Hmm tomurcuk momurcuk :)")Ben sorgulamak yerine nasıl yaptığımı anlatayim size isterseniz,Kur'an'ı arapça okuyabiliyorum ama anlamıyordum oyuzden anlamadan okumanın işime yaramayacagini farkettim ve Türkçesini okumaya başladım inanki bildiğimiz doğru diye anlatılan neler neler varmış ve evet dedim Allah zaten soyluyor bize ama bizler sadce tembellikten kulaktan dolma bilgilerle "hacı,hocaların" anlattığını bilip inanmisiz,emin ol anlatilandan daha kolay,her satırında şok yaşadığım her bilginin aslıni veren bir kitap kutsal kitabımız tabi anliyorsak,onuda Türkçesini okuyarak yapıyorum bana artık daha kolay geliyor.vazgececegim bir şey değil emin olun
Hadi canım hadi dine eviren sensin işine bak,zora gelince şikayet et
Merak ediyorum Ahzab 51 de ne şok geçirip hangi bilginin aslını öğrendinBen sorgulamak yerine nasıl yaptığımı anlatayim size isterseniz,Kur'an'ı arapça okuyabiliyorum ama anlamıyordum oyuzden anlamadan okumanın işime yaramayacagini farkettim ve Türkçesini okumaya başladım inanki bildiğimiz doğru diye anlatılan neler neler varmış ve evet dedim Allah zaten soyluyor bize ama bizler sadce tembellikten kulaktan dolma bilgilerle "hacı,hocaların" anlattığını bilip inanmisiz,emin ol anlatilandan daha kolay,her satırında şok yaşadığım her bilginin aslıni veren bir kitap kutsal kitabımız tabi anliyorsak,onuda Türkçesini okuyarak yapıyorum bana artık daha kolay geliyor.vazgececegim bir şey değil emin olun
Sanirim kendi cahilligine guluyorsun ama neyse,evet Kuran'da belirttigi gibi birden fazla eşe sahip olabilirsin ama onları gecindirecek ve gönüllerini kirmayacak şekilde rızaları var ise iyice oku,şuan kimse kabul etmez 2.bir eşi ama zaten eşlerin rızası varsa yapılır bu sorunun cevabı olsun,birde sasirdigim azhap süresinin bir ayeti değildi başka ayetlerdi,ama yazık sana açıklamaya daha fazla çaba gostermiyecegim bu inkarla sen yakında anlarsın zatenMerak ediyorum Ahzab 51 de ne şok geçirip hangi bilginin aslını öğrendin
Bebeğim benim ikinci evliliğe dikkat çekmek istemedim evrensel bir kitabın içinde bi adamın kadınlarıyla cinsellik sırasını, sex hayatını anlatmasına dikkat çekmek istedim.Sanirim kendi cahilligine guluyorsun ama neyse,evet Kuran'da belirttigi gibi birden fazla eşe sahip olabilirsin ama onları gecindirecek ve gönüllerini kirmayacak şekilde rızaları var ise iyice oku,şuan kimse kabul etmez 2.bir eşi ama zaten eşlerin rızası varsa yapılır bu sorunun cevabı olsun,birde sasirdigim azhap süresinin bir ayeti değildi başka ayetlerdi,ama yazık sana açıklamaya daha fazla çaba gostermiyecegim bu inkarla sen yakında anlarsın zaten
Vah ki ne vah ..Bebeğim benim ikinci evliliğe dikkat çekmek istemedim evrensel bir kitabın içinde bi adamın kadınlarıyla cinsellik sırasını, sex hayatını anlatmasına dikkat çekmek istedim.Ben sana yazık demiyorum seni çok iyi anlıyorum
Vah ki ne vah ..
bu inkarla sen yakında anlarsın zaten
İslam hoşgörü dini de siz neden bu kadar hoşgörüsüzsünüz? Tamam en Müslüman sizsiniz, Allah kabul etsin.Sanirim kendi cahilligine guluyorsun ama neyse
Kendi de anlam verip aciklayamadigi icin sinirleniyor:)İslam hoşgörü dini de siz neden bu kadar hoşgörüsüzsünüz? Tamam en Müslüman sizsiniz, Allah kabul etsin.
