Aileme maddi yardim

Eşiniz haklı falan değil .

Babanızın sizin için yaptığı fedakarlıkları düşünün,sizi okutmak için diledigince yeyip, icip ,giyinemedi belki de ama siz eşiniz izin vermiyor diye ikilemde mi kaliyorsunuz?

Yapmayın,

Vicdan azabı çok zor olur, bu kötülüğü kendinize yapmayın , gerekirse kredi cekin ama mutlaka sözünüzü yerine getirin.

Acılı zamanınızda size destek olmak yerine para kavgası yapan eşinize de yazacak tek kelimem yok.

Eşin de nasıl desem bilemedim. Pinti desem pintilere hakaret. Çok ama çok çok çok bencil. Sağlık bu yahu, bunun için borç para mı olur??!! Kendi ailesinden biri hastalansaydı gör bak o paraları sana sormadan nasıl da veriyordu vee zeytinyağı gibi üste çıkıyordu. Ayrıca mehrine de karışamaz, o senin, istediğin gibi harcarsın. Ona ne?

Ay çok sinirlendim ya. Off

Valla kızlar babasına da yardım etsin o kdr hacca gitmek istiyor adam nasıl bir eştir ki bu borç olarak diyor şaka gibi hasta adamdan bunu talep etmek ! Ben direk eşime derim biz umreye gidecektik annende gelsin diye ben teklif ettim nasip olmadı tabi de ama bunun lafı yapılması çok ayıp

Kendi maaşınızda dilediğiniz gibi tasarruf edebileceğiniz bir meblağ yok mu? Mesela kendi maaşınızdan eşinizinki kadarını eve ayırın kalanını ailenize biriktireceğinizi söyleyin. Biraz yavaş 15 bine tamamlanır ama eşiniz de benim paramla geçiniyoruz diye laf yapamaz.

Hic vermeyelim demiyor ki ellerinde para oldugunu biliyor borc verelim odesinler diyor arabayi satarlar diyor. Ona hava hos tabi.
Araba zaten eski nedrn arabasını satsın babanız tazık gunah... sizi okutmuş yetiştirmiş karsılığı bu mu evlat olarak?? Parayı babanıza vermezsenız çok yazık olur

Babaniz hasta,kanser,olumlu dunya...haca gitmek istiyor,adam da diyordur kendi kendine yarin nolacagi belli degil hem hastayim,olmeden bi gidiyim,hayal ediyor...Söz konusu 3 aylık para ya,verin tabi,o sizin babaniz,sizi büyüttü okuttu,zor gününde hal böyleyken yardim etmeyeceginiz de ne zaman ediceksiniz,bence vermeseniz cook pisman olursunuz

Acımasızsınız

Eşin ne karışıyor. Ondan 2 kat fazla maaş alıyomuşsun ne adama soruyosun ki veriyim mi diye.
Evlatların ana babaya bi hayrı olmalı bence adam seni ne şartlarda okuttu kim bilir!
Gidip maaşını elin adamına yedireceğine babana yardım et.

Benimde anlamadigim kanser hastasi birinin bunyesi o kadar uzak yolculugu ve sicak bir yeri nasil cekecek? Bu arada Allahtan acil sifalar diliyorum. Yardim konusunda esinizle ortak bir noktada anlasmaya calisin. Yarisini karsiliksiz vermek gibi.

Sonuçta şu an zorda darda değilmişsiniz acil ev alma gibi bir mecburiyetiniz yok. Eşinizden de fazla kazanıyormuşsunuz zaten sizin paranızla plan yapmasın. Tamam bütçe ortak olur vs ama böyle bir durumda anne babanın gönlünü almak lazım. Arabayı satsın demesi de çokk bencilce ve acımasızca olmuş. ameliyatlı hasta adam ne yapacak arabasız otobüsle mi gidecek hastaneye
Zaten ameliyat olacakmış babanız hemen toparlanıp hacca gidemez sanırım. Bir de başvurunca hac hemen çıkmıyor sınırlı kontenjan var diye biliyorum. İnşallah o zamana kadar eşinizle sorun yaşamadan halledersiniz. Tek sorun eşinizle konuşmadan ailenize vaat vermek olmuş ne yazık ki

