Ailem sigara içmeme sürekli laf ediyor

Çok sinirliyim çünkü.Evet ülkenin yarısının sigara içmesi yüzünden temiz havamız kalmadı. Sigara dumanı milyonlarca çocuğa zarar veriyor. 2 yaşında bir oğlum var sokağa çıkmaya korkuyorum artık. Yazık değil mi bu bebeklere ne zorluklarla doğuruyoz, insanlar sigara dumanıyla oğlumu zehirlesin kanser etsinler diye mi oğlumu büyütüyorum ben, hastane köşelerinde sürünmek acı çekmek için mi. Sigarayı savunmuyorum diyorsun ama hep savunuyorsun bir içici olarak. Yazık değil mi bizlere ya. Evet nefret ediyorum çünkü faydalı birşey değil nimet bile değil o, zehir küpü.

Kusura bakmayın ama abartıyorsunuz bence dünyanın her kötü kokusundan, mikrobundan, hormonundan korunamazsınız malesef bu bir gerçek. Tek sizin için yaşanacak başka bir dünyada icat edilmediğine göre önleminizi alın tabi ama bu kadarda takıntılı olmak doğru değil. Çocuklara çok seçici davranıyoruz o zararlı bu faydalı değil diye yedirmiyoruz, içirmiyoruz fakat unutmayınki mikrobada ihtiyacı var en basitinden. Sigara tabi ayrı bir boyut... ben bu zihniyet için konuştum

Evlatlara sigarayı bıraktıramayan anneler pes edip kendileri de içmeye başlıyorlar. Yarın o anneler evladı yüzünden kanser olup vefat ettiğinde bakalım o evlatların vicdanı nasıl sızlıcak nasıl ağlıcaklar ben sebep oldum diye, ama iş işten geçicek anneleri hayatta olmucak artık. Gurur duyarlar artık kendileriyle.

Yok artık :KK57::silah:

Ben ortaokuldayken babam sigara içiyordu.annem de kardeşlerim de kötü koktuğunu söyleyip içerde içirmezdik.öf yine içmişsin kötü kokuyorsun derdik.sonra da bıraktı.evime gelen bütün misafirler balkonda içer.karı koca sigara tiryakisi olan bir arkadaş var.sadece mutfakta mutfak balkonunda içer içirir kapıları kapatıp.normal olan bu bence.biraz medeni olmak gerek.ev de parkta kalabalık sokakta çocuklu ortamda içmek bana da ters.elinde sigara sallaya sallaya gidiyor.eli çarpıp bir yerime dokunup yakacak diye onu takip ediyorum.sinir oluyorum.bu kadar sinir olunca benim çocuklarım içse ben de tepki veririm.Dinler mi bilmem.

Hiç bırakmayı istemediniz mi? Ben de bir ara üniversite zamanlarında içiyordum sigara. Ve rahat rahat icemedigimden bıraktım. Hayat daha kaliteli hale geldi emin olun. Ayrıca anneme de evde icirmedigimiz için epey azalttı. Simdi kendi evimde sadece balkonda ve kapılar kapalı izin veriyoruz. Ya da cikip disarida iciyorlar. Eğer kendinizi zehirliyorsanız başkalarını da zehirleme hakkını kendimizde bulmayın. Ya da anne babanızın buna göz yummasini beklemeyin. Kendini zehirleme özgürlüğü olamaz. Simdi yaşınız çok genç. Umarım ileride daha sağlıklı günlere adım atarsınız...

Kendi evine cikinca rahat rahat icersin. Ailenin evindeyken, onlarin kurallarina uymaya mecbursun.
Dedem gelse benim evimde sigara icemez. Yasak. Bunun yasla mevkiyle degil evin kurallariyla alakasi var

Annen hakli icmemelisin sigara

Merhaba yaşım 22 okulumu bitirdim iş bulma aşamasındayım. Ailemde kimse sigara içmiyor annem nefret ediyor özellikle. Ben de arkadaş ortamlarından alıştım başlayalı 7 sene oldu. Şimdi konu şu ki evet sigara kötü bir alışkanlık ve ailemin tepki göstermesi normal tamam. Fakat ben belli bir yaşa geldim eğer ömrümün sonuna kadar içecek olayım hep bu laflarımı duyacağım yani. Bide hala gizli gizli içiyorum bu hep böyle mi devam edecek onlarında artık bi yerden sonra kabullenmesi gerekmez mi. Bakıyorum benim durumumda olan bazıları ailesinin yanında içiyor hatta karşılıklı içende gördüm. Benim ailem hala kabullenemedi ve böyle kalacaklar sanırım her içişimde çok dikkat ediyorum ama tabi bazen koku gidiyor her anladıklarında yine mi içtin sen ne zaman bırakacaksın falan susuyorum yinede söyleniyorlar. Hele kışın işkence gibi oluyor hep camda içmek. Camı açtığım an da zaten rüzgar sesi duyuluyor hemen anladıklarında yine bir ton laf bu havada cam mı açılır falan bıktımm Bu konudaki düşüncelerinizi merak ediyorum...

balkonda içiyorsan sorun yok, evde içecek halin yok ya, pasif içiciler de zehirleniyor biliyorsun ve camda içmen bunu değiştirmiyor, bunu yapmaya hakkın yok, illaki balkonda kapıdan uzakta içmen lazım.

tabii sana göre yetişkinsin de 22 yaş ailelerin bizim çocuk artık yetişkin istediği zararlı alışkanlığa sahip olabilir demesini için pek uygun bi yaş sayılmaz, üstelik hiç sigara içilmeyen bir ailede...

