Ailem ve eşim

eşiniz ve babanız kendi aralarında halletmişken kardeşiniz mikser gibi davranmış siz bile karışmıyorken kendisine ne olduysa
belliki sıkılmışlar sizden bahaneleri bu olmuş

zamana bırakın :KK66:

Bence de. Ama hiç yormuyorduk ya. Annem hiç yemek yapmıyordu ki biz zaten ne yemek yapılacaksa o gün o malzemeleri. Mangal yapılacaksa mangallik etleri kömüre kadar alıyorduk. Hatta mangalı bile biz aldık daha güzel dursun eve yakıssin diye esim ozel aldi geldi. Kesinlikle yük olmuyorduk. Tam tersi gorusmesek bize kar olur o derece

Bence maddıyatla alakası yok esının tavrının.
Kendı ailesinde gormedıyse sıcaklık ondan asırı verıcı olabılr.
Benım kardesimin esi boyle,kı annemlere maddı olarak cok yardım ediyor.Durumu ıyı sukur.
Ama mesela manevı olarak da herseylerine kosar.Bıyere goturulcek ılk kardesimin esi kosar.Cunku benımkı sinameki:)Bilirler esref saatıne gelcekte ugrascak,O yuzden o ilk akla kardesimin esi gelir.Var yanı böyle damatlr:)

Aynen tek kardes kendisi.
Her hafta böyle oyunlar deniz değişik yemekler ya da bir eksiklerini onariyordu. Çok hoşuna gidiyordu eşimin severek koşuyordu

Bence maddıyatla alakası yok esının tavrının.
Kendı ailesinde gormedıyse sıcaklık ondan asırı verıcı olabılr.
Benım kardesimin esi boyle,kı annemlere maddı olarak cok yardım ediyor.Durumu ıyı sukur.
Ama mesela manevı olarak da herseylerine kosar.Bıyere goturulcek ılk kardesimin esi kosar.Cunku benımkı sinameki:)Bilirler esref saatıne gelcekte ugrascak,O yuzden o ilk akla kardesimin esi gelir.Var yanı böyle damatlr:)

Her hafta böyle oyunlar deniz değişik yemekler ya da bir eksiklerini onariyordu. Çok hoşuna gidiyordu eşimin severek yapıyordu benim cümlelerim değil kendisi soyluyordu

Eşiniz haksız ama samimiyetine güvendim cidden pişman olmuş anlattığınıza göre. Babanız da inanmış ki küfür duymasına rağmen affetmiş. Annenizden çok kızkardeşiniz olayı alevlendirmiş. Bir süre gidip gelmeyi kesin ve eşinize destek olun. Karşınızda hatasını bilen ve telafi etmeye çalışan bir insan var sırt dönmek olmaz.

Mevlâna hazretleri diyor ki "sevildiğin yere sık gidip gelme"

Ne güzel demiş değil mi?

Eşiniz adına üzüldüm. Anlattığınıza göre evet yanlış bir hareket ama özrünü dilemiş açıklamasını yapmış. Bu kadar abartmaya cidden gerek yoktu.

Eşiniz cok kıymetli bir evlatmis anne babanıza. Keşke anneniz biraz olgun ve kadirşinas bir insan olabilseydi.

Işte fazla fedakarlığın fazla vefasızlık getirdiği noktada duruyor eşiniz.

Maalesef biz eşlerimizi anne babalarımıza evlat bellesek de evlat olamıyormuşlar. Bunu anneniz için diyorum
Babanız aklı başında, vakur ve olgun bir baba belliki. Babanızı harcamayın sakın.

Eğer konu tam olarak anlattığınız gibiyse eşinize sıkı sıkı sarılın. Çok vefali ve değerli birine benziyor eşiniz. Ve temiz de bir kalbi var halen daha kapılarını çiçekle süslemeyi düşünüyorsa cidden öz evlat olmuş onlara.

Üzülecekse kıymetini bilemeyen üzülsün.

Fazla samimiyet tez ayrılık getirir sözü benim mottomdur.
Kim olursa olsun şaşmıyor bu kural.
İnsanoğlu adı üstünde beşer, şaşar.
Eşiniz de bir hata yapmış sonra da özür dilemiş.
Özür dileyen insan affedilir, uzatılmaz.
Anneniz kaprisli kızkardeşiniz hadsiz ve şımarık.
İkisine de biraz mesafe koyun.
Ne demiş atalarımız?
Ederinden fazla verilen değer, soytarıyı kral eder.
(Sözüm meclisten dışarı)

kardeşiniz evlenip ele karışınca görürüz onu da.