Peygamber efendimiz hayatı üzerinden örnekler verilmiştir.bi adamın kadınlarıyla cinsellik sırasını, sex hayatını anlatmasına dikkat çekmek istedim.
Iste biz de onu diyoz neden sex hayatlarina dikkat cekmis?Peygamber efendimiz hayatı üzerinden örnekler verilmiştir.
Merak etmeyin sizin dikkat çekmek istediginiz konuya Allah zaten yüzyıllar önce dikkat çekmiştir.
Bu ayette zaten aslında anlatılmak istenen çok net anlatılmış, inceleyip dusunebilene.Nisa 82 ye bak
Bu ayette meleklerin yönelttiği soruya istinaden Allah'in verdiği de bir cevap var , bu cevapta da aslında sorgulasak dahi bizim bilmediklerimizi de bilenin Kendisi olduğunu açıkça beyan etmiştir.Melekler bile sorguluyor bakara 30'da.
Günümüzdeki insanlarin seks hayatlarına bakınca aslında anlayabiliriz bence neden olduğunu. Allah seksi de o duyguya götüren şeyi de bizlere imtihan vesilesi yapmıştır.Iste biz de onu diyoz neden sex hayatlarina dikkat cekmis?
Peki tomurcuk olayi? Ben okuyunca hic hosuma gitmiyor, dehsete düşüyorum, gogusleri henuz tomurcuklanmis kizlar vs yaziyor ya hani, bir de her ilişkiden sonra yeniden bakire olacaklari?Günümüzdeki insanlarin seks hayatlarına bakınca aslında anlayabiliriz bence neden olduğunu. Allah seksi de o duyguya götüren şeyi de bizlere imtihan vesilesi yapmıştır.
Sorgulamanın nesi kötü ben anlayamadım?Baban dinden uzaklasmandan korkuyor üzgünüm ama şimdiki gençler "sorgulamaliyim"adı altinda keyiflerince her şeyi yapmak için yok dinsizim yok agnostigim yok zartim zurtum saçmalıyor,baban herşeyi dine bağlayarak anlatmaya çalışıyor çünkü korkuyor,dinimizin sorgulanacak bir tarafı yok kizmasi sinirlenmesi hatta çok yanlış ama vurması bile ondan hazmedemiyor böyle saçma soruları ve düşünceleri üzgünüm,dinini sorgulamaktan vazgeç derslerine odaklan
Teşekkür ederimİslam hoşgörü dini de siz neden bu kadar hoşgörüsüzsünüz? Tamam en Müslüman sizsiniz, Allah kabul etsin.
Onlardan dilediğinin beraberliğini erteler, dilediğini yanına alırsın. Uzaklaştırdıklarından birini tekrar istemende senin için bir sakınca yoktur. Azhab 51Peygamber efendimiz hayatı üzerinden örnekler verilmiştir.
Merak etmeyin sizin dikkat çekmek istediginiz konuya Allah zaten yüzyıllar önce dikkat çekmiştir.
Dini içerikli konu oluyor ama madem sordunuz Allah in vermis oldugu bilgi neticesinde cevap vereyim , oradaki bir kelime (tomurcuk yorumunu katan) aslında ergenlik çağına ulaşmış kız anlamını taşımaktadır, günümüzde erken ergenlik kavramı oldugu için belki bizler bu yorumu 10 yas gibi algilayabiliriz ama genel olarak 15 yaş ve sonrası kastedilmektedir.Peki tomurcuk olayi? Ben okuyunca hic hosuma gitmiyor, dehsete düşüyorum, gogusleri henuz tomurcuklanmis kizlar vs yaziyor ya hani, bir de her ilişkiden sonra yeniden bakire olacaklari?
Aciklarsaniz sevinirim.
Okuyorum bende de var yani, yaziyor.
Dini içerikli konu ve mesajlar yasaktır.