• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Aileme maddi yardim

Kendimi sizin yerinize koydum da babam hayalini kurdugu umreye gidemeden gozunu kaparsa omur boyu affetmem kendimi. Ya adam omrunu vermis cocuklarini buyutmeye okutmaya simdi elin oglu 3 kurusun hesabini yapiyor. Kizi da oturmus dinliyor.
4.5 geliri olan biti icin 15 bin hic bir mebla.. gerekirse baskasindan borc edin ise baskayinca odersiniz vd lutfen konuyu babaniza sakin yansitmayin. Uzmeyi adami en cok destege ihtiyaci oldugu donemde..
Not: ayni sey esimin ailesinden birine olsa Ondan once ben soylerim ne gerekiyorsa yapalim diye.. birikim yine yapilir ev yinr alinir ama baban bugun var yarin yok unutma bunu sakin..

Kesinlikle vermelisin Bazisi esinin ailesi kayananan istese verir misin demis yuh yani Benim kaynanam bana cok cektirdi neler yapti esimin parasini yiyip neler yapti ama bu saatten sonra kanser olsa ve esim dese sunu istiyor yap derim oda esimi okutmamislar Ben okudum buna ragmen ve bana neler cektirmesine ragmen anne baba bu yani ve su var esinize soyle soyleyin tamam vermiyeyim eger ilerde bu durumdan pisman olursam seni affetmiyecegim deyin ayrica Araba konusuna gelirsek eskiler bziim gibi degil biseylerini kolay satamiyorlar ilerde zaten onlarda ait seyler size kalacak Allah omur versin insallah o yuzden hayatta ne istiyorlarsa gozunuzde birakmayin ne sizin ne onun ve sunu unutma hic bi erkek icin degmez bunu cok gordum yasadim canin ne istiyosa onu yap ki pismanlik ve keske hayattaki en kotu sey..

Babasını ölüme mi terk etsin tarzı yorumlar gördüm, acaba ben yanlış mı anladım konuyu? Babanız ameliyat oldu öyle değil mi? Çok geçmiş olsun bu arada, iyileşir umarım.

Babanız kanser olduğu için biraz daha rahat bir araba almasına abinizle birlikte destek olsanız çok güzel olur. Klimalı olsun tam babanızın istediği gibi. Rahat gitsin gelsin hastaneye. Mutlu olsun yahu üzüldüm :KK61:

Önceden söz vermişsiniz. Parayı vereceğim geri de istemeyeceğim demişsiniz. Sözünüzü tutmalısınız.

Eşinizi ikna etmek için konuşmaktan başka şansınız yok. Empati yaptırmaya çalışın, senin baban olsaydı ne hissederdin tarzı konuşun. Eğer parayı vermezseniz çok üzüleceğinizi söyleyin. Olmazsa orta yol bulmaya çalışın. Yapacak bir şey yok sonuçta ortada ortak bir para var. Rızası olmadan da zorla çekip alamazsınız ki.

Hanımlar kadının kazandığı parayla erkeğin kazandığı paranın farkını bana güzelce açıklar mısınız? Yaşım küçük diye mi aklım ermiyor? Burada görüyorum eşi çalışan kendi ev hanımı olan kadınlar para hakkında gayet rahat konuşuyor. Peki kendi para kazanıyor mu? Hayır. Eşiniz parayı kazanınca sizin paranız oluyor, siz parayı kazanınca da sizin paranız oluyor. Nasıl iş anlamadım. Ortak paradır bu. Cinsiyetçilik kadında başlarsa biz bu işi nasıl çözeceğiz bilmiyorum.

Böyle durumlarda eş karışınca sinir oluyorum.
Kendi kararımızı kendimiz veremiyoruz.
Çalışan sen kazanan sen hayır diyen o :KK14:
Ama şu açıda var onun babası olsa yine verirmiydin paranıo_O
Böyle konular hem geriyor hem düşündürüyor insanı:KK14:

Hayatta tahammül edemedigim insanlar hadsiz ve merhametsizlerdir.
Siz bugün o 4500 lirayı alıp eşinizi memnun ediyorsanız bu babanızın sayesinde .
Benim babama verdiğim 15000 liranın lafını edecek adama dünyayı zehir ederim .
Gün yüzü goremez bu kadar net söylüyorum.
Hele hele babam kanser gibi bir hastalıkla boğuşacak.
Kaç gün yaşayacağı belli olmayan babacığım için
Eşimi ikna etmek için uğraşmam ben .
Sizin hayaliniz belki 3 ay gecikir
Isterse 3 sene geciksin umrumda bile olmaz.
Elimde varken vermezsem kendi kendimi ve buna karışan kocamı yerim .
Aynı şey esin ailesi içinde geçerli.
Hastalık esnasında kendi keyfimi düşünmem düşünemem!
Ne farkımız var hayvandan ?
Lütfen babanıza o parayı verin .
Ileride vicdan azabı cekmeyin .
Esiniz mi ?
Ona cümle kursam 100 gün banlanirim
Değer mi ?
Bence o adama 1 gün bile değmez!!!

Aynı yorumu "eşim babasına üç aylık maaşını hibe etmek istiyor" diye konu açılsaydı da yapacak mıydınız

Yani parayı erkek konu sahibinin Kv si hacca gitsin diye verecek olsaydı da yapacak mıydınız yoksa arabasını satsın fikrini mi destekleyecektiniz cidden merak ettim

Sen verir miydin ?

Hac konusunu erteleyebilirler o zaman bence , şahsen eşim böyle bi görüşle gelse ben hayır derdim ama ben de kendim bu durumun içinde olsam ya sanane derdim herkes kendi başına gelince anlar belki ben de göndermek için çaba sarf ederdim ama kesinlikle gidip 3 aylık maaşı vermek saçma yani borç olarak da vermek saçma düşük düşük bütçeleri verebilirler

Saçma mi ?
Kanser hastası bir babaya 3 aylık maaş vermek saçma mi ?
Susar mısınız?
Yoksa kalaylı ağzımi açıcam!

Eşin ne karışıyor. Ondan 2 kat fazla maaş alıyomuşsun ne adama soruyosun ki veriyim mi diye.
Evlatların ana babaya bi hayrı olmalı bence adam seni ne şartlarda okuttu kim bilir!
Gidip maaşını elin adamına yedireceğine babana yardım et.
+1000
O baba niye çatı katında yasiyor acaba
Zamanında ev araba yapmadan çocuk okutmaya çalıştığından olavilir mi

Şimdi el alemin oğlu kızının parasını yiyor her ay bir de 15 bine razi gelmiyor

Bn olsam eşime sorma gereği bile duymam verrim parayı.. aynı durumda kendi annesi babası olsa varını yoğunu satardı.
Hac konusundada babanız öldüğnde bi ömür vicdan yaparsınız elimde varken hayalini gerçekleştiremedim babamın diye...

Ailelere para yardımı konusunda eşlerin birbirlerinin fikrini ve rızasını almasından yanayım. Çünkü görüyoruz lüks hayatlar yaşayıp param yok ihtiyacım var diyen aileler, kendilerine zor yeten, belki 3 5 kenara atan evlattan para bekliyor. (Bakınız çocuğunu dolar olarak gören anne babalar)

Bu yüzden eşin rızası önemli.

Fakat bu konu biraz farklı. Kanser hastalığı çok zor. Bu yüzden arabanın satılması çok ama çok saçma. Çünkü taksi lüks bir harcama kalemi.
Kanser gibi bir hastalığa yakalanan bir aile bireyi hacca gitmek istiyorsa bunu da vasiyet gibi görürüm. Bu benim ailem değil eşimin ailesi içinde aynı. Bu yüzden eşinin anlmasına yardımcı ol.
Kendi babasının parası olmasın. Kanser hastası olsun. Her gün öleceğini düşünerek uyanıyor. Hacca gitmek istiyor. Oğlunun durumu orta şeker. Bu para onları gelecek hayalinden sadece 3 ay geriye götürecek olsa bunu yapmaz mıydı?

Bu arada senin içinde aynı şey geçerli. Eşinin anne babasının başına gelse bunlar, para vermezdim diyorsan kendi ailene de vermemelisin.

Gerçekten anlamadığım bir şey var kadının maaşı kendine ait ama kocanın maaşı aileye ait oluyor öyle mi? Benim bildiğim evin ortak bir parası vardır kimse sormadan büyük harcamalar yapmaz, planlamaz. Ha mehir ayrı o sizin hakkınız ama eşinize baştan yanlış yapmışsınız ondan gönlünü almalısınız. Benim eşim ortak bütçemizden haberim olmadan öyle bir para ayırsa çok üzülürüm ister benim maaşım ister onun maaşı söz konusu olsun

Babasını ölüme mi terk etsin tarzı yorumlar gördüm, acaba ben yanlış mı anladım konuyu? Babanız ameliyat oldu öyle değil mi? Çok geçmiş olsun bu arada, iyileşir umarım.