Her hafta böyle oyunlar deniz değişik yemekler ya da bir eksiklerini onariyordu. Çok hoşuna gidiyordu eşimin severek koşuyordu
Bak bu terste bir işlik var bende tek çocuğum inanki kalabalıktan nefret ediyorum çünkü kaç yıl kendi kendime yettim şimdi kendi çocuklarımın sesi bile yoruyor…

Ki sizin aile ondan bir fazla onu çok düşünüyorsa yapın bir bebede, adam kimseye imar oğlnlığı yapmasın. Anneniz ve kardeşiniz beni çok kızdırdı.

Adamın baba daha zenginmiş ve adamda özel firmada mühendismiş, benim tanıdığım mühendisler harıl harıl işinde bu adamcağız gönül yapma derdinde 🥹

Kv haklı burada bana göre …. Gitsin ailesine baksın azıcıkta, işine baksın 🫣

Aynen eşimin maddiyat kaygısı yok. Eşim de bende muhendisiz 12 senelik muhendisiz. Maddi durumumuz çok şükür iyi. Dediğim gibi zaten biz harcama yaparız hep. Eşim ne ailesinden ne benim ailemden birsey beklemez. Bende beklemem. Ki dediğim gibi eşimin ailesinin durumu çok çok çok iyi. Maddiyatla ilgisi yok. Ben onları bilerek yazdım ki 3 4 gün kalmışsınız yük olmuşsunuz demeyin diye. Kahvaltılık peynir pastırmaya kadar enginara kadar hatta enginar içine koyulacak garniture kadar aldık gittik

Bence de. Ama hiç yormuyorduk ya. Annem hiç yemek yapmıyordu ki biz zaten ne yemek yapılacaksa o gün o malzemeleri. Mangal yapılacaksa mangallik etleri kömüre kadar alıyorduk. Hatta mangalı bile biz aldık daha güzel dursun eve yakıssin diye esim ozel aldi geldi. Kesinlikle yük olmuyorduk. Tam tersi gorusmesek bize kar olur o derece
kim olursa olsun fazla değer verir fazla emek gösterirseniz böyle oluyor , siz olmasanız herşey kardeşinize kalacak yorulsun bundan sonra yalnız kalsın özlesinler biraz ... güneşin altında sırf aileniz istedi diye o salıncağı yapmak zorunda değilken başında koca iki adam eleştirmiş durmuş sağol oğlum olduğu kadar uğraştın, ellerine sağlık dememiş eşinizde buna kızmış belliki ama sonuç olarak eşinizde öyle bir çıkış yapmaması gerektiğini bilerek özür dilemiş babanızla buzları eritmiş kendi aralarında sorunu çözmüşler yani asıl sorun yaşanan kişiyle bir sorun yok önemli olan bu. canı küsmek isteyeninde kendi sorunu :KK66: kendi hallerine bırakın sizde üzülmeyin daha fazla

Fazla samimiyet tez ayrılık getirir sözü benim mottomdur.
Kim olursa olsun şaşmıyor bu kural.
İnsan oğlu adı üstünde beşer, şaşar.
Eşiniz de bir hata yapmış sonra da özür dilemiş.
Özür dileyen insan affedilir, uzatılmaz.
Anneniz kaprisli kızkardeşiniz hadsiz ve şımarık.
İkisine de biraz mesafe koyun.
Ne demiş atalarımız?
Ederinden fazla verilen değer, soytarıyı kral eder.
Sözüm meclisten dışarı kardeşiniz evlenip ele karışınca görürüz onu da.

