- 17 Temmuz 2021
- 6.693
- 21.730
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Büyük ihtimalle öyle olur.Özellikle kardeşiniz fırsatı bulunca ortalığı karıştirmaktan geri durmamış sizi acayip kiskanıyor anneniz de onun gazına gelmiş maalesef..
Burada en empatik Babanız.. Erkek erkeğin halinden anlamış ama babanız komşunun yanında gereksiz şekilde kocanızı gömmüş.
Eşiniz, yaptığı hareketle haklı iken haksız konuma düşmüş.
Özellikle Kız kardeşiniz eşinizden özür dilemeli. Yoksa ona güzel bir mesafe kurun.
Umarım kardeşiniz, bu büyuk büyük hareketler sonucu bir gün Barzo, küfürbaz bir tipi karşıniza getirip ben bununla evleneceğim demez
Bu yorum o kadar üzücü ve haklı bir yorum ki...Yani bu olayda da yine anlaşılıyorki kayınaileye ne kadar evlatlık etsende ilk hatanda silinip atılıyorsun. Ne kadar ana baba desende, seni benimsemiyorlar, evlat olarak görmüyorlar. Evin öz çocuğu aynı hatayı yapmış olsaydı asla olay bu kadar büyümezdi, hatta çok üstüne gittik, bunalttık az alttan alalım bi yalnız bırakalım kendine gelsin falan derdi aileniz. Eşiniz bukadar "yaranmaya" çalışmasın. Değmez...
Çünkü vefasızlar? Hatta kendilerine hak görüyorlar. Halbuki hiçbir şeye mecbur değilsiniz, yaptıklarınızı iyilikten yapıyorsunuz ama anlayacaklarını sanmıyorum.Evet maalesef katılıyorum. Ama beni de düşünmediler ki benim eşim yani. Ben annemlere de tek hiç gitmedim neredeyse ikimiz de çalışıyoruz. Eşim de kendi ailesine neredeyse tek hiç gitmemistir. Beni bu durumlari ve önceki yaptığı iyilikleri hiç görmediler
Biraz uzak durun onlarda hatasını anlasın aramayın gitmeyin iyiyken nasıl davranıyorlarsa bi anlık sinir olmuş bunu bu kadar büyütmenin anlamı yok ki eşiniz annenizin istediği salıncağı yapmaya çalıyormuş çok ayıp etmişlerAynen gitti tüm izinlerimiz saçma sapan koşturmaca ile. Ve bize faydası olmayacaktı onlar için yaptık hepsini
annelerimiz benziyormuş...yapıcı değil yıkıcı biri yani hani derler ya 10 yıl sırtında taşı 1 gün bırak senden kötüsü yok diye yaşanılan durum o olmuş eşinizin iyi niyetinin emeklerinin hiç hatırı olmamış anneniz kötü sürekli eleştiren kıymet bilmeyen birşey beğenmeyen bir damat olsa böyle tepki göstermezdi belkide
nasılsa bizi altdan alır bu adam çok verici ve hatalıda olsak kendisi adım atar nasılsa rahatlığına sahipmiş ,o rahatlığıda biraz siz vermişsiniz
kardeşiniz öyle tepki verdiğinde babanızın biz kendi aramızda hallettik bizim aramızda deyip kardeşinizi sustursaydı anneniz de ses çıkaramazdı babanız düşünemedi heralde , eşimle babam böyle birşey yaşasa babam bizi susturur size ne oluyor işinize bakın baba oğul kendi aramızda derdi açıkcası. annemin huyunu bildiği için annemde böyle sündürür uzatır berbat eder durumları...
talihsizlik olmuş olacağı varmış aslında düşününce sizin hayrınıza olmuş , artık gerçek anlamda bayram ve tatil yaparsınız güneş altında haketmeyenlere emek vermek yerine
Bu yaşlılar evlatlarını neden yıpratıyor anlamıyorum. İyi geçinmek çok kolay halbuki...Bu yorum o kadar üzücü ve haklı bir yorum ki...
Ne eşlerimiz evlat olabiliyor ne de biz.
Ben onlara evlat olmaya gayret etmiyorum da zaten biliyorum hayatın gerçeklerini çünkü . Gayret edip emek verenlere çok acıyorum. Özellikle kendi ailesinde sıcaklık görmeyenlere. Benim eşim de bunlardan biri maalesef.
Konu sahibinin erkek kardeşi de var kız kardeşi de... yarın onlar da evlenecek. Ve dinsizin hakkından gelen imansızla tanışacaklar.
Çünkü vefasızlar? Hatta kendilerine hak görüyorlar. Halbuki hiçbir şeye mecbur değilsiniz, yaptıklarınızı iyilikten yapıyorsunuz ama anlayacaklarını sanmıyorum.