Babanız kanser olduğu için biraz daha rahat bir araba almasına abinizle birlikte destek olsanız çok güzel olur. Klimalı olsun tam babanızın istediği gibi. Rahat gitsin gelsin hastaneye. Mutlu olsun yahu üzüldüm :KK61:

Önceden söz vermişsiniz. Parayı vereceğim geri de istemeyeceğim demişsiniz. Sözünüzü tutmalısınız.

Eşinizi ikna etmek için konuşmaktan başka şansınız yok. Empati yaptırmaya çalışın, senin baban olsaydı ne hissederdin tarzı konuşun. Eğer parayı vermezseniz çok üzüleceğinizi söyleyin. Olmazsa orta yol bulmaya çalışın. Yapacak bir şey yok sonuçta ortada ortak bir para var. Rızası olmadan da zorla çekip alamazsınız ki.

Hanımlar kadının kazandığı parayla erkeğin kazandığı paranın farkını bana güzelce açıklar mısınız? Yaşım küçük diye mi aklım ermiyor? Burada görüyorum eşi çalışan kendi ev hanımı olan kadınlar para hakkında gayet rahat konuşuyor. Peki kendi para kazanıyor mu? Hayır. Eşiniz parayı kazanınca sizin paranız oluyor, siz parayı kazanınca da sizin paranız oluyor. Nasıl iş anlamadım. Ortak paradır bu. Cinsiyetçilik kadında başlarsa biz bu işi nasıl çözeceğiz bilmiyorum.

Genel kanı bu şekilde. Kadın para kazanıyorsa para kadınındır erkek kazanıyorsa aile birliği ortaya çıkar ve çalışmayan kadın da parada hak sahibidir. Bunun dayanağı, erkek evine bakmakla mükelleftir olayına dayanır.

Haaaa bu doğru mudur? Bence asla doğru değildir. Çalışsa da çalışmasa da aile denilen birimde kararların ortak alınması gerekir.

Konuya gelince. Adamcağız hasta ve umreye gitmek istiyor. Ben olsam tabiki veririm parayı. Hem kendi annem babam için hem de eşimin anne ve babası için gözümü bile kırpmadan veririm. Zaten öyle de olması gerekiyor.

Kaldı ki arkadaşım Ocak ayında umreye gidecek ve 790 dolara gidiyor. Yani verilemeyecek bir para değil.

Ama parayı verdiğiniz zaman eşinizin gönlü yoksa o parayla da ben babamı umreye yollamam. Gönülsüz verilen parayla olmaz bu işler.

En çıkar yol konu sahibinin eşiyle güzelce oturup konuşması olmalı. İnanıyorum ki eşi de anlayacaktır durumu.

Hastalik icin veriyorsunuz parayi. Esinize sormaniza bile gerek yok. Ayni durumda esiniz olsa o da kendi ailesine vermeli. Aile olmak bunu gerektirir

Benim maasim 4,5 esimin 2,75 su an ucretsiz izindeyim 2,75 ile idare ediyoruz kira vermedigimiz icin sikinti olmuyor. Yakinda calismaya baalayacagim.
Onlar bizi okuttu etti dolayisiyla cok fazla birikim yapamadilar. Bende simdi evlat olarak yardim etmek istiyorum. Miktar biraz yuksek esimde hakli hak veriyorum ama sonucta ben mehirimden istiyorum ve 3 ayda yerine koyabiliriz bu parayi. Kabul etmiyor bense söz verdim aileme.
şu an vermenız yanlıs olur zaten ucretsız ızındeymısınız ve aylık gelırınız nerdeyse 3/1 e dusmusken aıleye bıle olsa maddı yardım yapmak sıkıntı olur..
mehır evet sızın hakkınız ama ben bu tarz seylerı hos bulmuyorum evlendıysenız hersey ortak olmalı bence... ve takıları aılenıze verırken yada satarken esınde oanyı alınmalı kesınlıkle.
evlenırken aılenızne kadar yardım ettı sıze bılmıyorum, ama zaten kp ın evınde bedavaya oturuyormusunuz yanı esınız aılesıne aıt bır mulk ve sız orada kırada otursanız belkı en az700-800 kıra parası veercektınız, esınızde kendı aılesıne maddı yardım yapmıyorsa sıze karısmakta haklı..
ıllede yardım etmek ıstıyorsanız soyle yapın işe baslayınca sonucta kazanc sızın hakkınız emek terınız , aılenıze bellı bır sure aylık yardımda bulunun ayda 500 falan yeter, yada hac parasını kardesınızle ortak sız odeyın taksıtle hem sızı kasmaz, hem esınıze laf soz hakkı dogmamıs olur, en mantıklısı bu bence.