Umarım en az eşim ve ailesi kadar iyi insanlara denk gelir. Eşimin ailesi ile ayda 1 maksimum görüşürüz. Kayinvalidem de bir yere cagirilacak isek eşimi değil beni arar. Ayda 1 gittigimde de iş çıkışı akşam gideriz yemek hazır olur yemek yeriz ben sadece masayı Kv me taşırım gerisini o o ara halleder bana iş yaptırmaz. Annem bulaşık asla ellemez benim ve kız kardeşimin yapmasını bekler asla elini bile sürmez

Umarım en az eşim ve ailesi kadar iyi insanlara denk gelir. Eşimin ailesi ile ayda 1 maksimum görüşürüz. Kayinvalidem de bir yere cagirilacak isek eşimi değil beni arar. Ayda 1 gittigimde de iş çıkışı akşam gideriz yemek hazır olur yemek yeriz ben sadece masayı Kv me taşırım gerisini o o ara halleder bana iş yaptırmaz. Annem bulaşık asla ellemez benim ve kız kardeşimin yapmasını bekler asla elini bile sürmez
Sen azıcık kocanı kendi ailesine çek bence, annenlere çok kurgunun bence sen bir mesafe koy artık…. Anlasınlar sizin bir kalbiniz olduğunu 😢

Benim eşim saf. Hala daha diyor ki aksam kapılarını çiçekle mi süslesek. Gerçekten hersey çok iyiydi. Yani yemin ederim inanılmaz iyi anlaşıyorlardi
İkide bir inanılmaz iyi anlaşıyorlardı deyip duruyorsunuz ama demek ki göründüğü kadar iyi değilmiş. Anneniz ve kardeşiniz bahane arıyormuş resmen, bıkmışlar demek ki. Bir de eşiniz niye böyle yaa. Çiçekle süslemek nedir? Kendi ailesinden önde tutması falan saçma geliyor kulağa. 🤔

kim olursa olsun fazla değer verir fazla emek gösterirseniz böyle oluyor , siz olmasanız herşey kardeşinize kalacak yorulsun bundan sonra yalnız kalsın özlesinler biraz ... güneşin altında sırf aileniz istedi diye o salıncağı yapmak zorunda değilken başında koca iki adam eleştirmiş durmuş sağol oğlum olduğu kadar uğraştın, ellerine sağlık dememiş eşinizde buna kızmış belliki ama sonuç olarak eşinizde öyle bir çıkış yapmaması gerektiğini bilerek özür dilemiş babanızla buzları eritmiş kendi aralarında sorunu çözmüşler yani asıl sorun yaşanan kişiyle bir sorun yok önemli olan bu. canı küsmek isteyeninde kendi sorunu :KK66: kendi hallerine bırakın sizde üzülmeyin daha fazla

Aynen. Annem ve kız kardeşimin hiç karışmaması lazımdı. Kız kardeşim hiç birsey soylememeliydi. Annem de eşim zaten özür diledi sonradan olgunlukla konuşmalıydi. Annem bir değişik bilmiyorum çokta birsey demek istemiyorum ama insanı yorar. Aşırı kaprislidir. Herseyden birsey çıkarabilir. Ama müşteri temsilcisiyle veya başka birileri ile inanılmaz tatlı dilli konuşur. Ben bir kez daha bir derdimi anlatmadım anneme veya bana Birtanem dediğini (başkasına çok kullanir) bir kez duymadım. Ben küçükken de babamı doldururdu hep. Ahhh ah ben bunları yedim yuttum. Ama annem galiba hepsini unutuldu sandı

İkide bir inanılmaz iyi anlaşıyorlardı deyip duruyorsunuz ama demek ki göründüğü kadar iyi değilmiş. Anneniz ve kardeşiniz bahane arıyormuş resmen, bıkmışlar demek ki. Bir de eşiniz niye böyle yaa. Çiçekle süslemek nedir? Kendi ailesinden önde tutması falan saçma geliyor kulağa. 🤔
benim eşimde öyle kendi ailesine bu kadar emek vermemiştir benim aileme hatta akrabalarıma koşturur , bunun sebebi babamla aralarının çok iyi olması kendi babasıyla benim babam kadar paylaşımı yok babamda abimden daha çok sever eşimi , babamla oturur makine çizer şu bahçeyi şöyle yapalım der sohbet ederler kritik yaparlar ,kendi babasıyla daha mefafeli belki konu sahibinin eşininde kendi ailesiyle arasında resmiyet varsa ondan olabilir.

Herkese Merhabalar,
Lütfen gaza getirecek ve kötüleyecek yorumlar yapmayın. Amacım fikir alış verişi yapmak.

