- 8 Haziran 2012
- 795
- 533
- 303
Ben kazaniyorum benim param sen karisma dedigim zaman cok sinirleniyor. Senin paran benim param muhabbetlerini aslinda bende sevmiyorum ama kazaniyorum diye istedigim gibi harcamak istememe cok kiziyor cok tepki veriyor
kadının çalıştığı para tamamen kadına aittir, kadın ister çalışabilir istemezse çalışmayabilir, erkek kadının kazandığı para/kadına kendi ailesinden kalan miras/mehri üzerinde hiç bir söz söyleme hakkına sahip değildir. Erkek de evin, karısının ve çocuklarının ihtiyaçlarını karşılamak zorundadır. Bunları yaptıktan sonra o da kalan parasını istediği gibi harcayabilir. Ben bu şekilde düşündüğüm için aileme yardım ederdim, eşim de bu şekilde düşündüğü için hiç bi şey demezdi.
Fikirleriniz bana çok garip geldi. Sizin görüşleriniz mi yoksa çeşitli kaynaklardan öğrendiğiniz şeyler mi bunlar?
Bilmediğim için soruyorum sadece yanlış anlamayın
Ben bu tür cinsiyetçi fikirlere karşıyım.
kadının çalıştığı para tamamen kadına aittir, kadın ister çalışabilir istemezse çalışmayabilir, erkek kadının kazandığı para/kadına kendi ailesinden kalan miras/mehri üzerinde hiç bir söz söyleme hakkına sahip değildir. Erkek de evin, karısının ve çocuklarının ihtiyaçlarını karşılamak zorundadır. Bunları yaptıktan sonra o da kalan parasını istediği gibi harcayabilir. Ben bu şekilde düşündüğüm için aileme yardım ederdim, eşim de bu şekilde düşündüğü için hiç bi şey demezdi.
dini yorum yapmak yasak olduğu için detaya girmiyorum ama inandığımız dinin bize sunduğu idealler bu şekilde :) cinsiyetçi bir düşünce olduğunu düşünmüyorum, kadına ve erkeğe farklı alanlarda sorumluluk yüklemek sadece. Ancak yine de bunlar sadece teoride kalıyor bazen. Yani ben daha yeni mezun oldum çalışma hayatına henüz başlamadım ama çalıştığım zaman da bu benim param tribine girmem. Zaten kadın evi,eşi ve çocukları için parasından harcayamaz diye bir durum yok, sadece böyle bir sorumluluğu yok maddi anlamda. Mesela eşim için de evin ihtiyaçları için kalan para ona aittir demiştim ama bu da teoride kalıyor biraz, çünkü benim hesabımda birikim yapıyor :) bahsetmek istediğim şey zorunluluklar esnasında iki tarafında kendi parası üzerinde tasarrufta bulunabilme hakkı. Bu çok insani bir şey. Aksi durumda görüyoruz ki kanser babasına yardım etmek isteyen kadının eşinin yaptıklarını. Hoş değil.
Ne güzelmiş yahu, hep bana hep bana diyorsunuz yani
E çalısmak istemeyen kadının kocası zorla çalıştırabilir mi sizce? :) böyle bir talebi olamayacağını düşünüyorsanız, kadının maddi anlamda ev geçiminden mesul olmadığı konusunda hemfikiriz o zaman :) yoksa hem çalısmak zorunda değil, hem de çalıştığı zaman da parası kendisinin olmayacaksa burda bir paradoks oluşuyor bana kalırsa. insan zorunlu tutulmadığı şeyin mükellefi olamaz ki :)
Ben eşime benim param çalışmak zorunda değilim o yüzden parayı istediğim gibi harcarım diyemem. Ayrıca tüm masrafları karşıladıktan sonra kalanı kendine harcayabilir lafınız da çok ütopik. Günümüz şartların da kaç kişi sağlayabiliyor ki bunu. Eşler Zaten çok iyi kazansa eşinin aldığı paradan medet ummaz.
hayır ben sadece mesuliyet durumundan bahsettim. Böyle bir sorumluluğu olmadığı halde kadın eşine destek verebilir. Bunda bi sorun yok ki zaten :) Ama siz de diyorsunuz, zaten maaşı yüksek olsa medet ummaz diye. Medet umma fiiline özne olan kişi demek ki bu işin asıl sorumlusu.
Ben de asla bu benim param tribine girmem. Ama kanser babama kendi alnımın akıyla kazandığım parayla yardım etmem izin vermiyorsa eşim, bal gibi de bu benim param derim. Çünkü o bunu hak eder.
Konuyu daha fazla dağıtmayayım ben,iyi günler :)
Aynen konu dağılmasın, konu sahibi bence gidin bir kredi çekin bin bin ödeyin. En fazla 2 yılda biter.
Krediyle hacca gidiliyor mu? Gidilmiyor diye biliyorum m?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?