çok erken yaşta başlamışsın ve bırakmamak sana sağlam yumruklar olarak geri dönecek, ve o yumrukları yediğinde ailen de üzülecek belki sana bakmak zorunda kalacaklar, ailene bunu yapmaya hakkın yok. ama tabii bunlar seni bırakmak için motive etmeyecektir, bırakmak için kendini motive edeceğin bişeyler bul, erken yaşlanma, erken menapoz, meme kanseri, olmadı bebek için sağlıklı bir beden vs...

Merhaba yaşım 22 okulumu bitirdim iş bulma aşamasındayım. Ailemde kimse sigara içmiyor annem nefret ediyor özellikle. Ben de arkadaş ortamlarından alıştım başlayalı 7 sene oldu. Şimdi konu şu ki evet sigara kötü bir alışkanlık ve ailemin tepki göstermesi normal tamam. Fakat ben belli bir yaşa geldim eğer ömrümün sonuna kadar içecek olayım hep bu laflarımı duyacağım yani. Bide hala gizli gizli içiyorum bu hep böyle mi devam edecek onlarında artık bi yerden sonra kabullenmesi gerekmez mi. Bakıyorum benim durumumda olan bazıları ailesinin yanında içiyor hatta karşılıklı içende gördüm. Benim ailem hala kabullenemedi ve böyle kalacaklar sanırım her içişimde çok dikkat ediyorum ama tabi bazen koku gidiyor her anladıklarında yine mi içtin sen ne zaman bırakacaksın falan susuyorum yinede söyleniyorlar. Hele kışın işkence gibi oluyor hep camda içmek. Camı açtığım an da zaten rüzgar sesi duyuluyor hemen anladıklarında yine bir ton laf bu havada cam mı açılır falan bıktımm Bu konudaki düşüncelerinizi merak ediyorum...
Senin çocuğun gözgöre göre kendini zehirlese sessiz kalırmıydın? O yetişkin istediğini yapsın diyemi düşünürdn. Mesela balkonun duvarına çıktı, düşerse kendi bilir mi derdin. Yada kırmızıda karşıya geçmeye kalkıştı, kendine tinerci bir sevgili buldu.....
Sigara akciğer kanserinin en önemli sebebi, içmeyin! Aileniz haklı.

Alışırlar ne demek ya. Şu sigara yı ekmek su gibi görüyorsunuz ya. Yeter artık hem kendinizi hem üstünüze sinmiş pis kokusuyla dumanıyla herkesi zehirlediniz. Bıktık sigaradan. Temiz havamız kalmadı sizin yüzünüzden, sigaradan damarlarınız tıkanıp bacaklarınız mı kesilsin istiyorsunuz bu ne ya yeter.
Sakin :işsiz:

Ve ben senin çocuğuna benziyor muyum yada konu sahibi ? Bu ne üslupsuzluk?

Şimdi normal hayatımda bu konuda fazla yorum yapmamaya çalışıyorum. Sigara içen insanlar bunu aşırı savundukları ve alıngan oldukları için, ben de sevimsiz görünmek istemediğim için. Ama iğrenç yaa.. Ne yapsın aileniz de? Kendilerini tutamıyorlardır siz öyle pis pis koktukça. İnsanın güzeller güzeli, 22 yaşında, güzel parfümler, makyajlar, kıyafetler, sağlıklı beslenmede yeni trendler (çoğu saçma da olsa) falan peşinde olup kendisine bakması gereken kızı sigara içip hem sağlığını mahvedip, hem pis pis kokup, hem dişlerini sarartıyorsa susması da zor yani. Karışma karışmama meselesi de değil. Tam olarak karışıyor olsalar zaten yasaklamaya falan kalkarlardı, burada ben de derdim, sen 22 yaşındasın karışmamaları lazım diye. Ama karışamasalar da içleri almıyordur ne yapsınlar yani.
Benim üniversite zamanımda artık "cool" değildi sigara içmek. Liseliler içiyordu. Şimdi o liseliler büyüdüler yeniden "cool" oldu maalesef.
Benim kardeşlerim de biri 26 biri de 20 yaşında, ikisi de içiyor. Annem babam içmiyor. Sarılmıyorum fazla açıkçası. En midemi bulandıran şey sigara kokusu. Eşim zaten, mecburen sigara içilen bir yerde otursak duş almadan bana dokunamaz bile o kadar nefret eder.
Yazık yani.

