• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ailem yaşarken yetim kaldım.

Bu nasil bir annelik kardeşim. Kizin deyip her zor zamanında yaninda olacagina resmen sana düşman olmuş. Ailenizde Kiz erkek evlat ayrimi var mi acaba.

Ne desen haklısın evet ben aileme karşı çok pasifim gelip dövse elimi kaldıramam asla kötü bir laf söyleyemem çok baskı gördüm mü desem çok sevdim ondan mı desem bilemiyorum zaten bende şok olduğumdan da aptal gibiydim ne yapacağımı ne düşüneceğimi bilemedim nişanlıyken ikramiyemi istedim kıyafet almak için ozaman bile sen bizi düşünmüyorsun benimde kıyafetim yok dedi durumları iyi kötü olsa ağzımı açsam tamam ben haksızım diyeceğim evlendim çalışmıyorum kendine kıyafetler alıyor giyip bana hava atıyor bumu annelik ama ben hakkettim kabul ediyorum bunu zaten çok güvendim çok değer verdim
her yazdığın şey beni benden alıyor. Sen nişanlı kız, annen nasıl seni kendiyle kıyaslar. Bir kere genç olduğun için ondan 1 tık öndesin. Nişanlı olduğun için bir tık daha eder 2 tık. Bir tık da çalıştığın için eder 3 tık öndesin. Nasıl kendi kıyafeti olmamasıyla seni kıyaslar ki.
Kızsam da sana çok üzüldüm haline.

OK? orası muamma.Konu sahibesi aydınlat bizi kıııız:KK58: demekten başka çare yok.

Canım annem eşimi zengin diye kabul etmiş herkese kızımı zengin yere verdim demiş aslında fena sayılmaz durumu biz herşeyi tek yaptık o yüzden sıkıntı çektik. Annem nişanlıyken ben bir şey yapmıyım damat bize yardım etsin yedirsin gezdirsin kızımda ben borcumu bitirene kadar çalışsın borcumu ödesin diye düşünüyordu oyle olmadı yani evlendirecekti ama borcunu bitirince evlendirecekti beni

Canım annem eşimi zengin diye kabul etmiş herkese kızımı zengin yere verdim demiş aslında fena sayılmaz durumu biz herşeyi tek yaptık o yüzden sıkıntı çektik. Annem nişanlıyken ben bir şey yapmıyım damat bize yardım etsin yedirsin gezdirsin kızımda ben borcumu bitirene kadar çalışsın borcumu ödesin diye düşünüyordu oyle olmadı yani evlendirecekti ama borcunu bitirince evlendirecekti beni

Üzülmemeye gayret et, Allah görüyor halini
Eşin ve ailesi iyi insanlarmış, onlara sarıl
Yine de kötü olma annenle ama mesafe koy

işte kk klasiklerini mutlaka yeri ve zamanında kullanacağız. Aynen orta okulda bir kelimeyi cümle içinde doğru kullanmak gibi...
"ama o senin annen" biyolojik olunca anne olunsaydı eğer...

Kesinlikle öyle. Anne olan anne hiçbir durumda sütün kesilsin inşallah diyemez, bu aklının ucuna bile gelemez. Böyle konuşan bir kadına da ben kendi adıma sırf doğurdu diye de anne demem, diyemem. Gerçekten şu okuduklarımdan sonra yazıklar olsun dedim kendisine. Eksik anlatılan şeyler var mı bilemiyorum bir de anneden dinlemek gerek belki de ama çok içten yazılmış, ben inandım doğrusu :KK14: ve üzüldüm.

evdede kalmanı istememiştir bir yandan kalsan yine ona zarar..

Üzülmemeye gayret et, Allah görüyor halini
Eşin ve ailesi iyi insanlarmış, onlara sarıl
Yine de kötü olma annenle ama mesafe koy

Şuanda hiç görüşmüyoruz beni ve oğlumu gördü pazarda dönüp bakmadı oğlum dört aylıkken spina bifida şüphesi vardı mr çekildi aramadı ben aptal annem hastaneye gelicektir ondan aramamıştır dedim kendi kendime ne geldi ne aradı yok öyle bişey yalan söylüyor dedi ben bebeği gördüm dedi allaha şükür yok oğlumun bişeyi kalçasındaki delik çoğu bebekte var dedi doktor

Kesinlikle öyle. Anne olan anne hiçbir durumda sütün kesilsin inşallah diyemez, bu aklının ucuna bile gelemez. Böyle konuşan bir kadına da ben kendi adıma sırf doğurdu diye de anne demem, diyemem. Gerçekten şu okuduklarımdan sonra yazıklar olsun dedim kendisine. Eksik anlatılan şeyler var mı bilemiyorum bir de anneden dinlemek gerek belki de ama çok içten yazılmış, ben inandım doğrusu :KK14: ve üzüldüm.
arkadaş kullanıldığını düşünüyor ve buna tepkili..
kızkardeşimin komşusu vardı..kızınıda vermiş konfeksyona kredi çekmiş..kızı istemişler kredi ödüyoruz diye vermemişler..kız kaçmış..ayıptır yazıktır günahtır..

