azından orda yata yata değer kaybetmesin parac, al sat yaparak daha karlı çıkacağım uzun vadede diye plan yapmışt da satmış bence. Beklemeniz boşa yani boşa çıkan yatırımda zararı. Neresnden dönersen kardasın mantığı ile yeni bir yatırırm yapmak istiyor babanız bence.
Diğer konuya gelince ana baba ölmeden miraz talebi bana da garip geliyor oe, ha gönüllülerinden koparsa ne ala o da miras değil yardım olarak adlandırılır artık. Kardeşiniz, onunla bununla yarışıyorsunuz sanki biraz herkesin nasibi, kaderi başka o da varlıklı aileye gelin gittiyse onun şansı yani.. bu konuda beklentide olmanız ve ailenize tavır almanız yanlış bence.
Bence buna kadar babanızı. Sizin parayı nasıl harcayacağınıza karışmasını engellemelisiniz. Bu kadar paracı diye ima ettiğiniz adamdan da para beklenmez yani vermez bence ya

baba ölmemiş miras derdine düşmüşsünüz

abla zenginde olsa babadan eşit hak almalı

geçim sıkıntınız var ama çalışmıyorsunuz

çocuk yapmışsınız ama özel hastaneye gitmek için babaya muhtaçsınız

elle tutulur bir yanınız yok. her konuda haksızsınız. ayıp yahuuuu

Size ne!! ne biliyosunuz gereksiz ha gereksiz olsa bile sizi ilgilendirmez.

Sizdeki durum çok farklı ablacım, direkt evlat ayrımı var erkek çocuk daha makbul görülen bir aile kültürünün içine doğmuşsunuz, babaanneniz bile ayrımcı ailenizin nasıl bir yapıya sahip olduğunu gösteriyor.

Sizinki gibi durumlarda Allah sağlıklı ömür versin ama anne baba öldüğünde hakkınız sırf erkek diye pohpohlanan kardeşe yedirilmez doğrusu.

Anne baba manevi olarak her daim evladının yanında olur ama maddi olarak yetişkin çocuğuna bir şey yapmak zorunluluğu yok, aynı şekilde yetişkin çocuk da manevi olarak anne babasının yanında olur lakin maddi olarak yardım etmek zorunda değil, hastalık vb olur yardım ihtiyacı doğar amenna ama onun dışında ben ne ebeveynlerin çocuklarına, ne de çocukların ebeveynlerine para vermesini doğru bulmuyorum, herkes kendi kazancını bilsin kendisi harcasın.

Anne baba hayatdayken miras pesine düsünler hep kendi maddi ihtiyaclarini karsilamiyan ve isini beceremeyenler. Hic sasmas. Isinde gücünde olup, kendi hayatini yöneten insanlarin daha anne baba ölmeden miras pesine düsdüklerine hic sahit olmadim.
Ek not: Su anda gözünüze büyük görünen para bir hastaliga bakar. ..

Eee bizde ayni şeyleri söylüyoruz arabası olmayan arabasizliktan ölmez durumunuz varsa alırsınız babanizda olsa mecbur değil size para verip araba almaya ağlayan sizsiniz
Şu an arabasız olmak daha iyi :) kasko sigorta bakım yakıt parası otoban ve köprü ücretleri derken cebinizden çalan hırsız gibi oldu araba:)))

Bizim evden kim çıkarsa çöpü onun eline veriyorum:))kim götürürse kapıcı oo:)))

Dışlanmış gibi hissediyorsun yani duygusal bi boyut var. Ama herkese veripte seni çıkarmamış ki aradan. Birazcık maddiyatçısınız

Anne baba sizi büyütüp okutup evlendirip tüm görevlerini yapıyor, daha fazlası da artık bencillik. İnsanlar hayatları boyunca sizi ve sizin rahatınızı düşünmek zorunda değil.

Bizim evden kim çıkarsa çöpü onun eline veriyorum:))kim götürürse kapıcı oo:)))
Bizim evin kapıcısı da eşim.
Haksızsın konu sahibi. Madem konu açtın fikir istedin yorumlara cevap yetiştirme. He diğer kardeşlere verip seni ayırsalardı o zaman tavır yapmaya hakkın olabilirdi. Ama kendi istediği gibi değerlendirir isterse dünya turu yapar da vermez senin söz hakkın yok babanın parasında. Benim hem anneme hem babama aileden ev kaldı sattılar valla ne kadara sattıklarını bile sormadım banane beni ilgilendirmez.

Aynen öyle oldu maalesef
Konuyu açan arkadaşımız araba olursa rahata erecek sanıyor ama yanılıyor, kendi söylediği gibi babası 2 araba alsaydı da birini bulutlarveben’e verseydi kasko sigorta benzin parası ne olacaktı babasından mı isteyecekti? Tek maaşla kirada oturuyorlar bebek de geliyormuş, bir bebek bezi ne kadar? Bebek kıyafetleri ne kadar? Bebek ek gıdaya geçince mutfak masrafına aylık yükü ne kadar? Bebek aşılarının tanesi ne kadar? Özel çocuk doktorunun muayene ücreti ne kadar? Bunlar hakkında fikri var mı?

Bu harcamaların hepsi babasından mı istenecek yani

Evim kira değil, gelirim çok şükür, küçük bebeğim, okul çağında çocuğum yok, biz buna rağmen altımızdaki arabayı sattık zira eşim kızım evden çalışıyor, ben ev kadınıyım pandemi de yasaklar vs derken arabayla bir yere gitmek hayal olmuştu, eeee dışarı çıkamıyorsun ama araba yattığı yerden kasko, sigorta, yıllık bakım, muayene derken para hortumlayıp duruyordu sattık valla, şehirdışı için uçak var otobüs var, acil durumlar için taksi var, araba kiralama var, arabayı kapıda tutup para harcayacağımıza satıp kendisinden yatırım yaptık :))

Hergün Ettiğim tek Dua.
"Allahım beni kimselere muhtaç etme yarabbim"
Amin
Buda sadece duada kalmamalı, bunun için birşeler yapmak lazım, yan gelip yatarsan gökten sana istediklerin yağmaz.
Planlı bir şekilde yaşayacaksın, tatil mi istiyorsun öncesinde birikim yap, araba mı istiyorsun öncesinde birikim yap, çocuk mu istiyorsun öncesinde birikim yap!!!

Bizde ecük kar yağsın tatil:)))

Zaten kendisi araba alamayan biri o arabayı besleyemez ki. Araba almak cidden mesele değil, krediyle düşük model küçük bişey illa alınır da dediğiniz gibi o kadar çok gideri var ki asıl mesele arabayı elde tutabilmek. Tek maaşla zor geçinen biri minimum 1500 TL ye depoyu nasıl doldursun? Bir arızası bakımı çıkar 5000 TL şak diye ödeyebilecek mi? Arabası varmış gibi masrafları kenara atsa bi araba parası çıkıyor zaten.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…