Bu arada kardeşlerim evime geldiğinde asla balkonda veya pencerede sigara içilmesine izin vermem. Evimde sigara kokusu asla kabul edemem. Ki dışarı çıkıp geldiklerinde yeterince kokuyor zaten sesimi çıkarmıyorum. Siz pencerede içiyormuşsunuz, balkon bile değil. Bir de içeride rahat rahat içmek istiyorsunuz. İnsanlar sizin yüzünüzden evlerini mahvetmek zorunda olmamalı bence, siz özgür olsanız ve size karışamasalar da. Eve sigara kokusu siniyor. Perdeler sararıyor. Açık renk olan diğer koltuk ve halılar da öyle. Ayrıca siz içiyorsunuz diye onlar da hep kendi evlerinde sigara kokusuyla mı yaşasınlar? Çok bencilce. En azından evde içmemenin normal olduğunu kabul etmeniz gerekir.
Ayrıca hep mi gizli içeceğim demişsiniz de, bizim kültürümüzde zaten koca adamlar bile babalarının annelerinin yanında sigara içmezler. Herkes içiyor olduğu halde. Saygı meselesidir. Küçük kardeşim benim yanımda içmez mesela. Ben hiç demedim içme diye ama saygısızlık olarak görür. Ki o kadar geleneksel bir aile falan da değiliz. Sadece bütün gün dışarıda berabersek bir sebepten, içmesi gerekiyorsa ya yanımdan uzaklaşır ya da izin alır. Saygı meselesi bu, yoksa sizin ailenizle ilgili değil. O yüzden zaten evlenip veya kendi hayatınızı kurup gittikten sonra ne olacak diye boşuna düşünüyorsunuz. Anneniz babanızla bir akşam oturmanız olacak hepi topu, onda da içmeyin bir zahmet.

Günaydın.
7 yıl bir bana mı çok geldi?
Neyse gençken sigarayı bırak,yaşın geçtikçe zor oluyor inan bırakmak.
Çok zararlı çoook!

Ben dırdırımla eşime sigara bıraktırdım. Ailenizin arkasındayım:) dırdıra devam...

Eğer kabullenirlerse sigarayı arttirirsiniz.
Bu sizin hayrınıza.
Hangi anne olsa söylenir. Çocuğu gözünün önünde zehirleniyor.

Boşver daha iyi böylesi, ben ailem sigara içtiğimi bilir ama bilmezden gelir ve onaylamazken çok daha az sigara içiyordum ve bağımlı değildim sigara içmeden uzun süreler durabiliyordum. Ne zaman açıkça kabullenilir hale geldi, sigara içmeyen aile fertleri bile balkonlarına kültablası yerleştirdi, marketten gelirken paket siparişi verebileceğim konuma geldik, o zamandan beri günde yarım paketi geçti içtiğim sigara ve sürekli bir tane daha aranıyorum.

Bir de sigara içmeyen insanların evinde camdan dahi olsa sigara içme, mutlaka balkona çık. Benim babam 24 yıldır balkonda ya da bahçede sigara içer birkere bile şikayet etmedi, içmeyen insanları rahatsız edebiliyor ve eve siniyor çünkü kokusu ve haklılar evde içilmemesini istemekte.

Ah ah bende çok yaşadım anlattıklarını. Yine de bırakamadım hâlâ, çok istiyorum bırakmayı ama pat diye olmuyor iradem zayıf. Azalta azalta bırakmaya çalışyorum. Şimdilik günde 3-4 tane içiyorum bakalım inşallah bırakırım şu pisliği. Çocuk yapma aşamasındayız eşimle biran önce kurtulmaya çalışıyorum:KK43:

Ayrıca senin gizli saklı içmen bir nevi yararına, böylece az içiyorsun. Serbest bıraksalar paket yetiştiremezsin kendine emin ol.

haklılar sen camda içince o leş gibi kokunun dışarda kaldığınmı sanıyosun hepsi seninle bi içerde :kusmuk:. ailene sitem etmek yerine gerçekleri görmeyi denesen. hem kışında işkence çekmekten kurtulursun :KK59:

Ailenin derdi seninkinden büyük ağlama yani.Çocuğun olunca anlarsın..

22 yaş sandığınız kadar büyük bir yaş değil maalesef.
Birde evet bende sigaradan hiç haz etmiyorum, hele ki nasıl olsa açık hava diye parkta bahçede sokakta içilmesi beni deli ediyor.
Elinde sigara sallana sallana yürüyen insanlardan gına geldi, yanından çocuk geçiyor dar kaldırım v.s. umurunda değil adamın. Elinde ki o zıkkım kızımın yanından teğet geçiyor. Kışın kaç defa montu yanmaktan kurtuldu.
Hee çocuğuna sahip çık diyenler çıkacaktır, çocuğumu zaten mümkün mertebe sağımda tutarım dar yerlerden önüme alır omuzlarından tutarım.
Ama mağazanın girişinde elinde sigarayla duran hödüğün önünden mecburen geçmek zorunda kalıyoruz.
Ayrıca yasak olmasına rağmen istasyonalrda sigara içenlere, otobüs duraklarında içenlere tiksintiyle bakıyorum.
Zİra otobüs geliyor son bir nefes çekip hop atıyor kendini içeriye, pis nefesini içeride biz solumak zorunda kalıyoruz.
Offf ne doluymuşum.

X