Şuanda hiç görüşmüyoruz beni ve oğlumu gördü pazarda dönüp bakmadı oğlum dört aylıkken spina bifida şüphesi vardı mr çekildi aramadı ben aptal annem hastaneye gelicektir ondan aramamıştır dedim kendi kendime ne geldi ne aradı yok öyle bişey yalan söylüyor dedi ben bebeği gördüm dedi allaha şükür yok oğlumun bişeyi kalçasındaki delik çoğu bebekte var dedi doktor
annen hırsları olan bir kadın..

Annem anlatsa ben bir şey yapmadım bizim adetlerimiz böyle bizde kız tarafı bişey yapmaz nişan erkek tarafına düşer ama takıyı kız tarafı alır kızın çeyizini yapar kız annesi sandık çeyizini verir ayrıca parasını alldıysam aldım o benim kızım o evde yedi içtiyse verecek tabi der

"sütün kesilsin " demesi mi..
hiç bir şey yapmadığı halde "nişanda gelen altınlar benim" demesi mi..
nişanlı kız kendi çalıştığı parayla kendine elbise almak isterken "benim de yok " demesi mi...
evi ve 2 maaşı varken, bir çocuğu özel okulda okurken bunu zırnıksız gelin etmesi mi..
daha neler vardır koca hayata sığan..

Annem anlatsa ben bir şey yapmadım bizim adetlerimiz böyle bizde kız tarafı bişey yapmaz nişan erkek tarafına düşer ama takıyı kız tarafı alır kızın çeyizini yapar kız annesi sandık çeyizini verir ayrıca parasını alldıysam aldım o benim kızım o evde yedi içtiyse verecek tabi der
valla bunları demesini sen normal karşılıyorsun ama hiç bir yerde duymadım etmedim ben bunu. O evde yiyip içtiysen yıllık hesaplayıp direk başlık parası isteseymiş erkek tarafından daha az mahçup olurmuşsun bence. En azından başlık parası diye adı olurmuş.

Ben sana pek hak veremeyeceğim canım.Senin gibi çocukluğunda genç kızlığında daha da çoğunluk ailesinde sıkıntı görmüş,kuşak çatışması yaşamış hatta beteriyle dekarşılaşmıştır..Sen çok genç bir yaşta evlenmişsin.Ailen maddi olarak hazır değilmiş.Ama sen eşinin maddi güünün olmamasını anlayışla karşılıyor,kendi ailenden beklenti içerisine giriyorsun.Aynı hoşgörüyü ailene de göstermeliydin.Eşin ve sen de paranız gücünüz yetmiyorsa evliliği ertelemeliydiniz.Anne yüzde yüz haklı demiyorum.Ama yanlış tavırları senn onu reddetmeni gerektirmez.Ne olursa olsun seni doğuran bu yaşa getiren insan.Eline kıymık batsa emin ol yine en çok onun canı yanacaktır.Yarın Allah korusun eşinle ayrılsan,gideceğin yer annenin kucağı.Sen küçüksün idare etmesini bilmelisin.Sakın aileni atıpta eşini ve eşinin ailesini de tutma.Kimseyi kimseye değişme.Şimdiden yetimim diyorsun ama,anne babayı kaybedipte asıl yetimlik ne bilsen bu lafı etmezsin.
annesi reddetmiş kızını..üstelikte aldığı evin borcunu kızına yükleyemez..

Geçmiş olsun bebeğine
Madem hiç görüşmüyor sende bakma arkana
Anlattıkların ağır şeyler; evlatlarında anne babaları üzerinde hakları var, hesabı Allah'a bırak
Ararsa, görüşmek isterse mesafeli dur, saygını bozma, Rabbim sabır versin

Geçmiş olsun bebeğine
Madem hiç görüşmüyor sende bakma arkana
Anlattıkların ağır şeyler; evlatlarında anne babaları üzerinde hakları var, hesabı Allah'a bırak
Ararsa, görüşmek isterse mesafeli dur, saygını bozma, Rabbim sabır versin
evet maddi beklentisi varsa paramız yok borcumuz var desin..

Yani böyle düşünen anneye ne denir ki bilemedim canım.Allah yardımcın olsun.