5.5 senelik evliyim. Eşim ve ailem normalde inanılmaz iyi anlaşır. Eşim maddi manevi Allah var koşar onlara. Kendi ailesini (anne ve babasini) düşünmediği kadar bile ailemi düşünür. Eşimin de elinden hersey gelir. Birseyleri kırılsa eksik birseyleri olsa maddi manevi dert etmez elinden geleni fazlasıyla yapar. Annemlerin yazlığı var. Her hafta (haftada 1) gideriz. Mangal yakar veya değişik yemekler yapar sohbet ederiz. (Yük olmayız ne yapacaksak herseyi biz alır götürürüz) bunları niye diyorum ben maddiyata önem veren biri değilim Eşim de maddiyata onem vermez. Yani maddiyat olarak kimseye yük değiliz. Bayramda 3 gece kaldık. Yiyeceklerimizi hep aldık gittik. Yani onlara yük olduğumuzu düşünmeleri imkansız.

Bu yaz tatile giderken annem babam ve kız kardeşim de bizimle geldi. Hep beraber İzmirde güzel bir tatil yaptık. Anlatmaya çalıştığım sey araları inanılmaz iyiydi. Tatilde annem ve babam bir salıncak beğendiler. Eşime de bize yapar mısın dediler. Eşim de resimlerini çekti salincagin yaparız tabi dedi.

Kurban bayramında aradılar bizi arifeden gelin sabah beraber kahvaltı yaparız. Kahvaltılık aldık gittik. Neyse Eşim kurbana yardım etti. Etler geldi anneme kesime yardım etti.

Salıncak için de Arife günü bir sürü malzeme aldı. Ben uyardım halbuki tatilimizi ziyan etme hem de önümüzdeki ay alırız dedim. Annem istiyor hallederim dedi.

Tabi aldığımız malzemeler bile yetmedi sürekli koşturduk malzeme pesinde. Ayrıca işin içinden de çıkarmadılar. Karşı komşumuz çok beceriklidir ondan destek aldık ve bahçe de salıncağı 3 günde bitmek üzere duruma getirdik.

Biz salıncağa hafta da 1 maksimum binecegiz tamamiyle annemler için yapmak istedi eşim.

Son olarak salincagin sırt kısmını yaparken babam ve eşim kafaları karıştı ama bir şekilde beraber karar verip montajı tamamladılar. O ara komşu geldi bunu niye böyle montajladiniz dedi babamda eşime evet kafana göre yaptın sormadan niye böyle yaptın dedi. Eşim de baba ne kiviriyorsun beraber yaptık ya dedi elindeki aleti yere attı. Yürüdü ve s..m diye küfür etti.

Eşim bu hareketinde aşırı haksız. Ama 3 gündür güneş altında komşudan laf işite isite çalıştı ve normalde de küfür eden biri değil. Yaptığı çok çok yanlıştı. Ama sonrası çok ilginç gelişti.

Annem vazolari attı.
Kız kardeşim küfür edemezsin sen kimsin diye inanılmaz ötesi eşime bağırdı. Eşim hiçbirine cevap vermedi.

Ben o ara sustum taraf olmamak için çünkü evet eşim haksız ama annem ve kız kardeşim aşırı tepki verdi.

Babam diyor ki bana küfür etmedi çok bunalttık o ara ne diyeceğini bilemedi ortaya küfür etti. Babama gerçekten küfür etmedi. Babama küfür etse ben ne yaparım adamı. Ama eşimin babamı ailemi ne kadar sevdiğini biliyorum. Ne kadar değer verip düşündüğünü de biliyorum.

Kız kardeşim eşime inanılmaz bağırdı babama küfür edemezsin diye eşim diyor ben küfür etmedim babama niye küfür edim. Sinirlendim anlık öfke gösterdim yapmamam lazımdı özür dilerim diyor. Kız kardeşim hala bağırıyor. Annem tahta vazo sabunlu ne varsa attı istemiyorum salıncak diye bağırıyor.

Eşim üst kata çıktı ağladı sinirinden. Anlık öfke gösterdim böyle biri değilim niye öyle yaptım bende anlamadım ama ben babama veya birine küfür etmedim çıktı ağzımdan diyor.

Neyse indik aşağı babamlarin yanına. Babama 2 kere sarıldı esim özür diledi. Babam bunaldın bizde gittik üstüne dedi.

Annemin kız kardeşimin yanına gitti eşim özür diledi onlar kabul etmedi.

