• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ailem yaşarken yetim kaldım.

Kölelikten azat edilmiş gibisiniz bence.Onca zaman çalışıp 20 tl harçlık almak cepte 10 tl ile gelin olmak.Yazık annene dünya malı ne olacak ki?
Ayrıca sütün kesilsin demek nasıl bir bedduadır.Anaların çocuklarının üzerinde hakkı olduğu gibi evlatlarında hakları vardır.

ben şahsen hiç üzülmedim. kendi etmiş kendi bulmuş.
annesi teyzesiyle altınları almış gizlice, tek kuruş yardım etmediği gibi maaş kartını vermemiş. bu da izlemiş.
yani ne denir ki buna neyine üzüldün hakket sen?
kızın başına gelenlere üzüldüm ipek
sesini çıkarmamış olabilir
benim kuzenlerimde çok acayip sessizdir annesi iyidir ama kaya gibi kadın gecen sene kzıı düğünü günü bile aglattıgında
aha adedım benım aılem bır melek

''sütün kesilsin''
aklımda yankılıyorum da annemin söylediğini hayal etsem mideme bir öküz oturdu be:KK43:

Sanki annenden degilde, kayinvalidenden bahsetmissin gibi.
Ben cok sasirdim annenin bu tavirlarina, dua et esin ve kayinvaliden iyi insanlarmis.

kızın başına gelenlere üzüldüm ipek
sesini çıkarmamış olabilir
benim kuzenlerimde çok acayip sessizdir annesi iyidir ama kaya gibi kadın gecen sene kzıı düğünü günü bile aglattıgında
aha adedım benım aılem bır melek
kafam almıyor cute. paraya ihtiyacı olabilir ama kızının hakkı olan ve aleni takılan altınları gizli nasıl alabilir teyzesiyle iş birliği yaparak. sonra kvalidenin cadılık yapıp bu durumu kullanmama ihtimali %1 di, kız da bu %1 lik dilime girmiş şans eseri.
bir insan açlıktan ölse çocuğu tömbet altında bırakmaz.

Olacak bir şey değil. Bir anne kızına nasıl kıyar ki. İhtiyacı dahi olsa eli nasıl varır ki almaya?
Hadi eli vardı senin mahçup olma durumunu hiç mi düşünmez.
Ama hatanın okkalı kısmı sende ister kız, ister kızma ama acitasyon yapma.
"anne ben evleniyorum nişanlıma mahçup oluyorum bak adamlar neler yaptı sana yap demiyorum ama maaşımla kendim yapayım" bile diyememişsin.

Canım annemi tanımıyorsun yok diyor beklesinler diyor ağlıyor sen bizi düşünmüyorsun diyor daha neler neler bu arada karı koca emekliler kirada evleri var ayrıca çalışıyorlardı ikiside şimdi ikiside çalışmıyor ama kardeşimi yıllık 9000 tl ye özel lisede okutuyor ben annemle baş edemedim ses çıkarsam hemen bağırdı çağırdı vurdu örneğin kendine su arıtma cihazı alacaktı para yok diyorsun arıtma cihazı nerden çıktı alamazsın dedim kkardeşim kocası ve kaynanası varken kocaman nişanlı ben dayak yedim annemden ne yapsaydım tek yol kaçmaktı yapamadım gelinlik giymek istedim

sonuna kadar okudum.tek diyeceğim Allah sizi onlara karşı mahçup etmesin.herkes ettiğini bulur, görüşmek zorunda değilsiniz

kendini güçlü hissetmelisin ailen öyleyse sen değiştiremezsin..evlenip kurtulmuşsun..annen seni sevse sana kızsa bile belli etmezdi..lohusa halinle üzüldüğünü istemedi..o fedakar bir annne değil..allah iyi etsin..
bak benim annemde kayınvalidemde rahmetli benim bebeğim 1800 gr doğdu sezeryan..eşimde heyecanlıydı..ben güçlü durdum..kendim yapmaya gayret ettim herşeyimi..doğumdada tek başımaydım..