Arkadaşlar ben ailemle 14 aydır görüşmüyorum çeremde ki herkes ne olursa olsun ailen onlar senin diyor annem de herkese beni kötülüyor hep yalan anlatıyor herşeyi ben kötü hayırsız evlat gibi görünüyorum.

Ben 3 yıllık eliyim ailemle hiç ama hiç bir sorunum yoktu bekarlığımda annemle arkadaş gibiydik çok seviyorurdum çok düşkündüm günde en az 3 kez konuşurdum her şeyimi bilirdi annem ben ona hep destek oldum sessiz sakin sorun çıkarmayan bir kızdım oda hep söylerdi allah sana senin gibi hayırlı evlatversin diye orta okulda lisede hep ev işi ve bebek bakımıyla ilgilendim annemle şirket temizliğine gittim bize hiç kıyafet almazdı elin verdiklerini giydim paramız yok dediği için isyan etmedim. Lise bitti sen sınavı kazanamazsin dediler beni başkası dersaneye gönderecekti ama onlar beni işe soktular maaş kartım hep babamda oldu haftalık 20 tl harçlık aldım fazla alsam ne yaptın dediler ben yine başkalarının kıyafetlerini giydim annem ev aldı kredi ödedik bana çeyiz almazdı örmezdi para biriktirmezdi ben sana alıcam yapıcam nişanda yapıcam kınada yapıcam ayrı gayrı yok biz aileyiz dedi bende hiiiç sesimi çıkarmadım. 22 yaşımdayken eşile tanıştım evlenmeye karar verdim annem onayladı beğendi eşimi sözlendiğim gün annemin rengi ortaya çıktı ben kredi ödüyorum nişanı seneye yaparız borcumuz bitince evlenebilir dedi borç ödüyorum hiçbirşey yapamam dedi kayınpederim ve eşim biz yaparız beklemek istemiyoruz dediler ailem onay verdi annem gerçekten hem beneim maaşımı almaya devam etti hiç masraf yapmadı nişan kına düğün çeyiz hiçbir masraf yapmadı her sözüyle yaraladı beni ben kırmamak için sustum nişan takısı benim dedi kavga etti nişanda taktığı bileziği aldı düğünde tekrar taktı paraya ihtiyaç duydum eşimden isteyemediğim şeyler oldu çok ağladım burda konularımda var çok ağladım nişanlıyken. Düğün zamanı cebimde 10 tl parayla düğünüme gittim babam düğünüme gelmedi annemin yalanları yüzünde uçak biletini yaktı gelmedi annem erkek tarafı bizi götürmek istemiyor dedi annem kız tarafı kaç kişi gitmek isterse götürmek zorundasınız diyordu ama yoktu eşimin parası artık borçla döndürüyorduk masrafları ben bir kuruş yardım edemiyordum maaşım ailemdeydi mobilyası halısı perdesi elektroniği küçük ev aletleri ev kurmak çok zor yetişemiyorduk çok zor zamanlardı. Evden çıkarken kapı tutma parasından kavga çıkarttılar her türlü sorun çıkarttılar ben hala annemden vazgeçemiyordum kınamda anneme 2 altın erdim dedim ki anne el öpmeye gelince düğünden sonra yarım altın takma al bunları tam altın al bana dedim eşimin gözünde ailem bana değer veriyor demek için ama o yine yarım taktı. Benim ev hazırlığıma hiç karışmadı eskiden aldığı birkaç parça çeyizim vardı mesela yaşlı akrabalara gidince ördükleri patikleri verirler annem onları çeyiz diye saklamış bunun gibi şeyler çayizlerimi yıkamadan getirdi sen yıkarsın dedi attı kirli sepetime sonra eşin niye bize yemek getirmedi çeyiz getirdim ben dedi bunun gibi neler neler.