Komşudan da özür diledi komşu da önemli değil oğlum olur öyle dedi.

Biz eşimle salıncagin son kısmını halletmek için aldık elimize annem geldi tahtalari attı kocama kufredenin salincagini istemiyorum dedi.

Bende biz gidelim o zaman dedim gittik.

Eve geldik annemi aradım. Siz nasıl evlisiniz zaten salmissiniz birbirinizi istemiyorum sizi bir sürü laf söyledi.

Evet eşim hatalı ama hiç mi hatri yoktu. Tepki çok büyük geldi bize. Sanki adam oldurmusuz veya eşim babamın üstüne yürümüş gibi davrandılar. Evet eşim haksız ama özür diledi deselerdi ki oğlum bu böyle olmaz çok ayıp ettin eşim zaten yerin dibine girdi. Bir daha zaten yapmaz.

Ve bugüne kadar dediğim gibi asla bir saygısızlık yapmadı. Ben iş seyahatindeyken bile kendi ailesine gitmedi annemlere gitti akşam yemeği yemeye. Aşırı seviyordu annemleri.

Eşim şimdi şöyle düşünüyor: beni istemiyorlarmis bir bahane bulunca abarttilar. Açıkçası bende öyle düşünüyorum. Ama annem halbuki derdi ki eşim için. X gibi damadım olur inşallah kız kardeşim evlenince.

Bir anlam veremedim.

Ben olanlara normal demiyorum evet eşim elindekini firlatmamaliydi küfür etmemeliydi.

Ama tepkiler çok abartı geldi bana. Ne yapmam lazım bilmiyorum. Babamı arayıp konuşuyorum annemi henüz aramadım.

Bu arada evliligimizde de bir problem yok çok şükür. Yani benim bir zorum yok ama evet rahattigereksiz yere birbirimizi zorlamayız. Eşim hep arkamdadir Yani 7 senedir tanışıyoruz kavga sayımız azdır ve ağzından küfürü sadece araba sürerken biri sıkıştirinca 1-2 kez duydum. Öyle küfür eden biri değil.

Annem veya kiz kardesim hiç dusunmedi beni. Bende oyle düşünüyorum. Annem tedavi olsun öyle gelsin diyor. Anne dedim eşim şimdiye kadar böyle birsey yaptı mı. 1 kez böyle birsey yaptı diye doktora gidip tedavi olalım mı diyecez dedim. Birsey demedi.

Bu arada ben annemlerde 2 3 gün veya fazlası kalınca annemle kesin kavga ederiz annem biraz kaprislidir. Aşırı severim annemi canımı veririm onun için ama 34 senelik hayatımda bir kez bile benden özür dilemisligi yoktur. Ne zaman tartışsak hep kendi haklıdır. Ölümlü dünya diye yalvarırım resmen barışsın diye.

Ya da ben annemle hiç dertlesmedim şimdiye kadar. Çünkü konuşurken bile tartışabiliriz.
Özellikle kardeşiniz fırsatı bulunca ortalığı karıştirmaktan geri durmamış sizi acayip kiskanıyor anneniz de onun gazına gelmiş maalesef..

Burada en empatik Babanız.. Erkek erkeğin halinden anlamış ama babanız komşunun yanında gereksiz şekilde kocanızı gömmüş.

Eşiniz, yaptığı hareketle haklı iken haksız konuma düşmüş.

Özellikle Kız kardeşiniz eşinizden özür dilemeli. Yoksa ona güzel bir mesafe kurun.

Umarım kardeşiniz, bu büyuk büyük hareketler sonucu bir gün Barzo, küfürbaz bir tipi karşıniza getirip ben bununla evleneceğim demez😅

Son düzenleme:

Çünkü gerçekten öyleydi. Çok şaşkınız. Biz hersey çok iyi sanıyorduk. Eşimi tanısanız. Şuan farklı şirketlerdeyiz aynı firmada tanıştık Biz. Eşim işten ayrıldığında veda yaptı firma. Ben 12 senedir aynı firmadayim hala daha öyle bir veda görmedim. Eşim herkes tarafından çok sevilir kocaman bir kalbi vardır o da karsisindaki art niyetli olmadıkça herkese kucak açar