Ailelerimizi ne kadar çok sevsekte,mutlaka bir mesafe olmalı.Çekirdek aile hepsinden önemli,eşinizi daha fazla ezdirmeyin lütfen.Mesafenizi koruyun ve herkes haddini bilsin.
Biraz uzak durun onlarda hatasını anlasın aramayın gitmeyin iyiyken nasıl davranıyorlarsa bi anlık sinir olmuş bunu bu kadar büyütmenin anlamı yok ki eşiniz annenizin istediği salıncağı yapmaya çalıyormuş çok ayıp etmişler
doktor lafını hakaret olarak algılar sen kendine bak der ya ben sizi çok iyi anladım gerçekten , kinci de unutmaz eşiniz adım atsa özür dilese yine eskisi gibi olmaz annenizden dolayı . babanızda baş edemediği için annenizle aynı evde yaşadıklarından karşısına almamak için idare etmek,iyi geçinmek ve onu öyle kabul etmek zorunda kalıyor ....Beni çok iyi anlarsınız o halde. Anneme psikoloğa gidelim dedim kaç kere kendini götür diyor. Halbuki yıkıyor herseyi en ufak şeyde. Görmüyor. Babam annemden dolayı sindi artık. İdare ediyorum napim diyor. Sesini çıkaramıyor çok anneme karşı.
Anneniz ve kız kardeşiniz sorunlu anladığım kadarıyla,bu durumda babanız vok arada kalıyor olmalı.Babanızın hatırı için ayda yılda bir ziyaretine gidersiniz,böylece daha mesafeli bir ilişkiniz olur.Yok ezdirmem zaten annemi sinir eden o oldu. Babamı şamar oğlanına çevirdiği için. Ben birsey demedim diye sen yüz verdin diyor
doktor lafını hakaret olarak algılar sen kendine bak der ya ben sizi çok iyi anladım gerçekten , kinci de unutmaz eşiniz adım atsa özür dilese yine eskisi gibi olmaz annenizden dolayı . babanızda baş edemediği için annenizle aynı evde yaşadıklarından karşısına almamak için idare etmek,iyi geçinmek ve onu öyle kabul etmek zorunda kalıyor ....
bir üye arkadaş yazmış kardeşiniz sizi çok kıskanıyor diye çok haklı ... aynen de durum bu annenizin eleştirel ve yıkıcı agresif tarafıyla kardeşinizin kıskançlığı bir araya gelince ortaya bu çıkmış. yani masraf etmedik diye kendinizi açıklama çalışmanızdan da hep ne kadar ince ve hassas özverili davrandığınızı ve düşündüğünüzü görüyorum . bu inceliğiniz onlara fazla gelmiş
açıkcası düşüncem kardeşiniz kendi annesine eşiniz ve sizin kadar evlatlık yapmadıysa birde evlenince kıyaslanacak damatlar beklenti var eşiniz çitayı öyle yüksek tuttu ki ... kardeşiniz sizi kendine rakip görüyor gibi davranmış ortamı sakinleştirmek yerine aleve vermesinden bu anlaşılıyor. annenizle ortak çıkışlarından da hakkınızda daha önce konuştuklarını da düşünüyorum... gaza getirmek istemiyorum ama anneniz ve kardeşinizden biraz uzak durmanız en başta kendi huzurunuz için iyi olacak öyle görünüyor . hiçbirşey bu kadar kolay olmamalı birini bu kadar kolay silir harcayıp kırmamalılar. bunu tepkinizle göstermeniz gerek ama babanızla konuşun yine eşinizde arada arasın hal hatır sorsun babanıza tavır yapmayın derim
Aaaa şaştım kaldım pesss…Yok daha gitmem zaten uzunca bir süre. Kendileri çağırmadan. Çağırırlarsa da eşim tamam derse gideriz. Böyle şeyler söylenmez ama o salıncak için 2 bine yakın masraf yaptık esim ile sırf istiyorlar diye. Annem kıracam yapılan masrafa da başlarım dedi.
Anneniz çekilecek çile değil.
Çok haklısınız dersimizi aldık. Eşime karşı çok utandım. Eşim evet haksız o da farkında kabul ediyor ama eşime birsey diyemedim bile annem ve kardeşimin tavrından utandimAaaa şaştım kaldım pesss…
E başlarsa masrafına neden kendisi alıp yapmamış.
Ailenizle aranıza mesafeyi koyun bu size bi işaret.
Hani sürtüşme olurda seviyeli olur, adamı cinnet geçirecek duruma getirip sonra da bu şekilde yapmak edepsizliktir.
Eşiniz gene iyi adammış özür dilemiş. Asıl anneniz edepsizliği icin özür dilesin.
Birde lütfen insanlara maddi bişeyleri fazlasıyla yapmayın, bi süre sonra enayi yerine konulup böyle muamele görüyor insan.
Bende farkli versiyonunu yaşadım çünkü.
Herkes haddini bilecek.
Bu anne de olsa, baba da olsa, kardeşte olsa bilecek.