Ben affettim hiç ses çıkarmadım hep ağladım hep sustum annem böyle dedim babam da hep annemin tarafında çalışmıyordum ygs hazırlanıyordum hiç ihtiyacın varmı demediler kazandım üniv başladım hamile kaldım çok bulantım vardı ilgilenmedi düşük tehliken ardı gelmedi doğumuma 3 hafta kala 3 haftalık tatile gitti gitme anne korkuyorum dedim ben insan değil miyim dedi doğum yaptım aradım uçak biletim 3 gün sonra kızım ozaman gelicem dedi kızdım bağırdım ilk defa can havliyle ağzıma geleni saydım bindi otobüse geldi keşke gelmeseydi hastanede sürekli eşimi kaynanamı kötüledi ağlattı beni niye böyle gecelik giydin köylü gibisin niye yanında poşetler dolusu yiyecek yok kaynanan seni sevmiyor dedi durdu hastaneden çıktım eve geldim 1 kere geldi beni yıkadı allah yine de razı olsun yıkanamıyordum çünki neyse gitti hergün arıyordu bigün aradı anne gel beni yıka diyecektim kızım herkes evinde rahat etsin ben gelemem dedi gel diyemedim boğazım düğümlendi yanımda kaynanam vardı. Annemle telefonda konuşuyordum anne çok daraldım kaynanamla köye gidicem dedim gerizekalı o seni sevmiyor dibinden ayrılmıyorsun dedi eşim de duydu annesine söyledi kayınvalidem annem bana gelince sordu nerden çıktı sevmediğim onun herşeyiyle ben ilgilendim çeyizlerini evini ben dizdim doğumunda ben yanındaydım sevmeyen kaynana böyle mi olur dedi annem inkar etti ümrn yalan söylüyor dedi yemin etti demedim dedi sütün kesilsin inşallah dedi zaten sütüm yoktu biliyordu mama veriyorduk bebeğe ağlamaktan fenalaştım hiç bişey demedim anne gitme diyee yalardım sadece ama ben 5 günlükken gitti bir daha aramadı beni babamda aramadı bebeğimi görmeye de gelmedi ben okadar kırıldım ki aramadım gitmedim o günden beri herkese beni kötülüyor bebeği göstermiyor gelmiyor biz bişey yapmadık diyor ben gitmek istemiyorum herşeyi affettim ama 5 günlük loğusayken terk ettiğini ağlarken bıraktığını affedemiyoruım ben haksız kötü birimiyim kardeşim sen yalnız kalmayı hak ediyorsun diyor kimseye derdimi anlatamıyorum.
Sastim kaldim bi ana evlada boyle mi yapar ne bu kin ne bu ofke??
kardesin neden yalniz kalmayi hakediyosun diyor.. bnm esimin aileside cok paraci mesela babasi esimden evlendikten para para diye tutturdu gonderemem dedi ki babasinin emekli maasi var kucuk bi ilcedeler bahcesi vs.var bi gideri yok pek neyse para gondermezsen dusmanimsin gonderirsen dostumsun gibi sacma sapan laflar etti kulagimda duymasam esim dese asla inanmazdim ama malesef durum buydu bazi aileler dunya malina paraya heves edip evladini anasi babasini kiriyo para evet lazim ama paranin kolesi olup kalp kirmak insanlik disi..

bu ne ya uydurma degil demi canim bunlar.ne analar var mubarek.tabiki gitme ne sokulup duruyosun bunca zamn elini avucunu duygularini somurmus

arkadaş kullanıldığını düşünüyor ve buna tepkili..
kızkardeşimin komşusu vardı..kızınıda vermiş konfeksyona kredi çekmiş..kızı istemişler kredi ödüyoruz diye vermemişler..kız kaçmış..ayıptır yazıktır günahtır..

İşte bunlar hep bazılarının çocuk yaparken onları kendi geleceklerinin garantisi olarak görmelerinden kaynaklanıyor. Böyle küçük çıkarlar uğruna bir insanın hayatını harcamaktan çekinmiyor bazı anne/babalar :KK43:

Sonra da ben anayım der değil mi? Çok yazık. Siz mi onun hayatının garantisisiniz? Onun size karşı sorumluluğu hiç yok mu? Tamam evlatsın anam babam diyeceksin ama onların da sizi bu dünyaya getirdikleri için sorumlulukları çok büyük, onlar da bunu unutmayacak. Her olayda kendi çıkarına göre yok bizim adetlerimiz böyle yok bizim şuyumuz böyle demekle olmaz o işler. Damat tarafının adetleri yok mu peki? Onların da vardır. Bizde adet böyle nişanlandıktan sonra ailene para vermeyi keseceksin deselerdi anneniz aa onların da adetleri oymuş demek ki der miydi? Bir düşünün.

"sütün kesilsin " demesi mi..
hiç bir şey yapmadığı halde "nişanda gelen altınlar benim" demesi mi..
nişanlı kız kendi çalıştığı parayla kendine elbise almak isterken "benim de yok " demesi mi...
evi ve 2 maaşı varken, bir çocuğu özel okulda okurken bunu zırnıksız gelin etmesi mi..
daha neler vardır koca hayata sığan..

Orası öyle. Baştan sona denmemesi gereken şeylerle dolu yazılanlar ama bana göre en kabul edilemeyecek olanı bir annenin evladına sütün kesilsin demesi, üstelik de sütünün olmadığını bile bile. Ne evlat sevgisi ne de torun sevgisi olabilir böyle bir insanda.

Back