Yani bu olayda da yine anlaşılıyorki kayınaileye ne kadar evlatlık etsende ilk hatanda silinip atılıyorsun. Ne kadar ana baba desende, seni benimsemiyorlar, evlat olarak görmüyorlar. Evin öz çocuğu aynı hatayı yapmış olsaydı asla olay bu kadar büyümezdi, hatta çok üstüne gittik, bunalttık az alttan alalım bi yalnız bırakalım kendine gelsin falan derdi aileniz. Eşiniz bukadar "yaranmaya" çalışmasın. Değmez...

benim eşimde öyle kendi ailesine bu kadar emek vermemiştir benim aileme hatta akrabalarıma koşturur , bunun sebebi babamla aralarının çok iyi olması kendi babasıyla benim babam kadar paylaşımı yok babamda abimden daha çok sever eşimi , babamla oturur makine çizer şu bahçeyi şöyle yapalım der sohbet ederler kritik yaparlar ,kendi babasıyla daha mefafeli belki konu sahibinin eşininde kendi ailesiyle arasında resmiyet varsa ondan olabilir.

Evet çok iyi ozetlemissiniz. Kendi ailesi ile mesafeli. Babamlar da hep desteklediler beraber vakit geçirdiler derken eşim aileme çok değer verdi. İlk evlendigimizde böyle değildi zamanla oluştu hepsi

Aynen. Annem ve kız kardeşimin hiç karışmaması lazımdı. Kız kardeşim hiç birsey soylememeliydi. Annem de eşim zaten özür diledi sonradan olgunlukla konuşmalıydi. Annem bir değişik bilmiyorum çokta birsey demek istemiyorum ama insanı yorar. Aşırı kaprislidir. Herseyden birsey çıkarabilir. Ama müşteri temsilcisiyle veya başka birileri ile inanılmaz tatlı dilli konuşur. Ben bir kez daha bir derdimi anlatmadım anneme veya bana Birtanem dediğini (başkasına çok kullanir) bir kez duymadım. Ben küçükken de babamı doldururdu hep. Ahhh ah ben bunları yedim yuttum. Ama annem galiba hepsini unutuldu sandı
annelerimiz benziyormuş...yapıcı değil yıkıcı biri yani hani derler ya 10 yıl sırtında taşı 1 gün bırak senden kötüsü yok diye yaşanılan durum o olmuş eşinizin iyi niyetinin emeklerinin hiç hatırı olmamış anneniz kötü sürekli eleştiren kıymet bilmeyen birşey beğenmeyen bir damat olsa böyle tepki göstermezdi belkide
nasılsa bizi altdan alır bu adam çok verici ve hatalıda olsak kendisi adım atar nasılsa rahatlığına sahipmiş ,o rahatlığıda biraz siz vermişsiniz :KK43:

kardeşiniz öyle tepki verdiğinde babanızın biz kendi aramızda hallettik bizim aramızda deyip kardeşinizi sustursaydı anneniz de ses çıkaramazdı babanız düşünemedi heralde , eşimle babam böyle birşey yaşasa babam bizi susturur size ne oluyor işinize bakın baba oğul kendi aramızda derdi açıkcası. annemin huyunu bildiği için annemde böyle sündürür uzatır berbat eder durumları...

talihsizlik olmuş olacağı varmış aslında düşününce sizin hayrınıza olmuş , artık gerçek anlamda bayram ve tatil yaparsınız güneş altında haketmeyenlere emek vermek yerine

Yani bu olayda da yine anlaşılıyorki kayınaileye ne kadar evlatlık etsende ilk hatanda silinip atılıyorsun. Ne kadar ana baba desende, seni benimsemiyorlar, evlat olarak görmüyorlar. Evin öz çocuğu aynı hatayı yapmış olsaydı asla olay bu kadar büyümezdi, hatta çok üstüne gittik, bunalttık az alttan alalım bi yalnız bırakalım kendine gelsin falan derdi aileniz. Eşiniz bukadar "yaranmaya" çalışmasın. Değmez...

Evet maalesef katılıyorum. Ama beni de düşünmediler ki benim eşim yani. Ben annemlere de tek hiç gitmedim neredeyse ikimiz de çalışıyoruz. Eşim de kendi ailesine neredeyse tek hiç gitmemistir. Beni bu durumlari ve önceki yaptığı iyilikleri hiç görmediler

X