Ailelere para yardımı konusunda eşlerin birbirlerinin fikrini ve rızasını almasından yanayım. Çünkü görüyoruz lüks hayatlar yaşayıp param yok ihtiyacım var diyen aileler, kendilerine zor yeten, belki 3 5 kenara atan evlattan para bekliyor. (Bakınız çocuğunu dolar olarak gören anne babalar)

Bu yüzden eşin rızası önemli.

Fakat bu konu biraz farklı. Kanser hastalığı çok zor. Bu yüzden arabanın satılması çok ama çok saçma. Çünkü taksi lüks bir harcama kalemi.
Kanser gibi bir hastalığa yakalanan bir aile bireyi hacca gitmek istiyorsa bunu da vasiyet gibi görürüm. Bu benim ailem değil eşimin ailesi içinde aynı. Bu yüzden eşinin anlmasına yardımcı ol.
Kendi babasının parası olmasın. Kanser hastası olsun. Her gün öleceğini düşünerek uyanıyor. Hacca gitmek istiyor. Oğlunun durumu orta şeker. Bu para onları gelecek hayalinden sadece 3 ay geriye götürecek olsa bunu yapmaz mıydı?

Bu arada senin içinde aynı şey geçerli. Eşinin anne babasının başına gelse bunlar, para vermezdim diyorsan kendi ailene de vermemelisin.

Bu yoruma yüzde yüz katılıyorum

Bunun çözümü sen calısmaya başlayınca sende sadece 2.75 ini eve katkı yap gerisini ailene gönder... Madem herşeyde mantıklı düşünüyor hiç sağduyuyla hareket etmiyor ben olsam bundan sonraki tum maaşlarımın fazla kısmını aileme gönderirdim. Neden sen fazla para koyasın değil mi ayrıca mehirine de karışamaz.

Ben annemi kanserde kayıp etdim. Bir saniye uzun yaşasın diye 15000 tl değil kara cigerimi vermeye kalkdim. Doktorlar asla kabul etmedi.
Ayyy geldi cinlerim... bin şükür ozamanlar ensemde sizin eşiniz gibi para manyağı yokdu. Ben galiba katil olurdum.
Az daha azim etsin kendi didinip kazansin...
Banlanmadan kaciyorum

sağlık sonucta keyfi olsa haklı da.. kendi babası olsaydı borc mu verecekti acaba? bu arada cok gecmiş olsn allah şifasını versin inşallah..

Şimdi eşiniz ameliyat parası vermeyelim demiyor ki zaten. Ameliyat parası var. Ama sonrasında hac parası yok. Babanız bence kendi parasıyla bir ameliyatını olsun. Allah'ın izniyle iyileşsin. Sonrasında eşiniz yine para vermeyelim dememiş. Borç verelim demiş. E bu da mantıklı. Sonuçta yaşlı insanlar. Hacdan geldikten sonra artık aylık ne kadar öderlerse yavaş yavaş öderler. Babanıza verdiğiniz söz adına üzülüyorsunuz ama sizi anlarlar bence. Kendim çalışıyorum kazanıyorum ona mı sorucam denmemeli bence. Çünkü sonuçta şuanda da çalışmıyorsunuz kazanmıyorsunuz ama o size anneme para verdim sanane zaten çalışmıyorsun para benim dese hoşunuza gider mi? Onun da ailesi onu büyütmüş yetiştirmiş. Bir de eve yerleştirmiş sizi. Kira bile almıyorlar. Valla ne bileyim bence eşiniz çok mantıksız davranmıyor. Burda sanki adamı kansere mahkum etmiş gibi algı olmuş ama o söz konusu değil benim okuduğum kadarıyla.

Back
X