Ailem yaşarken yetim kaldım.

Ben ailemi atmadım biliyormusun annem babam çok utanacak benden özür dileyecekler çünkü onlara bakacak olan yine ben olacağım bana bunları yaptılar diye yaşlandıklarında terk edemem
babam bize neler neler yaptı..annem rahmetli oldu konuşuyoruz işte hala mesafeli olarak..

anne dişli bir kadın,hırslı böyle anneyle başa çıkmak zor olmuştur bence..
Artık takmamalı böyle anneyi ,bence gözünün önüne bakması daha mantıklı..Bosu bosuna kendini üzüyor , herkese hakettigi derecede sevgi ,saygı verilmeli , buna annede dahil , annedir atadır diyerek tepemize bindirmenin bir anlamı yok .

çok bencildir annem hep bana hep bana der benden evliyken bile hergün onun evvini temizlememi beklerdi aldığım hediyleri beğenmezdi

evet normal değil böyleleri..babamın bir arsası vardı istanbulda biz küçüktük ev yapmaya başladı annemde hep tasarruf ederdi babam baskı yapardı tasarruf et diye..çamaşır bile almazdı bizeiç çamaşırı dış çamaşırı..altı delik ayakkabımı sınıfta en ön sıradaydım öğretmen fark etmesin diye derse knsantre olamazdım..babamda size yapıyorum derdi..anneciğim hastalandı rahmetli oldu..babam kadınlara kızlara kumara harcadı paraları..şimdi dairelerden kira geliyor..5 milyar geliri var..erkek kardeşim yeni çalışmaya başladı..ona diyorki..bana para verme biriktir düğün paranı yap..eee sen ne yapacaksın..

Annende ne kadar vicdansızmış
sende onu arama

sana eşin yeter kaynanayla iyi anlaş annenden hayır yok anlaşılan o üzülsün sen üzülme gelsede evine yine seni üzer

annen konusunda duygusuz olacaksın erkek tarafı maalesef kendi annesinin karalamasının duyması halinde kim olursa olsun savaş açıyor ..........

Zaten annende baştan beri sana engel olmuş ve bol,bol üzmüş sen ondan birşey bekleme derim ben

bekarken dahi kötü davranışlar sergilemiş

sende onu ne ara ne sor kalbine taş bas ve çocuğuna onun gibi olma

tabii sağlıklı düşünemiyor olablir..böyle biri ailenin huzurunu bozacaktır..mesafe en iyisi..

Çok kızıyorum annendir saygı göster, babadır off deme, dinimizde de bu böyle bilmem ne. Hep anne-baba hakları. Ya evladın hakkı yok mu Allah aşkına?

Bize mi sordular doğururken? Biz ailelerimize emanet gelmedik mi bu dünyaya? Sen hem emanetine bakma, sevme, kol kanat germe, kimsesiz bırak, sonra da saygı sevgi bekle. Oldu, var mı başka isteği olan?

Kabul etmiyorum ben bu düşünceyi. Şu anlattıklarında zerre hata yok ailene karşı. Onlar senin hakkını yemiş, ne yapsalar ödeyemezler hakkını. İnşallah pişman olurlar da senin hakkınla ölüp gitmezler. Bir evlada kıymet verip, diğerini yok saymak, evlat ayırmak çok büyük günah. Buna inanmak için müslüman olmaya gerek yok, her dinde evlat önemlidir.

Hani laf var ya büyüğe saygı küçüğe sevgi diye. Büyük sevgi göstermezse, küçük saygı göstermek zorunda değildir. Ayrıca insanlar saygı bekliyorsa, aynı derecede saygı göstermelidir. Bunun küçüğü büyüğü yok.

Okurken icim SIKILDI ..

Aikeni sevmen guzel , ama hersey bir yere kadar bukadar paraci gozu doymaz bir Annem olsa , inan bana beni dusunmeyeni ben hic dusunmem.

Esinin ailesi sana daha cok deger veriyor, sende onlara saril gerisini bosver , anne diye herseyini goz ardi edemezsin ..
Madem o annelik gorevini yapamiyor sende evlatlik gorevini yapmak zorunda degilsin.
Bosuna kendini uzme ..

Arkadasim.annen.tabiyki sayacaksn. Seveceksin ama annene bagimli oldugunu dusundum ben.. Ailenede tabi... Ailende bunu sonuna.kadar.kullanmis anlasilan.. Artik sen annesin.. Cocuguna odaklan..

bence sen yetim ve öksüzken
daha rahat edersin
boşver
kaşıkla verip kepçe ile alırlar en ufak iyiliklerini
annenden babandan yana şanslı olmamışsın belkki
dilerim eşinden ve ailesinden yana yüzün güler
ve dilerim senin evladının düşünceli bir annesi ve babası olur
nitekim kimsesizliğin ne demek olduğunu en iyi sana yaşatmışlar
başarılı bir anne
başarılı bir öğrenci
ve başarılı bir iş kadını olmanı temenni ederim

emin ol ki
o zaman senden kaçan ailen
yanında bitiverecek
malesef bazı insanlar böyle

yaşadıklarına üzülmeyi bir kenera bırak
sağlıklı ve hayırlı bir evlat yetiştir inşallah

şuan da bende böyle yapmaya çalışıyorum çok korkuyorum annem gibi olurmuyum diye insanlar içten içe ailelerinin davranışlarını öğrenir istemsiz sergilerlermiş inşallah olmaz böyle bir şey tek hayalim oğlumun hayırlı iyi eğitim sağlam kişilikli olması bunun için uğraşıyorum artık annem babam için ağlamıyorum sadece çevremden komşularımdan herkesten sen hatalısın sözünü duymaktan bıktım

ne bekleyeyim ki ondan ilk bebek olduğundan ne lazım olur bilemedim 1 takım pijama almıştım sadece yetmedi anneme dedim çıkamayacağım için anne alırmısın eşim bilip alamaz diye kızım param yok dedi benden aldı parasını kendi kızına bir pijama takımını çok gördü kayınvalidemde gördü yanımızdaydı ertesi gün gitti kayınvalidem aldı ne eksiğim varsa ne kadar utanç verici değil mi

Yine de yat kalk anlayışlı bir eşec, kayınvalideye düşmüşün, ya çingene herşeyi sorun eden bir eş ve ailesine sahip olsaydın ??

Yine de haline şükret...

Yine de yat kalk anlayışlı bir eşec, kayınvalideye düşmüşün, ya çingene herşeyi sorun eden bir eş ve ailesine sahip olsaydın ??

Yine de haline şükret...
Benim annem boyle olsa kalınvalidem hiç susmaz en azından kayınvalide konusunda şanslısın yük değil yardımcı bence annenlede küs olma ama arandada sınır olsun çocuğun varmış onu büyütmek bakmak adam etmek ne kadar zor annende senin için emek vermiş sonuçta

O senin düşüncen

Kız birşey demiyor ki zaten de konu var burda bizde yorum yapıyoruz.Aile dış etken değildir.Anne baba hakkı koca hakkında evladır.Kendi huzurunu korumak için aileyi silmek gerekli değil.Bir insan anne de olsa baba da olsa eşte olsa,sınırlarını kendi belirlemeli.

sen o kayınvalideni al başına taç yap çok ciddiyim..eli öpülesi kadınmış.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…