Ya kizlar benim anlamadigim nokta su.
Erkek kadinsan fazla kazaninca tum kazanclar ortak oluyor ama kadin fazla kazaninca adama soz hakki taninmamak isteniyor.Oturdugu yer Istanbul gibi buyuk bir sehir ise kiralar 1000 tl den basliyor adamin babasi lutfetmis bes kurus kira vermesin oglum gelinim demis sahip cikmis yani.
Simdi konu sahibesinin babasinin eline guzel bir para gecmis ancak kaderin cilvesi saglik durumu kotulesmis.Bu durumda ev mev yaptirmamasi lazim.Arabayi daha konforlu hale getirmesi lazim kanser hastasi olabildigince rahat etmelidir.
Ayrica hac diyorsunuz.O hac kolaylikla cikmiyor tedavisi gittikce agirladirken hac ciksa bundan birsey anlamaz.Umre icin ise gitmesiyle donmesi bir olmali ki hasta olmasi buna sebep.
Yani konu sahibesinim bir hatasi var ki esi ile istisare etmeden ben size para hibe ederim demis.
Olmaz kizlar kocasinin 5 kati fazla para kazansa da esin ile istisare etmeden 3 aylik maasimi verecem ben demek seni adam yerine koymuyorum demektir.Adam 2750 tl maasimi 3 ay aileme verecem seninkiyle gecinecez dese kabul eder miydi(kp evinde bedava oturdugu icin belki)
Bence ailelerin artik bir sure sonra elini eregini cocuklarindan cekmesi gerekiyor.Bu yapi yuzunden 30 yasina gelmis ama ailesine bagli degil bagimli bireyler oluyoruz.
Baba fakir degil ki
Babasi fakir olsa elinde avucunda hic bir sey olmasa tamam ama bu durumda yapilan sey bencillik.Hem baba tarafindan hem de kizi tarafindan.

Benim babam da kanser. Babam için, ailem için canımı veririm. Böyle bir durumda da eşime sormam, onun istediğini yapacağım der geçerim. Aynı şey eşimin ailesi için de geçerli. Allah gecinden versin, yarın ne olacağı belli değil. Vicdan rahatsızlığı ile yaşamaktansa babamın dileğini gerçekleştirmeyi yeğlerim. Hem bizi de onlar okutmadı mı, onların sayesinde elimiz ekmek tutmadı mı? Eşinizden iki kat fazla maaş alırken bu hadsizlik ne ki? Allah herkesi kalbi güzel insanlarla karşılaştırsın.

İnadına daha fazla yardım ederdim aileme sırf ona inat. Sinirim zıpladı konuda ya. Para sizin aile sizin başkasına laf düşmez.

Öncelikle acil şifalar diliyorum.Anlamadığım şey şu babasının hac parası varken onu kenara ayırıp kızından destek bekliyorsa damadında torununda bir yerde hakkı yeniyordur.Parası olmayana hac zaten farz değilki. Diğer hallerde ben de olsam konu sahibinin yerinde söz konusu sağlıkken kimseyi dinlemez yardım ederdim.Şartlar neyi gerektiriyorsa öyle davranmak lazım.Eşlerimizde görmek istemediğimiz davranışları biz yapmayalım.
Konu sahibi arkadaşım eşinin ailesi belki de her ay size ev kirası kadar yardım ettiğini düşünüyordur sırf sizin hayatınız kolaylaşsın bi birikiminiz, iki tuğlanız olsun diye.Babanızın durumu yeterli düzeydeyse sizin 3 aylık maaşınızı vermeniz onları bile kötü hissettirebilir.eşinizi ailesine karşıda mahcup duruma düşürmeyin derim.
Eşinizin maaşı sizinkinden daha azmış evet ama ailesi de belki eksik hissetmesin diye bu şekilde bi nebze dengelemeye çalışıyordur.Eşinize ayıp etmeyin orta bi yol bulmaya çalışın

Empati yapıyorum benim eşim bunu söyleseydi ona olan sevgim ve saygım büyük yara alırdı. Rabbim ömür versin yeter ki o 15 bin lira bin kere kazanılır ama anne ve baba bir daha geri gelmez. İleride vicdan azabı çekmemek için eşinle ters düşsen bile o parayı vermelisin bence.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…