Canım annemi tanımıyorsun yok diyor beklesinler diyor ağlıyor sen bizi düşünmüyorsun diyor daha neler neler bu arada karı koca emekliler kirada evleri var ayrıca çalışıyorlardı ikiside şimdi ikiside çalışmıyor ama kardeşimi yıllık 9000 tl ye özel lisede okutuyor ben annemle baş edemedim ses çıkarsam hemen bağırdı çağırdı vurdu örneğin kendine su arıtma cihazı alacaktı para yok diyorsun arıtma cihazı nerden çıktı alamazsın dedim kkardeşim kocası ve kaynanası varken kocaman nişanlı ben dayak yedim annemden ne yapsaydım tek yol kaçmaktı yapamadım gelinlik giymek istedim
dilim tutularak okuyorum yani.
Şu şartlar altında o ana senin hakkını resmen gasp etmiş. Evde şamaroğlanına dönmüşsün.
Şimdi ne bekliyorsun onlardan ve hayattan? Sen de alışmışsın çocukluktan beri de o yüzden sana garip gelmiyor. Ama dışarıdan bakınca dudak uçuklatacak şeyler.
Küsme elbette ama sınırlarını çiz, evine karıştırma. Ama sende o potansiyeli göremedim. Son derece zayıfsın bu konuda.

evet kaçım kurtulmuşsun..

Onlar senin ailen, demekle olmuyor. Senin ailen eşin artık. Yeterince ezmişler hala gelsin diye bakıyorsun. Bıraksana yahu! Gitti diye sevineceğine nelerin peşindesin. Evine yuvana bak sen. Parası bitince gelir o.

Anne annedir diyenler beni benden alıyor. Her anne bir değil artık bir kabul etsek

O zaman evlenmesine karşı çıkması gerekirdi dediğimde para vermeyi kesmiştir gibi bişey dediniz ya..
Para beklentisi varsa evlenmesine karşı çıkması gerekirdi diyorum ben de..
OK? orası muamma.Konu sahibesi aydınlat bizi kıııız:KK58: demekten başka çare yok.

Kötülüğünü isteme yine sen üzülürsün, mutlu olsun da sana bulaşmasın bu saatten sonra, ararsa mutluluğunu anlat, senden yana şikayet ederse, annem beni böyle yetiştirmiş de kapat konuyu.
Eşinin tarafına dert yanma. Kötülerlerse, umursama, iyi olsunlar diye sakın uğraşma.
Annen ama o da insan, hepsi güçlü değil, çocuğunun zor gününde yanında olamamış bu kadar basit.
Hayırsız evlat olsan anneni çalıştırır parasını yerdin, doğurdun ya bakmak zorundasın diye diklenirdin.

Anne annedir diyenler beni benden alıyor. Her anne bir değil artık bir kabul etsek
işte kk klasiklerini mutlaka yeri ve zamanında kullanacağız. Aynen orta okulda bir kelimeyi cümle içinde doğru kullanmak gibi...
"ama o senin annen" biyolojik olunca anne olunsaydı eğer...

dilim tutularak okuyorum yani.
Şu şartlar altında o ana senin hakkını resmen gasp etmiş. Evde şamaroğlanına dönmüşsün.
Şimdi ne bekliyorsun onlardan ve hayattan? Sen de alışmışsın çocukluktan beri de o yüzden sana garip gelmiyor. Ama dışarıdan bakınca dudak uçuklatacak şeyler.
Küsme elbette ama sınırlarını çiz, evine karıştırma. Ama sende o potansiyeli göremedim. Son derece zayıfsın bu konuda.

Ne desen haklısın evet ben aileme karşı çok pasifim gelip dövse elimi kaldıramam asla kötü bir laf söyleyemem çok baskı gördüm mü desem çok sevdim ondan mı desem bilemiyorum zaten bende şok olduğumdan da aptal gibiydim ne yapacağımı ne düşüneceğimi bilemedim nişanlıyken ikramiyemi istedim kıyafet almak için ozaman bile sen bizi düşünmüyorsun benimde kıyafetim yok dedi durumları iyi kötü olsa ağzımı açsam tamam ben haksızım diyeceğim evlendim çalışmıyorum kendine kıyafetler alıyor giyip bana hava atıyor bumu annelik ama ben hakkettim kabul ediyorum bunu zaten çok güvendim çok değer verdim

Back