Aynı yorumu "eşim babasına üç aylık maaşını hibe etmek istiyor" diye konu açılsaydı da yapacak mıydınız
Yani parayı erkek konu sahibinin Kv si hacca gitsin diye verecek olsaydı da yapacak mıydınız yoksa arabasını satsın fikrini mi destekleyecektiniz cidden merak ettim
Hac konusunu erteleyebilirler o zaman bence , şahsen eşim böyle bi görüşle gelse ben hayır derdim ama ben de kendim bu durumun içinde olsam ya sanane derdim herkes kendi başına gelince anlar belki ben de göndermek için çaba sarf ederdim ama kesinlikle gidip 3 aylık maaşı vermek saçma yani borç olarak da vermek saçma düşük düşük bütçeleri verebilirler
+1000Eşin ne karışıyor. Ondan 2 kat fazla maaş alıyomuşsun ne adama soruyosun ki veriyim mi diye.
Evlatların ana babaya bi hayrı olmalı bence adam seni ne şartlarda okuttu kim bilir!
Gidip maaşını elin adamına yedireceğine babana yardım et.
Babasını ölüme mi terk etsin tarzı yorumlar gördüm, acaba ben yanlış mı anladım konuyu? Babanız ameliyat oldu öyle değil mi? Çok geçmiş olsun bu arada, iyileşir umarım.
Babanız kanser olduğu için biraz daha rahat bir araba almasına abinizle birlikte destek olsanız çok güzel olur. Klimalı olsun tam babanızın istediği gibi. Rahat gitsin gelsin hastaneye. Mutlu olsun yahu üzüldüm
Önceden söz vermişsiniz. Parayı vereceğim geri de istemeyeceğim demişsiniz. Sözünüzü tutmalısınız.
Eşinizi ikna etmek için konuşmaktan başka şansınız yok. Empati yaptırmaya çalışın, senin baban olsaydı ne hissederdin tarzı konuşun. Eğer parayı vermezseniz çok üzüleceğinizi söyleyin. Olmazsa orta yol bulmaya çalışın. Yapacak bir şey yok sonuçta ortada ortak bir para var. Rızası olmadan da zorla çekip alamazsınız ki.
Hanımlar kadının kazandığı parayla erkeğin kazandığı paranın farkını bana güzelce açıklar mısınız? Yaşım küçük diye mi aklım ermiyor? Burada görüyorum eşi çalışan kendi ev hanımı olan kadınlar para hakkında gayet rahat konuşuyor. Peki kendi para kazanıyor mu? Hayır. Eşiniz parayı kazanınca sizin paranız oluyor, siz parayı kazanınca da sizin paranız oluyor. Nasıl iş anlamadım. Ortak paradır bu. Cinsiyetçilik kadında başlarsa biz bu işi nasıl çözeceğiz bilmiyorum.
şu an vermenız yanlıs olur zaten ucretsız ızındeymısınız ve aylık gelırınız nerdeyse 3/1 e dusmusken aıleye bıle olsa maddı yardım yapmak sıkıntı olur..Benim maasim 4,5 esimin 2,75 su an ucretsiz izindeyim 2,75 ile idare ediyoruz kira vermedigimiz icin sikinti olmuyor. Yakinda calismaya baalayacagim.
Onlar bizi okuttu etti dolayisiyla cok fazla birikim yapamadilar. Bende simdi evlat olarak yardim etmek istiyorum. Miktar biraz yuksek esimde hakli hak veriyorum ama sonucta ben mehirimden istiyorum ve 3 ayda yerine koyabiliriz bu parayi. Kabul etmiyor bense söz verdim aileme.
Ailelere para yardımı konusunda eşlerin birbirlerinin fikrini ve rızasını almasından yanayım. Çünkü görüyoruz lüks hayatlar yaşayıp param yok ihtiyacım var diyen aileler, kendilerine zor yeten, belki 3 5 kenara atan evlattan para bekliyor. (Bakınız çocuğunu dolar olarak gören anne babalar)
Bu yüzden eşin rızası önemli.
Fakat bu konu biraz farklı. Kanser hastalığı çok zor. Bu yüzden arabanın satılması çok ama çok saçma. Çünkü taksi lüks bir harcama kalemi.
Kanser gibi bir hastalığa yakalanan bir aile bireyi hacca gitmek istiyorsa bunu da vasiyet gibi görürüm. Bu benim ailem değil eşimin ailesi içinde aynı. Bu yüzden eşinin anlmasına yardımcı ol.
Kendi babasının parası olmasın. Kanser hastası olsun. Her gün öleceğini düşünerek uyanıyor. Hacca gitmek istiyor. Oğlunun durumu orta şeker. Bu para onları gelecek hayalinden sadece 3 ay geriye götürecek olsa bunu yapmaz mıydı?
Bu arada senin içinde aynı şey geçerli. Eşinin anne babasının başına gelse bunlar, para vermezdim diyorsan kendi ailene de vermemelisin.
çok haklısın canım bende aynı fikirdeyimHastalik icin veriyorsunuz parayi. Esinize sormaniza bile gerek yok. Ayni durumda esiniz olsa o da kendi ailesine vermeli. Aile olmak bunu gerektirir
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?